Ειδήσεις

Μάξιμος: Αφήστε τις εκθέσεις αριστερών ιδεών και καταργήστε τον νόμο Παρασκευόπουλου


«Η απάντηση τουυπουργούΔικαιοσύνης για τις μαζικές αποφυλακίσεις εγκληματικών στοιχείων με τον περιβόητο νόμο Παρασκευόπουλου αποδεικνύει ότιη κυβέρνησηαυτήείναι ανεπίδεκτη μαθήσεως από τα τραγικά της λάθη. Για την “πρώτη φορά αριστερά” αυτό που προέχει είναι η προβολή των ιδεοληπτικών της εμμονών, σε πείσμα της πραγματικότητας». Τα παραπάνω τόνισεοαναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος,σχολιάζοντας την απάντηση τουυπουργού Δικαιοσύνης κ. Σταύρου Κοντονήσε σχετική του ερώτηση.
Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε ότι«όπως προκύπτει απότον σχετικό πίνακα πουμας εστάλη,με τον εκτρωματικό νόμο Παρασκευόπουλου έχουν ευνοηθεί πλέον των 10.210 κρατούμενοι,εκ των οποίων 4.027 από την 01.01.2017 μέχρι τις 10.11 2017. Απ’ αυτούς 41ήταν καταδικασμένοιγια ανθρωποκτονία,24 για απόπειρα ανθρωποκτονίας, 11 βιαστές, 39 για εγκλήματα αποπλάνησης ανηλίκων, ασέλγεια, πορνογραφία ανηλίκων, 30 για εγκλήματα κατά προσωπικής ελευθερίας, 320 για ληστείες. Δυστυχώς,δεν μας παρασχέθηκαν στοιχεία για τοπόσοι υποτροπίασαν, μετά την αποφυλάκισή τους και τι παράνομες πράξεις έχουν τελέσει.Οαρμόδιος υπουργός, αντί να απολογηθεί για το πρωτοφανές άνοιγμα των πυλών των φυλακών σε κάθε κρατούμενο,μεταξύ αυτών και κάποιων που έχουν τελέσει, βαρύτατες εγκληματικές πράξεις,αποδίδεται σε μιαπαιδαριώδηέκθεσηαριστερών ιδεών!
Συγκεκριμένα, στο κείμενο που λάβαμε, πληροφορούμαστε ότι στις ελληνικές φυλακές κλείνονταν, μέχρι να έλθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, κυρίως πολιτικοί κρατούμενοι και παρεμπιπτόντως και ποινικοί:‘‘παραδοσιακά στη χώρα μας οι φυλακές αποτέλεσαν για πολλά χρόνια τόπους κράτησης πολιτικών αντιπάλων και παράλληλα επιτελούσαν το έργο του εγκλεισμού των ποινικών κρατουμένων’’.Πρόκειται, ασφαλώς, για μια καινοφανή θεωρία, η οποία αντικατοπτρίζει μάλλον το σωφρονιστικόσύστημα της περιόδου του Στάλιν στηΣοβιετική Ένωση.
Επιπλέον, μιλά συνεχώς για τον υπερπληθυσμό στις ελληνικές φυλακές, οι οποίες ‘‘εκβαρβαρίζουν’’ τους κρατούμενους, όπως υποστηρίζει,και θεωρεί ότι η “διαδεδομένη αντίληψη” ότι “η μακρόχρονη παραμονή και αχρήστευση στη φυλακή, ακόμα και σε άθλιες συνθήκες, είναι επαρκής απάντηση της πολιτείας στο έγκλημα, εκτός από ατελέσφορη είναι και βαθιά συντηρητική’’. Οπότε,προφανώς, η λύση για τον κ. υπουργό είναι όλοι όσοι τελούν εγκλήματα, για να μην ταλαιπωρούνται, και να μην ταλαιπωρούν και το κράτος που οφείλει να δημιουργήσει σύγχρονους και επαρκείς χώρους κράτησης, να μένουν ελεύθεροι.Πολλώδε μάλλον που,σύμφωνα με τον κ. Κοντονή,οι κρατούμενοιγίνονται‘‘εσωτερικοί εχθροί’’και‘‘αποδιοπομπαίοιτράγοι’’που‘‘συγκεντρώνουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια, εκτονώνουν το λαϊκό αίσθημα, αποπροσανατολίζουν τους πολίτες από τα σημαντικά προβλήματα και αντικαθιστούν μελαϊκιστικέςκορόνες τη διατύπωση σοβαρών πολιτικών προτάσεων’’.
Ειλικρινά αναρωτιόμαστε αν ο κ. υπουργός και οι συνεργάτες του έχουν την οποιαδήποτε επαφή με την ελληνική πραγματικότητα, αυτή που βιώνουν οι πολίτες με το καταρρακωμένο αίσθημα ασφαλείας, που προκαλούν οι καταστροφικές πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ σε δημόσια τάξη και δικαιοσύνη».

Προηγούμενο άρθρο Οι Ενεργοί Πολίτες ενημερώνουν τα παιδιά της Κατασκήνωσης στην Πόλη
Επόμενο άρθρο ΣΘΕΒ: Σύσκεψη για θέματα ασφάλειας των επιχειρήσεων