Tags: , ,

Έπεσε η αυλαία των εκδηλώσεων της Μουσικής Σχολής του Δήμου Τεμπών

Έπεσε η αυλαία των εκδηλώσεων της Μουσικής Σχολής του Δήμου Τεμπών χθες Κυριακή πρωί στους Γόννους  .
Μαθητές της Μουσικής Σχολής απο όλα τα παραρτήματα τραγούδησαν και έπαιξαν μέσα σε ενα χαρούμενο περιβάλλον .

Στην έναρξη της εκδήλωσης η πρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠ κα Ξανθή Ζησάκη έκ μέρους της διοίκησης του ΔΟΠΑΠΕΠ  απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό και αναφέρθηκε στο έργο της Μουσικής Σχολής όπως επίσης συνεγχάρει τον Διευθυντή της σχολής κ.Χρήστο Κτιστάκη και τους καθηγητές κ.Πόπη Τσόκανου και κα Κάστρου για την πολύτιμο έργο που παράγουν στην σχολή  .

Στην εκδήλωση στους Γόννους  παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος κ.Κώστας Τσεργάς& Αστέριος Σαίτης ,οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.Δημήτρης Τσέτσιλας,Γεωργία Τσιόπα ,Γεώργιος Κυρίτσης ,Γεώργιος Νικολάου και Γεώργιος Μανώλης ,ο πρόεδρος του κοινωνικού παντοπωλείου του Δ.Τεμπών και αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠ κ.Λάμπρος Ζάρρας ,ο πρόεδρος του μορφωτικού -Λαογραφικού μουσείου κ.Βασίλης Καραβίδες,η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Γόννων κα Χρύσα Δήμου,ο υπεύθυνος της πινακοθήκης Γόννων κ.Δημήτρης Γουγουλιάς,πρόεδροι συλλόγων και φορέων της περιοχής ,γονείς των  μαθητών.

Tags: , ,

Σε Μακρυχώρι και Συκούριο ο Δήμαρχος Τεμπών Κώστας Κολλάτος για την 25η Μαρτίου 1821

Στην έδρα του Δήμου στο Μακρυχώρι και στο Συκούριο παραβρέθηκε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Τεμπών κ.Κώστας Κολλάτος στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 .

Συγκεκριμένα στις 10:30 το πρωί παρέστη στην Δοξολογία που πραγματοποιήθηκε στον  Ιερό Ναό Αποστόλου Θωμά Μακρυχωρίου .

Στην συνέχεια στον Μνημείο των Πεσόντων  ο Δήμαρχος Τεμπών κ.Κολλάτος κατέθεσε στεφάνι.

Ο πανηγυρικός της ημέρας εκφωνηθεί από τον κ. Δημήτρη Τζιόλη Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Μακρυχωρίου .

Ακολούθως παρακολούθησε την μαθητική παρέλαση μαθητών του νηπιαγωγείου -δημοτικού -γυμνασίου και λυκείου Μακρυχωρίου.

Σε δήλωση του ο κ.Κολλάτος για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου 1821 :
Με την ευκαιρία της σημερινής μεγάλης διπλής γιορτής, του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Επανάστασης του 1821 , θέλω να ευχηθώ χρόνια πολλά σε όλους τους εορτάζοντες και σε κάθε ελληνική οικογένεια, με Υγεία και Δύναμη!

Η Επανάσταση του 1821, είναι από τις σημαντικότερες στιγμές στην πορεία του ελληνικού ´Εθνους. Οι πρόγονοί μας, μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς και με δύσκολες συνθήκες αλλά με «αρετή και τόλμη» δώσανε τον αγώνα για την Ελευθερία και τη Δικαιοσύνη.
Μια μέρα σαν τη σημερινή πρέπει να αντλούμε έμπνευση από αυτον τον αγώνα και να θυμόμαστε πως με γνώμονα τις αξίες των προγόνων μας, θα ξεπεράσουμε τις οποιεσδήποτε δυσκολίες και θα  κοιτάξουμε στο μέλλον που μας αξίζει!
Χρόνια Πολλά! 

Στον εορτασμό παραβρέθηκαν, εκπρόσωπος του περιφερειάρχη Θεσσαλίας ο αντιπεριφερειάρχης κ.Βασίλης Πινακάς ,ο αντιδήμαρχος κ.Αστέριος Σαίτης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.Δημήτρης Τσέτσιλας, Γεώργιος Κυρίτσης, η πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Μακρυχωρίου κα Άννα Μαγαλιού,ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δ.Τεμπών & αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠ  κ.Λάμπρος Ζάρρας,ο Διοικητής του Α.Τ Τεμπών Πρόδρομος Χαρισμανίδης,πρόεδροι Συλλόγων και φορέων της περιοχής,διευθυντές ,δάσκαλοι και καθηγητές των σχολείων Μακρυχωρίου .

Μετά το πέρας την παρέλασης στην έδρα του Δήμου στο Μακρυχώρι ο Δήμαρχος Τεμπών παραβρέθηκε και στο Συκούριο όπου παρακολούθησε την παρέλαση των μαθητών του νηπιαγωγείου -δημοτικού -γυμνασίου και λυκείου Συκουρίου και των προσκόπων ύπο τους ήχους της φιλαρμονικής του Δήμου.

Τις εορταστικές εκδηλώσεις στο Συκούριο παρακολούθησαν , ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε Νέσσωνος κ.Ιωάννης Αργυρίου,ο περιφερειακός σύμβουλος Νικόλαος Πουτσιάκας,οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.Κώστας Νταφοϋλης,Γεώργιος Έξαρχος ,Παναγιώτης Γκατζόγιας , ο πρόεδρος δημοτικής κοινότητας Συκουρίου   κ.Γεώργιος Καλότυχος, ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δ.Τεμπών και αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠ  κ.Λάμπρος Ζάρρας,εκπρόσωπος της ΔΕΥΑ Τεμπών  , εκπρόσωπος του Α.Τ Τεμπών,εκπρόσωπος της 361 ΠΑΠ , πρόεδροι Συλλόγων και φορέων της περιοχής ,διευθυντές ,δάσκαλοι και καθηγητές των σχολείων Συκουρίου .

Tags: , ,

«Ο ΚΥΚΝΟΣ»στον απόηχο μίας «ξεχωριστής» εκδήλωσης

Ο Σύλλογος Γονέων &Φίλων  Ατόμων με Σύνδρομο Down Θεσσαλίας « Ο  ΚΥΚΝΟΣ » διοργάνωσε υπό την αιγίδα του Δήμου Λαρισαίων το ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019 το απόγευμα στις 18:30 στο«Χατζηγιάννειο»για την Παγκόσμια ημέρα για το Σύνδρομο Down (3/21), μία «ξεχωριστή» εκδήλωση.

Σκοπός από την αρχή ήταν η απόδοση ενός αυθορμητισμού, μίας αμεσότητας τόσο των συζητητών όσο και των παρευρισκομένων που γέμισαν την αίθουσα και έμειναν μέχρι τέλους.

Προέκυψαν μάλιστα και ενδιαφέροντα ζητήματα – αποτελέσματα όπως,

  1. Το εγχειρίδιο με «18 κανόνες συμπεριφοράς απέναντι στα ΑΜΕΑ» (Υπουργείο και UNESCO Ελλάδας, 2008) που αποδόθηκε από τον Πρόεδρο του «ΚΥΚΝΟΥ» Κων. Διαμάντο στον Αντιδήμαρχο Κοινωνικών Θεμάτων Δημ. Δεληγιάννη θα αποτελέσει τη βάση για την επικαιροποίηση και διαμόρφωση ενός νέου. Από το Δήμο Λαρισαίων σε συνεργασία με τους φορείς ΑΜΕΑ της Λάρισας μετά από πρόταση του «ΚΥΚΝΟΥ».
  2. Η γραφειοκρατική εμπλοκή 6 και πλέον μηνών με ευθύνη της Αποκεντρωμένης στην υλοποίηση της χρηματοδότησης της ανακαίνισης του σπιτιού του «ΚΥΚΝΟΥ» λαμβάνει επιτέλους τέλος. Με τη δέσμευση του Δημάρχου Απ. Καλογιάννη και την συμπαράσταση της Περιφέρειας Θεσσαλίας διά του παρευρισκόμενου εκπροσώπου του Περιφερειάρχη Κων. Αγοραστού, Αντιπεριφερειάρχη Βας.Πινακά αλλά και σύσσωμου του Δημοτικού Συμβουλίου που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε την προσπάθεια.

 

 

  1. Ο Δρ Σπυρίδωνας Σπιτιέρης, συμφώνησε για ένα πιλοτικό πρόγραμμαμε τον «ΚΥΚΝΟ» εφαρμογής στα μέλη του, του LSMindBrain συστήματος-Μεθοδολογία ανάπτυξης νοημοσυνών, μνήμης και ευφυΐας.
  2. Ο καθηγητής Δημήτρης Κουρέτας (και υποψήφιος Περιφερειάρχης)συμφώνησε για τον «ΚΥΚΝΟ» στην διαμόρφωση ενός προγράμματος ελέγχου και διαμόρφωσης μίας διατροφικής διαιτολογικής λίστας για τα μέλη του «ΚΥΚΝΟΥ» από την Επιστημονική του ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας..
  3. Η Έπη Μίχη-Ζέγγου, κτηνίατρος – συγγραφέας συμφώνησε στην εφαρμογή ενός θεραπευτικού προγράμματος των μελών του «ΚΥΚΝΟΥ» με ζώα. Αλλά, και την συνοδευτική υποστήριξη με ζώο σε όποιο μέλος διστάζει να προσέλθει στα άλλα προγράμματα.
  4. Ο Σταύρος Χαρακόπουλος, πρωταθλητής – προπονητής πτυχιούχος στο JUDO για ΑΜΕΑ μετά την εντυπωσιακή επίδειξη του μέλους μας Δημήτρη Δασκαλάκη έδωσε το έναυσμα για τη διαμόρφωση ενός ειδικού προγράμματος υποστήριξης και αυτοπροστασίας για τα μέλη του «ΚΥΚΝΟΥ».
  5. Εντυπωσιακό ήταν το κλείσιμο της εκδήλωσης από την Λαρισαϊκή Χορωδία «ΣΙΜΥΛΙΣ» υπό τη διεύθυνση της σολίστ- μαέστρου Βιβής Τάτση, με τραγούδια από τις «Μουσικές του Κόσμου» αλλά, και την έκπληξη που επιφύλαξε μαζί με τους ανθρώπους του «ΚΥΚΝΟΥ». Τραγουδώντας όλοι μαζί το γνωστό τραγούδι «αν όλα τα παιδιά της γης…» σήκωσαν στην κυριολεξία όλο το Χατζηγιάννειο που έγινε ένας κύκλος αλληλεγγύης και αγάπης.Με τους γονείς και τα παιδιά του «ΚΥΚΝΟΥ» όλοι, και με τον Δήμαρχο Λαρισαίων Απ. Καλογιάννημε τη σύζυγό του μέλος του «ΚΥΚΝΟΥ» Βάσω, τον αν. Υπουργό Βας. Κόκαλη, τον Αντιπεριφερειάρχη Βας. Πινακά, τους αντιδημάρχους Δημ. Δεληγιάννη, Άννυ Ψάρρα και Αλ. Μπατζιανούλη, την Πρόεδρο του συλλόγου Καρκινοπαθών Ιωάννα Καραβάνα, την Διευθύντρια του Λαογραφικού Μουσείου Γουργιώτη Φανή Καλοκαιρινού, την γνωστή νηπιαγωγό και ιδιαίτερη συμπαραστάτη του «ΚΥΚΝΟΥ» Φανή Μπλιώνακαι όλους όσοι μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Ευχαριστίες θερμές στους εκλεκτούς συζητητές, σε όλους τους Χορωδούς και στη σολίστ-μαέστρο Βιβή Τάτση και στο Δήμο για την παραχώρηση της αίθουσας αλλά, και στον δημοτικό υπάλληλο Βαγγέλη που μας υποστήριξε με όλα τα μέσα που χρειαστήκαμε στην υλοποίηση της εκδήλωση

Tags: , ,

Η εκδήλωση του Μορφωτικού Συλλόγου Ελάτειας

Mε μεγάλη συμμετοχή κατοίκων του χωριού πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το απόγευμα η εκδήλωση του Μορφωτικού Συλλόγου Ελάτειας με τίτλο Η ΕΞΟΔΟΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ενα ντοκιμαντέρ  μια δουλειά ιδιαίτερα επίκαιρη που συνδέει ιστορικά και πολιτιστικά το χθες με το σήμερα.
Η δημιουργία του ντοκιμαντέρ ηταν του συγχωριανού μας  Γιάννη Μάγγου  και παρουσιάστηκε το Σάββατο 23 του μήνα στην αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου Ελάτειας.
Σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε ο πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Ελάτειας κ.Λάμπρος Ζάρρας που ευχαρίστησε τον κ.Γιάννη Μάγγο για την συνεργασία καθως και τους κατοίκους του χωριού που στηρίζουν τον σύλλογο και παραβρέθηκαν στην εκδήλωση .
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.Γ.Μανώλης και Γ.Νικολάου ,το μέλος τοπικού συμβουλίου της κοινότητας Ελάτειας κ.Θεόδωρος Ζάρρας,ο εκπρόσωπος Πινακοθήκης Γόννων κ.Δημήτρης Γουγουλιάς,ο πρόεδρος του Μορφωτικού -Λαογραφικού Μουσείου Γόννων κ.Βασίλης Καραβίδες ,πρόεδροι συλλόγων και φορέων της περιοχής του Δήμου Τεμπών

Tags: , ,

Η γιορτή της 25ης Μαρτίου στο Γυμνάσιο-Λύκειο Γόννων

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησαν φέτος τον γιορτασμό της 25 Μαρτίου 1821 επίσημοι προσκεκλημένοι, καθηγητές, γονείς και μαθητές του Γυμνασίου και του Γενικού Λυκείου Γόννων. Η φετινή γιορτή έγινε στην ανακαινισμένη πρόσφατα αίθουσα  εκδηλώσεων του σχολείου με την νέα του θεατρική σκηνή.

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο διευθυντής του Γυμνασίου, Αντώνης Πατσίδης ενώ σύντομο χαιρετισμό έκανε η δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος της σχολικής Επιτροπής, Γεωργία Τσιόπα.

Την ευθύνη της γιορτής είχε η καθηγήτρια, Βάγια Γαλλιού, η οποία με την σκηνοθετική της ματιά πέτυχε τη συμμετοχή πολλών μαθητριών και μαθητών, η δε επιλογή των κείμενων που ακούστηκαν  και οι μουσικές επιλογές που οι μαθητές και οι μαθήτριες τραγούδησαν ενθουσίασαν το κοινό.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης είχε ως εξής : Χαιρετισμοί, τη Υπερμάχω, αφήγηση, «Από την άλωση» – προβολή, «Πάρθεν η Ρωμανία» – προβολή – χορευτικό, αφήγηση, «Κοσμάς ο Αιτωλός» δραματοποίηση, αφήγηση, «Θούριος» – προβολή και τραγούδι από τη χορωδία και την ορχήστρα, αφήγηση «Ο όρκος των φιλικών» -δραματοποίηση «Εις τον ιερόν λόχον – ποίημα», αφήγηση, «Άκρα του τάφου σιωπή» -τραγούδι από τη χορωδία, αφήγηση, «Δέκα παλληκάρια» – τραγούδι από τη χορωδία, αφήγηση, «Σκηνές από τον αγώνα του 1821» – προβολή, αφήγηση, «Φίλοι κι αδέρφια» προβολή – τραγούδι από τη χορωδία, αφήγηση, «Εθνικός ύμνος».

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Αντιδήμαρχος Τεμπών, Κώστας Τσεργάς, η δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος της σχολικής Επιτροπής, Γεωργία Τσιόπα, ο εκπρόσωπος της Δημοτικής Πινακοθήκης Γόννων «Ζ. & Κ. Παπαδημητρίου», Δημήτρης Γουγουλιάς ο πρόεδρος του Λαογραφικού Μουσείου-ΜΕΣ Γόννων, Βασίλης Καραβιδές, η αντιπρόεδρος του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου, Χρυσάνθη Σίμου και το μέλος του Δ.Σ., Ζωή Μαλιχώβα καθώς και η πρόεδρος του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου, Μαίρη Πανδρεμμένου-Παπακανάκη.

Πήραν μέρος οι μαθήτριες και οι μαθητές :

Τα παιδιά της αφήγησης : Καρπούζα Μαρία, Μάντζαρη Ελισάβετ, Νούζι Αγαθή, Παπαβασιλείου Δημήτριος, Παπαβασιλείου Παναγιώτα, Τριανταφύλλου Χριστίνα, Τσεργά Ειρήνη, Χριστοδούλου Χριστίνα.

Τα παιδιά της χορωδίας : Γαλούση Πηνελόπη, Κανταρίνου Παρασκευή, Καρπούζα Μαρία, Κατσιούλα Αγγελική, Κοροβέση Γεωργία, Κούρια Μαρία, Κωστή βασιλική, Μαλιχώβα Θεοδώρα, Μαλιχώβα Παρασκευή, Μάντζαρη Ελισάβετ, Μάντζαρη Μαρία, Μαργκεγκάι Αμπρα, Μιχαήλ Κωνσταντίνα, Νούζι Αγαθή, Παπαβασιλείου Παναγιώτα, Παπαγεωργίου Ειρήνη, Παπαϊωάννου Μαρία, Σάρρου Δέσποινα, Τριανταφύλλου Χριστίνα, Τσεργά Ειρήνη, Τσούρα Γιουλιάνα, Χριστοδούλου Χριστίνα.

Τα παιδιά του χορευτικού : Γαλούση Πηνελόπη, Καρπούζα Μαρία, Παπαβασιλείου Παναγιώτα, Παπαγεωργίου Ειρήνη, Παπαϊωάννου Μαρία, Σιόντα Δήμητρα, Τριανταφύλλου Χριστίνα, Τσεργά Ειρήνη.

Τα παιδιά των ποιημάτων και της δραματοποίησης : Γαλούση Πηνελόπη, Γιαννάκης Γεώργιος, Δεδικούση Ευτυχία, Κατσιούλας Κωνσταντίνος, Μασούρα Μαρία, Ναουνούλης Δημήτριος, Ντέμα Ενιλία, Σάρρος Γρηγόριος, Σάρρου Στεργιανή, Σελαμάι Αρμπερ, Σερέτη Κλειώ.

Τα παιδιά της ορχήστρας : Μαλέκας Λάμπρος, Παρλίτση Θεοδώρα, Σερέτης Ιωάννης, Σερέτης Μιχάλης, Τσεργά Ειρήνη, Τσιλίκης Ιωάννης, Τσιούρβας Αστέριος

 

 

 

 

 

 

Tags: , ,

Ο Δήμος Κιλελέρ τίμησε τον νεκρό αγρότη Απ. Μπατάλα που έπεσε στην εξέγερση του 1910

Στη Νίκαια πραγματοποιήθηκε το μνημόσυνο στη μνήμη του αγρότη Αποστόλη Μπατάλα που έπεσε κατά τη διάρκεια της εξέγερσης των αγροτών το Μάρτη του 1910. Στην επετειακή ομιλία  το μέλος του ΔΣ του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου – φιλόλογος Ανθή Μπλιάτσιου μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ, στο μνημείο του Αποστόλη Μπατάλα στη Νίκαια για να τιμήσουμε την ηρωική εξέγερση, πριν από 109 χρόνια, των κολίγων της Θεσσαλίας. Για να αποτίσουμε φόρο τιμής στους δικούς μας νεκρούς που έπεσαν στον αγώνα για να πάρουν από τους τσιφλικάδες λίγα μέτρα γης, να τα καλλιεργήσουν για να ζήσουν τις οικογένειές τους. Τα αιματηρά γεγονότα της 6ης Μαρτίου 1910 εντάσσονται στη μακρά ιστορία του αγροτικού ζητήματος στη Θεσσαλία που εμφανίζεται οξυμμένο από την ένταξη της περιοχής στην Ελληνική επικράτεια το 1881. Οι κολίγοι υπήρξαν οι χαμένοι της ενσωμάτωσης και οι τσιφλικάδες οι μεγάλοι κερδισμένοι… Στις αρχές του 1910 κύριο αίτημα των κολίγων ήταν η απαλλοτρίωση της γης και η διανομή των τσιφλικιών στους καλλιεργητές της πάνω στη βάση της μικρής οικογενειακής ιδιοκτησίας…Το Σάββατο 6 Μαρτίου οι κολίγοι είχαν προγραμματίσει πανθεσσαλικό συλλαλητήριο στη Λάρισα με αφορμή τη συζήτηση του αγροτικού νομοσχεδίου στη Βουλή… όμως η φρουρά της πύλης Φαρσάλων δεν επέτρεψε τους αγρότες από τη Νεμπεγλέρ (Νίκαια)να περάσουν μέσα στην πόλη. Στην συμπλοκή που ακολούθησε οι ιππείς τραυμάτισαν ένα παλληκάρι. Το συμπατριώτη μας Αποστόλη Μπατάλα. Πέθανε λίγο αργότερα ποτίζοντας με το αίμα του το δέντρο της λευτεριάς των αγροτών…Εν κατακλείδι το μήνυμα της σημερινής επετείου είναι να κρατήσουμε ζωντανή στη μνήμη μας τη θυσία των αγροτών και να αγωνιστούμε να έρθουν καλύτερες μέρες. Μόνο έτσι θα δικαιωθούν και θα αναπαυθούν οι καταφρονημένες και πικραμένες από τις αδικίες και τις προσβολές ψυχές των πεσόντων της εξέγερσης».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχηςΑπ. Μπίλλης, ο δήμαρχος Κιλελέρ Θ. Νασιακόπουλος, ο πρόεδρος του ΔΣ Αχ. Βαρδακούλης, οι αντιδήμαρχοι Ι. Κουκούτσης, Αν. Ρεντζιάς, Αχ. Χατζούλης και Χ. Χατζούλης, η δημοτική σύμβουλος Ζ. Ανυφαντή, η πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ της ΔΚ Νίκαιας Β. Πιλάτου, (που έκανε σύντομο χαιρετισμό), Β. Μιχαλούλη, Κ. Παναγούλης και Γ. Ψαρούλης ο εκπρόσωπος του διοικητή της 1ης στρατιάς συνταγματάρχης Ε. Μόσιος, ο διοικητής της Υπηρεσίας Πυροσβεστικής πύραρχος Ζ. Μπρούζας, το μέλος του ΔΣ του ΟΠΑΠ δήμου Κιλελέρ Κ. Σακελλαρίου και απόγονοι του πεσόντος Απ. Μπατάλα. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία της φιλαρμονικής του Δήμου.

Tags: , ,

Εγκαινιάστηκε η έκθεση με θέμα «Το νερό στην τέχνη και τη ζωή»

Με τη συμμετοχή δημοτών και επισκεπτών εγκαινιάστηκε σήμερα (Κυριακή 24 Μάρτη) το μεσημέρι η έκθεση με θέμα «Το νερό στην τέχνη και τη ζωή»

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε το μέλος της Διαχειριστικής Επιτροπής και υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της Πινακοθήκης, Δημήτρης Γουγουλιάς, ενώ σύντομο χαιρετισμό έκανε εκ μέρους του δημάρχου Τεμπών, Κώστα Κολλάτου, η δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος της Επιτροπής παιδείας, Γεωργία Τσιόπα.

Ο Δημήτρης Γουγουλιάς τόνισε :  «Πριν φτάσω στη σημερινή μας έκθεση θέλω να πω δυό λόγια για την δημοτική Πινακοθήκη «Ζήση και Κριστιάνε Παπαδημητρίου». Με την ανάληψη των καθηκόντων μας πριν λίγους μήνες ως Δ.Ε. και με την ηθική και υλική συμπαράσταση της δημοτικής αρχής και του ΔΟΠΑΠΕΠ Τεμπών πετύχαμε : Την λειτουργία της κεντρικής θέρμανσης του κτιρίου, το βάψιμο του κτιρίου, επανασχεδιάσαμε το στήσιμο των μόνιμων εκθεμάτων, ενώ σε λίγο καιρό θα είναι έτοιμος και ο νέος φωτισμός των αιθουσών.

Πιστεύοντας ότι «Μουσεία χωρίς κοινό δεν υπάρχουν» στους στόχους της Επιτροπής είναι : Να συνεχιστούν και να αυξηθούν οι συστηματικές ξεναγήσεις σχολικών ομάδων καθώς άλλων γκρουπ  που επισκέπτονται την πινακοθήκη. Να φιλοξενηθούν περισσότερες περιοδικές εκθέσεις. Να ενταθεί η συνεργασία μας με τα σχολεία του δήμου μας, όπως η σημερινή. Πετύχαμε επίσης και προσπαθούμε να γίνεται χρήση των χώρων της Πινακοθήκης για εργαστήρια, σεμινάρια και άλλες επιμορφωτικές εκδηλώσεις, θέλοντας να γίνει ένα κέντρο επιμόρφωσης και ενημέρωσης του κοινού.

Εγκαινιάζουμε λοιπόν, σήμερα την  έκθεση ζωγραφικής με θέμα  «Το νερό στην τέχνη και τη ζωή». Συμμετέχουν με  70   έργα τους μαθητές όλων των Γυμνασίων του δήμου Τεμπών (Γόννων, Μακρυχωρίου, Πυργετού και Συκουρίου έργα). Η έκθεση γίνεται μετά από πρόταση και συνεργασία της Πινακοθήκης με τους καθηγητές και τους μαθητές των Γυμνασίων της περιοχής και με αφορμή την 22α Μαρτίου που γιορτάζεται η Παγκόσμια ημέρα νερού.

Παράλληλα με την έκθεση έχουν προγραμματιστεί εδώ στην μεγάλη αίθουσα της Πινακοθήκης και δύο εκδηλώσεις-ομιλίες με θέμα το νερό. Η πρώτη θα γίνει την επόμενη Κυριακή 31 Μαρτίου 2019 και ώρα 12 το μεσημέρι, με θέμα «Η ποιότητα του πόσιμου νερού» με εισηγητές τους χημικούς, Αργυρόπουλο Ζήση και Μπέλτσιο Σωτήρη. Η δεύτερη θα γίνει την Κυριακή 7 Απριλίου 2019 και ώρα 12 το μεσημέρι, με δύο θέματα α) «Πηνειός : από τη μυθολογία στο σήμερα του ποταμού» με εισηγήτρια την Ευαγγελία Βλαχοστέργιου, μέλος του Δ.Σ.  του σωματείου ΔΡΥΑΣ και εκπαιδευτικό και β) «Οι ιδιαίτερες σχέσεις των ανθρώπων με το νερό. Εμπειρίες από το ΝΕΠΑΛ και την Ινδία» με εισηγητή τον αναπληρωτή καθηγητή αρχιτεκτονικής στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Ιορδάνη Στυλίδη.

Θέλω στο σημείο αυτό να ευχαριστήσω τον πρόεδρος της Δ.Ε. και δήμαρχο Τεμπών, Κώστα Κολλάτο, τους Αντιδημάρχους, Χρήστο Τσούγια και Κώστα Τσεργά και τον αντιπρόεδρο του ΔΟΑΠΑΠ Τεμπών, Λάμπρο Ζάρρα για την ηθική και υλική στήριξή τους, τα Μ.Μ. Ενημέρωσης για την επικοινωνία της έκθεσης, το Λαογραφικό Μουσείο-ΜΕΣ Γόννων και το Λύκειο Γόννων για την προσφορά των ταμπλό, την υπάλληλο της πινακοθήκης Ερμιόνη Αβέλλα, το μέλος της Δ.Ε. Μαίρη Πανδρεμμένου και την εθελόντρια Φλώρα Γουγουλιά για την επιμέλεια και το στήσιμο της έκθεσης. Επίσης να ευχαριστήσω τους Διευθυντές των Γυμνασίων Γόννων – Αντώνη Πατσίδη, Μακρυχωρίου – Κατερίνα Καμπούρη, Πυργετού – Νίκο Χατζάρα  και Συκουρίου – Γιάννη Τζήκα καθώς και τους καθηγητές των καλλιτεχνικών, Ευδοκία Κούπα, Κώστα Πέρκα και Στέλιο Τίκο που στήριξαν αυτή την προσπάθεια. Το δε μεγάλο ευχαριστώ ανήκει στα παιδιά που παρουσιάζουν εδώ σήμερα τα έργα τους.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Μαΐου».

Στον σύντομο χαιρετισμό της η Γεωργία Τσιόπα, τόνισε : «Είναι ευχάριστο που μια ακόμη περιοδική έκθεση εγκαινιάζεται σήμερα εδώ στη δημοτική Πινακοθήκη Γόννων. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που αυτή γίνεται σε συνεργασία με τα σχολεία του δήμου μας. Εύχομαι καλή επιτυχία».

Στα εγκαίνια συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι, Κώστας Τσεργάς και Στέλιος Σαΐτης, η πρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠΤ, Ξανθή Ζησάκη, ο πρόεδρος του Κοινωνικού Παντοπωλείου και αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠΤ, Λάμπρος Ζάρρας, ο πρόεδρος του Λαογραφικού Μουσείου-ΜΕΣ Γόννων, Βασίλης Καραβιδές, η πρόεδρος του συλλόγου Γονέων Λυκείου Γόννων, Πανδρεμμένου-Παπακανάκη Μαίρη, η πρόεδρος του Πολ. Συλλόγου Γυναικών Γόννων, Χρύσα Δήμου-Κυλινδρή, κ.ά.

Επιστολές και ευχές για την επιτυχία της έκθεσης απέστειλαν η υπουργός Πολιτισμού, Μυρσίνη Ζορμπά και ο βουλευτής της Ν.Δ., Χρήστος Κέλλας.

Tags: , ,

Μνημόσυνο για τον Μητροπολίτη Ιγνάτιο στον Άγιο Αχίλλιο

Εννέα μήνες συμπληρώνονται την Τρίτη 26 Μαρτίου από την κοίμηση του μακαριστού Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κυρού Ιγνατίου. Το Σάββατο 30 Μαρτίου θα τελεστεί στον Άγιο Αχίλλιο αρχιερατικό μνημόσυνο για την ανάπαυσή του, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου, κ.Ιερωνύμου.

Εξιχνίαση κλοπής–σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ατόμου

Από το Αστυνομικό Τμήμα Φαρσάλων εξιχνιάστηκε περίπτωση κλοπής και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 23χρονου. Ειδικότερα, το βράδυ της (20-03-2019) στα Φάρσαλα, ο 23χρονος εισήλθε σε οικόπεδο και αφαίρεσε δύο μπαταρίες από γεωργικό ελκυστήρα.

Tags: , ,

X.Κέλλας:Επίκαιρες και αδιαπραγμάτευτες οι αρχές της Εθνεγερσίας

«Το ιερό κεφάλαιο της Εθνεγερσίας είναι εξαιρετικά επίκαιρο. 200 χρόνια μετά την Επανάσταση, κατά την οποία οι ήρωες του ’21, ανώνυμοικαιεπώνυμοι, ύψωσαν τα λάβαρα και αποτίναξαν τον τουρκικό ζυγό, έρχονται οι σημερινοί κυβερνώντες να μας πουν ότι “Μακεδονία ξακουστή είναι μόνο αυτή των Σκοπίων”, υποστηρίζοντας, συνειδητά ή ασυνείδητα, την τουρκική θέση περί ΑΟΖ.

Ας συνεχίσουν να ζουν στο αφήγημά τους, που παραπέμπει σε άλλη εποχή και άλλες χώρες, που δεν έχουν καμία σχέση με την Ελλάδα. Αποτελούν μειοψηφία και οι μέρες τους είναι μετρημένες, κάτι που φάνηκε και σήμερα με την ηχηρή απουσία του κ. Παππά.»

Τα ανωτέρω δήλωσε ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, έπειτα από τη λήξη της παρέλασης, κατά τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, προσθέτοντας:

«Συγχρόνως, γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, που άνοιξε τον δρόμο προς τη δημιουργία της Εκκλησίας μας, που αποτέλεσε το μεγάλο στήριγμα στον Αγώνα για την Ανεξαρτησία.

Οι θυσίες των προγόνων μας αποτελούν τον οδηγό μας στη σύγχρονη εποχή για την προστασία της εθνικής μας κληρονομιάς και την υπεράσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας. Όλες και όλοι μαζί ενωμένοι τιμούμε, σήμερα, τη μνήμη τους και τον ιερό τους αγώνα, που φώτισε όλη την Ευρώπη. Οι αρχές και οι αξίες τους ήταν, είναι και θα είναι αδιαπραγμάτευτες.

Χρόνια Πολλά σε όλες και όλους!».

 

 

 

Tags: , ,

Θ. Νασιακόπουλος: Με αλληλεγγύη και κοινωνική δικαιοσύνη οφείλουμε να πορευτούμε για τη δημιουργία μιας καλύτερης Ελλάδας

Στην έδρα του Δήμου Κιλελέρ, στη Νίκαια παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος για τον Εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.

Για την επέτειο της επανάστασης του 1821 τελέστηκε Θεία Λειτουργία και Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση, ομιλία για την Εθνική Επέτειο από την καθηγήτρια – χημικό του Λυκείου Νίκαιας Δέσποινα Πλήκα και κατάθεση στεφάνων από το Δήμαρχο και λοιπούς επισήμους στον χώρο του Μνημείου των Ηρώων.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η  προγραμματισμένη παρέλαση από τους μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης της Νίκαιας στην οδό Φαρσάλων και στη συνέχεια δόθηκε δεξίωση από τη δημοτική αρχή στο κτήριο του ΚΑΠΗ.

Σχετικά με την 25η Μαρτίου ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος δήλωσε:

«Ο εθνικός και συνάμα απελευθερωτικός αγώνας των Ελλήνων του 1821 ενάντια στους Οθωμανούς καταγράφεται ως η πιο ένδοξη σελίδα της νεότερης ελληνικής ιστορίας η οποία οδήγησε στη δημιουργία του ανεξάρτητου Ελληνικού κράτους.

H 25η Μαρτίου 1821 αποτελεί ορόσημο ένδοξης πορείας του Ελληνισμού μα και διαχρονικό παράδειγμα στάσης ζωής και αγώνα. Στάση ζωής που υιοθέτησαν οι άνθρωποι ανά την υφήλιο. Αυτοί που μάχονται καθημερινά την προάσπιση των δικαιωμάτων τους, ανεξάρτητα από χρώμα, έθνος και θρησκεία.

Σήμερα ο αγώνας των Ελλήνων του 1821 για ανεξαρτησία, αυτοδιάθεση και σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας αποτελεί πηγή, την κύρια πηγή έμπνευσης για όλους μας.  Με αλληλεγγύη και κοινωνική δικαιοσύνη οφείλουμε να πορευτούμε για τη δημιουργία μιας καλύτερης Ελλάδας.»

Στις εκδηλώσεις στη Νίκαια παραβρέθηκαν o περιφερειακό σύμβουλος Γ. Λαδόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Σ. Καλέτσιος, Αν. Ρεντζιάς και Αχ. Χατζούλης,  ο ταγματάρχης ΜΧ κ. Κουτσιαρής  ως εκπρόσωπος του διοικητή της 1ης στρατιάς, ο αστυνόμος Β’ του ΑΤ Κιλελέρ Σ. Κυρίτσης οι δημοτικοί σύμβουλοι Ζ. Ανυφαντή, Γ. Καρυούδης και Ρ. Κομήτσας,  η πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Νίκαιας και οι τοπικοί σύμβουλοι Β. Πιλάτου, Γ. Ψαρούλης, Β. Μιχαλούλη και Κ. Παναγούλης, ο πρόεδρος της ΠΟΑΕΑ Νίκαιας Αθ. Τσίντζιρας, εκπρόσωποι φορέων και οργανώσεων και πλήθος κόσμου.

 

Tags: , ,

Εντός έδρας ήττα του Ερμή

Την ήττα με 68-60 γνώρισε σήμερα το απόγευμα στο κλειστό της Νεάπολης ο Ερμής Αγιάς-Λάρισας από τον ΑΣ Καρδίτσας, χάνοντας το αήττητο της έδρας του και… δίνοντας τη δυνατότητα στους διώκτες του να μειώσουν κατά μία νίκη τη διαφορά.

Η ομάδα του Γιάννη Λίβανου δεν ξεκίνησε καθόλου καλά την αναμέτρηση, έδωσε τη δυνατότητα στους φιλοξενούμενους να πιστέψουν στη νίκη και να κλείσουν το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενοι με 20-7, εκμεταλλευόμενοι την αστοχία των γηπεδούχων και τα ριμπάουντ που τους έδιναν τη δυνατότητα να κάνουν δεύτερες επιθέσεις.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η λαρισινή ομάδα άρχισε να βρίσκει τα… πατήματά της στο παρκέ, δεν ήταν όμως αρκετά για να της επιτρέψουν να μειώσουν πολύ τη διαφορά, και η καρδιτσιώτικη ομάδα πήγε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο προηγούμενοι με 36-24.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Ερμής μπήκε δυνατά, πίεσε πολύ στην άμυνα και κατάφερε να ρίξει τη διαφορά στους πέντε πόντους, ξεσηκώνοντας τους φιλάθλους που βρέθηκαν στο κλειστό, χωρίς όμως να υπάρχει συνέχεια, μιας και οι φιλοξενούμενοι βρήκαν καλά σουτ στα τελευταία λεπτά και συνέχισαν να προηγούνραι με 52-42.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, το παιχνίδι πήρε άγρια ομορφιά. Οι φιλοξενούμενοι με καλή ψυχολογία βρήκαν τον τρόπο να κάνουν ένα 5-0 και να δείξουν ότι βρίσκονται «αγκαλιά» με τη νίκη, όμως οι παίκτες του Ερμή δεν το έβαλαν κάτω. Πίστεψαν στην ανατροπή και – έστω και με δυσκολία – ξαναμπήκαν στο ματς, έστω και αν δεν ήταν ιδιαίτερα εύστοχοι, χάνοντας είτε εύκολα λέι απ, είτε ελεύθερες βολές.

Μάλιστα έφτασαν το παιχνίδι στο τρίποντο 60-63, μπαίνοντας στα τελευταία δευτερόλεπτα, όμως εκεί στα 26» χρεώθηκε με φάουλ πάνω στον Κακλαμάνο – που σηκώνει πολύ συζήτηση – και στη συνέχεια με τεχνική ποινή ο Κόμματος και ο έμπειρος γκαρντ εύστοχος στις βολές έθεσε τέλος στα… όνειρα του Ερμή.

Τα δεκάλεπτα: 7-20, 24-36, 42-52, 60-68

Διαιτητές: Λόρτος-Καλογερόπουλος Λ.-Θεοδώρου (Μηναρετζόπουλος)

Δεκάλεπτα: 7-20, 24-36, 42-52, 60-68

Ερμής Αγ. (Λίβανος): Τσιαμπαλής 5, Τσιλούλης 2, Σπυρόπουλος 15, Τζόλος 9 (1), Κόμματος 6 (2), Τριανταφύλλου 15 (2), Λάππας 2, Τσούμας, Λόλας 6.

Καρδίτσα (Τζήμας): Γράβας 13 (2), Παπαχρήστος 3, Μαυρογιάννης, Κακλαμάνος 16, Παπαδόπουλος 2, Ερμείδης 6, Καλλές 14, Σαριμπαλίδης 6 (2), Μαγκουνής 8.

Δηλώσεις

Γιάννης Λίβανος: «Δεν μπήκαμε καθόλου καλά στο παιχνίδι, απέναντι στην Καρδίτσα που είχε ως στόχο να καταστρέψει το επιθετικό μας παιχνίδι. Στο δεύτερο δεκάλεπτο αλλά και στη συνέχεια, διορθώσαμε κάπως τα πράγματα και αμυντικά, αλλά και επιθετικά αλλά ήμασταν άστοχοι. Χάσαμε δέκα βολές και είχαμε ποσοστό μόλις 60% και σε συνδυασμό με τα χαμένα ριμπάουντ δεν μπορούσαμε να μειώσουμε.

Όμως πιστέψαμε και «κυνηγήσαμε» την ανατροπή ως και το τέλος…

Δεν νομίζω ότι αυτή η ήττα μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τους στόχους μας. Κάποτε θα συνέβαινε κι αυτό, η εντός έδρας ήττα, καλούμαστε τώρα να την ξεπεράσουμε και να κοιτάξουμε μπροστά. Περιμένουμε την επιστροφή των τραυματιών μας για να μπορέσουμε να δουλέψουμε και να γίνουμε καλύτεροι».

Γιάννης Τζήμας: «Ήταν μία τεράστια νίκη για μας, απέναντι στον Ερμή που είχε 11-0 στην έδρα του και σε αυτό το γήπεδο έχει νικήσει και τον Ιωνικό, αλλά και τον Ηρακλή, μία ομάδα με πλούσιο επιθετικό ταλέντο, που έχει παίκτες που όλοι μπορούν να σκοράρουν.

Παίξαμε συγκλονιστική άμυνα και θεωρώ ότι και οι 60 πόντοι που δεχθήκαμε ήταν πολλοί. Μία νίκη που μας δίνει την αισιοδοξία για τη δύσκολη συνέχεια, μία νίκη που μας επιτρέπει να πιστεύουμε ότι μπορούμε να μείνουμε εκτός play out. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους φιλάθλους μας που μας στήριξαν και σήμερα και μας βοήθησαν να φτάσουμε στην σπουδαία αυτή νίκη, όπως και τους παίκτες μου αλλά και τη διοίκηση της ομάδας.

Εύχομαι ότι καλύτερο στον Ερμή Αγιάς-Λάρισας και στον κ. Ριζούλη που έχουν μία ομάδα του νομού μου, γιατί Λαρισαίος είμαι μην το ξεχνάτε, σε αυτή την κατηγορία και διεκδικεί με αξιώσεις μία θέση στην Α1 εθνική κατηγορία».

Tags: , ,

O Περιφερειάρχης Θεσσαλίας με κατοίκους από Βερδικούσια και Βαρκό Ελασσόνας

Συνάντηση με αντιπροσωπεία κατοίκων από τη Βερδικούσια και το Βαρκό Ελασσόνας είχε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Αίτημα των κατοίκων υπήρξε η αποκατάσταση του δρόμου από Βαρκό μέχρι Βερδικούσια από τις καταστροφές από τις πρόσφατες θεομηνίες. «Σε συνεργασία με το Δήμο Ελασσόνας προχωράμε στη δημοπράτηση του έργου της αποκατάστασης των ζημιών στο δρόμο Βαρκό – Βερδικούσια που ανέρχεται σε συνολικό προϋπολογισμό 420.000 ευρώ» τόνισε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας απευθυνόμενος προς τους κατοίκους της περιοχής. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Σακκάς, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βερδικούσιας Κων/νος Τσέτσιλας και το στέλεχος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λάρισας Στέλιος Δημότσιος.

Tags: , ,

Ρένα Καραλαριώτου: Με ενότητα και ομοψυχία ξεπερνάμε τις προκλήσεις

Με ενότητα, ομοψυχία και αυτοπεποίθηση μπορούμε να ξεπεράσουμε τις μεγάλες προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας”, τονίζει στο μήνυμά της για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, τη γιορτή της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού, η υποψήφια δήμαρχος, κ.Ρένα Καραλαριώτου.

 

Σήμερα, είναι Ημέρα Μνήμης και Εθνικής Υπερηφάνειας για όλους τους Έλληνες. Τιμούμε τη δύναμη και το μεγαλείο της ψυχής των προγόνων μας. Τιμούμε όλους όσοι έδωσαν τη ζωή τους για να είμαστε σήμερα εμείς ελεύθεροι.

 

Είναι όμως και ημέρα περισυλλογής, να αναλογιστούμε τα δύσκολα και τις μεγάλες προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας -και είναι πολλές. Για να μπορέσουμε να τις ξεπεράσουμε, χρειάζεται ενότητα, αυτοπεποίθηση και ομοψυχία.

 

 

Tags: , ,

Grow Greek Tourism Online της Google στη Θεσσαλία

Συνάντηση μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νεολαίας απασχόλησης και Δια Βίου Μάθησης Λάρισας κ.Νικόλαου Λιούπα , του Αντιδημάρχου Οικονομίας και Ανάπτυξης Δήμου Λαρισαίων κ. Παναγιώτη Νταή και ομάδας συμβούλων της πρωτοβουλίας Grow Greek Tourism Online της Google πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Στην συνάντηση αναπτύχθηκαν τα οφέλη της πρωτοβουλίας για την τοπική επιχειρηματικότητα στον τομέα του Τουρισμού.

Η πρωτοβουλία Grow Greek Tourism Online της Google υλοποιείται για 4η συνεχόμενη χρονιά. Η δράση Grow Greek Tourism Online της Google υποστηρίζει και ενισχύει τις ψηφιακές δεξιότητες των επαγγελματιών του τουρισμού και απευθύνεται σε επαγγελματίες τουρισμού και της εστίασης αλλά και σε όποια επιχειρηματική δραστηριότητα εμπλέκεται άμεσα με τον τουρισμό. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της δράσης, η υποστήριξη πραγματοποιείται με 3 τρόπους: Με διαδικτυακή εφαρμογή διαθέσιμη σε όλους, Με σεμινάρια που πραγματοποιούνται σε επιλεγμένες περιοχές και άμεσα στον Βόλο. Και για πρώτη φορά με Online Advisors, ειδικούς σύμβουλους του Grow Greek Tourism Online, που παρέχουν στους επαγγελματίες του τουρισμού δωρεάν προσωπικές συναντήσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν:

  1. Ενημέρωση για το πως μπορούν να αξιοποιήσουν τα βασικά εργαλεία του διαδικτύου, βοηθώντας την επιχείρησή να αναπτυχθεί σε όλη τη διάρκεια του χρόνου.
  2. Τοποθέτηση ή ενημέρωση της παρουσίας της στους χάρτες της Google https://www.google.gr/business/)

 

Η ομάδα των συμβούλων αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην Θεσσαλία και είναι διαθέσιμη να στηρίξει κάθε ενδιαφερόμενη επιχείρηση, ενώ όλες οι υπηρεσίες παρέχονται χωρίς καμία χρέωση.

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα σταλεί στους επαγγελματίες του τουρισμού, ενημερωτικό υλικό για την δράση, ενώ για περισσότερες πληροφορίες κάθε ενδιαφερόμενος πρέπει να επισκεφτεί την διαδικτυακή διεύθυνση   g.co/greektourism όπου γίνεται και η αίτηση εγγραφής για τις δωρεάν κατ ιδίαν εκπαιδεύσεις.

 

 

 

 

Μιχάλης Παπαματθαίου - Σάββατο βγαίνω
Γιώργος Μαζωνάκης - Ένα θαύμα
Αντώνης Ρέμος - Δε θέλω να μ΄ αγαπάς
Πάνος Κιάμος - Δύσκολα βράδια
Βασίλης Καρράς - Όπως παλιά
Πέγκυ Ζήνα - Με την πλάτη στον τοίχο
Νότης Σφακιανάκης - Ένα με τη νύχτα
Γιάννης Πλούταρχος - Σε τέσσερις τοίχους
Άρης Καμπάνος - Μη ρωτάς
Νίνο - Ακόμα σε ζητώ

 


Μάρτιος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031