Ειδήσεις

Κέλλας: Ανάσα για τις επιχειρήσεις η μείωση των φόρων


Το αίτημα του επιχειρηματικού κόσμου της Θεσσαλίας για τη νομοθέτηση της φορολογίας μερισμάτων από 15 στο 10%, μεταφέρει ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, με αφορμή την επιστολή, που έλαβε από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΘΕΒ) κ. Αχιλλέα Νταβέλη.

Ο κ. Κέλλας, κατέθεσε σχετική αναφορά προς τον Υπουργό Οικονομικών, ζητώντας ενημέρωση για την πορεία του εν λόγω αιτήματος, επισημαίνοντας πως “μια τέτοια απόφαση θα βοηθήσει στη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ιδιωτικών και παραγωγικών επιχειρήσεων”, ενώ “η μείωση του συντελεστή φορολόγησης μερισμάτων δεν αφορά μόνο τους μεγαλομετόχους, αλλά κυρίως τους εκατοντάδες χιλιάδες μικρομετόχους των επιχειρήσεων, που λαμβάνουν μερίσματα”.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, υπενθυμίζει ακόμη πως ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε σχέδιο για την επανεκκίνηση της οικονομίας, που βασίζεται στη μείωση της φορολογίας για τα φυσικά πρόσωπα και τις επιχειρήσεις, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, μείωση εταιρικού φόρου στα μερίσματα από 15 στο 5%, με στόχοτην προσέλκυση επενδύσεων, την δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης και την αντιμετώπιση της φοροαποφυγής.

 

Προηγούμενο άρθρο Μία ακόμη «χιτσκοκική» νίκη για τον Ερμή
Επόμενο άρθρο Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Κοινότητας στην Αγιά