Ειδήσεις

Μάξιμος: Επί Ιγνατίου άνθησε ο μοναχισμός στη Λάρισα


Ο εισηγητής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλοςπαρακολούθησε τον αρχιερατικό εσπερινό στην εορτάζουσα Ιερά Μονή Αγίου Νικοδήμου στον Πυργετό. Μετά τον εσπερινό, στον οποίο προέστη ομητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιοςωςτοποτηρητής της χηρεύουσας μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, ο Θεσσαλός πολιτικός συνεχάρη τονκαθηγούμενο της Μονής γέροντα Ειρηναίογια το έργο που επιτελεί.
Σε δήλωσή του ο Μάξιμος Χαρακόπουλος τονίζει ότι «μια από τις αρετές τουμακαριστού δεσπότη μας κυρού Ιγνατίουήταν η αγάπη του για τον μοναχισμό. Επί των ημερών του φιλομόναχου επισκόπου μας ο Όλυμπος γίνεται σημείο αναφοράς με τα μοναστήρια που ιδρύονται στη μητρόπολη Λαρίσης. Τα μοναστήρια ήταν πάντα φάροι όχι μόνο της Ορθοδοξίας αλλά και του ελληνισμού! Ιδιαίτερα στις μέρες μας, με τους έντονους ρυθμούς της ζωής που το άγχος έχει διαστάσεις σύγχρονης επιδημίας, ενώ το άχθος των προβλημάτων φαντάζει ασήκωτο, μια βαθιά ανάσα, εδώ, στα μοναστήρια του Ολύμπου, μας δίνει δύναμη και αισιοδοξία.
Επιπλέον, τα μοναστήρια μπορούν να αποτελέσουν και πόλο έλξης θρησκευτικού τουρισμού στην περιοχή τόσο από το εσωτερικό όσο και από ομόδοξες γειτονικές μας χώρες».
Στις εορταστικές εκδηλώσεις στην Ι.Μ. Αγίου Νικοδήμου παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γιώργος Μανώλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Ευθύμιος Μπουζέκης, Γιώργος Νικολάου και Αθανάσιος Καραναστάσης και πλήθος προσκυνητών.

Προηγούμενο άρθρο Κώστας Κολλάτος: Ο πολιτισμός μας ενώνει
Επόμενο άρθρο Στα εγκαίνια του Κειμηλιοφυλακίου Αγιάς ο Κ. Αγοραστός