Ειδήσεις

Μάξιμος: Μεταναστευτικό και Οικονομία θα κρίνουν τις ευρωεκλογές


«Το 1997, η γυναίκα μου -που σήμερα έχει τα γενέθλιά της- μου ζήτησε να γνωρίσω τους γονείς της που ήταν μετανάστες στη Γερμανία. Εκείνο που μου έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση στο αεροδρόμιο της Στουτγκάρδης ήταν οι επιγραφές γραμμένες στα γερμανικά, τα αγγλικά και τα τουρκικά! Όταν ρώτησα γιατί στα τουρκικά, η απάντηση που έλαβα ήταν διότι οι Τούρκοι μετανάστες πρώτης ακόμη και δεύτερης γενιάς δημιουργούσαν χάος στο αεροδρόμιο διότι δεν μπορούσαν να διαβάσουν τις επιγραφές. Κι έτσι αναγκάστηκαν να προσαρμοστούν!». Με αυτά τα λόγια ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, ξεκίνησε την προσφώνησή του προς τον επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην εκδήλωση της ΝΟΔΕ Λάρισας του κόμματος.

Ο Θεσσαλός πολιτικός συνέχισε λέγοντας ότι «πέρυσι εν μέσω ευρωτουρκικής έντασης πραγματοποιήθηκε περιοδεία του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν και Τούρκων αξιωματούχων στη Γερμανία, κατά την οποία προέτρεψε τους ομοεθνείς του να γεννούν περισσότερο για να επηρεάζουν ακόμη περισσότερο την ευρωπαϊκή πολιτική.

Ξεκίνησα λίγο ανορθόδοξα αγαπητέ Βαγγέλη, αλλά νομίζω το μεταναστευτικό, όπως και η οικονομία, θα είναι τα δυο βασικά διακυβεύματα των ευρωεκλογών. Και λέω ευρωεκλογές, γιατί το Μάιο σίγουρα θα έχουμε εκλογές για την ευρωβουλή. Αντιθέτως, διαβάζω διαρροές ότι ο πρωθυπουργός σκέφτεται να αποφύγει να πιει το πικρό ποτήρι των εθνικών εκλογών, για να παρατείνει για λίγους ακόμη μήνες την παραμονή του στην εξουσία.

Η αντιμετώπιση, λοιπόν, των δυο αυτών θεμάτων, τροφοδότησε σε μεγάλο βαθμό τα λαϊκίστικα μορφώματα και τα εθνικιστικά κόμματα των άκρων σε όλη την Ευρώπη.

Χαίρομαι γιατί οι θέσεις που έχει διατυπώσει ο υποψήφιος πρόεδρος που στηρίζει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στο οποίο ανήκουμε, ο Μάνφρεντ Βέμπερ είναι υπέρ των ελληνικών απόψεων.

Στην οικονομία κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΝΔ δεσμεύτηκε για επανεξέταση των υπερβολικών πλεονασμάτων στα οποία μας δέσμευσε η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα. Και αυτή η υιοθέτηση της πρότασης του Κυριάκου Μητσοτάκη προκάλεσε πανικό στο Μαξίμου, και είδαμε το ΑΠΕ να μεταδίδει ανώνυμες δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων που διαφωνούσαν. Ωστόσο ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών, ο κ. Τσακαλώτος έσπευσε να πει ότι θα στηρίξει το αίτημα της ΝΔ να διαπραγματευθεί τα πλεονάσματα.

Αλλά και στο μεταναστευτικό, ο Βέμπερ μιλώντας στο συνέδριο της ΝΔ πήρε ξεκάθαρη θέση κατά της ανεξέλεγκτης μετανάστευσης. Η Ευρώπη στηρίζεται σε τρεις πυλώνες: το αρχαιοελληνικό πνεύμα, το ρωμαϊκό δίκαιο και τις χριστιανικές αξίες! Όσοι δεν ενστερνίζονται αυτή την παρακαταθήκη, όσοι κουβαλούν ένα ξένο πολιτισμικό και αξιακό φορτίο, δύσκολα ενσωματώνονται στην Ευρώπη. Αυτό, άλλωστε, απέδειξαν και τα τρομοκρατικά χτυπήματα στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, καθώς οι περισσότεροι δράστες ήταν μετανάστες δεύτερης και τρίτης γενιάς που γεννήθηκαν στην Ευρώπη.

Γι’ αυτό έχει μεγάλη σημασία η νίκη της ΝΔ και του ΕΛΚ στις ευρωεκλογές, καθώς στις Βρυξέλλες λαμβάνονται όλο και περισσότερο οι σημαντικές αποφάσεις που αφορούν τη ζωή μας. Οι αγρότες το γνωρίζουν, γιατί χάρις στην Κοινή Αγροτική Πολιτική εισέρρευσε στη χώρα πακτωλός ευρωπαϊκών πόρων.

Έχει σημασία, λοιπόν, στα κέντρα λήψης των αποφάσεων να έχουμε ισχυρή εκπροσώπηση. Ήδη, στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια του ΕΛΚ η ΝΔ είναι το μεγαλύτερο κόμμα. Χαίρομαι γιατί με απόφαση του προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη ορίστηκε επικεφαλής του αγώνα για τις ευρωεκλογές η ψυχή της παράταξης, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με τον οποίο έχουμε δώσει τόσους αγώνες. Και μαζί του είναι οι εν ενεργεία ευρωβουλευτές μας αλλά και οι νέοι υποψήφιοι.

Όσο πιο ισχυρή βγει η ΝΔ στις ευρωεκλογές τόσο μεγαλύτερη επιρροή θα έχει υπέρ των ελληνικών συμφερόντων. Γι’ αυτό για εμάς οι ευρωεκλογές έχουν χαρακτήρα εθνικών εκλογών στις οποίες όλες και όλοι μαζί θα πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό!».

Προηγούμενο άρθρο Ο Δήμος Τεμπών υποστηρικτής της εκδήλωσης 6ος μαραθώνιος ZUMBATHON
Επόμενο άρθρο Μία ακόμη «χιτσκοκική» νίκη για τον Ερμή