Tags: , ,

Μάξιμος: Το δημογραφικό δεν είναι μόνο ζήτημα επιδομάτων

Σε ενημέρωση για τις εργασίες και το πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για το Δημογραφικό προέβη ο Αντιπρόεδρός της, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος κατά την εκδήλωση βράβευσης των νέων πολύτεκνων μητέρων από το Σύλλογο Πολυτέκνων Λάρισας.

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κληθείς από τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Χρήστο Παπαϊωάννου, αναφέρθηκε στα παραδείγματα βέλτιστων πρακτικών άλλων ευρωπαϊκών χωρών, εξηγώντας ότι «η αντιμετώπιση του προβλήματος δεν έχει μόνο οικονομική διάσταση. Κι αν ακόμη είχαμε την οικονομική ευρωστία να μοιράζουμε αφειδώς επιδόματα, δεν είναι βέβαιο ότι θα λύναμε το πρόβλημα. Αν ήταν μόνο οικονομικό το ζήτημα, η Γερμανία, που είναι η ατμομηχανή της ευρωπαϊκής οικονομίας, δεν θα είχε οξύ δημογραφικό πρόβλημα. Είναι ζήτημα, πρωτίστως, αξιών και προτύπων ζωής».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος παρουσίασε τα μέτρα στήριξης των μεγάλων οικογενειών που προτίθεται να εφαρμόσει ως κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ανάγκη αναστροφής της φυγής νέων στο εξωτερικό προς ανεύρεση εργασίας.

Καταλήγοντας συνεχάρη «τις πολύτεκνες οικογένειες -και ιδιαίτερα τις μητέρες που σηκώνουν το μεγαλύτερο μέρος του βάρους ανατροφής των παιδιών- γιατί αν και στα χρόνια της κρίσης εσείς βιώσατε πιο έντονα τις συνέπειές της σταθήκατε όρθιοι. Εύχομαι, λοιπόν, τώρα που ως κοινωνία και πολιτεία συνειδητοποιήσαμε το πραγματικό μέγεθος του δημογραφικού προβλήματος -κάτι που δεν ήταν αυτονόητο για όλους- να ακολουθηθούν με συνέπεια σε βάθος χρόνου μέτρα και πολιτικές που θα αναστρέψουν τη δημογραφική μας συρρίκνωση».

Πριν την κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Βασίλης Πινακάς και ο δημοτικός σύμβουλος Λαρισαίων κ. Νίκος Καλτσάς.

Tags: , ,

Τρανή Αποκριά στη Λάρισα με κλαρίνο και μπουλούκια

Παραδοσιακό γλέντι  στην Κεντρική πλατεία με Πετρολούκα Χαλκιά και Αντώνη Κυρίτση

Με μπουλούκια θα γιορταστεί και οι φέτος, για πέμπτη χρονιά, το Σάββατο της Τρανής Αποκριάς (9 Μαρτίου 2019) στη Λάρισα, αλλά και με μεγάλο γλέντι, με τον βιρτουόζο του κλαρίνου Πετρολούκα Χαλκιά, τον  κορυφαίο ερμηνευτή του παραδοσιακού τραγουδιού Αντώνη Κυρίτση και  επταμελή κομπανία.

Νωρίτερα, η ορχήστρα κρουστών του Μουσικού Σχολείου Λάρισας, θα κάνει τη δυναμική έναρξη των δρώμενων, προαναγγέλλοντας την άφιξη των καρναβαλιστών στο κέντρο.

Οι θίασοι των μεταμφιεσμένων, τα περίφημα μπουλούκια, με τη συνοδεία μουσικών με γκάιντες, νταούλια, κλαρίνα, κιθάρες και βιολιά, ξεκινούν από διαφορετικά σημεία της πόλης και ξεσηκώνουν τον κόσμο με τα τραγούδια τους, τους αστεϊσμούς και τις αθυροστομίες τους, σκορπώντας κέφι και χαρά.

Κάνουν στάσεις σε πεζόδρομους και πλατείες, ενώ στην πλατεία Ταχυδρομείου θα παρουσιάσουν χορούς και αναπαραστατικά έθιμα (η απαγωγή της νύφης, γαϊτανάκι, καμήλα κλπ), για να καταλήξουν στην Κεντρική πλατεία όπου θα στηθεί μεγάλο παραδοσιακό αποκριάτικο γλέντι.

Τα δρώμενα αρχίζουν από τις 11:30 το πρωί και συνεχίζονται στην Κεντρική πλατεία στη 1και μισή το μεσημέρι με τη συναυλία ενός από τους ζωντανούς μύθους της ελληνικής μουσικής κληρονομιάς, τον κλαρινίστα Πετρολούκα Χαλκιά. Έχοντας πάντα στο πλευρό του τον Αντώνη Κυρίτση, θα μας…παρασύρει  στην αυθεντική δημοτική μουσική μας παράδοση.

Τις εκδηλώσεις διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου λαρισαίων σε συνεργασία με τους: Πολιτιστικός Σύλλογος Χορίαμβος, Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών ν. Λάρισας, Σύλλογος Αργιθεατών Ν. Λάρισας, Σύλλογος Ποντίων Λάρισας, Εξωραϊστική Μορφωτική Λέσχη Φιλιππούπολης, Μ.Ε.Σ Αβέρωφ, ΜΕΣ Πέρα Μαχαλά, Μικρασιατικός Σύλλογος Βουναίνων «Η καθ’ ημάς Ανατολή», Μορφωτικός Σύλλογος Γιάννουλης, Πολιτιστικός Σύλλογος Αμπελοκήπων, Λέσχες Πολιτισμού Δήμου Λαρισαίων.

Tags: , ,

Μάξιμος:Επιλογή της κυβέρνησης η ανοχή στην ανομία

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, κληθείς από το Δελτίο Ειδήσεων της τηλεόρασης του ΑΝΤ1 να σχολιάσει τα καθημερινά κρούσματα βίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Η έξαρση της εγκληματικότητας, τα αλλεπάλληλα φαινόμενα βίας και η ανεξέλεγκτη δράση κάθε είδους παραβατικού στοιχείου δεν είναι κεραυνός εν αίθρια! Είναι αποτέλεσμα συνειδητής επιλογής της κυβέρνησης, η οποία -λόγω των ιδεοληψιών της- έχει υιοθετήσει την πολιτική ανοχής στην ανομία. Οι ιδεοληψίες των κυβερνώντων είναι πάνω από το αίσθημα ανασφάλειας των π

Tags: , ,

Η Παράσταση»Ένα μύθο θα σας πω» στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας

Η Παιδική Εικαστική Σκηνή της Κάκιας Χαλήμαγα-Χατζή, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων και τη στήριξη της Δημιουργικής Πόρτας, παίζει για το Χαμόγελο του Παιδιού στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.

Η Παιδική Εικαστική Σκηνή ανεβάζει κάθε χρόνο από το 1992 ένα έργο για τους μαθητές της Α’ βάθμιας Εκπαίδευσης, με ελεύθερη είσοδο.

Το φετινό έργο φέρει τον τίτλο «Ένα μύθο θα σας πω». Πρόκειται για μυθοπλασία, με στοιχεία παραδοσιακών παραμυθιών.
«Σε ένα πηγάδι ζούσε, τιμωρημένη από τη νονά της, τη νεράιδα Ταπεινή, μια πολύ όμορφη πριγκηπέσα, η Περήφανη. Η τιμωρία της οφείλονταν στην υπεροψία της, στη σκληράδα της καρδιάς της και στους κακούς της τρόπους.
Η Περήφανη, είχε ένα χάρισμα: να μπορεί να πραγματοποιεί τις επιθυμίες των ανθρώπων.
Έτσι, ξεκινώντας για παιχνίδι να πραγματοποιεί ευχές, έφτασε να μοιράζει χαρά, χωρίς να το καταλαβαίνει.
Η νονά της παρακολουθούσε και βαθμολογούσε τη δράση της, με μια μαγική βαθμολογία, που χάρισε στον κόσμο ένα τεράστιο χαμόγελο.»

Οι πρωινές παραστάσεις για τα σχολεία και οι απογευματινές για το κοινό στις 6-7 και 8 Μαρτίου στις 19:00 στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, θα είναι, όπως πάντα, με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ.

Αυτή τη φορά, όμως, ο κουμπαράς του «Χαμόγελου του Παιδιού» θα περιμένει τα παιδιά μας να τον κάνουν να χαμογελάσει….

Έτσι, η θεατρική ομάδα θα γιορτάσει τη «Διεθνή ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού και της ενδοσχολικής βίας» (7 Μαρτίου), προσφέροντας τα έσοδα – χαμόγελα των παραστάσεων στο Χαμόγελο του Παιδιού Λάρισας.

Το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι της Κάκιας Χαλήμαγα-Χατζή.

Στο έργο παίζουν οι μαθήτριες: Θεανώ Γρηγορίου, Δάφνη Γκουνταροπούλου, Μαρία-Ξένια Καλλιώρα, Κατιάνα Ευσταθίου, Βάλια Ζυκήρη, Όλγα Ζυκήρη, Ελένη Καραδήμου, Κατερίνα Μπαργιώτα, Εριέτα Ντούφα, Έρη Τσιάρα και Ευαγγελία Τσιούφη.

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς της παράστασης:
Kasidis meatland, Mikel, Πόλις 99.4, Μπαλαής, Planetwater, Selfie, Κέντρο Ξένων Γλωσσών SONS, Vellis, Η Αυλή του Αβέρωφ, Αφοί Δεληζώνας fruits, Κτήμα Ερασμία, Μαλλιώρας, Anna Hourlia.

 

Tags: , ,

Ο Χρήστος Κέλλας στο Βελιγράδι

Πρόταση για ριζική αλλαγή στη διαχείριση του μεταναστευτικού κατέθεσε ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, εκπροσωπώντας τη Βουλή των Ελλήνων, από το βήμα της 13ης Ολομέλειας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Μεσογείου, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι με τη συμμετοχή 29 κρατών, σημειώνοντας:

«Το πρόβλημα, σε παγκόσμιο επίπεδο, δεν είναι μεταναστευτικό, αλλά αναπτυξιακό. Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε συνολικά τα γενεσιουργά αίτια του φαινομένου στις χώρες προέλευσης, ειδάλλως κάθε θεσμική πρωτοβουλία θα είναι ημιτελής και αναποτελεσματική στη μακροχρόνια περίοδο.

Η εμβάθυνση της Δημοκρατίας, η προάσπιση του κοινωνικού κράτους δικαίου και η οικονομική ανάπτυξη αποτελούν τις μεγαλύτερες προκλήσεις του αιώνα μας. Για αυτό, θα πρέπει να στηρίξουμε, έμπρακτα, τις χώρες προέλευσης, προκειμένου να προωθήσουν μεταρρυθμίσεις, για να μην αναγκάζονται οι άνθρωποι αυτοί να φεύγουν από τις πατρίδες τους».

Ο Λαρισαίος πολιτικός κάλεσε τους εκπροσώπους των υπολοίπων εθνικών κοινοβουλίων να τροποποιήσουν το ψήφισμα της Συνέλευσης, κάνοντας ρητή αναφορά στoν 2o στόχο του Παγκόσμιου Συμφώνου για τη Μετανάστευση, που προβλέπει την αντιμετώπιση «των διαρθρωτικών παραγόντων που αναγκάζουν τους ανθρώπους να φεύγουν από τις χώρες προέλευσης», τονίζοντας:

«Φρονώ ότι αυτή είναι βασική προτεραιότητα της Συνέλευσής μας, σύμφωνα με τον στόχο 2 του Συμφώνου, και σας καλώ να υιοθετήσουμε, αναλόγως, στο ψήφισμά μας ξεκάθαρη δέσμευση για τη συντονισμένη δράση των κοινοβουλίων μας προς την κατεύθυνση αυτή».

Ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ εστίασε περαιτέρω στην αποτελεσματικότητα του Συμφώνου και την καταψήφισή του από συγκεκριμένα κράτη, υπογραμμίζοντας:

«Αν και η πλειοψηφία των κρατών τάχθηκε υπέρ, δεν πρέπει να αγνοήσουμε την καταψήφισή του από στρατηγικούς εταίρους μας, όπως είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ, την αποχή της Αυστραλίας, καθώς και ότι στην Ε.Ε. η ψηφοφορία αυτή μας βρήκε διχασμένους.

Η μετανάστευση είναι ένα σύνθετο και πολυδιάστατο φαινόμενο, για αυτό και πρέπει να αναπτύξουμε εναρμονισμένες περιφερειακές δράσεις. Το Σύμφωνο αποτυπώνει την αναγκαιότητα αυτή, αλλά χρήζει σημαντικών βελτιώσεων».

Τέλος, οκ. Κέλλας αναφέρθηκε στις αυξανόμενες ροές μεταναστών και προσφύγων, που υποδέχονται η Ελλάδα και η Ευρώπη, επισημαίνοντας:

«Οι ροές των ανθρώπων, που υποδεχόμαστε, αυξάνονται διαρκώς. Το δικαίωμα στη διεθνή προστασία και το καθεστώς ασύλου είναι ιερό. Ωστόσο, βλέπουμε πως το προσφυγικό ρεύμα, που προκλήθηκε από τις εμπόλεμες ζώνες της Συρίας και του Ιράκ, ακολουθείται από τις εκατοντάδες χιλιάδες και τα εκατομμύρια μεταναστών, που προέρχονται από ασιατικές χώρες και άλλα μέρη του πλανήτη.

Φρονώ ότι κανείς δεν εγκαταλείπει τη χώρα του και την εστία του, για να ζήσει σε καταυλισμούς υποδοχής, πολλές φορές κάτω από απαράδεκτες και άθλιες συνθήκες. Για αυτό και πρέπει να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα στην πηγή του».

 

 

 

 

Tags: , ,

Μάξιμος:Όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή τις συνεχείς επιθέσεις του Ρουβίκωνα και τα επεισόδια στα Εξάρχεια, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επί 4 χρόνια συνειδητά προστάτεψε το περιθώριο της βίας. Η αγαπημένη τους “συλλογικότητα”, ο Ρουβίκωνας, εισβάλλει ανενόχλητος όπου θέλει σε καθημερινή βάση. Μέσα σε λιγότερο από δυο εβδομάδες, τα αγαπημένα παιδιά του ΣΥΡΙΖΑ έχουν διαπράξει οκτώ (8) καταδρομικές επιθέσεις, χτυπώντας, μεταξύ άλλων, δύο πρεσβείες και αρκετά καταστήματα.

Την ίδια ώρα, το παρακράτος των Εξαρχείων συνεχίζει τα πάρτι των μολότοφ και της βίας.

Ωστόσο, παρά τα όσα πρωτοφανή συμβαίνουν και τα οποία αντιλαμβάνεται και ο τελευταίος πολίτης της χώρας, το υπουργικό δίδυμο του κατ’ επίφασιν υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, συνεχίζει με συνεντεύξεις του να δικαιολογεί την τακτική της στρουθοκαμήλου που ακολουθεί, πιστό στο δρόμο που χάραξε ο προκάτοχός του.

Στην πραγματικότητα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να κάνει απολύτως τίποτε, ιδιαίτερα σε αυτή τη συγκυρία που γνωρίζει ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι διάφοροι πρόθυμοι συνοδοιπόροι του θα αποτελούν σύντομα παρελθόν. Ας γνωρίζουν, όμως, ότι τα σχέδιά τους θα πέσουν στο κενό. Η νομιμότητα θα επικρατήσει».

Tags: , ,

Ημερίδα στο πλαίσιο της 12ης Πανελλήνιας Εκθεσης για τη Γεωργία και την Κτηνοτροφία

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου το απόγευμα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τεμπών ενημερωτική ημερίδα στο πλαίσιο της 12ης Πανελλήνιας Εκθεσης για τη Γεωργία και την Κτηνοτροφία Agrothessaly που διοργανώνεται από τον Δήμο Λαρισαίων και τη ΔΕΘ HELEXPO (από 28/2 έως 3/3 στη Λάρισα).

Στην ημερίδα απεύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του Δημάρχου Τεμπών ο αντιδήμαρχος κ.Αστέριος Σαίτης ,επίσης σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ.Νίκος Παπαδόπουλος,
ο αντιπεριφερειάρχης κ.Νίκος Λιούπας και τέλος ο αντιδήμαρχος Λαρισαίων κ.Παναγιώτης Νταής .

Ομιλητές στην ημερίδα ηταν η κα Έφη Κορμά απο το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών & Εξοικονόμησης Ενέργειας ,και ο κ.Αντώνης Μαλάμης, πρόεδρος της ΕΣΟΔΑPLUS Α.Ε., ως εκπρόσωπος του καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Βαγγέλη Χριστοφόρου.

Παραβρέθηκαν ακόμη στην ημερίδα ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τεμπών  κ.Μιχάλης Καρατέγος ο αντιδήμαρχος κ.Χρήστος Τσούγιας,ο επικεφαλης της αντιπολιτευσης στο Δήμο κ.Γεώργιος Μανώλης ,οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.Δημήτρης Τσέτσιλας ,Χρήστος Τσάτσαρης,Γεωργία Τσιόπα,Αθανάσιος Καραναστάσης,οι πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων Μακρυχωρίου κα Άννα Μαγαλιού-Καραπάνου ,Αμπελακίων κ.Σωτήρης Μιχαλάκης,Πυργετού κ.Αθανάσιος Λαίνας,πρόεδροι συνεταιρισμών,αγροτικών συλλόγων και φορέων της περιοχής,αγρότες .

Να ευχαριστήσουμε τέλος το Δημοτικό Σχολείο Μακρυχωρίου και τον Διευθυντή κ.Δημήτρη Τζιόλη για την καλη συνεργασία και την άμεση ανταπόκριση  στην τεχνική κάλυψη της εκδήλωσης  με (προτζέκτορα του Δημοτικού σχολείου

Tags: , ,

Ο Διεθνής Κινηματογράφος στα καλύτερά του

Το  Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας  ετοιμάζει την 11η διοργάνωση από 12 έως 17 Μαρτίου 2019 στη Λάρισα.

Σε λιγότερο από ένα μήνα, τρεις αίθουσες της Λάρισας θα φιλοξενήσουν το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας.  Στο Victoria Cinemas, το Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας και το Γαλλικό Ινστιτούτο θα προβληθούν,  130 ταινίες μικρού μήκους από όλο τον κόσμο στις κατηγορίες Ελληνικό, Διεθνές, Γάλλοι μικρομηκάδες, animation, eco films και μαθητικές καθώς και   14 ταινίες μεγάλου μήκους στα αφιερώματα  σε μεγάλους, βραβευμένους έλληνες και ξένους σκηνοθέτες.

 

Μετά από 10 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας και αποδοχής από το κοινό της Λάρισας, και της Ελλάδας γενικότερα,  το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας, είναι ένα από τα μεγαλύτερα Περιφερειακά Φεστιβάλ Κινηματογράφου αναγνωρισμένο πλέον από ελληνικούς και διεθνείς φορείς.

Η 11η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και γίνεται με τη συνεργασία του Δήμου Λαρισαίων και του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας. Το Φεστιβάλ στηρίζουν το δίκτυο Eunic, οι Πρεσβείες της Γαλλίας, της Ρουμανίας και της Κύπρου, εκπρόσωποι των οποίων θα παρακολουθήσουν τις προβολές καθώς και την τελετή λήξης και απονομής των βραβείων.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας, αφού φιλοξένησε μεγάλες προσωπικότητες του ελληνικού κινηματογράφου, (Κούνδουρο, Βούλγαρη κ.α.) βάζει μεγαλεπήβολους στόχους στον Διεθνή χώρο.

Φέτος, το κεντρικό κινηματογραφικό αφιέρωμα είναι στο Ρουμάνικο Κινηματογράφο το οποίο γίνεται υπό την αιγίδα της Ρουμάνικης Πρεσβείας στην Ελλάδα, ένα κινηματογράφο με μεγάλες επιτυχίες στα αναγνωρισμένα Ευρωπαϊκά Φεστιβάλ και σπουδαίους νέους σκηνοθέτες σε πρωτοποριακές ταινίες.  Ήδη έχει συμφωνηθεί συνεργασία του Φεστιβάλ Λάρισας με το Bucharest Short Film Festival,  του οποίου ο Διευθυντής και βραβευμένοι σκηνοθέτες θα φιλοξενηθούν στη Λάρισα για να παρακολουθήσουν  τις προβολές και τα αφιερώματα.

Ξεχωριστή θέση στο φεστιβάλ κατέχει το αφιέρωμα στην θεματική «Έρευνα και Καινοτομία» το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.

Θα προβληθούν  τέσσερις ταινίες Α΄ και τέσσερις Β΄ προβολής, στις οποίες αναδεικνύεται η αξία της έρευνας και της καινοτομίας σε όλους τους τομείς ανθρώπινης δραστηριότητας. Εκπρόσωποι της καινοτομίας στο χώρο τους, θα παρευρεθούν σε στρογγυλό τραπέζι που διοργανώνεται μετά τις προβολές.

Στον ενδιάμεσο χώρο ελληνικού και διεθνούς Κινηματογράφου, σημαντική θέση κατέχει στο πρόγραμμα το αφιέρωμα στον Γ. Λάνθιμο, το σκηνοθέτη με σημαντική παρουσία στον Διεθνή χώρο. Κριτικοί Κινηματογράφου έχουν προσκληθεί και θα μιλήσουν για τον πολυβραβευμένο έλληνα σκηνοθέτη ενώ θα γίνει μια αναδρομή στο κινηματογραφικό του έργο από τον «Κυνόδοντα» μέχρι την υποψήφια για Oscar ταινία του «The Favourite».

Στην ενότητα Έλληνες Κινηματογραφιστές το φεστιβάλ έχει προσκαλέσει το σκηνοθέτη Άγγελο Φραντζή ταινίες του  οποίου έχουν βραβευθεί και προβληθεί σε πολλά διεθνή φεστιβάλ, ενώ ο σκηνοθέτης από την μεγαλύτερη γενιά Θοδωρής Μαραγκός θα προβάλει το βραβευμένο στο Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Χαλκίδας ντοκιμαντέρ του παραγωγής 2018 « Όλο γελούσε». Το ντοκιμαντέρ  είναι αφιερωμένο στον έλληνα ηθοποιό Κώστα Τσάκωνα.

Στις παράλληλες εκδηλώσεις σημαίνουσα θέση κατέχει η έκθεση γλυπτών του Σάκη Παπαγιάννη TROIAN WOMEN – ΩΔΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗ , εμπνευσμένη από τις γυναίκες   στις ταινίες του Νίκου Κούνδουρου.

Τρία εργαστήρια κατέχουν πολύ σημαντική θέση στο φεστιβάλ: «Το κινηματογραφικό έργο του Παντελή Βούλγαρη και το ελληνικό Ιστορικό Φιλμ» από τη Δέσποινα Τριανταφυλλίδου, κριτικό κινηματογράφου, «Ερωτισμός και βία στον κινηματογράφο» από τον σκηνοθέτη Άκυ Μητσούλη και «η φωτογραφία στον κινηματογράφο» από τον Φώτη Νατσιούλη.

Το Φεστιβάλ θα κλείσει με τη μεγάλη γιορτή της απονομής την οποία θα παρουσιάσει ο Σεραφείμ Σίλας με τιμώμενο καλλιτέχνη τον ηθοποιό Αποστόλη Τότσικα.

 

Η είσοδος σε όλες τις προβολές και τις εκδηλώσεις είναι δωρεάν και εξασφαλίζεται η πρόσβαση σε ΑμεΑ.

Πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.iffl.gr και στη σελίδα «Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας» στα Κοινωνικά δίκτυα.

Tags: , ,

Ρένα Καραλαριώτου για καταβολή ποσών σε εργαζόμενους του Δήμου Λαρισαίων

Να καταβληθούν άμεσα τα ποσά, που αφορούν σε «κομμένα» δώρα Χριστουγέννων-Πάσχα και επιδόματα αδείας, στους εργαζομένους του Δήμου Λαρισαίων, οι οποίοι δικαιώθηκαν με σχετική δικαστική απόφαση, ζητάαπό τη δημοτική αρχή η υποψήφια δήμαρχος, κ.ΡέναΚαραλαριώτου.

Στην τοποθέτησή της,κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Λαρισαίων, η κ.Καραλαριώτου αναφέρθηκε στο θέμα, ζητώντας από τον κ.Καλογιάννηνα ληφθεί άμεσα ομόφωνη απόφασηκαι να δοθούν τα χρήματα στους υπαλλήλους του Δήμου που έχουν δικαιωθεί.

«Τα ποσά αυτά κυμαίνονται από περίπου 1.200 έως και 2000 ευρώ, για κάθε άτομο, ενώ το συνολικό ποσό πουπρέπει να καταβληθεί, σύμφωνα με την απόφαση, ανέρχεται σε 143.500 ευρώ, περίπου. Είναι ένα σοβαρό ζήτημα, καθώς πρόκειται για χρήματα τα οποία έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι, αλλά και αποτελεί βασική υποχρέωση του ίδιου του Δήμου.

Γνωρίζετε ότι ο Δήμος δεν είναι υποχρεωμένος να ασκήσει έφεση εναντίον αυτής της απόφασης, καθώς με σχετική διάταξη (αρθ.54, ν. 4447/2016), καταργήθηκε η υποχρέωση των ΟΤΑ να εξαντλούν τα ένδικα μέσα, σε περιπτώσεις εργατικών διαφορών. Άλλωστε, πολλοί Δήμοι της χώρας, όπως του Αμαρουσίου, της Κέρκυρας, του Χολαργού, του Πειραιά, είτε έχουν καταβάλει ή έχουν προχωρήσει στις διαδικασίες καταβολής των ποσών, σε εργαζομένους τους που δικαιώθηκαν», υπογράμμισε η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης.

Να σημειωθεί ότι το θέμα αφορά στην με αριθμό 278/2018 απόφαση του ΕιρηνοδικείουΛάρισας (ειδική διαδικασία), με την οποία αναγνωρίστηκε η υποχρέωσητου Δήμου Λαρισαίων να καταβάλει σε 83 υπαλλήλους, με σχέση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, ποσά που αφορούν στακαταργηθέντα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα αδείας.

Από την πλευρά της, η δημοτική αρχή δεσμεύτηκε ότι το θέμα θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Λάρισας.

 

Tags: , ,

Ο Δήμαρχος Τεμπών κήρυξε την έναρξη καρναβαλιού Συκουρίου

Σε ένα πολύ ζεστό κλίμα σε γνωστή ταβέρνα στο Πουρνάρι έκοψε χθες το βράδυ την πρωτοχρονιάτικη πίτα του ο πολύ δραστήριος Εξωραϊστικός & Αθλητικός Σύλλογος Συκουρίου (πρώην φίλοι του συλλόγου BARRA PARTY .
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Τεμπών κ.Κώστας Κολλάτος .

Στην έναρξη της εκδήλωσης και στον  χαιρετισμό του ο αναπληρωτής πρόεδρος και ταμίας του Εξωραϊστικού -Αθλητικού Συλλόγου  κ.Κώστας Πράππας  αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους,αναφέρθηκε στο έργο του συλλόγου και την καλη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ Συλλόγου και Δήμου Τεμπών.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Τεμπών κ.Κώστας Κολλάτος συνεχάρη τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου για το έργο και την προσφορά τους στον τόπο και τόνισε ότι τα καλά πράγματα είναι αυτά που ωριμάζουν και ο Σύλλογος αυτός ωρίμασε στην προσφορά για τον άνθρωπο, τον πολιτισμό και το περιβάλλον, ως δημοτική αρχή στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας θα είμαστε δίπλα σας να στηρίξουμε το έργο σας .
Τέλος ο κ.Κολλάτος έδωσε το σύνθημα και κήρυξε  την έναρξη « Καρναβάλι Συκουρίου 2019» .Το Συκουριότικο Καρναβάλι, κάνει και πάλι τη διαφορά με τις άψογες καλλιτεχνικές δημιουργίες, την επικαιρότητά του, την πλατειά συμμετοχή, τη ζωντάνια και το κέφι.

Τον Δήμαρχο συνόδευσαν οι αντιδήμαρχοι κ.Αστέριος Σαίτης ,Χρήστος Τσούγιας ,ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Συκουρίου κ.Γεώργιος Καλότυχος ,ο πρόεδρος του Κοινωνικού Παντοπωλείου και αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠ κ.Λάμπρος Ζάρρας .

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Γεώργιος Μανώλης ,Δημήτρης Μαιμάρης,Αθανάσιος Καραναστάσης, και πλήθος κόσμου.

Tags: , ,

Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Κοινότητας στην Αγιά

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου χώρου του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Αγιάς με την παρουσία του Προέδρου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος και Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού. Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου  Αγιάς  λειτουργεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην Κεντρική πλατεία πλησίον του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών του Δήμου. Ο αγιασμός των νέων γραφείων τελέστηκε από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Επαρχίας Αγιάς π. Αθανάσιο Μακρή. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 112.320€ και χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας τόνισε τα εξής: «Με δυναμική στρατηγική σχεδιάσαμε τα 23 Κέντρα Κοινότητας στη Θεσσαλία. Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αγιάς  είναι ένα έργο χρήσιμο, ένα συμβουλευτικό εργαλείο, όπου μπορούν οι συμπολίτες μας να απευθύνονται και να παίρνουν υπεύθυνες απαντήσεις. Δημιουργεί προστιθέμενη αξία καθώς ο πολίτης δεν χάνεται μέσα στη γραφειοκρατία και πολυνομία που κυριαρχεί στη χώρα μας. Είναι μια δομή η οποία προσπαθεί να λύσει αυτό το γόρδιο δεσμό. Είναι ένα από τα 78 έργα τα οποία χρηματοδοτούμε και υλοποιούμε ως Περιφέρεια Θεσσαλίας στο Δήμο Αγιάς και ανέρχονται σε συνολικό προϋπολογισμό 100 εκατ. ευρώ. Υπάρχει μια άριστη συνεργασία με το Δήμαρχο Αντώνη Γκουντάρα και το Δημοτικό Συμβούλιο Αγιάς, καθώς μόνο μέσω των συνεργασιών και των συνεργειών μπορούμε να φτάσουμε στο αποτέλεσμα που είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας χαρακτήρισε το Κέντρο Κοινότητας ως μια πολύ σημαντική δομή για την εξυπηρέτηση των μη προνομιούχων κοινωνικών ομάδων ενώ ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό για τη συμβολή του στην υλοποίηση ενός τόσο σημαντικού κοινωνικού έργου. Παράλληλα σημείωσε ότι η συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει αποφέρει ένα πολύ σημαντικό αριθμό έργων για την περιοχή της Αγιάς και μέσω των έργων αυτών δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας  μόχλευση στη τοπική πραγματική οικονομία».

Η συντονίστρια της δομής Κοινωνική Λειτουργός Ζωή Μπεϊνά ανέφερε ότι μέχρι στιγμής από το Μάρτιο του 2018 όπου λειτουργεί το Κέντρο Κοινότητας Αγιάς έχουν εξυπηρετηθεί 370 κάτοικοι της περιοχής.

Στη τελετή των εγκαινίων παρευρέθηκαν ο  Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας Αντιπεριφερειάρχης της Περιφέρειας Θεσσαλίας  Βασίλης Πινακάς, οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Αγιάς, Γιώργος Κούκας και Θανάσης Ολύμπιος, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αγιάς Ζάχος Μπατζιόλας και ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αγιάς Βασίλειος  Βλαχογιάννης

Τα Κέντρα Κοινότητας, αποτελούν τον βασικό «πυρήνα» διευρυμένων υπηρεσιών τύπου «One Stop Shοp», με εξατομικευμένη ολιστική προσέγγιση, το οποίο, υποστηρίζοντας ή συνεργώντας με τη Δ/νση Κοινωνικών Υπηρεσιών του κάθε ΟΤΑ, αποτελούν μία δράση «ομπρέλα» παρέχοντας υπηρεσίες οι οποίες ανταποκρίνονται και θα ενισχύσουν τις πολιτικές που ήδη υλοποιούνται ή προγραμματίζονται, όπως η καθολική εφαρμογή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, το πρόγραμμα του ΤΕΒΑ, οι ρυθμίσεις του Ν. 4320/2015 για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, η εφαρμογή ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ και την Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης, κλπ. Με τη λειτουργία τους επιδιώκεται η ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή παρέμβασης. Η δημιουργία των Κέντρων Κοινότητας έχει ως στόχο να συμβάλει στην αντιμετώπιση της απουσίας ολοκληρωμένης προσέγγισης σχεδιασμού και εφαρμογής της κοινωνικής πολιτικής σε τοπικό επίπεδο, στην αντιμετώπιση της αποσπασματικότητας των δράσεων μεμονωμένων φορέων χωρίς κεντρικό σχεδιασμό και της άνισης χωρικής κατανομής των κοινωνικών υποδομών και υπηρεσιών στους Δήμους. Το Κέντρο διασυνδέει τα ωφελούμενα άτομα- πολίτες του δήμου Αγιάς με επιμέρους φορείς και υπηρεσίες (υπηρεσίες ΟΤΑ, δημόσιες υπηρεσίες, εθελοντικές οργανώσεις, οργανισμούς κοινωνικού χαρακτήρα κλπ) για την εξυπηρέτηση των αναγκών τους. Ωφελούμενοι της πράξης είναι όλοι οι κάτοικοι του Δήμου Αγιάς, και κατά προτεραιότητα άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, παιδιά που βιώνουν καταστάσεις αποκλεισμού, οι ωφελούμενοι του Προγράμματος «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα», και γενικότερα ευπαθείς ομάδες πληθυσμού όπως περιγράφονται στο «Εθνικό Στρατηγικό πλαίσιο για την Κοινωνική Ένταξη». Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αγιάς στελεχώνεται από δύο Κοινωνικούς Λειτουργούς και λειτουργεί Δευτέρα με Παρασκευή 07:30π.μ-15:30μ.μ.

 

 

Tags: , ,

Κέλλας: Ανάσα για τις επιχειρήσεις η μείωση των φόρων

Το αίτημα του επιχειρηματικού κόσμου της Θεσσαλίας για τη νομοθέτηση της φορολογίας μερισμάτων από 15 στο 10%, μεταφέρει ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, με αφορμή την επιστολή, που έλαβε από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΘΕΒ) κ. Αχιλλέα Νταβέλη.

Ο κ. Κέλλας, κατέθεσε σχετική αναφορά προς τον Υπουργό Οικονομικών, ζητώντας ενημέρωση για την πορεία του εν λόγω αιτήματος, επισημαίνοντας πως “μια τέτοια απόφαση θα βοηθήσει στη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ιδιωτικών και παραγωγικών επιχειρήσεων”, ενώ “η μείωση του συντελεστή φορολόγησης μερισμάτων δεν αφορά μόνο τους μεγαλομετόχους, αλλά κυρίως τους εκατοντάδες χιλιάδες μικρομετόχους των επιχειρήσεων, που λαμβάνουν μερίσματα”.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, υπενθυμίζει ακόμη πως ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε σχέδιο για την επανεκκίνηση της οικονομίας, που βασίζεται στη μείωση της φορολογίας για τα φυσικά πρόσωπα και τις επιχειρήσεις, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, μείωση εταιρικού φόρου στα μερίσματα από 15 στο 5%, με στόχοτην προσέλκυση επενδύσεων, την δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης και την αντιμετώπιση της φοροαποφυγής.

 

Tags: , ,

Μία ακόμη «χιτσκοκική» νίκη για τον Ερμή

Τα… χρειάστηκε ο Ερμής Αγιάς-Λάρισας στο σημερινό παιχνίδι με τον Εθνικό στο κλειστό της Νεάπολης και κλήθηκε να απαντήσει σε… δύσκολες ερωτήσεις μέχρι να φτάσει σε μία ακόμη εντός έδρας νίκη με 97-93, διατηρώντας το αήττητο της έδρας αλλά και τη διαφορά από τους «μνηστήρες» της τρίτης θέσης.

Οι «μπλε» του Γιάννη Λίβανου, είχαν ένα πολύ καλό πρώτο 20λεπτο στο επιθετικό τους κομμάτι διαμορφώντας μία καλή διαφορά, αλλά στο δεύτερο 20λεπτο μάλλον επαναπαύτηκαν σε αυτή τη διαφορά και έδωσαν τη δυνατότητα στους φιλοξενούμενους να αντεπιτεθούν μ’ έναν εκπληκτικό Μίχαλο να διεκδικήσουν ακόμη και τη νίκη, αλλά στο τέλος οι γηπεδούχοι είχαν καλύτερες επιλογές και περισσότερη ψυχραιμία κατακτώνας ένα ακόμη ροζ φύλλο αγώνα.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Ερμή, με επιθετική άμυνα και πολύ καλές επιθετικές επιλογές οι γηπεδούχοι πήραν από νωρίς «κεφάλι» στο σκορ και έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο με 29-19, ενώ ο ίδιος ρυθμός διατηρήθηκε και στο δεύτερο 10λεπτο, το οποίο βρήκε τον Ερμή να διευρύνει τη διαφορά και να πάει στα αποδυτήρια με 61-45.

Στο τρίτο δεκάλεπτο τίποτα δεν δούλεψε καλά για τη λαρισινή ομάδα, που έδωσε τη δυνατότητα στον Εθνικό να πιστέψει στην ανατροπή, αφού άρχισε να μειώνει το σκορ με εύστοχα κυρίως τρίποντα, απέναντι στις λανθασμένες επιθετικές επιλογές του Ερμή και μάλιστα να κλείσει τη ψαλίδα στο ελάχιστο (75-74) με το τέλος της περιόδου.

Μπαίνοντας λοιπόν στο τελευταίο δεκάλεπτο το παιχνίδι απέκτησε μία ιδιαίτερα άγρια ομορφιά, με το προβάδισμα να αλλάζει συνεχώς χέρια, με τους φιλοξενούμενους μάλιστα να καταφέρνουν να πάρουν και διαφορά έξι πόντων, όμως ο Ερμής δεν το έβαλε κάτω, ακόμη και όταν είδε τον τεχνικό του να αποβάλλεται από τον πάγκο, 4 περίπου λεπτά πριν τη λήξη του παιχνιδιού.

Με τον Τζόλο να παίρνει πολλές προσπάθειες και να είναι ιδιαίτερα εύστοχος από την γραμμή των φάουλ ο Ερμής πανηγύρησε μία ακόμη αγχωτική αλλά απόλυτα δίκαιη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 29-19, 61-45, 75-74, 97-93

ΕΡΜΗΣ ΑΓΙΑΣ-ΛΑΡΙΣΑΣ (Λίβανος): Τσιαμπαλής, Τσιλούλης 8, Σπυρόπουλος 13, Τζόλος 20 (2), Κόμματος 22 (4 τρ., 12 ρ., 6 ασ.), Νταλός, Τριανταφύλλου 17 (4), Ζιβάνοβιτς 4, Λάππας, Βρεττάς 2, Τσούμας, Λόλας 13

ΕΘΝΙΚΟΣ: Γιατρούδης 2, Κουτσόπουλος 12, Περδικάρης 4, Ασημακόπουλος 1, Μίχαλος 46 (6 τρ.), Λεκάκης, Μαραγκίδης 15 (1), Κυρίτσης, Κοκορόγιαννης 11, Χουγκάζ 2.

Δήλωση Γιάννη Λίβανου

Ήταν ένα παιχνίδι που περιμέναμε να κερδίσουμε εύκολα και ως ένα σημείο το καταφέραμε παίζοντας καλό μπάσκετ στο πρώτο 20λεπτο, αν και δεχτήκαμε πολλούς πόντους στην άμυνα. Κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου είπαμε να αφυνιστούμε και να προσπαθήσουμε να «κλειδώσουμε» το παιχνίδι όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, αλλά μόνο αυτό δεν πράξαμε και δώσαμε τη δυνατότητα στον αντίπαλό μας να πιστέψει και να διεκδικήσει τη νίκη.

Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι κανένα παιχνίδι σε αυτή την κατηγορία δεν είναι εύκολο και αντιμετωπίσαμε ανάλογες καταστάσεις και στο παρελθόν, ακόμη και όταν εγώ δεν ήμουν στον πάγκο.

Ελπίζω στη συνέχεια να αφυπνιστούμε και να μην επαναλάβουμε ανάλογες εμφανίσεις. Συγχαρητήρια στον Εθνικό και στον Μίχαλο που σήμερα ήταν πολύ εύστοχος, αν και εμείς παίξαμε άμυνα πάνω του μόλις στα τελευταία τέσσερα λεπτά.

Μπροστά μας έχουμε ένα ματς εκτός έδρας με τον Ιωνικό και να είστε σίγουροι ότι δεν θα πάμε εκεί για… εκδρομή. Κανένας δεν θα πρέπει να το πιστέψει αυτό. Μάλιστα για να μπούμε στο πνεύμα του αγώνα την Τετάρτη θα πάμε στη Θεσσαλονίκη για να αντιμετωπίσουμε τον Άρη, μια ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας και να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας.

Tags: , ,

Μάξιμος: Μεταναστευτικό και Οικονομία θα κρίνουν τις ευρωεκλογές

«Το 1997, η γυναίκα μου -που σήμερα έχει τα γενέθλιά της- μου ζήτησε να γνωρίσω τους γονείς της που ήταν μετανάστες στη Γερμανία. Εκείνο που μου έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση στο αεροδρόμιο της Στουτγκάρδης ήταν οι επιγραφές γραμμένες στα γερμανικά, τα αγγλικά και τα τουρκικά! Όταν ρώτησα γιατί στα τουρκικά, η απάντηση που έλαβα ήταν διότι οι Τούρκοι μετανάστες πρώτης ακόμη και δεύτερης γενιάς δημιουργούσαν χάος στο αεροδρόμιο διότι δεν μπορούσαν να διαβάσουν τις επιγραφές. Κι έτσι αναγκάστηκαν να προσαρμοστούν!». Με αυτά τα λόγια ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, ξεκίνησε την προσφώνησή του προς τον επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην εκδήλωση της ΝΟΔΕ Λάρισας του κόμματος.

Ο Θεσσαλός πολιτικός συνέχισε λέγοντας ότι «πέρυσι εν μέσω ευρωτουρκικής έντασης πραγματοποιήθηκε περιοδεία του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν και Τούρκων αξιωματούχων στη Γερμανία, κατά την οποία προέτρεψε τους ομοεθνείς του να γεννούν περισσότερο για να επηρεάζουν ακόμη περισσότερο την ευρωπαϊκή πολιτική.

Ξεκίνησα λίγο ανορθόδοξα αγαπητέ Βαγγέλη, αλλά νομίζω το μεταναστευτικό, όπως και η οικονομία, θα είναι τα δυο βασικά διακυβεύματα των ευρωεκλογών. Και λέω ευρωεκλογές, γιατί το Μάιο σίγουρα θα έχουμε εκλογές για την ευρωβουλή. Αντιθέτως, διαβάζω διαρροές ότι ο πρωθυπουργός σκέφτεται να αποφύγει να πιει το πικρό ποτήρι των εθνικών εκλογών, για να παρατείνει για λίγους ακόμη μήνες την παραμονή του στην εξουσία.

Η αντιμετώπιση, λοιπόν, των δυο αυτών θεμάτων, τροφοδότησε σε μεγάλο βαθμό τα λαϊκίστικα μορφώματα και τα εθνικιστικά κόμματα των άκρων σε όλη την Ευρώπη.

Χαίρομαι γιατί οι θέσεις που έχει διατυπώσει ο υποψήφιος πρόεδρος που στηρίζει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στο οποίο ανήκουμε, ο Μάνφρεντ Βέμπερ είναι υπέρ των ελληνικών απόψεων.

Στην οικονομία κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΝΔ δεσμεύτηκε για επανεξέταση των υπερβολικών πλεονασμάτων στα οποία μας δέσμευσε η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα. Και αυτή η υιοθέτηση της πρότασης του Κυριάκου Μητσοτάκη προκάλεσε πανικό στο Μαξίμου, και είδαμε το ΑΠΕ να μεταδίδει ανώνυμες δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων που διαφωνούσαν. Ωστόσο ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών, ο κ. Τσακαλώτος έσπευσε να πει ότι θα στηρίξει το αίτημα της ΝΔ να διαπραγματευθεί τα πλεονάσματα.

Αλλά και στο μεταναστευτικό, ο Βέμπερ μιλώντας στο συνέδριο της ΝΔ πήρε ξεκάθαρη θέση κατά της ανεξέλεγκτης μετανάστευσης. Η Ευρώπη στηρίζεται σε τρεις πυλώνες: το αρχαιοελληνικό πνεύμα, το ρωμαϊκό δίκαιο και τις χριστιανικές αξίες! Όσοι δεν ενστερνίζονται αυτή την παρακαταθήκη, όσοι κουβαλούν ένα ξένο πολιτισμικό και αξιακό φορτίο, δύσκολα ενσωματώνονται στην Ευρώπη. Αυτό, άλλωστε, απέδειξαν και τα τρομοκρατικά χτυπήματα στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, καθώς οι περισσότεροι δράστες ήταν μετανάστες δεύτερης και τρίτης γενιάς που γεννήθηκαν στην Ευρώπη.

Γι’ αυτό έχει μεγάλη σημασία η νίκη της ΝΔ και του ΕΛΚ στις ευρωεκλογές, καθώς στις Βρυξέλλες λαμβάνονται όλο και περισσότερο οι σημαντικές αποφάσεις που αφορούν τη ζωή μας. Οι αγρότες το γνωρίζουν, γιατί χάρις στην Κοινή Αγροτική Πολιτική εισέρρευσε στη χώρα πακτωλός ευρωπαϊκών πόρων.

Έχει σημασία, λοιπόν, στα κέντρα λήψης των αποφάσεων να έχουμε ισχυρή εκπροσώπηση. Ήδη, στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια του ΕΛΚ η ΝΔ είναι το μεγαλύτερο κόμμα. Χαίρομαι γιατί με απόφαση του προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη ορίστηκε επικεφαλής του αγώνα για τις ευρωεκλογές η ψυχή της παράταξης, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με τον οποίο έχουμε δώσει τόσους αγώνες. Και μαζί του είναι οι εν ενεργεία ευρωβουλευτές μας αλλά και οι νέοι υποψήφιοι.

Όσο πιο ισχυρή βγει η ΝΔ στις ευρωεκλογές τόσο μεγαλύτερη επιρροή θα έχει υπέρ των ελληνικών συμφερόντων. Γι’ αυτό για εμάς οι ευρωεκλογές έχουν χαρακτήρα εθνικών εκλογών στις οποίες όλες και όλοι μαζί θα πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό!».

Tags: , ,

Ο Δήμος Τεμπών υποστηρικτής της εκδήλωσης 6ος μαραθώνιος ZUMBATHON

Με επιτυχία και με πολλές συμμετοχές πραγματοποιήθηκε ο 6ος μαραθώνιος  ZUMBATHON Λάρισας για τον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Λάρισας στο Στάδιο Αλκαζάρ την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου το πρωί .

Ο Δήμος Τεμπών ηταν εκεί και στήριξε την εκδήλωση με μόνο σκοπό την στήριξη του Συλλόγου  ατόμων με Αυτισμό.

Τον Δήμο Τεμπών εκπροσώπησε ο πρόεδρος του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δ.Τεμπών και αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠ  κ.Λάμπρος Ζάρρας οπου συνεγχάρει τους διοργανωτές της  εκδήλωσης για την επιτυχημένη οργάνωση  και δήλωσε :ο Δήμος Τεμπών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας  και τον Δήμο Λαρισαίων στηρίζουν τέτοιου είδους  φιλανθρωπικές εκδηλώσεις όπως την σημερινή όπου τα έσοδα θα συγκεντρωθούν για καλό σκοπό και συγκεκριμένα για τον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό .

Συγχαρητήρια στην υπεύθυνη της εκδήλωσης κα Νατάσα Αλεξάνδρου που φρόντισε η εκδήλωση να ολοκληρωθεί με επιτυχία και δίνει τον δικό της αγώνα μέσα απο αυτές τις δράσεις .
Τέλος να ευχαριστήσω τους μικρούς μας φίλους που αντι εισιτηρίου συγκέντρωσαν τροφίμα  μακράς διάρκειας για τα κοινωνικά παντοπωλεία του Δ.Λαρισαίων και
Δ.Τεμπών.

Δημήτρης Μητροπάνος - Ποιος φταίει μη ρωτάς
Πασχάλης Τερζής - Θα το συνηθίσεις
Σταμάτης Γονίδης - Τι δεν έχω εγώ
Γιάννης Πλούταρχος - Αχ κορίτσι μου
Χρήστος Αντωνιάδης - Δεν είσαι εσύ
Βασίλης Καρράς - Ποια με καταράστηκε
Λευτέρης Πανταζής - Σε νοσταλγώ
Πάνος Κιάμος - Πως θα την βγάλω
Πάολα - Γίνε μαζί μου ένα
Παντελής Παντελίδης - Αν είσαι εκεί