Ειδήσεις

Η Παράσταση”Ένα μύθο θα σας πω” στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας


Η Παιδική Εικαστική Σκηνή της Κάκιας Χαλήμαγα-Χατζή, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων και τη στήριξη της Δημιουργικής Πόρτας, παίζει για το Χαμόγελο του Παιδιού στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.

Η Παιδική Εικαστική Σκηνή ανεβάζει κάθε χρόνο από το 1992 ένα έργο για τους μαθητές της Α’ βάθμιας Εκπαίδευσης, με ελεύθερη είσοδο.

Το φετινό έργο φέρει τον τίτλο “Ένα μύθο θα σας πω”. Πρόκειται για μυθοπλασία, με στοιχεία παραδοσιακών παραμυθιών.
“Σε ένα πηγάδι ζούσε, τιμωρημένη από τη νονά της, τη νεράιδα Ταπεινή, μια πολύ όμορφη πριγκηπέσα, η Περήφανη. Η τιμωρία της οφείλονταν στην υπεροψία της, στη σκληράδα της καρδιάς της και στους κακούς της τρόπους.
Η Περήφανη, είχε ένα χάρισμα: να μπορεί να πραγματοποιεί τις επιθυμίες των ανθρώπων.
Έτσι, ξεκινώντας για παιχνίδι να πραγματοποιεί ευχές, έφτασε να μοιράζει χαρά, χωρίς να το καταλαβαίνει.
Η νονά της παρακολουθούσε και βαθμολογούσε τη δράση της, με μια μαγική βαθμολογία, που χάρισε στον κόσμο ένα τεράστιο χαμόγελο.”

Οι πρωινές παραστάσεις για τα σχολεία και οι απογευματινές για το κοινό στις 6-7 και 8 Μαρτίου στις 19:00 στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, θα είναι, όπως πάντα, με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ.

Αυτή τη φορά, όμως, ο κουμπαράς του «Χαμόγελου του Παιδιού» θα περιμένει τα παιδιά μας να τον κάνουν να χαμογελάσει….

Έτσι, η θεατρική ομάδα θα γιορτάσει τη «Διεθνή ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού και της ενδοσχολικής βίας» (7 Μαρτίου), προσφέροντας τα έσοδα – χαμόγελα των παραστάσεων στο Χαμόγελο του Παιδιού Λάρισας.

Το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι της Κάκιας Χαλήμαγα-Χατζή.

Στο έργο παίζουν οι μαθήτριες: Θεανώ Γρηγορίου, Δάφνη Γκουνταροπούλου, Μαρία-Ξένια Καλλιώρα, Κατιάνα Ευσταθίου, Βάλια Ζυκήρη, Όλγα Ζυκήρη, Ελένη Καραδήμου, Κατερίνα Μπαργιώτα, Εριέτα Ντούφα, Έρη Τσιάρα και Ευαγγελία Τσιούφη.

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς της παράστασης:
Kasidis meatland, Mikel, Πόλις 99.4, Μπαλαής, Planetwater, Selfie, Κέντρο Ξένων Γλωσσών SONS, Vellis, Η Αυλή του Αβέρωφ, Αφοί Δεληζώνας fruits, Κτήμα Ερασμία, Μαλλιώρας, Anna Hourlia.

 

Προηγούμενο άρθρο Ο Χρήστος Κέλλας στο Βελιγράδι
Επόμενο άρθρο Μάξιμος:Επιλογή της κυβέρνησης η ανοχή στην ανομία