Ειδήσεις

Ρένα Καραλαριώτου για καταβολή ποσών σε εργαζόμενους του Δήμου Λαρισαίων


Να καταβληθούν άμεσα τα ποσά, που αφορούν σε «κομμένα» δώρα Χριστουγέννων-Πάσχα και επιδόματα αδείας, στους εργαζομένους του Δήμου Λαρισαίων, οι οποίοι δικαιώθηκαν με σχετική δικαστική απόφαση, ζητάαπό τη δημοτική αρχή η υποψήφια δήμαρχος, κ.ΡέναΚαραλαριώτου.

Στην τοποθέτησή της,κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Λαρισαίων, η κ.Καραλαριώτου αναφέρθηκε στο θέμα, ζητώντας από τον κ.Καλογιάννηνα ληφθεί άμεσα ομόφωνη απόφασηκαι να δοθούν τα χρήματα στους υπαλλήλους του Δήμου που έχουν δικαιωθεί.

«Τα ποσά αυτά κυμαίνονται από περίπου 1.200 έως και 2000 ευρώ, για κάθε άτομο, ενώ το συνολικό ποσό πουπρέπει να καταβληθεί, σύμφωνα με την απόφαση, ανέρχεται σε 143.500 ευρώ, περίπου. Είναι ένα σοβαρό ζήτημα, καθώς πρόκειται για χρήματα τα οποία έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι, αλλά και αποτελεί βασική υποχρέωση του ίδιου του Δήμου.

Γνωρίζετε ότι ο Δήμος δεν είναι υποχρεωμένος να ασκήσει έφεση εναντίον αυτής της απόφασης, καθώς με σχετική διάταξη (αρθ.54, ν. 4447/2016), καταργήθηκε η υποχρέωση των ΟΤΑ να εξαντλούν τα ένδικα μέσα, σε περιπτώσεις εργατικών διαφορών. Άλλωστε, πολλοί Δήμοι της χώρας, όπως του Αμαρουσίου, της Κέρκυρας, του Χολαργού, του Πειραιά, είτε έχουν καταβάλει ή έχουν προχωρήσει στις διαδικασίες καταβολής των ποσών, σε εργαζομένους τους που δικαιώθηκαν», υπογράμμισε η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης.

Να σημειωθεί ότι το θέμα αφορά στην με αριθμό 278/2018 απόφαση του ΕιρηνοδικείουΛάρισας (ειδική διαδικασία), με την οποία αναγνωρίστηκε η υποχρέωσητου Δήμου Λαρισαίων να καταβάλει σε 83 υπαλλήλους, με σχέση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, ποσά που αφορούν στακαταργηθέντα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα αδείας.

Από την πλευρά της, η δημοτική αρχή δεσμεύτηκε ότι το θέμα θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Λάρισας.

 

Προηγούμενο άρθρο Ο Δήμαρχος Τεμπών κήρυξε την έναρξη καρναβαλιού Συκουρίου
Επόμενο άρθρο Ο Διεθνής Κινηματογράφος στα καλύτερά του