Ειδήσεις

Εντός έδρας ήττα του Ερμή


Την ήττα με 68-60 γνώρισε σήμερα το απόγευμα στο κλειστό της Νεάπολης ο Ερμής Αγιάς-Λάρισας από τον ΑΣ Καρδίτσας, χάνοντας το αήττητο της έδρας του και… δίνοντας τη δυνατότητα στους διώκτες του να μειώσουν κατά μία νίκη τη διαφορά.

Η ομάδα του Γιάννη Λίβανου δεν ξεκίνησε καθόλου καλά την αναμέτρηση, έδωσε τη δυνατότητα στους φιλοξενούμενους να πιστέψουν στη νίκη και να κλείσουν το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενοι με 20-7, εκμεταλλευόμενοι την αστοχία των γηπεδούχων και τα ριμπάουντ που τους έδιναν τη δυνατότητα να κάνουν δεύτερες επιθέσεις.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η λαρισινή ομάδα άρχισε να βρίσκει τα… πατήματά της στο παρκέ, δεν ήταν όμως αρκετά για να της επιτρέψουν να μειώσουν πολύ τη διαφορά, και η καρδιτσιώτικη ομάδα πήγε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο προηγούμενοι με 36-24.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Ερμής μπήκε δυνατά, πίεσε πολύ στην άμυνα και κατάφερε να ρίξει τη διαφορά στους πέντε πόντους, ξεσηκώνοντας τους φιλάθλους που βρέθηκαν στο κλειστό, χωρίς όμως να υπάρχει συνέχεια, μιας και οι φιλοξενούμενοι βρήκαν καλά σουτ στα τελευταία λεπτά και συνέχισαν να προηγούνραι με 52-42.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, το παιχνίδι πήρε άγρια ομορφιά. Οι φιλοξενούμενοι με καλή ψυχολογία βρήκαν τον τρόπο να κάνουν ένα 5-0 και να δείξουν ότι βρίσκονται «αγκαλιά» με τη νίκη, όμως οι παίκτες του Ερμή δεν το έβαλαν κάτω. Πίστεψαν στην ανατροπή και – έστω και με δυσκολία – ξαναμπήκαν στο ματς, έστω και αν δεν ήταν ιδιαίτερα εύστοχοι, χάνοντας είτε εύκολα λέι απ, είτε ελεύθερες βολές.

Μάλιστα έφτασαν το παιχνίδι στο τρίποντο 60-63, μπαίνοντας στα τελευταία δευτερόλεπτα, όμως εκεί στα 26” χρεώθηκε με φάουλ πάνω στον Κακλαμάνο – που σηκώνει πολύ συζήτηση – και στη συνέχεια με τεχνική ποινή ο Κόμματος και ο έμπειρος γκαρντ εύστοχος στις βολές έθεσε τέλος στα… όνειρα του Ερμή.

Τα δεκάλεπτα: 7-20, 24-36, 42-52, 60-68

Διαιτητές: Λόρτος-Καλογερόπουλος Λ.-Θεοδώρου (Μηναρετζόπουλος)

Δεκάλεπτα: 7-20, 24-36, 42-52, 60-68

Ερμής Αγ. (Λίβανος): Τσιαμπαλής 5, Τσιλούλης 2, Σπυρόπουλος 15, Τζόλος 9 (1), Κόμματος 6 (2), Τριανταφύλλου 15 (2), Λάππας 2, Τσούμας, Λόλας 6.

Καρδίτσα (Τζήμας): Γράβας 13 (2), Παπαχρήστος 3, Μαυρογιάννης, Κακλαμάνος 16, Παπαδόπουλος 2, Ερμείδης 6, Καλλές 14, Σαριμπαλίδης 6 (2), Μαγκουνής 8.

Δηλώσεις

Γιάννης Λίβανος: «Δεν μπήκαμε καθόλου καλά στο παιχνίδι, απέναντι στην Καρδίτσα που είχε ως στόχο να καταστρέψει το επιθετικό μας παιχνίδι. Στο δεύτερο δεκάλεπτο αλλά και στη συνέχεια, διορθώσαμε κάπως τα πράγματα και αμυντικά, αλλά και επιθετικά αλλά ήμασταν άστοχοι. Χάσαμε δέκα βολές και είχαμε ποσοστό μόλις 60% και σε συνδυασμό με τα χαμένα ριμπάουντ δεν μπορούσαμε να μειώσουμε.

Όμως πιστέψαμε και «κυνηγήσαμε» την ανατροπή ως και το τέλος…

Δεν νομίζω ότι αυτή η ήττα μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τους στόχους μας. Κάποτε θα συνέβαινε κι αυτό, η εντός έδρας ήττα, καλούμαστε τώρα να την ξεπεράσουμε και να κοιτάξουμε μπροστά. Περιμένουμε την επιστροφή των τραυματιών μας για να μπορέσουμε να δουλέψουμε και να γίνουμε καλύτεροι».

Γιάννης Τζήμας: «Ήταν μία τεράστια νίκη για μας, απέναντι στον Ερμή που είχε 11-0 στην έδρα του και σε αυτό το γήπεδο έχει νικήσει και τον Ιωνικό, αλλά και τον Ηρακλή, μία ομάδα με πλούσιο επιθετικό ταλέντο, που έχει παίκτες που όλοι μπορούν να σκοράρουν.

Παίξαμε συγκλονιστική άμυνα και θεωρώ ότι και οι 60 πόντοι που δεχθήκαμε ήταν πολλοί. Μία νίκη που μας δίνει την αισιοδοξία για τη δύσκολη συνέχεια, μία νίκη που μας επιτρέπει να πιστεύουμε ότι μπορούμε να μείνουμε εκτός play out. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους φιλάθλους μας που μας στήριξαν και σήμερα και μας βοήθησαν να φτάσουμε στην σπουδαία αυτή νίκη, όπως και τους παίκτες μου αλλά και τη διοίκηση της ομάδας.

Εύχομαι ότι καλύτερο στον Ερμή Αγιάς-Λάρισας και στον κ. Ριζούλη που έχουν μία ομάδα του νομού μου, γιατί Λαρισαίος είμαι μην το ξεχνάτε, σε αυτή την κατηγορία και διεκδικεί με αξιώσεις μία θέση στην Α1 εθνική κατηγορία».

Προηγούμενο άρθρο O Περιφερειάρχης Θεσσαλίας με κατοίκους από Βερδικούσια και Βαρκό Ελασσόνας
Επόμενο άρθρο Θ. Νασιακόπουλος: Με αλληλεγγύη και κοινωνική δικαιοσύνη οφείλουμε να πορευτούμε για τη δημιουργία μιας καλύτερης Ελλάδας