Οι Ενεργοί Πολίτες ενημερώνουν τα παιδιά της Κατασκήνωσης στην Πόλη

16 Ιουλίου 2018

Η «Κατασκήνωση στην Πόλη» είναι ένα πρόγραμμα του Δήμου Λαρισαίων, δημιουργικής, αλλά και ευχάριστης απασχόλησης των παιδιών, που για διάφορους λόγους δεν μπορούν να πάνε διακοπές και αναγκάζονται να μείνουν στην πόλη.
Με μεγάλη, λοιπόν χαρά, οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας αποδέχτηκαν την πρόσκληση του Δήμου να συνεισφέρουν στο πρόγραμμα, κάνοντας παρουσιάσεις στα παιδιά με θέμα τον εθελοντισμό και την ανακύκλωση. Οι παρουσιάσεις πραγματοποιήθηκαν στον χώρο του ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων και στο 14ο Δημοτικό Σχολείο του Ιπποκράτη.
Στο πρώτο μέρος της παρουσίασης των Ενεργών Πολιτών, τα παιδιά ενημερώθηκαν για τη σημασία του εθελοντισμού και τους παρουσιάστηκανοι πολυποίκιλες δράσεις των Εν.Πο.Λ.. Στο δεύτερο μέρος, με την προβολή ευχάριστων ταινιών κινουμένων σχεδίων, τα παιδιά ενημερώθηκαν για την αναγκαιότητα προστασίας του περιβάλλοντος μέσω της ανακύκλωσης συσκευασιών, την κομποστοποίηση οργανικών αποβλήτων και την ανακύκλωση των καμένων μαγειρικών λαδιών. Τα παιδιά με πολύ ενδιαφέρον και ενθουσιασμό παρακολούθησαν την παρουσίαση, γεγονός που επιβεβαιώνει ο καταιγισμός από αυθόρμητες ερωτήσεις που έκαναν σε όλη τη διάρκεια της ενημέρωσης. Τα ίδια τα παιδιά κλήθηκαν να γίνουν οι «δάσκαλοι» των γονιών τους για να μπορέσει να αναπτυχθεί και να εξαπλωθεί η οικολογική συνείδηση.
Οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας θέλουν να ευχαριστήσουν το Δήμο Λαρισαίων και τα υπεύθυνα στελέχη του προγράμματος «Κατασκήνωση στη Πόλη», για την πρόσκληση και την ευγενική βοήθειά τους για να πραγματοποιηθούν οι παρουσιάσεις, καθώς και τη δυνατότητα που μας δόθηκε για να επικοινωνήσουμε με τα παιδιά και να συζητήσουμε μαζί τους για τόσο σπουδαία θέματα.

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Δημήτρης Μητροπάνος - Ποιος φταίει μη ρωτάς
Πασχάλης Τερζής - Θα το συνηθίσεις
Σταμάτης Γονίδης - Τι δεν έχω εγώ
Γιάννης Πλούταρχος - Αχ κορίτσι μου
Χρήστος Αντωνιάδης - Δεν είσαι εσύ
Βασίλης Καρράς - Ποια με καταράστηκε
Λευτέρης Πανταζής - Σε νοσταλγώ
Πάνος Κιάμος - Πως θα την βγάλω
Πάολα - Γίνε μαζί μου ένα
Παντελής Παντελίδης - Αν είσαι εκεί

 


Ιούλιος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031EC