Tags: , ,

Μάξιμος: Αφήστε τις εκθέσεις αριστερών ιδεών και καταργήστε τον νόμο Παρασκευόπουλου

«Η απάντηση τουυπουργούΔικαιοσύνης για τις μαζικές αποφυλακίσεις εγκληματικών στοιχείων με τον περιβόητο νόμο Παρασκευόπουλου αποδεικνύει ότιη κυβέρνησηαυτήείναι ανεπίδεκτη μαθήσεως από τα τραγικά της λάθη. Για την “πρώτη φορά αριστερά” αυτό που προέχει είναι η προβολή των ιδεοληπτικών της εμμονών, σε πείσμα της πραγματικότητας». Τα παραπάνω τόνισεοαναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος,σχολιάζοντας την απάντηση τουυπουργού Δικαιοσύνης κ. Σταύρου Κοντονήσε σχετική του ερώτηση.
Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε ότι«όπως προκύπτει απότον σχετικό πίνακα πουμας εστάλη,με τον εκτρωματικό νόμο Παρασκευόπουλου έχουν ευνοηθεί πλέον των 10.210 κρατούμενοι,εκ των οποίων 4.027 από την 01.01.2017 μέχρι τις 10.11 2017. Απ’ αυτούς 41ήταν καταδικασμένοιγια ανθρωποκτονία,24 για απόπειρα ανθρωποκτονίας, 11 βιαστές, 39 για εγκλήματα αποπλάνησης ανηλίκων, ασέλγεια, πορνογραφία ανηλίκων, 30 για εγκλήματα κατά προσωπικής ελευθερίας, 320 για ληστείες. Δυστυχώς,δεν μας παρασχέθηκαν στοιχεία για τοπόσοι υποτροπίασαν, μετά την αποφυλάκισή τους και τι παράνομες πράξεις έχουν τελέσει.Οαρμόδιος υπουργός, αντί να απολογηθεί για το πρωτοφανές άνοιγμα των πυλών των φυλακών σε κάθε κρατούμενο,μεταξύ αυτών και κάποιων που έχουν τελέσει, βαρύτατες εγκληματικές πράξεις,αποδίδεται σε μιαπαιδαριώδηέκθεσηαριστερών ιδεών!
Συγκεκριμένα, στο κείμενο που λάβαμε, πληροφορούμαστε ότι στις ελληνικές φυλακές κλείνονταν, μέχρι να έλθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, κυρίως πολιτικοί κρατούμενοι και παρεμπιπτόντως και ποινικοί:‘‘παραδοσιακά στη χώρα μας οι φυλακές αποτέλεσαν για πολλά χρόνια τόπους κράτησης πολιτικών αντιπάλων και παράλληλα επιτελούσαν το έργο του εγκλεισμού των ποινικών κρατουμένων’’.Πρόκειται, ασφαλώς, για μια καινοφανή θεωρία, η οποία αντικατοπτρίζει μάλλον το σωφρονιστικόσύστημα της περιόδου του Στάλιν στηΣοβιετική Ένωση.
Επιπλέον, μιλά συνεχώς για τον υπερπληθυσμό στις ελληνικές φυλακές, οι οποίες ‘‘εκβαρβαρίζουν’’ τους κρατούμενους, όπως υποστηρίζει,και θεωρεί ότι η “διαδεδομένη αντίληψη” ότι “η μακρόχρονη παραμονή και αχρήστευση στη φυλακή, ακόμα και σε άθλιες συνθήκες, είναι επαρκής απάντηση της πολιτείας στο έγκλημα, εκτός από ατελέσφορη είναι και βαθιά συντηρητική’’. Οπότε,προφανώς, η λύση για τον κ. υπουργό είναι όλοι όσοι τελούν εγκλήματα, για να μην ταλαιπωρούνται, και να μην ταλαιπωρούν και το κράτος που οφείλει να δημιουργήσει σύγχρονους και επαρκείς χώρους κράτησης, να μένουν ελεύθεροι.Πολλώδε μάλλον που,σύμφωνα με τον κ. Κοντονή,οι κρατούμενοιγίνονται‘‘εσωτερικοί εχθροί’’και‘‘αποδιοπομπαίοιτράγοι’’που‘‘συγκεντρώνουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια, εκτονώνουν το λαϊκό αίσθημα, αποπροσανατολίζουν τους πολίτες από τα σημαντικά προβλήματα και αντικαθιστούν μελαϊκιστικέςκορόνες τη διατύπωση σοβαρών πολιτικών προτάσεων’’.
Ειλικρινά αναρωτιόμαστε αν ο κ. υπουργός και οι συνεργάτες του έχουν την οποιαδήποτε επαφή με την ελληνική πραγματικότητα, αυτή που βιώνουν οι πολίτες με το καταρρακωμένο αίσθημα ασφαλείας, που προκαλούν οι καταστροφικές πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ σε δημόσια τάξη και δικαιοσύνη».

Tags: , ,

Οι Ενεργοί Πολίτες ενημερώνουν τα παιδιά της Κατασκήνωσης στην Πόλη

Η «Κατασκήνωση στην Πόλη» είναι ένα πρόγραμμα του Δήμου Λαρισαίων, δημιουργικής, αλλά και ευχάριστης απασχόλησης των παιδιών, που για διάφορους λόγους δεν μπορούν να πάνε διακοπές και αναγκάζονται να μείνουν στην πόλη.
Με μεγάλη, λοιπόν χαρά, οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας αποδέχτηκαν την πρόσκληση του Δήμου να συνεισφέρουν στο πρόγραμμα, κάνοντας παρουσιάσεις στα παιδιά με θέμα τον εθελοντισμό και την ανακύκλωση. Οι παρουσιάσεις πραγματοποιήθηκαν στον χώρο του ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων και στο 14ο Δημοτικό Σχολείο του Ιπποκράτη.
Στο πρώτο μέρος της παρουσίασης των Ενεργών Πολιτών, τα παιδιά ενημερώθηκαν για τη σημασία του εθελοντισμού και τους παρουσιάστηκανοι πολυποίκιλες δράσεις των Εν.Πο.Λ.. Στο δεύτερο μέρος, με την προβολή ευχάριστων ταινιών κινουμένων σχεδίων, τα παιδιά ενημερώθηκαν για την αναγκαιότητα προστασίας του περιβάλλοντος μέσω της ανακύκλωσης συσκευασιών, την κομποστοποίηση οργανικών αποβλήτων και την ανακύκλωση των καμένων μαγειρικών λαδιών. Τα παιδιά με πολύ ενδιαφέρον και ενθουσιασμό παρακολούθησαν την παρουσίαση, γεγονός που επιβεβαιώνει ο καταιγισμός από αυθόρμητες ερωτήσεις που έκαναν σε όλη τη διάρκεια της ενημέρωσης. Τα ίδια τα παιδιά κλήθηκαν να γίνουν οι «δάσκαλοι» των γονιών τους για να μπορέσει να αναπτυχθεί και να εξαπλωθεί η οικολογική συνείδηση.
Οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας θέλουν να ευχαριστήσουν το Δήμο Λαρισαίων και τα υπεύθυνα στελέχη του προγράμματος «Κατασκήνωση στη Πόλη», για την πρόσκληση και την ευγενική βοήθειά τους για να πραγματοποιηθούν οι παρουσιάσεις, καθώς και τη δυνατότητα που μας δόθηκε για να επικοινωνήσουμε με τα παιδιά και να συζητήσουμε μαζί τους για τόσο σπουδαία θέματα.

Tags: , ,

Έργα και δράσεις 14,7 εκατ. ευρώ για την Π.Ε. Λάρισας

Εγκρίσεις τευχών δημοπράτησης και αποτελέσματα διαγωνισμών για έργα συνολικού προϋπολογισμού 14.729.000,00 ευρώ (με ΦΠΑ) για την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Αναλυτικά:
– Έγκριση δημοπράτησης του έργου: «ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΔΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ Χ.Θ. 3+330 ΕΩΣ Χ.Θ. 5+690», Προϋπολογισμού 11.500.000,00 €
– Έγκριση δημοπράτησης του έργου: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΕΤΗΡΙΟΥ ΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ Νο1 ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ Νο2 ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (ΟΜΟΡΦΟΧΩΡΙ)».
Προϋπολογισμού: 1.000.000,00 €
– Έγκριση δημοπράτησης του έργου: «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΟΜΒΩΝ – ΝΗΣΙΔΩΝ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ» Προϋπολογισμού: 700.000,00 €
– Έγκριση δημοπράτησης του έργου: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΔΟΥ :ΑΙΓΑΝΗ-ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΕ ΛΑΡΙΣΑΣ (Δ. ΤΕΜΠΩΝ) ΑΠΟ ΘΕΟΜΗΝΙΑ», Προϋπολογισμού: 460.000,00 €
– Έγκριση δημοπράτησης του έργου: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΚΟΜΒΩΝ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ Π.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ 2017- 2018», Προϋπολογισμού: 200.000,00 €
– Έγκριση δημοπράτησης του έργου: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΡΟΧΕΙΡΩΝ ΦΡΑΓΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΠΗΝΕΙΟ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ 5OΥ AΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟΥ – ΟΜΟΛΙΟΥ – ΠΑΛΑΙΟΠΥΡΓΟΥ, ΧΡΗΣΗ 2018».Προϋπολογισμού: 200.000,00 €
– Έγκριση δημοπράτησης του έργου: «ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΟΙΤΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΧΩΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΕΝΙΠΕΑ ΠΟΤΑΜΟ ΚΑΤΑΝΤΙ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΑΜΠΕΛΙΑΣ». Προϋπολογισμός έργου: 200.000,00 €
– Έγκριση δημοπράτησης του έργου: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΡΟΧΕΙΡΩΝ ΦΡΑΓΜΑΤΩΝ ΣΕ ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΝΝΙΠΕΑ ΠΟΤΑΜΟΥ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ, ΧΡΗΣΗ 2017» Προϋπολογισμού: 130.000,00 €
– Έγκριση αποτελέσματος δημοπρασίας του έργου «ΚΟΠΗ ΧΟΡΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΑΦΡΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Π. Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ ΝΟΤΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ», Προϋπολογισμού 120.000,00 €
– Έγκριση αποτελέσματος δημοπρασίας του έργου «ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ – ΚΟΠΗ ΧΟΡΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΑΦΡΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Π. Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ ΒΟΡΕΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ», Προϋπολογισμού 80.000,00 €
– Έγκριση δημοπράτησης του έργου: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΡΓΩΝ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟ – ΛΙΒΑΔΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΘΕΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥΣ ΟΔΟΥΣ ΚΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΕΣ», Προϋπολογισμού: 74.000,00 €
– Έγκριση δημοπράτησης του έργου: «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ – ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ – ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΗ ΠΛΑΤΑΝΟΣ ΕΩΣ ΤΗ ΘΕΣΗ ΑΗ ΒΛΑΣΗ ΣΤΟ Δ.Δ. ΔΡΥΜΟΥ», Προϋπολογισμού: 65.000,00 €
Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας σχεδιάζουμε και υλοποιούμε έργα χρήσιμα, έργα ουσίας για τους ανθρώπους της Θεσσαλίας. Με σχέδιο και προγραμματισμό παρεμβαίνουμε όπου απαιτείται, κατασκευάζοντας υποδομές απολύτως απαραίτητες για τους πολίτες. Τα έργα αυτά πέραν της χρησιμότητάς τους στηρίζουν θέσεις εργασίας και δημιουργούν μόχλευση στην τοπική οικονομία».

Tags: , ,

Εξιχνιάστηκε η κλοπή στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δ.Τυρνάβου

Εξιχνιάστηκε άμεσα από το Αστυνομικό Τμήμα Τυρνάβου περίπτωση κλοπής που διαπράχθηκε από αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Τυρνάβου και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 23χρονου ημεδαπού.
Ειδικότερα, όπως εξακριβώθηκε, το απόγευμα της (13-07-2018) στον Τύρναβο, ο 23χρονος εισήλθε από ανασφάλιστη πόρτα σε αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου και αφαίρεσε από το εσωτερικό αντλίες υδάτων και εξαρτήματα.
Τα κλοπιμαία αποδόθηκαν σε εκπρόσωπο του Δήμου.
Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Τυρνάβου.

Tags: , ,

Ρ. Καραλαριώτου: Αποχαιρετισμός στον Δεσπότη μας

Η Λάρισα με δάκρυα στα μάτια αποχαιρέτησε χθες τον Ποιμενάρχη της, με εντελώς διαφορετικά αισθήματα από αυτά που τον είχε υποδεχτεί. Η προσωπικότητα του και η έμπρακτη συγχώρεση όλων όσων μπορεί να τον πίκραναν, τον έφεραν στις καρδιές των πιστών Λαρισαίων, εκεί που θα συνεχίσει να διατηρεί για πάντα τη θέση που του αξίζει.
Δεν θα ξεχάσω ποτέ μου τα λόγια του, τις συμβουλές του, τις ανοιχτές του αγκαλιές, όταν ζητούσα τη βοήθειά του. Ο Δεσπότης μας ήταν εκείνος που μου άνοιξε τις πόρτες του Επισκοπείου για να με δεχθεί, ήταν εκείνος που μου άνοιξε τις πόρτες του γραφείου στην Περιφέρεια για να με συγχαρεί και να μου δώσει την ευχή του.
Σε καμία περίπτωση δεν θα δημοσίευα όλα αυτά που έχουμε κατά καιρούς πει.
Αισθάνομαι όμως, σαν χρέος μου, να αποχαιρετήσω τον άξιο αυτό Άνθρωπο με δυο λόγια από καρδιάς:
Δώσατε το παράδειγμα της αλληλεγγύης και της προσφοράς σε ολόκληρο το ποίμνιο σας.
Αποδείξατε πως η Θεία Χάρη είναι κτήμα ανθρώπων που συνομιλούν με τον Θεό καθημερινά.
Συγχωρέσατε και αποδεχθήκατε αδιαμαρτύρητα όλους όσους σας προσβάλλαν ή θέλησαν να σας κάνουν κακό.
Ανοίξατε τις πόρτες της εκκλησίας στους νέους ανθρώπους, φωτίζοντάς το δρόμο τους.
Σταθήκατε δίπλα σε όσους σας είχαν ανάγκη.
Με απλά λόγια, μας δώσατε το καλύτερο παράδειγμα για να πορευτούμε στην υπόλοιπη ζωή μας .
Εκεί που βρίσκεστε καθήμενος, στα δεξιά του Κυρίου, είμαι σίγουρη πως χαμογελάτε με ταπεινοφροσύνη και προσεύχεστε για όλους εμάς
Καλή αντάμωση Δέσποτα μας

Ρένα Καραλαριώτου
πρ. Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας
Επικεφαλής μειζ. Αντιπολίτευσης Δ.Λαρισαιων

Tags: , ,

Μάξιμος: Στη Βουλή έχει μπει “κάθε καρυδιάς καρύδι”

Στην αξία του δημοκρατικού πολιτεύματος, στις προκλήσεις της εποχής, αλλά και στο επίπεδο του πολιτικού προσωπικού αναφέρθηκε οαναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος,καλωσορίζοντας στη Βουλή 22μαθήτριες καιμαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ελασσόνας.
Ο Θεσσαλός πολιτικός εξήγησε στα παιδιά ότι η δημοκρατία, σε αντίθεση με την οχλοκρατία, έχει κανόνες. Βασικός πυλώνας της δημοκρατίας είναι η ανεξάρτητη δικαιοσύνη και το δικαίωμα όλων των ανθρώπων στη δίκαιη δίκη, σε αντίθεση με τις λογικές του λιντσαρίσματος και των “λαϊκών δικαστηρίων”.
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος προέτρεψε τους μαθητές και τις μαθήτριες να ενδιαφέρονται για τα κοινά: «Θα ακούτε συχνά να καταφέρονται πολλοί κατά των βουλευτών. Αν θα μπορούσε η Βουλή να απαντήσει πιστεύω θα έλεγε “καθρέπτης σου είμαι κοινωνία και σου μοιάζω!” Πράγματι, στη Βουλή έχει μπει “κάθε καρυδιάς καρύδι”! Αλλά, σε τελική ανάλυση, ο λαός είναι αυτός που επιλέγει και κόμματα και βουλευτές. Έχει, λοιπόν, μεγάλη αξία οι πολίτες να είναι σωστά ενημερωμένοι πριν επιλέξουν σε ποιους θα εμπιστευθούν την ψήφο τους».
Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε την ευκαιρία, επίσης,να καλωσορίσει στο εντευκτήριο της Βουλής και τους γονείς που συνόδευαν τα παιδιά τους στην εκπαιδευτική εκδρομή στην εθνική αντιπροσωπεία.
Τις μαθήτριεςκαι τους μαθητές, που ξεναγήθηκαν στην έκθεση για τον πρώτο κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια και ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας τουκοινοβουλίου,συνόδευανοι δάσκαλοί τους, η κ.Ελένη Μπλιούμηκαιο κ. Ανέστης Καραγκούνης.
Κατά τον χαιρετισμό του κ. Χαρακόπουλου στην Ολομέλεια της Βουλής ήταν παρών και ο τότε ανεξάρτητος βουλευτής κ. Γιώργος Κατσιαντώνης. Η επίσκεψη τωνπαιδιών του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ελασσόναςήταν από τις τελευταίες επισκέψεις σχολείων κατά τη φετινή σεζόν στη Βουλή των Ελλήνων.

Tags: , ,

Το λείψανο της αγίας Μαρίνης στον Άγιο Αχίλλιο

Στις 17 Ιουλίου η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης. Στον Άγιο Αχίλλιο, θα τελεστεί,την Τρίτη το πρωί Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασίας, για τη μνήμη της αγίας. Οι πιστοί θα έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν τεμάχιο του θαυματουργού λειψάνου της που φυλάσσεται στο Ναό. Το λείψανο αυτό προέρχεται από το μοναστήρι της Αγίας στην Άνδρο και το δώρισε στο Ναό του Αγίου Αχιλλίου ο μακαριστός Ποιμενάρχης μας, κυρός Ιγνάτιος.

Tags: , ,

Βαθμολογία αιτούμενων τεμαχίων για άδεια νέας φύτευσης αμπέλου 2018

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας Περιφέρειας Θεσσαλίας σας ενημερώνει ότι η βαθμολογία των αιτούμενων τεμαχίων για άδεια νέας φύτευσης αμπέλου 2018 έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και συγκεκριμένα στο: http://www.minagric.gr/index.php/el/eservisesmenu-2/2016-03-01-08-06-44.
Σύμφωνα με το Υπ.Α.Α.Τ, οι αιτούντες με τεμάχια, τα οποία έχουν παύλες στον πίνακα ανάρτησης, να επικοινωνήσουν με την ΔΑΟΚ Π.Ε. Λάρισας καθώς αναμένεται ενημέρωση από το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου.
Όσοι από τους αιτούντες επιθυμούν να υποβάλλουν ένσταση επί της βαθμολογίας μπορούν να την υποβάλλουν έως 25 Ιουλίου 2018 στην ΔΑΟΚ Π.Ε. Λάρισας, προσκομίζοντας οποιοδήποτε αποδεικτικό στοιχείο κρίνουν απαραίτητο.

Tags: , ,

Σύλληψη φυγόποινου στη Λάρισα

Συνελήφθη στις 14-07-2018 το μεσημέρι στον Τύρναβο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τυρνάβου, ένας 43χρονος, διότι εκκρεμεί σε βάρος του απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας για εκβίαση, με ποινή κάθειρξης οκτώ ετών.

Tags: , ,

Στα εγκαίνια του Κειμηλιοφυλακίου Αγιάς ο Κ. Αγοραστός

Τα εγκαίνια του Κειμηλιοφυλακίου του Μητροπολιτικού Ναού Αγιάς πραγματοποίησε το πρωί της Κυριακής ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός μαζί με το δήμαρχο Αγιάς Αντώνη Γκουντάρα και το Μητροπολίτη Δημητριάδος, Αλμυρού και Αγιάς κ. Ιγνάτιο.
«Είναι μια μεγάλη μέρα για την Αγιά, καθώς, εγκαινιάζουμε ένα πραγματικά έργο ουσίας. Η σημαντικότητα του έργου οφείλεται στο γεγονός ότι η μνήμη, η παράδοση, η θρησκεία και ο πολιτισμός είναι οι αρχές οι οποίες μπορούν να σώσουν την ανθρωπότητα. Είναι τα στοιχεία εκείνα τα οποία μπορούν να εμπνεύσουν τον κόσμο και να του δώσουν ελπίδα. Πρόκειται για ένα έργο που αποτελεί ένα σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα της μνήμης και του θρησκευτικού τουρισμού.
Με συνεργασία και συνέργια μπορούμε να πετυχαίνουμε έργα. Σε μια δύσκολη περίοδο έχουμε καταφέρει μαζί με το Δήμο Αγιάς να τρέξουμε έργα συνολικής αξίας πάνω από 40 εκ. ευρώ» τόνισε κατά το χαιρετισμό του ο κ. Αγοραστός.
Το Κειμηλιοφυλάκιο Αγιάς αποτελεί μια μόνιμη έκθεση 129 τετραγωνικών μέτρων με θρησκευτικά κειμήλια, φορητές εικόνες, άμφια, παλαίτυπα και ιερά αρχεία.
Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Γιώργος Λαδόπουλος, ο αντιδήμαρχος Αγιάς Βασίλης Σμυρλής, δημοτικοί σύμβουλοι, ιερείς, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας και δεκάδες πολίτες.

Tags: , ,

Μάξιμος: Επί Ιγνατίου άνθησε ο μοναχισμός στη Λάρισα

Ο εισηγητής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλοςπαρακολούθησε τον αρχιερατικό εσπερινό στην εορτάζουσα Ιερά Μονή Αγίου Νικοδήμου στον Πυργετό. Μετά τον εσπερινό, στον οποίο προέστη ομητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιοςωςτοποτηρητής της χηρεύουσας μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, ο Θεσσαλός πολιτικός συνεχάρη τονκαθηγούμενο της Μονής γέροντα Ειρηναίογια το έργο που επιτελεί.
Σε δήλωσή του ο Μάξιμος Χαρακόπουλος τονίζει ότι «μια από τις αρετές τουμακαριστού δεσπότη μας κυρού Ιγνατίουήταν η αγάπη του για τον μοναχισμό. Επί των ημερών του φιλομόναχου επισκόπου μας ο Όλυμπος γίνεται σημείο αναφοράς με τα μοναστήρια που ιδρύονται στη μητρόπολη Λαρίσης. Τα μοναστήρια ήταν πάντα φάροι όχι μόνο της Ορθοδοξίας αλλά και του ελληνισμού! Ιδιαίτερα στις μέρες μας, με τους έντονους ρυθμούς της ζωής που το άγχος έχει διαστάσεις σύγχρονης επιδημίας, ενώ το άχθος των προβλημάτων φαντάζει ασήκωτο, μια βαθιά ανάσα, εδώ, στα μοναστήρια του Ολύμπου, μας δίνει δύναμη και αισιοδοξία.
Επιπλέον, τα μοναστήρια μπορούν να αποτελέσουν και πόλο έλξης θρησκευτικού τουρισμού στην περιοχή τόσο από το εσωτερικό όσο και από ομόδοξες γειτονικές μας χώρες».
Στις εορταστικές εκδηλώσεις στην Ι.Μ. Αγίου Νικοδήμου παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γιώργος Μανώλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Ευθύμιος Μπουζέκης, Γιώργος Νικολάου και Αθανάσιος Καραναστάσης και πλήθος προσκυνητών.

Tags: , ,

Κώστας Κολλάτος: Ο πολιτισμός μας ενώνει

Τον Δήμαρχο Τεμπών κ.Κώστα Κολλάτο επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί στο γραφείο του μέλη των χορευτικών συγκροτημάτων από την Τσεχία και τη Βουλγαρία, που μετέχουν στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού & λαογραφίας «Κοιλάδα των Τεμπών».
Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από το Σύλλογο Γυναικών Μακρυχωρίου, τον Δήμο Τεμπών-ΔΟΠΑΠΕΠ την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Τοπική Κοινότητα Μακρυχωρίου.
Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Τεμπών κ.Κώστας Κολλάτος αναφέρει :
Ως Δημοτική Αρχή στηρίζουμε ενεργά εκδηλώσεις που προβάλουν την περιοχή μας διεθνώς.
Το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Κοιλάδα των Τεμπών»απέδειξε για μια ακόμη φορά πως ο πολιτισμός είναι παγκόσμιος, εξελίσσεται, περνάει από τη μια γενιά στην άλλη και καταγράφεται στο DNA των λαών.
Να συγχαρώ για ακόμη μια φορά και για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τον Σύλλογο Γυναικών Μακρυχωρίου για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης .
Τα συγχαρητήρια αξίζουν επίσης στους χορευτές που συμμετείχαν,
τον χοροδιδάσκαλο Βαγγέλη Μάγειρα, το Δ.Σ του συλλόγου με την δραστήρια πρόεδρο, τους εθελοντές που εργάστηκαν αυτές τις ημέρες πίσω από την σκηνή και τα φώτα της δημοσιότητας, και τους συλλόγους της περιοχής του δήμου μας που ξενάγησαν τα μέλη των χορευτικών.
Ο Δήμος μας δεν είναι μόνο φιλόξενος αλλά διαθέτει και μία πλούσια πολιτιστική κληρονομιά που αξίζει να τη γνωρίσουν όλοι οι επισκέπτες του.

Tags: , ,

Πρωτόκολλο αδελφοποίησης Δήμου Κιλελέρ και Κύπρου

Το πρωτόκολλο αδελφοποίησης ανάμεσα στο Δήμο Κιλελέρ και την Κοινότητα Πισσουρίου της Κύπρου υπογράφτηκε από το Δήμαρχο Κιλελέρ Θανάση Νασιακόπουλος και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Πισσουρίου Λάζαρο Λαζάρου σε επίσημη τελετή που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Κιλελέρ της ομώνυμης κοινότητας.
Ο πρόεδρος του ΔΣ του Δήμου Κιλελέρ Αχιλλέας Βαρδακούλης που είχε το γενικό συντονισμό της εκδήλωσηςστον σύντομο χαιρετισμό του αφού καλωσόρισε την Κυπριακή Αντιπροσωπεία μεταξύ άλλων ανέφερε: “Είναι μεγάλη η χαρά μας, γιατί μας δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσετε τον Δήμο Κιλελέρ και τους ανθρώπους του. Είμαι πεπεισμένος ότι η Αδελφοποίηση θα έχει πολλά και πολλαπλασιατικά οφέλη για τους Δημότες μας αλλά και τους τόπους μας και ανακοίνωσε ότι ανάλογη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί και στο Πισσούρι εν ευθέτω χρόνω”.
Η απόφαση για την αδελφοποίηση ψηφίστηκε ομόφωνα από τα Συμβούλια του Δήμου και της Κοινότητας. Η διαδικασία ξεκίνησε τον προηγούμενο Οκτώβριο όταν αντιπροσωπεία του Δήμου Κιλελέρ συμμετείχε σε επιστημονικό συμπόσιο στο Πισσούρι με θέμα: «Εξεγέρσεις που σημάδεψαν την ιστορία του σύγχρονου Ελληνισμού σε Ελλάδα και Κύπρο». Οι εκπρόσωποι του Δήμου Κιλελέρ παρουσίασαν την εργασία με τον τίτλο: «Η αγροτική εξέγερση του Κιλελέρ στα 1910 και η σημασία της στη σύγχρονη Ελληνική Ιστορία».
Το πρωτόκολλο αδελφοποίησης καταγράφει ότι: «Το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλελέρ Νομού Λάρισας Περιφέρειας Θεσσαλίας Ελλάδος και το Κοινοτικό Συμβούλιο ΠισσουρίουΕπαρχίας Λεμεσού Κύπρου διακηρύττουν την αδελφοποίησή τους με σκοπό την ενδυνάμωση των προαιώνιων αδελφικών δεσμών και της πολιτιστικής ταυτότητας μεταξύ του Ελληνισμού της Μητροπολιτικής Ελλάδας και του Ελληνισμού της Μαρτυρικής Κύπρου».
Στην κεντρική ομιλία της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «…η αδελφοποίηση είναι μια προσέγγιση δύο κοινοτήτων που επιδιώκουν με αυτό τον τρόπο να λειτουργήσουν με ευρωπαϊκή προοπτική προκειμένου να αντιμετωπίζουν τα προβλήματά τους και να αναπτύσσουν μεταξύ τους ολοένα στενότερους δεσμούς φιλίας.Οι βασικές αξίες που εκπροσωπεί το πρωτόκολλο που υπογράψαμε είναι η φιλία, η συνεργασία και η αμοιβαία ευαισθητοποίηση μεταξύ των πολιτών μας και το οποίο μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη . Ενώνοντας τους ανθρώπους από την Ελλάδα και την Κύπρο αποτελεί μια ευκαιρία για από κοινού αντιμετώπιση των προβλημάτων, για την ανταλλαγή απόψεων και την κατανόηση διαφορετικών αντιλήψεων που αφορούν σε οποιοδήποτε θέμα για το οποίο υπάρχει αμοιβαίο ενδιαφέρον ή ανησυχία.
Η αδελφοποίηση μπορεί να βοηθήσει τους νέους να συνεργαστούν μεταξύ τους και να ανακτήσουν την αυτοπεποίθησή τους. Μπορεί να καλύψει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων – τέχνη και πολιτισμός, νέοι, συμμετοχή στα κοινά, αειφόρος ανάπτυξη, τοπικές δημόσιες υπηρεσίες, τοπική οικονομική ανάπτυξη, κοινωνική συμμετοχή, αλληλεγγύη κ.λπ.Αποτελεί δε μια μακροπρόθεσμη δέσμευση μας και όχι μια σύντομη συνεργασία… Εξίσου σημαντική είναι η διπλή δέσμευση τόσο των τοπικών αρχών όσο και των πολιτών. Με λίγα λόγια: δεν μπορεί να υπάρξει αδελφοποίηση χωρίς την ενεργό συμμετοχή των πολιτών!»
Εισηγήσεις κατά τη διάρκεια της τελετής έκαναν επίσης ο πρόεδρος της Κοινότητας Πισσουρίου καθώς και ο πρώην κοινοτάρχης του Κιλελέρ Α. Γερόπουλος καi ο πρόεδρος του συλλόγου Κυπρίων ν. Λάρισας Ν. Αυγουστής.
Με το πέρας της υπογραφής του πρωτοκόλλου οι δημοτικοί άρχοντες φύτεψαν στην είσοδο του Δημαρχείου μια ελιά η οποία συμβολίζει τους άρρηκτους δεσμούς φιλίας ανάμεσα στο Κιλελέρ και του Πισσούρι. Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία κατευθύνθηκε στο μνημείο του αγρότη, στον τόπο της θυσίας, όπου κατατέθηκαν λίγα άνθη στη μνήμη των νεκρών της εξέγερσης των αγροτών.
Η εκδήλωσε έκλεισε στην πλατεία του Κιλελέρ με δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν της αντιπροσωπείας ο πρόεδρος Α. Κοντογιάννης και το ΤΣ της Κοινότητας Κιλελέρ, παρουσία παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων.
Την τελετή αδελφοποίησης τιμήσαν με την παρουσία τους οι : Κ. Ψωματής και Κ. Φουτάς κοινοτικοί σύμβουλοι της κοινότητας Πισσουρίου, οι Δ. Λαζάρου και Ε. Τρύφωνος μέλη της Πολιτιστικής Επιτροπής του Συμβουλίου, Π. Παναγιώτου μέλος του Πολιτιστικού Ομίλου «Νόστος Πισσουρίου», οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Κιλελέρ Ι. Μπακαλόπουλος, Ι. Πινάκα, Α. Ρεντζιάς, Α. Χατζούλης και Κ. Χατζηκωνσταντίνου οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Β. Βισβίκης, Σ. Καλέτσιος, Ε. Μακρόπουλος, Σ. Σωτηρίου, Τ. Τσινούλης, Χ. Χατζούλης, Ο. Αγγλοπούλου και Ι. Ζαχαριάς ο πρόεδροι των ΤΚ Αχιλλείου, Καλαμακίου και Νίκης Δ. Αραμπατζής, Κ. Καράτζιος και Γ. Τσικόπουλος, ο εκπρόσωπος του διοικητή της 1ης στρατιάς Συνταγματάρχης Κ. Μποχώρης και ο διοικητής της ΠΥ Λάρισας πύραρχος Ζ. Μπρούζας και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Κιλελέρ.

Tags: , ,

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε.

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, ύστερα από απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, λόγω εκτέλεσης εργασιών συντήρησης – αναβάθμισης ηλεκτρονικών συστημάτων, στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε., από τον ανισόπεδο κόμβο Ευαγγελισμού μέχρι το νοτιότερο άκρο του ανισόπεδου κόμβου Πλαταμώνα, την Τρίτη (17-07-2018) και από ώρα 22:00΄ έως ώρα 06:00΄ της επομένης, καθώς και την Τετάρτη (25-07-2018) και την Πέμπτη (26-07-2018) από ώρα 22:00΄ έως ώρα 06:00΄ της επομένης, απαγορεύεται:
• η κυκλοφορία όλων των οχημάτων και στις δύο κατευθύνσεις του αυτοκινητόδρομου Α.Θ.Ε., στο τμήμα από τον ανισόπεδο κόμβο Ευαγγελισμού (νέα χ/θ 377+176) έως το νοτιότερο άκρο του ανισόπεδου κόμβου Πλαταμώνα, καθώς και
• η είσοδος όλων των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε., από τον ημικόμβο Ραψάνης με κατεύθυνση προς Αθήνα.
Κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης, η κυκλοφορία των οχημάτων και για τις δύο κατευθύνσεις (Αθήνα – Θεσσαλονίκη), θα πραγματοποιείται από την Π.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης (υφιστάμενη εθνική οδός Ευαγγελισμού – Λεπτοκαρυάς, μέσω της Κοιλάδας των Τεμπών) και συγκεκριμένα από τον ανισόπεδο κόμβο Ευαγγελισμού (νέα χ/θ 377+176) έως τα διοικητικά όρια των Περιφερειακών Ενοτήτων Λάρισας – Πιερίας.

Tags: , ,

Απονομή πτυχίων σε αποφοίτους του Τμήματος Ιατρικής

Γίνεται γνωστό ότι οι τελετές απονομής πτυχίων στους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς απόφοιτους των Τμημάτων Ιατρικής, Κτηνιατρικής και Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, οι τελετές αναγόρευσης και καθομολόγησης των Διδακτόρων των Τμημάτων Κτηνιατρικής και Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 24 Ιουλίου 2018 στο Αμφιθέατρο «Ιπποκράτης» του Τμήματος Ιατρικής στην περιοχή ΒΙΟΠΟΛΙΣ, Λάρισα.

Δημήτρης Μητροπάνος - Ποιος φταίει μη ρωτάς
Πασχάλης Τερζής - Θα το συνηθίσεις
Σταμάτης Γονίδης - Τι δεν έχω εγώ
Γιάννης Πλούταρχος - Αχ κορίτσι μου
Χρήστος Αντωνιάδης - Δεν είσαι εσύ
Βασίλης Καρράς - Ποια με καταράστηκε
Λευτέρης Πανταζής - Σε νοσταλγώ
Πάνος Κιάμος - Πως θα την βγάλω
Πάολα - Γίνε μαζί μου ένα
Παντελής Παντελίδης - Αν είσαι εκεί