Οι Ενεργοί Πολίτες ενημερώνουν τα παιδιά της Κατασκήνωσης στην Πόλη

16 Ιουλίου 2018

Η «Κατασκήνωση στην Πόλη» είναι ένα πρόγραμμα του Δήμου Λαρισαίων, δημιουργικής, αλλά και ευχάριστης απασχόλησης των παιδιών, που για διάφορους λόγους δεν μπορούν να πάνε διακοπές και αναγκάζονται να μείνουν στην πόλη.
Με μεγάλη, λοιπόν χαρά, οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας αποδέχτηκαν την πρόσκληση του Δήμου να συνεισφέρουν στο πρόγραμμα, κάνοντας παρουσιάσεις στα παιδιά με θέμα τον εθελοντισμό και την ανακύκλωση. Οι παρουσιάσεις πραγματοποιήθηκαν στον χώρο του ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων και στο 14ο Δημοτικό Σχολείο του Ιπποκράτη.
Στο πρώτο μέρος της παρουσίασης των Ενεργών Πολιτών, τα παιδιά ενημερώθηκαν για τη σημασία του εθελοντισμού και τους παρουσιάστηκανοι πολυποίκιλες δράσεις των Εν.Πο.Λ.. Στο δεύτερο μέρος, με την προβολή ευχάριστων ταινιών κινουμένων σχεδίων, τα παιδιά ενημερώθηκαν για την αναγκαιότητα προστασίας του περιβάλλοντος μέσω της ανακύκλωσης συσκευασιών, την κομποστοποίηση οργανικών αποβλήτων και την ανακύκλωση των καμένων μαγειρικών λαδιών. Τα παιδιά με πολύ ενδιαφέρον και ενθουσιασμό παρακολούθησαν την παρουσίαση, γεγονός που επιβεβαιώνει ο καταιγισμός από αυθόρμητες ερωτήσεις που έκαναν σε όλη τη διάρκεια της ενημέρωσης. Τα ίδια τα παιδιά κλήθηκαν να γίνουν οι «δάσκαλοι» των γονιών τους για να μπορέσει να αναπτυχθεί και να εξαπλωθεί η οικολογική συνείδηση.
Οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας θέλουν να ευχαριστήσουν το Δήμο Λαρισαίων και τα υπεύθυνα στελέχη του προγράμματος «Κατασκήνωση στη Πόλη», για την πρόσκληση και την ευγενική βοήθειά τους για να πραγματοποιηθούν οι παρουσιάσεις, καθώς και τη δυνατότητα που μας δόθηκε για να επικοινωνήσουμε με τα παιδιά και να συζητήσουμε μαζί τους για τόσο σπουδαία θέματα.

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Χρήστος Χολίδης - Ποιός σε κρατάει
Νατάσσα Θεοδωρίδου - Δείξε χαρακτήρα
Αντώνης Ρέμος - Προσωπικά
Αμαρυλλίς - Ενδεχόμενο
Πέγκυ Ζήνα - Μόνη καρδιά
Γιάννης Πλούταρχος - Έρωτα θεέ και κλέφτη
Αγγελική Ηλιάδη - Τα παράπονα
Λευτέρης Πανταζής - Γέλαγες
Εύα Κανέλη - Τέρμα σ΄ αγαπάω
Αντύπας - Ένα σου σημάδι

 


Ιούλιος 2018
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031EC