Tags: , ,

Συνάντηση Κέλλα με τη ΔΑΚΕ Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Λάρισας

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΔΑΚΕ Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Λάρισας είχε στο γραφείο του ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας.

Κύρια θέματα της συζήτησης που ακολούθησε, η έλλειψη προσωπικού στο Κατάστημα Κράτησης Λάρισας, καθώς με την πρόσφατη προκήρυξη καλύφθηκαν μόνο οι τέσσερις από τις είκοσι θέσεις που ζητήθηκαν και ήταν απαραίτητες, τα οφειλόμενα ρεπό των υπαλλήλων, καθώς και οι πρόσφατες αξιολογήσεις τους.

Οι εργαζόμενοι, μάλιστα, υποστήριξαν πως “στελέχη της ΔΑΚΕ στοχοποιήθηκαν και αξιολογήθηκαν αρνητικά από τους προϊσταμένους τους.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Κέλλας προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

«Σήμερα συναντήθηκα με στελέχη της ΔΑΚΕ Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Λάρισας, ανθρώπων που αξίζουν, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι στις φυλακέςτον σεβασμό του κοινωνικού συνόλου, καθώς επιτελούν το καθήκον τους σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, με δεδομένη την υποστελέχωση του Σωφρονιστικού Καταστήματος Κράτησης Λάρισας.

Την ώρα, μάλιστα, που η χώρα βιώνει οικονομική αλλά πρωτίστως κοινωνική κρίση, στελέχη της ΔΑΚΕ προκαλούνται, όπως ενημερώθηκα, με στοχοποίηση και άδικες αξιολογήσεις από τους προϊσταμένους τους.

Ως παράταξη επιμένουμε στην αξιοκρατία και ως εκ τούτου στεκόμαστε στο πλευρό και αναγνωρίζουμε το έργο των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Λάρισας, καθώς και όλων των λειτουργών της Δημόσιας Διοίκησης, που αδικούνται.

Η χώρα δεν μπορεί να γυρίσει σελίδα με παλιές πρακτικές και μεθόδους, που την οδήγησαν στη σημερινή καταρράκωση».

Παρόντες στην συνάντηση με τον Λαρισαίο πολιτικό ήταν o Αντιπρόεδρος της ΔΑΚΕ Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Λάρισας κ. Κωνσταντίνος Παπαθανασίου και τα μέλη Ηλίας Γκέκας, Γεώργιος Κερμελιώτης, Αχιλλέας Παπαδημητρίου, Νίκος Ρίζος και Θωμάς Καρλός.

 

Tags: , ,

Συντήρηση και ασφαλτόστρωση του δρόμου Άγιος Γεώργιος – Ψυχικό – Υπέρεια

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας προχωρά το επόμενο διάστημα στη συντήρηση και ασφαλτόστρωση του δρόμου Άγιος Γεώργιος – Ψυχικό – Υπέρεια του Δήμου Φαρσάλων, μετά την υπογραφή της σύμβασης του έργου από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού και τον ανάδοχο.

Πρόκειται για το έργο «Αποκατάσταση διασύνδεσης των επαρχιακών οδών (31) και (33) τμήμα: Άγιος Γεώργιος -Ψυχικό-Υπέρεια (Δ. Φαρσάλων) από θεομηνία», προϋπολογισμού 246.000 ευρώ.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας τόνισε τα εξής:

«Υπογράψαμε σήμερα τη σύμβαση συντήρησης ενός δρόμου στα Φάρσαλα, από το Ψυχικό μέχρι τον Άγιο Γεώργιο και την Υπέρεια. Ένας δρόμος περίπου 9,5 χιλιομέτρων και συνολικού προϋπολογισμού 246.000 ευρώ.

Καθημερινά με σχεδιασμό και προσανατολισμό βελτιώνουμε το οδικό δίκτυο της Θεσσαλίας, βελτιώνουμε τους δρόμους στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, δίνοντας δουλειά στον κόσμο και χρήμα στην πραγματική τοπική οικονομία.

Συνεχίζουμε την υλοποίηση και χρηματοδότηση έργων, καθώς ήδη βρίσκεται στον αέρα η δημοπράτηση πέντε νέων έργων στα Φάρσαλα 5,7 εκ. ευρώ, όπως ο δρόμος Φαρσάλων – Βόλου, η συντήρηση του δρόμου Λάρισας – Φαρσάλων, προχωράμε τα αντιπλημμυρικά στον Ενιπέα ποταμό. Για την ανακατασκευή του δρόμου Λάρισας – Φαρσάλων θα ήθελα να επισημάνω ότι, αν το Υπουργείο είχε προχωρήσει τις μελέτες, εμείς ως Περιφέρεια είμαστε έτοιμοι να το εντάξουμε, προκειμένου να το χρηματοδοτήσουμε και να το υλοποιήσουμε. Παρ’ όλα αυτά  συντηρούμε τον υπάρχοντα δρόμο προκειμένου να ενισχύσουμε την ασφαλή μετακίνηση των συμπολιτών μας.

Τα έργα είναι εκείνα που λένε πάντα την αλήθεια».

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΓΟΥ

Το συνολικό μήκος της οδού ανέρχεται σε 6 περίπου χιλιόμετρα ενώ το πλάτος της ποικίλλει από 5,5 έως 7,5μ. Σε ορισμένα σημεία οι μηκοτομικές κλίσεις είναι ιδιαίτερα έντονες. Οι εργασίες συνίστανται σε:

– χωματουργικές εργασίες κυρίως άρσης καταπτώσεων, καθαρισμού υπαρχόντων τεχνικών και επανακατασκευής επίχωσης τμημάτων οδοποιίας που παρουσιάζουν καθιζήσεις,

– τεχνικές εργασίες κατασκευής τοίχων αντιστήριξης σε θέσεις καταπτώσεων, επενδεδυμένης τάφρου σε θέσεις καθιζήσεων και ενίσχυσης των υπαρχόντων τεχνικών απορροής των υδάτων σε θέσεις που παρουσιάστηκαν προβλήματα,

– οδοστρωσία και ασφαλτικές εργασίες σε θέσεις καθιζήσεων – έντονων ρηγματώσεων που προκλήθηκαν από τον παγετό,

– σήμανση επικίνδυνων θέσεων, επανατοποθέτηση κατεστραμμένων στηθαίων και διαγράμμιση της οδού.

 

Tags: , ,

Το Δέντρο στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων, το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, ο Σύλλογος Φίλων Συμφωνικής Ορχήστρας Λάρισας, η Συμφωνική Ορχήστρα Λάρισας και η ομάδα Χορού InActu,  παρουσιάζουν στην αίθουσα Συναυλιών του ΔΩΛ, την Παρασκευή  7, Σάββατο  8 και  Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 8.30μμ, τη μουσικοχορευτική παράσταση “Το Δέντρο”, σε έργα J. S. Bach, W. A. Mozart, Fr. Chopin, C. Debussy, Γιάννη Κωνσταντινίδη, Ντίνου Κωνσταντινίδη, Ευρ. Μπέκου.

Συμμετέχει η Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού Δήμου Λαρισαίων.

 “Το Δέντρο”

Μια ιστορία γέννησης του κύκλου της ζωής

 “Επιλέξαμε το πιο απλό μονοπάτι της μητέρας φύσης για να αποδώσουμε τη διαδρομή της ύλης σε καρπούς, και ψάχνοντας για αρχέτυπα και ιδανικά, κυριάρχησε η εικόνα του Δέντρου ως σύμβολο γονιμότητας, γνώσης, αιώνιας νεότητας, δύναμης, ελπίδας, έμπνευσης, δημιουργίας, αναγέννησης αλλά κυρίως ως σύμβολο του απείρου.

Το Δέντρο!  από τον σπόρο, στη μήτρα, στον κόσμο.

Το Δέντρο,  που για να φτάσει ψηλά, πρέπει να ριζώσει βαθιά.

Το Δέντρο  εκείνο που χτίσαμε γύρω του για να λατρεύουμε και να χορεύουμε.

Το Δέντρο  της γνώσης.

Μια αρχέγονη απλότητα που ριζώνει, φυτρώνει, ανθίζει, καρποφορεί μέσα από μουσικές, ήχους και  μελωδίες,  για να μετουσιωθεί σε χορό και πολυφωνικές σκέψεις.

Σκέψεις που προσπαθούμε να δαμάσουμε για να επιστρέψουμε σ’ εκείνη την απλότητα που θα δημιουργήσει την ολοκλήρωση, κατανοώντας έτσι τον κύκλο της ζωής”

 

Μουσική Διεύθυνση: Χρήστος Κτιστάκης

Χορογραφία-Επιμέλεια: Αθηνά Μανώλη

Σολίστ: Ελένη Παππά, Φρόσω Αστ. Κτιστάκη,  Δέσποινα Πούρικα

Βοηθός Χορογράφου: Δέσποινα Μπουνίτση

Ποίηση: Αναστασία Μανώλη

Κοστούμια: Ελένη Ψύρρα

Σκηνικά – Εικαστική επιμέλεια: Γιάννης Γεωργιάδης

 

Όσοι από τους φίλους του Συλλόγου της Συμφωνικής Ορχήστρας Λάρισας, δεν έχουν παραλάβει την κάρτα εισόδου τους, παρακαλούνται να έρθουν στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, από Τρίτη 20/11 και ώρες  9.00-13.00, για να την παραλάβουν ή μπορούν να τηλεφωνήσουν στο 2410.536.886, για να δηλώσουν την ημέρα που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τη μουσικοπαράσταση “Το Δέντρο”, έτσι ώστε να ισχύει η θέση τους.

 

Tags: , ,

Ρένα: Διακυβέρνηση του Δήμου με ανθρώπους της «παρέας»

Αυτή η Δημοτική Αρχή στο ισοζύγιο προεκλογικών υποσχέσεων και μετεκλογικών αποτελεσμάτων παίρνει κάτω από τη βάση. Και αποδεικνύεται ελάχιστη κυρίως στην «καρδιά» της προεκλογικής της πολιτικής.

Το μοντέλο διακυβέρνησης του Δήμου, η συμμετοχή των πολιτών, οι διαδικασίες διαλόγου, όλα όσα δήθεν σας ξεχώριζαν (ή θα θέλατε κάτι τέτοιο), αποδείχθηκαν κούφιες κουβέντες.

Υποσχεθήκατε να αλλάξετε το μοντέλο διοίκησης του Δήμου και αντίθετα το αλλάξατε προς το χειρότερο:

Να σας θυμίσω τις υποσχέσεις σας;

Διεύρυνση της δημοκρατίας και συμμετοχή των πολιτών

Ουσιαστική αναβάθμιση των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων

Καμιά απευθείας ανάθεση έργου γιατί υποκρύπτει συναλλαγή. Τα πάντα με γνήσιες διαγωνιστικές διαδικασίες.

Διαφορετική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου (τι είχατε υποσχεθεί;

«Καθιέρωση τακτικής συνεδρίασης ανά 3μηνο με αντικείμενο τον έλεγχο από την αντιπολίτευση. Ουσιαστική λειτουργία των διαπαραταξιακών επιτροπών με λογοδοσία τους στο Δημοτικό Συμβούλιο…»

Δημοτική Επιτροπή διαβούλευσης… Καταφέρατε να έχετε το θλιβερό προνόμιο να μην υπάρχει ούτε μία συνεδρίαση της μέσα στο 2018, λες και δεν υπήρχαν μεγάλα θέματα για την πόλη.  Αυτή η Δημοτική Αρχή ξέχασε τους τοπικούς φορείς, ξέχασε τους εκπροσώπους τους και τράβηξε το μοναχικό της δρόμο, δείχνοντας τόσο καθαρά το πώς αντιλαμβάνεται τη συνεργασία. Γιατί στ’ αλήθεια αποφύγατε το διάλογο; Γιατί κρυφτήκατε από τα πραγματικά μεγάλα θέματα της πόλης; Υπάρχει κάποια εξήγηση;

Όπως επίσης μπορείτε να εξηγήσετε γιατί και παρά τα όσα ισχύουν στον κανονισμό λειτουργίας της Επιτροπής Δημοτικής Διαβούλευσης, δύο φορές, τον καταπατήσατε, όταν δεν υπήρχε απαρτία και αντί να ξανασυνεδριάσει την επόμενη ημέρα όπως προβλέπεται θελήσατε να κλείσετε άρον – άρον την υποχρέωσή σας;

 

Απαράδεκτο και από μόνο του καταδεικνύει την αντίληψή σας για την συμμετοχή των φορέων της πόλης  στις όποιες αποφάσεις…

(8η Συνεδρίαση… 17-1-2017 Από τα 50 μέλη της παρόντα τα 7 και όμως πραγματοποιήθηκε)

(2η Συνεδρίαση … 21-7-2015 Από τα 50 μέλη παρόντα τα 13 και όμως πραγματοποιήθηκε)

Συμμετοχική κατάρτιση του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος με λαϊκές μάλιστα συνελεύσεις των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων… Φυσικά και τα ξεχάσατε μετά την ανάληψη της δημοτικής εξουσίας

Γιατί η λογική σας όλα αυτά τα χρόνια δεν ήταν η συμμετοχή του πολίτη στα πράματα του Δήμου αλλά η εξασφάλιση  ρόλων για τους φίλους , και τους ανθρώπους της «παρέας» που λένε έξω στην πόλη, κε Δήμαρχε. Και είστε πολύ εκτεθειμένος γιατί όχι μόνο δεν αλλάξατε το μοντέλο διακυβέρνησης του Δήμου αλλά το κάνατε πιο προσωπικό, πιο κλειστό, πιο απόμακρο από τους πολίτες.

Μετατρέψατε τη συμμετοχή σε πολιτική συναλλαγή με ολίγους και εκλεκτούς…

Και έτσι  φτιάξατε μια Δημοτική Αρχή πρότυπο… Πρότυπο της δεκαετίας του ’50… Πρότυπο των χρυσών εποχών του πελατειακού κράτους…

Αν στα προηγούμενα προσθέσει κανείς τις εγωπαθείς λογικές που κυριαρχούν ( Ο Δήμαρχος μας αυτοχαρακτηρίζει το έργο του αντίστοιχο του Λαμπρούλη ήδη από το δεύτερο χρόνο της θητείας του…), μπορείτε να έχετε πολλούς από τους λόγους που σας οδηγούν μακριά από τους πολίτες, που σας απομακρύνουν από αυτούς και σας αφήνουν κλεισμένους στο γυάλινο κλουβί σας .

Εκεί μέσα όλα είναι καλώς καμωμένα… Όλα μοναδικά και κυρίως ιδανικά…

Έξω όμως ;

Για να κλείσω αυτό το κομμάτι:

Υποσχεθήκατε προεκλογικά διαδικασίες ελέγχου από την αντιπολίτευση με μία τουλάχιστον συνεδρίαση ανά 3 μήνες, αφιερωμένη μόνο σε αυτό. Γιατί δεν το κάνατε; Τι φοβηθήκατε; Γιατί το υποσχεθήκατε;

Η απάντηση είναι γνωστή… Δεν θέλετε τον έλεγχο. Δεν θέλετε την αντιπαράθεση. Δεν το αντέχετε. Δεν είναι της λογικής σας. Και σε αυτό – που δεν κοστίζει αλλά αξίζειμετρηθήκατε και βρεθήκατε ασυνεπής. Όχι μόνο εσείς αλλά ολόκληρη η Δημοτική Αρχή σας.

 

————————————————————————————————————— Παραμύθι με  αυταπάτες ,  ψέματα ,  κακούς … και τον καλό Δήμαρχο…

Η απραξία σας και η διαχείριση απλά και μόνο μιας εξουσίας σας οδήγησε , υπό το άγχος των εκλογών στα γνωστά έργα στο κέντρο της πόλης.

Τα είπαμε πολλές φορές. Σας τα είπαν με διάφορους τρόπους οι πολίτες.

Κανένας προγραμματισμός, κανένας σοβαρός σχεδιασμός και κυρίως καμιά συνεννόηση με όσους υπέφεραν από την αδυναμία σας να μην παραδοθείτε στα προεκλογικά σας άγχη.

Γιατί όταν ολόκληρος ο σχεδιασμός σας είναι οι εκλογές τότε η πόλη χάνει και χάνει πολλά.

Προφανώς και κάτι έπρεπε να κάνετε… Προφανώς και οποιοσδήποτε κάτι θα έκανε …Προφανώς και ότι γίνεται και είναι καλό για την πόλη είναι καλοδεχούμενο. Αλλά το πρόβλημα με εσάς είναι ότι προσπαθείτε να καλύψετε την ουσιαστική σας απουσία από την ίδια την πόλη, με έργα αποσπασματικού χαρακτήρα που ανάλογα με τις πολιτικές σας ανάγκες παίρνουν και άλλη μορφή…

Που είναι το ενδιαφέρον σας για τις συνοικίες… Εξαντλήθηκε σε ένα φανάρι που βγήκε και σε δελτίο τύπου;

Σε σχέδια επί χάρτου για ολιστικές αναπλάσεις;

Σε μακέτες της παραποτάμιας περιοχής , που ειδαν το φως της δημοσιότητας , όλως τυχαίως αμέσως μετά το συνέδριο της ΠΕΔ   για το ποτάμι;

Σε υποσχέσεις για έργα που ΘΑ γίνουν γιατί κάποιοι κακοί μας καθυστέρησαν;

4,5 χρόνια καμία παρέμβαση στο ποτάμι . Το ξεχάσατε και το θυμηθήκατε  προεκλογικά .

Που είναι η προεκλογική σας εξαγγελία (22 Απριλίου 2014) , για  αύξηση του περιαστικού πρασίνου με τη δημιουργία του πράσινου τοίχους που θα εκτίνετε από τον Πηνειό έως το πάρκο του Μεζούρλου. Για αναβάθμιση των πάρκων και των πλατειών. Για ποδηλατοδρόμους που θα εκτείνονται από την περιφέρεια στο κέντρο .

Το παραμύθι σας έχει τα πάντα: Και αυταπάτες… και ψέματα … και κακούς … και τον καλό Δήμαρχο… Αλλά είναι παραμύθι. Ένα παραμύθι που κόστισε πολλά στην πόλη μας αυτά τα χρόνια και έτσι κι αλλιώς άλλοι θα χρειαστεί να δουλέψουν για να επαναφέρουν την κανονικότητα στην πόλη και τις ζωές των πολιτών της.

Tags: , ,

Μάξιμος: Δεν απειλείται με σχίσμα η Ορθοδοξία λόγω της Ουκρανίας

«Η πληγή της Ουκρανίας εξακολουθεί να υφίσταται, και μάλιστα προσφάτως πήρε και εκκλησιαστική διάσταση –που ευχόμαστε και προσευχόμαστε να μην οδηγηθεί σε περαιτέρω ρήξη εντός της Ορθοδοξίας, αλλά να επικρατήσει η σωφροσύνη και η καταλλαγή, προς όφελος της Ορθοδοξίας και της Ειρήνης». Τα παραπάνω τόνισε ο Εισηγητής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μιλώντας στην συνεδρίαση της Διεθνούς Γραμματείας της ΔΣΟ που λαμβάνει χώρα στο Κάιρο της Αιγύπτου.

Ο κ. Χαρακόπουλος απαντώντας σε Ρώσους βουλευτές για το ίδιο θέμα υπογράμμισε ότι «επειδή με περισσή ευκολία γίνεται λόγος για σχίσμα, να θυμίσω ότι σχίσμα προκαλείται όταν υπάρχουν δογματικά ζητήματα και όχι ζητήματα διοίκησης της εκκλησίας, όπως το ανακύψαν με την εκκλησία της Ουκρανίας. Πολλά θα μπορούσαμε να πούμε για τον εθνοφυλετισμό και τον τεμαχισμό της Μίας Αγίας Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας σε εθνικές εκκλησίες, πέραν των 4 πρεσβυγενών, παλαίφατων Πατριαρχείων. Η συζήτηση αυτή, όμως, είναι ιστορικού και θεολογικού ενδιαφέροντος. Άκουσα τα επιχειρήματα των Ρώσων συναδέλφων, θα μπορούσα να αντιτάξω ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο από τους ιερούς κανόνες και τις Οικουμενικές Συνόδου είναι αρμόδιο να λύνει ζητήματα αυτοκεφαλίας, όταν του ζητείται. Και αυτό έπραξε. Έδωσε, μάλιστα, και σχετικά ντοκουμέντα στη δημοσιότητα. Δεν θέλω να επεκταθώ άλλο επ’ αυτού του δικαιώματος του Οικουμενικού Πατριαρχείου να απονέμει αυτοκεφαλία, όπως το έκανε με τη Ρωσία και χώρες της Βαλκανικής. Αντιθέτως, πιστεύω ότι η ΔΣΟ έχει χρέος να συνδράμει με τις δικές της δυνάμεις, προς την κατεύθυνση της συνεννόησης των χριστιανών, κυρίως της Ανατολής, και την ενίσχυση των προσπαθειών που κάνουν για την επιβίωσή τους».

 

Με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας

Ο κ. Χαρακόπουλος εξέφρασε τη χαρά του «που οι εργασίες της Γραμματείας της ΔΣΟ πραγματοποιούνται στην φιλόξενη χώρα της Αιγύπτου, που από την αρχαιότητα είχε στενές σχέσεις με την πατρίδα μου, την Ελλάδα. Από τα λαμπρά ελληνιστικά χρόνια που ακολούθησαν την εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, η πόλη του, η Αλεξάνδρεια στέκει μέχρι σήμερα ως ανάμνηση αυτής της εποχής. Η Αίγυπτος, όμως, είναι και ένας χώρος που ο χριστιανισμός βρήκε εύφορο έδαφος από τα πρώτα χρόνια που ακολούθησαν τη διδασκαλία του Χριστού, που ως βρέφος βρήκε εδώ καταφύγιο. Είναι η χώρα που γεννήθηκε ο υγιής μοναχισμός από τον Άγιο Αντώνιο, εδώ που τον πατριαρχικό θρόνο της Αλεξανδρείας λάμπρυναν άνδρες όπως ο Μέγας Αθανάσιος, και πάνω από 100 Άγιοι αναγνωρισμένοι από την Εκκλησία μας, που έζησαν στη χώρα του Νείλου. Και σήμερα ακόμη ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος ο Β΄ συνεχίζει μια μακρά και πλούσια παράδοση, και υπό τη σοφή ποιμαντορία του πραγματοποιείται ένα μακρόπνοο ιεραποστολικό έργο σε όλη την αφρικανική ήπειρο, για το οποίο χθες μας μίλησε ιδιαίτερα συγκινητικά. Και θέλω στο σημείο αυτό να εξάρω την πρωτοβουλία που ανακοίνωσε ο Γραμματέας της ΔΣΟ για την στήριξη του ιεραποστολικό έργου του Πατριαρχείου Αλεξάνδρειας».

Επιπλέον, ο εισηγητής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφέρθηκε εκτενώς στο ζήτημα των διώξεων των Χριστιανών της Μ. Ανατολής και ιδιαιτέρως των Κοπτών της Αιγύπτου, «που εδώ και χρόνια έχουν καταστεί στόχος φανατικών κύκλων».

Πριν τη συνεδρίαση της ΔΣΟ τα μέλη της Διεθνούς Γραμματείας είχαν συνάντηση με τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξάνδρειας κ. Θεόδωρο Β´, που τους συνεχάρη για το έργο τους και την βοήθειά τους προς το παλαίφατο πατριαρχείο.

Tags: , ,

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός των Εισοδίων της Θεοτόκου στη Μεσοράχη

Την Τετάρτη 21η Νοεμβρίου πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός των Εισοδίων της Θεοτόκου  στην Τοπική Κοινότητα Μεσοράχης του Δήμου Κιλελέρ.

Την Τρίτη 30/11/2017 παραμονή της εορτής στις 18.00 μ.μ. θα ακουστούν κωδωνοκρουσίες και στη συνέχεια θα τελεστή μέγας πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα από εκπρόσωπο της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου.

Ανήμερα της εορτής στις 07:30 π.μ. θα τελεστή όρθρος και στις 09:00 π.μ. θεία λειτουργία με αρτοκλασία-ύψωμα προς τιμή των Εισοδίων της Θεοτόκου και ομιλία από Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου.

 

Tags: , ,

5,7 εκατ. ευρώ για 5 νέα έργα στο Δήμο Φαρσάλων από τηνΠεριφέρεια

Εγκρίσεις τευχών δημοπράτησης και αποτελέσματα διαγωνισμών για έργα συνολικού προϋπολογισμού 5.698.000 ευρώ για το Δήμο Φαρσάλων ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός επεσήμανε τα εξής: «Σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και το Δήμο Φαρσάλων, σχεδιάζουμε και υλοποιούμε έργα χρήσιμα, έργα ουσίας για τους πολίτες. Με τα συγκεκριμένα έργα δίνουμε λύσεις σε ζητήματα που άπτονται της καθημερινότητας των συμπολιτών μας. Ενώ ταυτόχρονα ενισχύουμε την ασφάλεια στη μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων και στη μεταφορά των προϊόντων.  Τα έργα αυτά πέραν της χρησιμότητάς τους στηρίζουν θέσεις εργασίας και δημιουργούν μόχλευση στην πραγματική τοπική οικονομία. Συνεχίζουμε καθημερινά γιατί τα έργα είναι τα μόνα λένε την αλήθεια».

Αναλυτικότερα τα έργα έχουν ως εξής:

-Έγκριση δημοπράτησης του έργου: «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Π.Ε.Ο. ΦΑΡΣΑΛΑ-ΛΑΡΙΣΑ», προϋπολογισμού: 2.000.000,00 € (ήδη ολοκληρώθηκε έργο συντήρησης προϋπολογισμού 1,8 εκ €)

-Έγκριση δημοπράτησης του έργου: «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ Π.Ε.Ο. ΦΑΡΣΑΛΑ-ΔΟΜΟΚΟΣ ΟΡΙΑ ΝΟΜΟΥ», προϋπολογισμού 1.500.000,00 €

– Έγκριση δημοπράτησης του έργου:  ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΦΑΡΣΑΛΑ-ΒΟΛΟΣ ΑΠΟ ΟΡΙΑ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΕΩΣ ΑΜΠΕΛΙΑ (Δ. ΦΑΡΣΑΛΩΝ)», προϋπολογισμού 1.250.000,00 € (ήδη εκτελείται έργο προϋπολογισμού 7 εκ. €)

– Έγκριση δημοπράτησης του έργου:  «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΟΥ ΔΑΣΟΛΟΦΟΣ-ΠΟΛΥΔΑΜΕΙΟ-ΕΡΕΤΡΕΙΑ-ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ (Δ. ΦΑΡΣΑΛΩΝ)», προϋπολογισμού 700.000,00 €

– Έγκριση αποτελέσματος διαγωνισμού του έργου:  «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΛΑΒΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2018 ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΣΤΟ Δ.Δ. ΥΠΕΡΕΙΑΣ  ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΕΙΑΣ ΚΟΙΤΗΣ ΤΟΥ ΕΝΙΠΕΑ ΠΟΤΑΜΟΥ», Προϋπολογισμός έργου: 248.000,00 €

Tags: , ,

Μαύρες Παρασκευές, δουλειά τις Κυριακές

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Ν. Λάρισας καταγγέλλει τη μεγαλοεργοδοσία και τις πολυεθνικές του κλάδου του Εμπορίου που, έχοντας στόχο την αύξηση των κερδών τους, εντατικοποιούν καθημερινά την εργασία χιλιάδων εμποροϋπαλλήλων μέχρι εξαντλήσεως.

Οι εργαζόμενοι στα εμπορικά καταστήματα έχουμε υποστεί άγρια επίθεση στα εργασιακά μας δικαιώματα την περίοδο της κρίσης. Μισθοί, συμβάσεις, ωράρια, εργασιακές σχέσεις κατακρεουργούνται καθημερινά για να εξασφαλίζεται η κερδοφορία των μεγαλεμπόρων. Προσπαθούν με διάφορα μέτρα να καταργήσουν την Κυριακάτικη αργία. Η απληρωσιά, η εντατικοποίηση της εργασίας, η δουλειά χωρίς κανένα δικαίωμα είναι καθημερινότητα.

Αξιοποιούν και εισάγουν διάφορες μορφές όπως τις Λευκές Νύχτες, την Black Friday, δουλειά τις Κυριακές, δουλειά πέραν του ωραρίου εργασίας για ανακαινίσεις καταστημάτων, ατέλειωτες ώρες απλήρωτων υπερωριών.

Tην Παρασκευή 23/11, την οποία η εργοδοσία βαφτίζει BLACK FRIDAY, σύμφωνα με τα αμερικάνικα πρότυπα, καλούμαστε για άλλη μία φορά να δουλέψουμε κάτω από εξαντλητικούς ρυθμούς, με 11ωρα και 12ωρα, να αλλάξουμε τα ρεπό μας.

Μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου, ιδίως αυτές με είδη τεχνολογίας, έχουν τροποποιήσει τα προγράμματα των εργαζομένων επιβάλλοντας παραπάνω ώρες εργασίας, όχι μόνο την Παρασκευή 23 Νοέμβρη, άλλα και τις μέρες πριν και μετά από αυτή την ημερομηνία.

Κι όλα αυτά όταν έχει ήδη προηγηθεί η εξαντλητική περίοδος για τους εμποροϋπαλλήλους από το Μάη μέχρι τον Οκτώβρη, όταν πλέον τα καταστήματα ανοίγουν 8 Κυριακές και 32 σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, βάσει του ν. 4472/2017, που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και όταν βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν την έναρξη του εορταστικού ωραρίου και το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές 16,23,30 Δεκέμβρη.

Οι μεγαλοεργοδότες και οι πολυεθνικές του κλάδου, έχοντας μοναδικό κριτήριο την αύξηση των κερδών τους, σμπαραλιάζουν κάθε εργασιακό δικαίωμα, χτυπούν τον σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας, καταστρατηγούν ακόμα και τις κατάπτυστες ατομικές συμβάσεις που εφαρμόζονται στον κλάδο. Το αντεργατικό οπλοστάσιο που έχουν εξασφαλίσει από όλες τις κυβερνήσεις, νυν και πρώην, τους έχει λύσει τα χέρια για να επιβάλλουν ότι όρους εργασίας θέλουν.

Όροι που συνεχώς χειροτερεύουν  λόγω της απουσίας Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στο Εμπόριο, που θα βάζει ένα δίχτυ προστασίας για κάθε εργαζόμενο, για το μισθό, τις ώρες εργασίας και άλλους όρους που θα μας εξασφαλίζουν μια αξιοπρεπή δουλειά και ζωή.

Καλούμε τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς εμπόρους της πόλης μας να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην εφαρμογή της Black Friday και κάθε παρόμοιας εμπορικής δράσης, που όχι μόνο νέους τζίρους στα μικροκαταστήματα δεν φέρουν, αλλά αντιθέτως συγκεντρώνουν τις όποιες λαϊκές αγοραστικές δυνατότητες στα μεγάλα πολυκαταστήματα. Άλλωστε τα πολυκαταστήματα είναι εκείνα που έχουν τη δυνατότητα να προβάλλουν και να διαφημίσουν τις προσφορές τους στο καταναλωτικό κοινό, διαθέτοντας ταυτόχρονα και το απαραίτητο πλήθος προϊόντων που μπορεί να στηρίξει μια τέτοια εμπορική ενέργεια.

Τους καλούμε να δυναμώσουμε τη συμμαχία μας για την ανατροπή αυτής της πολιτικής που δημιουργεί ανέργους ή κακοπληρωμένους εργαζόμενους και καταστρέφει τον μικρό έμπορο, τον μικρό επαγγελματία. Κόντρα στην πολιτική της ανταγωνιστικότητας και της ΕΕ. Πολιτική που εξυπηρετεί τα πολυκαταστήματα, τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους.

Απαιτούμε:

 • Να προχωρήσουν σε ελέγχους και επιβολή προστίμων με τις αρμόδιες υπηρεσίες του στους εργοδότες που καταστρατηγούν ωράρια και συμβάσεις εργασίας προκειμένου να προστατευτούν οι εργαζόμενοι.
 • Να εξασφαλιστεί ο αναγκαίος χρόνος ξεκούρασης, 12ωρο, των εργαζομένων ανάμεσα στις βάρδιές τους. (Αν και η ΕΕ καθιστά πλέον υποχρεωτική την 11ωρη ανάπαυση).
 • Οι εργαζόμενοι να πάρουν επιπλέον ρεπό.
 • Να πληρωθούν κανονικά οι παραπάνω ώρες εργασίας των εργαζομένων.
 • Να τηρηθεί το κανονικό ωράριο εργασίας των εργαζομένων.

Διεκδικούμε:

 • Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας.
 • Κατάργηση όλων των νόμων που απελευθερώνουν το ωράριο.
 • Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με κατάργηση της μερικής απασχόλησης.
 • Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.

Απαντάμε στην επίθεση της εργοδοσίας, που θα κλιμακωθεί και άλλο το επόμενο διάστημα, με την οργάνωσή μας στο κλαδικό μας σωματείο, το Σύλλογο Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Ν.Λάρισας, τους αγώνες μας και τη δράση μας, με τη συμμετοχή μας στην πανελλαδική πανεργατική απεργία την Τετάρτη 28 Νοέμβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30 π.μ. στην Κεντρική Πλατεία Λάρισας.

Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε. Λέμε όχι στον εργασιακό μεσαίωνα.

 

 

Tags: , ,

Αφιέρωμα στον Γάλλο Έννιο Μορρικόνε

Με την προβολή δύο σπουδαίων γαλλικών ταινιών, τιμάται ο θρυλικός Ιταλός μαέστρος της κινηματογραφικής μουσικής Έννιο Μορρικόνε, τη Δευτέρα 3 και την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, σε αφιέρωμα που συνδιοργανώνεται από το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φίλων Μουσικής Έννιο Μορρικόνε Ελλάδας, την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων και την κινηματογραφική ιστοσελίδα icineman.com.

Πολλοί Γάλλοι δημιουργοί ευτύχησαν να γράψει μουσική για τις ταινίες τους ο Έννιο Μορρικόνε. Μάλιστα, οι μελωδίες αυτές, αποτελούν πλέον κλασικά κομμάτια της παγκόσμιας κινηματογραφικής μουσικής, γεγονός που οδήγησε το επίσημο κράτος της Γαλλίας να του απονείμει το 1992 το παράσημο του Τάγματος των Γραμμάτων και των Τεχνών.

Οι ταινίες του αφιερώματος είναι οι εξής:

 • Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018, Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, ώρα έναρξης: 20:00

Ο Επαγγελματίας (Le Professionnel, 1981)

 

Πρόκειται για ταινία δράσης, σε σκηνοθεσία του Ζορζ Λοτνέρ. Πρωταγωνιστούν οι Ζαν Πολ Μπελμοντό, Ζαν ΝτεσαγίΡομπέρ Χοσεΐν. Η ταινία είναι βασισμένη στη βραβευμένη νουβέλα «Death of a Thin-Skinned Animal» του Πάτρικ Αλεξάντερ. Η ταινία σημείωσε μεγάλη εμπορική επιτυχία κόβοντας στην πρεμιέρα της 5.243.559 εισιτήρια, και ήταν στην τέταρτη θέση των ταινιών που προβλήθηκαν στη Γαλλία το 1981.

Ο μυστικός πράκτορας Ζοσλέν Μπομόντ (Ζαν Πολ Μπελμοντό) θα σταλεί από την Γαλλική μυστική υπηρεσία στο Μαλαγκούι, μια χώρα της υποσαχάριας Αφρικής, με αποστολή του να δολοφονήσει τον δικτάτορα συνταγματάρχη Τζαλά. Προτού όμως προλάβει να ολοκληρώσει την αποστολή του, η πολιτική κατάσταση θα αλλάξει στη Γαλλία, και οι προϊστάμενοι του Μπομόντ θα τον προδώσουν και θα τον παραδώσουν στις Αρχές του Μαλαγκούι. Σε μια δίκη παρωδία θα καταδικαστεί σε ισόβια, και θα τον στείλουν σε καταναγκαστικά έργα. Ο Μπομόντ θα καταφέρει να αποδράσει μαζί με έναν άλλο συγκρατούμενό του και θα επιστρέψει μυστικά στη Γαλλία με σκοπό να βρει τους προδότες. Οι επικεφαλής της μυστικής υπηρεσίας θα ενημερώσουν τον Υπουργό Εσωτερικών (Ζαν Ντεσαγί) για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και θα ληφθεί η απόφαση να βγει από τη μέση ο Μπομόντ πάση θυσία προτού ξεσπάσει το σκάνδαλο στη Γαλλία. Θα ανατεθεί σ’ έναν σαδιστή αστυνόμο, τον Ροζέν (Ρομπέρ Χοσεΐν) να βρει τον Μπομόντ.

Διάρκεια: 108΄

 

 • Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018, Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, ώρα έναρξης 20:00

Η συμμορία των Σικελών (Le Clans des Siciliens, 1969)

Πρόκειται για γκαγκστερική περιπέτεια σε σκηνοθεσία Ανρί Βερνέιγ. Πρωταγωνιστούν οι Ζαν Γκαμπέν, Αλέν Ντελόν και Λίνο Βεντούρα.

Στο Παρίσι ένας σεσημασμένος κλέφτης κοσμημάτων, ο Ροζέρ Σαρτέ (Αλέν Ντελόν), θα δραπετεύσει κατά τη μεταγωγή του στις φυλακές, με τη βοήθεια των Μαλανέζε, μιας μικρής αλλά καλά οργανωμένης φαμίλιας της σικελικής μαφίας, με επικεφαλής τον Πατριάρχη Βιτόριο Μαλανέζε (Ζαν Γκαμπέν). Οι Μαλανέζε σχεδιάζουν να κάνουν μια μεγάλη κλοπή διαμαντιών από μια έκθεση στη Ρώμη. Καθώς η συμμορία οργανώνει το χτύπημα, ένας συνεργάτης του Μαναλέζε από την Νέα Υόρκη, ο Τόνι Νικόζια θα προτείνει να καταλάβουν το αεροπλάνο που θα μεταφέρει τα διαμάντια. Συγχρόνως, ο επιθεωρητής Λε Γκοφ (Λίνο Βεντούρα) έχει πληροφορηθεί τα σχέδιά τους και δεν πρόκειται να εγκαταλείψει το κυνήγι, αν δεν τους συλλάβει. Έτσι θα συνεργαστεί με το FBI, ώστε να τους συλλάβει κατά την διάρκεια της προσγείωσης του αεροπλάνου. Ο Μαλανέζε όμως έχει άλλο σχέδιο και θα προσγειώσει το αεροπλάνο με τη βοήθεια ενός συνεργάτη του πιλότου, σε έναν αυτοκινητόδρομο…

Διάρκεια: 122΄

Tags: , ,

Ανάβουν τα φώτα, αρχίζει η γιορτή!

Mε το καθιερωμένο  Άναμμα των Φώτων του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Κεντρική πλατεία την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, ξεκινά επισήμως το φετινό πρόγραμμα εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων.

Την εκδήλωση θα ανοίξει η Φιλαρμονική του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.

Η Φιλαρμονική θα ξεκινήσει από το Μύλο του Παππά, θα περάσει από δρόμους και πεζόδρομους του εμπορικού κέντρου, για να καταλήξει στην πλατεία με μελωδίες στο κλίμα των ημερών.

Στη συνέχεια, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης θα απευθύνει ευχές, θα αναφερθεί στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων και θα αρχίσει η γιορτή που θα κρατήσει έναν ολόκληρο μήνα.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με συναυλία της δημοφιλούς ερμηνεύτριας Μελίνας Ασλανίδου.

ΗΜελίνα Ασλανίδου έχει στις αποσκευές της το νέο της άλμπουμ «Ξημερώνει Κυριακή» με διασκευές σε τραγούδια του Μίμη Πλέσσα.

Η χαρισματική και αγαπημένη ερμηνεύτρια θα βρεθεί κοντά στον κόσμο που την αγαπά και μαζί θα τραγουδήσουν αγαπημένα τραγούδια  από την πολύχρονη πορεία της, αλλά και  τραγούδια – σταθμούς σπουδαίων Ελλήνων δημιουργών.

Φέτος το χειμώνα, η Μελίνα Ασλανίδου με την ιδιαίτερη χροιά της φωνής της και τη μοναδική σκηνική της παρουσία, στήνει ένα δυνατό μουσικό πρόγραμμα γεμάτο με pop, λαϊκές, έντεχνες και παραδοσιακές μελωδίες που θα μας ταξιδέψουν στο χθες και στο σήμερα!

Ώρα έναρξης 20.00 !

Είσοδος ελεύθερη!

 

Tags: , ,

Θ. Νασιακόπουλος: Συμβάλαμε στην κατάρτιση του νέου χάρτη των μειονεκτικών περιοχών

Την ικανοποίησή του για την  επαναφορά από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης του αρχικού υφιστάμενου χάρτη που περιλαμβάνει όλες τις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές του νομού εξέφρασε με δήλωσή του ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος.

«Η επαναφορά του αρχικού υφιστάμενου χάρτη βάζει τέλος στην αναστάτωση που δημιούργησε η πρόταση του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και η οποία ήταν κατάφορα άδικη για τους δικαιούχους παραγωγούς της εξισωτικής αποζημίωσης.

Εμείς ως Δήμος Κιλελέρ, αμέσως μόλις ανακοινώθηκαν οι προθέσεις του ΥΠΑΑΤοι οποίες αφορούσαν στη νέα οριοθέτηση περιοχών με φυσικούς περιορισμούς (εκτός των ορεινών) και την απένταξη κοινοτήτων από τις μειονεκτικές περιοχές (όπως η ΤΚ Αγναντερής του Δήμου μας),αποστείλαμε στις 2 Οκτωβρίου 2018 επιστολή στον αρμόδιο υπουργό Στ. Αραχωβίτη με την οποία τεκμηριωμένα εξηγούσαμε ότι η κατάργησή της εξισωτικής αποζημίωσης θα ενίσχυε την ήδη φθίνουσα πορεία των  κοινοτήτων. Θα δημιουργήσει, γράφαμε,  περισσότερα προβλήματα για την παραμονή των κατοίκων στις περιοχές αυτές και για τη συνέχιση της άσκησης γεωργικών και κτηνοτροφικών δραστηριοτήτων. Με την κατάργηση της εξισωτικής εκτιμούσαμε ότι το κόστος παραγωγής θα εκτιναχθεί καθιστώντας το μέλλον των κτηνοτρόφων αβέβαιο. Και καταλήγαμε στην επιστολή μας προς το ΥΠΑΑΤ ότι στην κατανομή των βοσκοτόπων η χώρα αντιμετωπίζεται σαν ενιαία περιοχή( τεχνική λύση) και οι βοσκότοποι (της Τ.Κ. Αγναντερής εν προκειμένω), δεν θα μπορούν πλέον να διατίθενται  για τη λήψη της εξισωτικής αποζημίωσης από αγρότες άλλων περιοχών. Με το προσχέδιο του Υπουργείου για την κατάργηση του χαρακτηρισμού «ημιορεινές κοινότητες» οδηγούμασταν στο βέβαιο μαρασμό της ήδη δοκιμαζόμενης Ελληνικής υπαίθρου.

Με την ακύρωση του προτεινόμενου χάρτη η πολιτεία προστατεύει τους κατοίκους  της Τ.Κ. Αγναντερής του Δήμου Κιλελέρ αλλά  και όλων των αντίστοιχων περιοχών ανά την Ελλάδα».

 

Tags: , ,

Συνελήφθη ένα άτομο στον Τύρναβο για κλοπή και πλαστογραφία

Συνελήφθη στις 17-11-2018 το μεσημέρι στον Τύρναβο Λάρισας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τυρνάβου, ένας 46χρονος, κατηγορούμενος για τα αδικήματα της κλοπής και της πλαστογραφίας.

Ειδικότερα, ο 46χρονος κατελήφθη να έχει εγκαταστήσει μέσα σε  εγκαταλελειμμένη αποθήκη ένα πλήρες εργαστήριο μετατροπής και παραποίησης των αναγνωριστικών στοιχείων οχημάτων, ενώ σε έρευνα που διενεργήθηκε εκεί βρέθηκε ένα Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας, το οποίο όπως προέκυψε είχε κλαπεί σήμερα (17-11-2018) τις πρώτες πρωινές ώρες από την ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας.

Επιπλέον, στον ίδιο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εργαλεία που χρησιμοποιούνταν για την παραποίηση των στοιχείων οχημάτων (αυτοκόλλητες ταινίες χρώματος, ηλεκτρικό τρυπάνι, θερμοκολλητικό μηχάνημα κλπ), καθώς επίσης και μία μπαλαντέζα με λάμπα εξωτερικού φωτισμού.

Σημειώνεται ότι ο 46χρονος είχε αφαιρέσει από το χώρο του κινητήρα του προαναφερόμενου οχήματος τη μεταλλική ταμπέλα όπου αναγραφόταν ο αριθμός πλαισίου, και είχε τοποθετήσει αντίστοιχη πινακίδα όπου αναγραφόταν διαφορετικός αριθμός πλαισίου.

Το όχημα αποδόθηκε στο νόμιμο δικαιούχο του, ενώ ερευνάται η εμπλοκή του δράστη σε άλλα παρόμοια αδικήματα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Τυρνάβου.

 

 

Tags: , ,

Αιμοδοσία των μελών του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας

Ο Σύλλογος  Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας «ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΟΥΜΑΣ», θα πραγματοποιήσει   την τακτική αιμοδοσία των μελών του, την Παρασκευή  23  Νοεμβρίου   2018 και από ώρα 8:30 έως 12:30, σε αίθουσα του 6ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας (Πλησίον  Γεν. Νοσοκομείο Λάρισας).

Καλούμε τους συναδέλφους αιμοδότες να προσέλθουν στην αιμοδοσία, γιατί η κοινωνική αυτή προσφορά είναι ανεκτίμητης αξίας.

Tags: , ,

Ερώτηση Κέλλα για τον κόμβο του Πυργετού

Να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την κατασκευή πλήρους συγκοινωνιακού κόμβου στο νέο οδικό άξονα Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στο ρεύμα από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα, ώστε να αρθεί ο οδικός αποκλεισμός για τις παραλιακές περιοχές των Δήμων Τεμπών και Αγιάς του Ν. Λάρισας, καλεί, με ερώτησή του, τον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός επανέρχεται στο συγκεκριμένο θέμα, καθώς είχε καταθέσει σχετική ερώτηση από τις 19/5/2017, έπειτα και από την επιστολή – κραυγή αγωνίας που απέστειλε η Πανλαρισαϊκή Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτωνπρος τον Πρωθυπουργό.

Υπενθυμίζει, μάλιστα, πως στην απάντηση του κ. Σπίρτζη στις 12/6/17 αναφέρεται πως “συντάσσεται από την Παραχωρησιούχο η μελέτη του πλήρους κόμβου, η δε κατασκευή του δεν ανήκει στο Έργο Παραχώρησης και το έργο θα δημοπρατηθεί ως κλασσικό Δημόσιο Έργο”.

Στην ερώτησή του ο κ. Κέλλας, αφού επισημαίνει πως οι συγκεκριμένες περιοχές είναι αποκλεισμένες από το ρεύμα από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα, αφού βάσει της μελέτης, κατασκευάστηκε στον Πυργετόημικόμβος, που επιτρέπει την πρόσβαση μόνο από το ρεύμα από Αθήνα, επικαλείται απόσπασμα της επιστολής, στο οποίο αναφέρεται πως “παρά την αποπεράτωση του νέου αυτοκινητοδρόμου, η περιοχή των Τεμπών με τεράστια επισκεψιμότητα, παραμένει τυφλή από τη βόρεια πύλη εισόδου της Μακεδονίας, με αποτέλεσμα όλες οι τουριστικές επιχειρήσεις της ΠΕ Λάρισας να χάνονται από τον τουριστικό χάρτη των εκδρομέων”.

 

Tags: , ,

Κάλεσμα του ΕΚΛ για την απεργία της 28ης Νοεμβρίου

Το Δ.Σ του Εργατουπαλληλικού Κέντρου Ν. Λάρισας, ανταποκρινόμενο στην ανάγκη για ενιαίο πανεργατικό απεργιακό μέτωπο, κόντρα στην υπονομευτική τακτική των εργοδοτικών και κυβερνητικών συνδικαλιστών που ελέγχουν την ΓΣΣΕ και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις, σας καλεί να κάνετε δική σας υπόθεση την επιτυχία της 24ωρης Πανεργατικής Πανελλαδικής Απεργίας, την Τετάρτη 28 Νοέμβρη 2018, διεκδικώντας την ικανοποίηση των δικών μας αναγκών, απορρίπτοντας τα ψέματα και τα ψίχουλα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της Ν.Δ, που υπόσχονται και οι δυο, με το μάτι στραμμένο στις εκλογές, ενώ στην πράξη στηρίζουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Κανένας εκείνη την ημέρα στη δουλειά.

Οι αντεργατικές πολιτικές των μνημονίων, θα συνεχιστούν, όποια αστική κυβέρνηση και αν είναι, γιατί είναι αναγκαίες για τα συμφέροντα των καπιταλιστών.

Τα ψίχουλα σε βάθος τετραετίας που εξήγγειλαν και από την ΔΕΘ, ο κ. Τσίπρας, όπως και ο κ. Μητσοτάκης, θα εκμηδενισθούν από την μείωση του αφορολόγητου και σε καμία περίπτωση δεν καλύπτουν τη χασούρα από τις μειώσεις μισθών και συντάξεων που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια και από την άγρια φοροληστεία, που μας επέβαλαν, οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ, ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά τα κόμματα δεν προτίθενται να καταργήσουν κανέναν από τους 700 μνημονιακούς νόμους, ενώ είναι δεσμευμένοι, για νέα αντεργατικά μέτρα.

Η επεκτασιμότητα 5 Κλαδικών Συμβάσεων, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, αφορά μικρό ποσοστό εργαζομένων σ’ αυτούς τους κλάδους, με δεδομένο ότι έχουν δημιουργήσει πανσπερμία εργασιακών σχέσεων, που αφήνει ακάλυπτο μεγάλο μέρος εργαζομένων, ενώ σε γενικότερο επίπεδο, από τη στιγμή που έδωσαν την δυνατότητα του βέτο στους εργοδότες, δεν εξασφαλίζεται η υποχρεωτικότητα της ΣΣΕ, ενώ σε πολλούς κλάδους δεν υπάρχει ΚΣΕΕ.  

 Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ψήφισε πριν λίγες ημέρες, μαζί με την Ν.Δ, το ΠΑΣΟΚ και την Ένωση Κεντρώων, τροπολογία, με την οποία βάζει σε εφαρμογή από τώρα, αντί τον Γενάρη του 2019 που προβλέπονταν, τον νόμο Βρούτση 4172/13, που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και ορίζει ότι ο κατώτερος μισθός θα διαμορφώνεται με απόφαση του υπουργού εργασίας και θα είναι αυτός που θέλουν οι εργοδότες. 

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου, απέρριψαν, ακόμα μια φορά την πρόταση νόμου των 530 συνδικάτων, ανάμεσά τους και του ΕΚΝΛ, την οποία κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ, με την οποία προβλέπεται, άμεση επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, κατάργηση του νόμου Βρούτση 4172/13, επαναφορά των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων και Συμβάσεων όπως ίσχυε πριν το 2010.

Η ανάπτυξη τους, δεν είναι για τους εργαζόμενους, αλλά για το μεγάλο κεφάλαιο, αυτό μας δείχνουν και οι κλάδοι που βρίσκονται σε ανάπτυξη (τρόφιμα, φάρμακο, τουρισμός, τηλεπικοινωνίες, ιδ. υγεία). Ούτε πρόκειται να έχουμε κανένα όφελος, από την αυξανόμενη εμπλοκή της Ελλάδας, με ευθύνη της κυβέρνησης, στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και πολέμους των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε, Ρωσίας, Κίνας, που αφορούν την μοιρασιά των ενεργειακών πηγών, των αγορών, ούτε από την εγκατάσταση αμερικανονατοικών βάσεων στη Λάρισα και σε όλη τη χώρα. Ισα-ίσα, μεγαλώνει ο κίνδυνος επέκτασης του πολέμου, που φέρνει νεκρούς, καταστροφές και προσφυγιά.

 Απέναντι σ’ αυτή την κατάσταση δεν χωρά καμιά αναμονή, καμιά ανοχή» με τα ψίχουλα, με τους άθλιους μισθούς, με την ανεργία, την φοροληστεία. Όσο σκύβεις το κεφάλι και μένεις έξω από τα σωματεία και τους ταξικούς αγώνες, οι απώλειες θα μεγαλώνουν και θα είναι χωρίς ημερομηνία λήξης.  

Μόνο η εργατική πάλη, με την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, η συμμαχία εργατών, μικρών αγροτών και αυτοαπασχολούμενων, κόντρα στους εργοδοτικούς-κυβερνητικούς συνδικαλιστές, μπορεί να ανατρέψει τις βάρβαρες πολιτικές και το εκμεταλλευτικό σύστημα. Εμείς προτάσσουμε την ικανοποίηση των δικών μας αναγκών και όχι του κεφαλαίου.  Στις 28 Νοέμβρη, απεργούμε και διεκδικούμε:

 1. Να καταργηθεί ο νόμος Βρούτση-Αχτσιόγλου, που ψήφισαν μαζί ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ, Λεβέντης και καθορίζει τον κατώτατο μισθό με νόμο η κυβέρνηση. Άμεση επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.
 2. Να καταργηθεί όλο το αντεργατικό πλαίσιο που αφορά τις ΣΣΕ. Άμεση επαναφορά και υποχρεωτικότητα όλων των ΣΣΕ, σε όλες τις επιχειρήσεις, για όλους τους εργαζόμενους. Ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές.
 3. Να καταργηθούν όλες οι ελαστικές μορφές εργασίας. Πλήρη, σταθερή εργασία για όλους, με 7ωρο– 35ωρο– 5θήμερο. Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας, Κοινωνική Ασφάλιση, Υγεία και Ασφάλεια στη δουλειά, προστασία της μητρότητας.
 4. Επίδομα 600 ευρώ το μήνα, σε όλους τους ανέργους, όσο διαρκεί η ανεργία τους. Κανένας χωρίς ασφαλιστική κάλυψη. Καμία διακοπή ρεύματος, νερού, σταθερού τηλεφώνου, σε ανέργους, απλήρωτους εργαζόμενους.
 5. Απαγόρευση πλειστηριασμών σπιτιών για την εργατική – λαϊκή οικογένεια. Κατάργηση του νόμου που απελευθερώνει τις κατασχέσεις για χρέη προς τις τράπεζες και το δημόσιο. Να ψηφιστεί τώρα νόμος που θα προστατεύει την κύρια κατοικία. Να σταματήσουν οι διώξεις όσων αγωνίζονται για την προστασία της λαϊκής κατοικίας.
 6. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας. Όχι σε νέα μείωση του αφορολόγητου. Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ. Να φορολογούνται με 45% τα κέρδη και τα περιουσιακά στοιχεία του μεγάλου κεφαλαίου.
 7. Κάλυψη των απωλειών στις συντάξεις. Να καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου και όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι. Κατώτερη κύρια σύνταξη στα 600 ευρώ. Τα όρια συνταξιοδότησης να μην ξεπερνούν τα 60 έτη στους άνδρες και τα 55 στις γυναίκες, τα 55 και τα 50 στα ΒΑΕ.
 8. Αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν υγεία, πρόνοια, παιδεία. Να γίνουν τώρα χιλιάδες προσλήψεις στα δημόσια Νοσοκομεία, στα σχολεία, μόνιμων πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών και υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων, όπως και στα ασφαλιστικά ταμεία.
 9. Υποδομές & μέτρα προστασίας του λαού με αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά, αντιπυρικά έργα. Δημόσιες δωρεάν υποδομές αθλητισμού και πολιτισμού, προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, δημόσιες δωρεάν κατασκηνώσεις για τις εργατικές οικογένειες.
 10. Καμιά συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους εκτός συνόρων. Καμία εμπλοκή στα σφαγεία του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. Να κλείσουν όλες οι αμερικανονατοϊκές βάσεις. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια, έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και Ε.Ε.

  Για μας η απεργία «δεν έφαγε τα ψωμιά της», όπως λένε οι εργοδοτικοί και κυβερνητικοί συνδικαλιστές της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ,ΜΕΤΑ/ΣΥΡΙΖΑ), που έχουν πει ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ όσα θέλει το μεγάλο κεφάλαιο, η Ε.Ε και κάθε κυβέρνηση.

Για μας, μόνο η δύναμη της συλλογικής πάλης, του ταξικού αγώνα, δίνει ελπίδα και προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον. Ολοι στην απεργία, Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018 και στη συγκέντρωση του ΕΚΝΛ, στις 10.30 π.μ, στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας.

  None Found