Tags: ,

Σύλληψη ενός ατόμου για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθη στις 5-10-2020 το απόγευμα στη Λάρισα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, ένα άτομο, διότι κατά τον έλεγχο κατελήφθη να κατέχει μία νάιλον συσκευασία με μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε.

Tags: , ,

Συναντήσεις και επαφές του Γεωπονικού Συλλόγου Λάρισας

Από τον Γεωπονικό Σύλλογο Ν. Λάρισας ανακοινώνεται ότι το περασμένο Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε  στα  γραφεία  του  συλλόγου  συνάντηση  του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου, το οποίο αποτελούνταν από τον πρόεδρο Κωνσταντίνο Γιαννακό, τον Γενικό Γραμματέα Χρήστο Γρουσόπουλο  και τα μέλη  Γεώργιο Καρανίκα, Χρήστο Παναγούλη και Γεώργιο Κωσταρόπουλο  με τον πρώην Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης  & Τροφίμων και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας κ. Βασίλειο Κόκκαλη.

Στην συνάντηση τέθηκαν από μέρους του συλλόγου τα θέματα  της πρόσφατης καταστροφικής πλημμύρας  στην περιοχή των Φαρσάλων (αλλά και Αλμυρού, Καρδίτσας), η αναγκαιότητα της δημιουργίας του φράγματος της  Σκοπιάς και άλλων, η υποβάθμιση της αγροτικής γης από τα φερτά υλικά, η μερική μεταφορά νερού από τον Αχελώο, θέματα με τα αγροτικά φωτοβολταϊκά, ζητήματα, που αφορούν στην κλιματική αλλαγή, άμεση πρόσληψη  Λαρισαίων γεωπόνων για τις εκτιμήσεις των ζημιών και αυτό για εξοικονόμηση  χρημάτων από τον  ΕΛΓΑ,  καθώς και ζητήματα αλλαγής κανονισμού και εκσυχρονισμού  του.

Από μέρος του ο πρώην Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης  & Τροφίμων και βουλευτής  ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλειος Κόκκαλης  έθεσε  ζητήματα, που αφορούν στην έννοια του επαγγελματία αγρότη,  ζητήματα με τις πρόσφατες πλημμύρες και ζήτημα με την Αβερώφειο Σχολή Λάρισας και την σύσταση φορέα διαχείρισης με την συμμετοχή της Περιφέρειας, του Δήμου Λάρισας, του ΕΛΓΟ Δήμητρα, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Γεωπόνων, του Γεωπονικού Συλλόγου Ν. Λάρισας και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα  και το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου δεσμεύτηκε  να πάρει την πρωτοβουλία μαζί με το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. να συγκαλέσει άμεσα σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για το θέμα, γιατί η Λάρισα μπορεί και πρέπει να γίνει η κοιτίδα της Αγροτικής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

 

 

Tags: , ,

Ανακαινίστηκαν εξωτερικά το νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο της κοινότητας του Κιλελέρ

Άλλη μια δράση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού σχολείου και Νηπιαγωγείου Κιλελέρ ολοκληρώθηκε με επιτυχία σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Αθανάσιο Ζιόμπουρα καθώς και με τον διευθυντή του δημοτικού σχολείου Δημήτρη Κατσιγιάννη και της νηπιαγωγού Βάνας Αντωνιάδη. Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς οι μαθητές αντίκρισαν τον προαύλιο χώρο του σχολείου τους εντελώς ανανεωμένο.Τα μέλη του συλλόγου Ευαγγελία Παπαγιαννοπούλου και Βασιλική Σβερώνη έβαψαν και δημιούργησαν ένα ομορφότερο περιβάλλον για τα παιδιά του σχολείου τα οποία και περνούν σε αυτό μεγάλο μέρος της καθημερινότητας τους. Ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων ευχαριστεί θερμά το τοπικό συμβούλιο της κοινότητας καθώς και τον Πρόεδρο του Τοπικού Αθανάσιο Ζιόμπουρα για τη σημαντική συνεισφορά τους στην ολοκλήρωση του έργου.

Tags: ,

Μηνιαίος απολογισμός στα θέματα Οδικής Ασφάλειας

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης που συνέβησαν, κατά τη διάρκεια του μήνα Σεπτεμβρίου 2020, στην εδαφική αρμοδιότητα των νομών Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας. Η δημοσίευση των μηνιαίων στοιχείων συνοδεύεται με στατιστικά – αριθμητικά στοιχεία του αντίστοιχου περσινού μήνα.

α. Τροχαία Ατυχήματα

Στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, σημειώθηκαν 24 τροχαία ατυχήματα (έναντι 20 το 2019).

Ειδικότερα σημειώθηκαν:

 

 • 4 θανατηφόρα ατυχήματα (έναντι 4 το 2019)
 • 2 σοβαρά τροχαία ατυχήματα (έναντι 6 το 2019)
 • 18 ελαφρά τροχαία ατυχήματα (έναντι 10 το 2019)

Από τα τροχαία ατυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών καταγράφηκαν συνολικά 37 παθόντες (έναντι 26 το 2019).

Ειδικότερα καταγράφηκαν:

 • 4 νεκροί (έναντι 4 το 2019)
 • 3 βαριά τραυματίες (έναντι 7 το 2019)
 • 30 ελαφρά τραυματίες (έναντι 15 το 2019)

 

β. Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης

Οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό, που προβλέπει μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, για την πρόληψη και αποτροπή ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας σε όλο το οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

 

Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, το μήνα Σεπτέμβριο 2020 πραγματοποιήθηκαν (75.760) έλεγχοι και βεβαιώθηκαν (7.451) παραβάσεις και ειδικότερα:

 

 • 1.858 για υπερβολική ταχύτητα,
 • 88 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη),
 • 311 για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας οδήγησης,
 • 62 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα,
 • 249 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας,
 • 178 για μη χρήση του προστατευτικού κράνους,
 • 66 για χρήση κινητού τηλεφώνου,
 • 4 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων,
 • 85 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,
 • 22 για αντικανονικό προσπέρασμα,
 • 5 για αντικανονικούς ελιγμούς,
 • 6 για παραβίαση προτεραιότητας,
 • 1 για παράνομη διαφημιστική πινακίδα,
 • 1.206 για παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων,
 • 183 για παραβάσεις Κ.Τ.Ε.Ο.,
 • 65 για φθαρμένα ελαστικά,
 • 3.062 λοιπές παραβάσεις.

 

γ. Συμβουλές Οδικής Ασφάλειας

Η Ελληνική Αστυνομία ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα θέματα ασφαλούς οδήγησης και οδικής ασφάλειας με σκοπό να συμβάλλει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Στο πλαίσιο αυτό οι οδηγοί οφείλουν να εφαρμόζουν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να οδηγούν με σύνεση και προσοχή και να ακολουθούν τις υποδείξεις και τις συμβουλές των Τροχονόμων.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οδηγώ με ασφάλεια σημαίνει :

 • Μαθαίνω και εφαρμόζω τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
 • Έχω διαρκώς τεταμένη την προσοχή μου στην οδήγηση και τον έλεγχο του οχήματος
 • Όταν οδηγώ δεν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά
 • Δεν παραβιάζω τα όρια ταχύτητας
 • Φορώ πάντα ζώνη ασφαλείας
 • Τοποθετώ τα παιδιά σε παιδικό κάθισμα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και τους φορώ ζώνη ασφαλείας
 • Σε περίπτωση που οδηγώ ή είμαι συνεπιβάτης σε μοτοσικλέτα φορώ πάντα κράνος
 • Δεν κάνω αντικανονικά προσπεράσματα
 • Δεν παραβιάζω τον κόκκινο σηματοδότη
 • Σταματώ στο STOP και δίνω προτεραιότητα
 • Δεν μιλώ στο κινητό όταν οδηγώ
 • Δίνω προτεραιότητα στους πεζούς
 • Σέβομαι τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Οι παραπάνω συμβουλές θα επαναλαμβάνονται διαρκώς με σκοπό να συμβάλλουν στην εμπέδωση της κυκλοφοριακής και οδικής παιδείας.

Tags: ,

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας για την προστασία της λαϊκής κατοικίας

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, εκφράζει την αντίθεσή του στις αλλαγές στους νόμους «περί προστασίας» της λαϊκής κατοικίας που φέρνει προς ψήφιση η κυβέρνηση της Ν.Δ, γιατί στην πράξη όχι μόνο δεν την προστατεύουν, αλλά θέτουν ένα εκβιαστικό δίλλημα στο λαό:  Ή θα πτωχεύσεις και θα χάσεις το σύνολο της περιουσίας σου ή θα αποδεχτείς να γίνεις ενοικιαστής στο σπίτι σου.

Με το πρώτο Ν/Σ, στόχος για τα «κόκκινα» δάνεια θα είναι η επιτάχυνση εκδίκασης όλων των εκκρεμών υποθέσεων του νόμου Κατσέλη με διαδικασίες εξπρές έως τον Ιούνη του 2021 και η μαζική απόρριψη των αιτήσεων με αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες φτωχοί εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι, να ενταχθούν στο νέο αντιλαϊκό πτωχευτικό νόμο.

Εκατοντάδες χιλιάδες φτωχοί δανειολήπτες που περιμένουν χρόνια την εκδίκαση της υπόθεσης στα ειρηνοδικεία χωρίς δική τους ευθύνη, θα υποχρεωθούν να κάνουν αίτηση στη νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα δημιουργηθεί, να καταθέσουν εξαρχής ένα σωρό δικαιολογητικά, διαφορετικά θα θεωρηθεί ότι η αρχική αίτηση υπαγωγής στο Νόμο Κατσέλη δεν ασκήθηκε ποτέ!

Επιπλέον καθιερώνεται η υποχρέωση προσκόμισης φορολογικών στοιχείων εισοδήματος για το διάστημα 3 χρόνια πριν από το πρώτο δάνειο μέχρι σήμερα. Με τον τρόπο αυτό προετοιμάζεται το έδαφος ώστε ο δικαστής να αποδεχτεί τη γνωστή ένσταση του δόλου (ότι τάχα ο οφειλέτης έλαβε το δάνειο, ενώ ήξερε ότι δεν θα μπορεί να το αποπληρώσει και επιδίωκε να ζει πολυτελώς). Παρόλο που η συγκεκριμένη ένσταση φαντάζει γελοία, τα δικαστήρια βγάζουν τέτοιες αποφάσεις συνήθως. Στη δικάσιμο, χωρίς δικαίωμα αναβολής, καταργείται η ακροαματική διαδικασία και η εξέταση μαρτύρων, δεν παρίσταται ούτε ο οφειλέτης για να υπερασπιστεί το σπίτι του.

Με το δεύτερο Ν/Σ του Πτωχευτικού Κώδικα, που η κυβέρνηση προκλητικά το ονομάζει ως «Κώδικα Διευθέτησης Οφειλών και Παροχής Δεύτερης Ευκαιρίας» ο στόχος είναι να περάσουν όλα τα χρέη των φυσικών προσώπων, σε Τράπεζες, Εφορία, ΔΕΚΟ, σε μια ενιαία διαχείριση και ο λαός να ζει κάτω από την ομηρία, τη συνεχή αφαίμαξη του εισοδήματός του, κάτω από την απειλή του ξεκληρίσματος στην κυριολεξία.

Σε κάθε περίπτωση που το ξεκλήρισμα μιας λαϊκής οικογένειας δεν φτάνει για να καλύψει το σύνολο των χρεών τότε θα δεσμεύεται και θα κατάσχεται το μηνιαίο εισόδημα του κάθε εργαζόμενου που ξεπερνά τα 534 € ή τα 950 € αν πρόκειται για ζευγάρι για ορισμένα χρόνια!

Μόνοι κερδισμένοι θα είναι οι τράπεζες που θα ξεφορτωθούν τα «κόκκινα δάνεια» και θα ενισχυθούν πάλι με νέες χρηματοδοτήσεις δεκάδων δις ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και ο «Ιδιωτικός Φορέας Διαχείρισης της Ακίνητης Περιουσίας» που θα πάρει προίκα με τα λεφτά του κρατικού προϋπολογισμού, δηλαδή με τα λεφτά του ίδιου του λαού, χιλιάδες ακίνητα από τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά για να τα νοικιάζει πάλι μετά στους ίδιους! ή σε εταιρείες που εμπλέκονται σε μεγάλες αναπλάσεις, εξασφαλίζοντας απίστευτα κέρδη.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, ζητά από την κυβέρνηση, να αποσύρει άμεσα αυτά τα απαράδεκτο νομοσχέδια και διεκδικεί:

 • Προστασία της πρώτης και δεύτερης λαϊκής κατοικίας με νόμο.
 • Κούρεμα του χρέους των εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών. Διαγραφή ποσοστού ύψους 50% από την οφειλή στις τράπεζες μετά τη διαγραφή των τόκων. Μείωση σε ποσοστό 30% των επαγγελματικών δανείων για ΕΒΕ, μικρούς αγρότες και αλιείς.
 • Διαγραφή κάθε είδους τόκων (συμβατικοί, υπερημερίας κλπ). Διαγραφή κάθε ποσού που αναλογεί σε ανατοκισμό.
 • Μη επιβολή τόκου για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία ή η αναστολή της σύμβασης. Αναστολή πληρωμής της οφειλής για τους άνεργους και για τους εργαζόμενους με αναστολή σύμβασης.
 • Αυτοδίκαιη παύση κάθε μορφής πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης από πλευράς των τραπεζών.
 • Επανασύσταση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και άμεση κατασκευή σύγχρονων κατοικιών.
 • Πλήρη κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας. Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Να φορολογούνται με 45% τα κέρδη και τα περιουσιακά στοιχεία του μεγάλου κεφαλαίου.

Tags:

16 νέα κρούσματα Covid στη Θεσσαλία

Το Συντονιστικό Όργανο της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της κρίσης του Covid 19, ενημερώνει καθημερινά και με πλήρη εγκυρότητα τις κοινότητες στους τέσσερις θεσσαλικούς Νομούς για την εξέλιξη της ασθένειας σε υπάρχουσες και νέες εστίες. Τα στοιχεία των νέων κρουσμάτων αντλούνται από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ καθώς και από δημόσια και ιδιωτικά εργαστήρια στα οποία πραγματοποιούνται οι σχετικοί έλεγχοι. Η ενημέρωση πραγματοποιείται με βασικό γνώμονα την ενημέρωση της θεσσαλικής κοινωνίας και την προστασία των προσωπικών δεδομένων και της υπόληψης των ανθρώπων που νοσούν.

Από  5/10/2020 ώρα 14:00 έως 6/10/2020 ώρα 14:00

-Στην περιοχή των Τρικάλων

Καταγράφηκαν 6 νέα κρούσματα Covid -19.

3 κρούσματα εξετάστηκαν σε ιδιωτικά εργαστήρια κατόπιν συμπτωμάτων ενώ 3 ακόμη αποτελούν επαφές κρουσμάτων (03/10/2020) και προέκυψαν κατόπιν

Ιχνηλατήσεως.

-Στην περιοχή της Λάρισας

Καταγράφηκαν 3 νέα κρούσματα Covid -19.

1 κρούσμα επέστρεψε από το εξωτερικό και εξετάστηκε σε ιδιωτικό εργαστήριο ενώ 1 ακόμη αποτελεί επαφή κρούσματος (02/10/2020) και εξετάστηκε σε ιδιωτικό εργαστήριο. Τέλος 1 κρούσμα εξετάστηκε σε ιδιωτικό εργαστήριο κατόπιν επιστροφής από άλλη γεωγραφική περιοχή.

-Στην περιοχή της Καρδίτσας

Καταγράφηκαν 3 νέα κρούσματα Covid -19.

Και τα 3 αποτελούν επαφές κρουσμάτων (30/09/2020) και προέκυψαν δύο κατόπιν Ιχνηλατήσεως και ένα κατόπιν εξέτασης στο Γ.Ν. Καρδίτσας.

-Στην περιοχή του Βόλου

Καταγράφηκαν 3 νέα κρούσματα Covid -19.

1 κρούσμα εξετάστηκε σε ιδιωτικό εργαστήριο κατόπιν συμπτωματολογίας ενώ 2 ακόμη αποτελούν επαφές κρούσματος (02/10/2020) και προέκυψαν κατόπιν Ιχνηλατήσεως.

-Στην περιοχή της Σκιάθου

Καταγράφηκε 1 νέο κρούσμα Covid -19.

Πρόκειται για επαφή κρούσματος(01/10/2020) που προέκυψε κατόπιν Ιχνηλατήσεως.

 

Tags: , ,

Στα 100 εκ. ευρώ οι καταστροφές του Ιανού στη Θεσσαλία

Για τα θέματα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και την ενίσχυση των πληγέντων από τις πρόσφατες θεομηνίες, αλλά και τη δίκη της Χρυσής Αυγής μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο υπουργός Μάκης Βορίδης.

Αναφορικά με τις αποζημιώσεις που θα δοθούν στους αγρότες και κτηνοτρόφους από τις περιοχές της Θεσσαλίας, που επλήγη από την πρόσφατη κακοκαιρία, ο κ. Βορίδης σημείωσε ότι έχουν τελειώσει οι καταγραφές των απωλειών ζωικού κεφαλαίου και ότι ολοκληρώθηκε η προθεσμία για τη δήλωση ζημίας που έπρεπε να κάνουν οι παραγωγοί.

Ο αρμόδιος υπουργός εκτίμησε ότι υπάρχει 100% ζημία σε περίπου 300.000 στρέμματα και υπάρχει μερική ζημία σε μια έκταση περίπου 250.000 στρεμμάτων που κυμαίνεται από το 50% έως το 70% της παραγωγής, ενώ σημείωσε πως η κύρια παραγωγή ήταν βαμβάκι, καλαμπόκια και σταφύλια.

Για την αποκομιδή των νεκρών ζώων, ο Μάκης Βορίδης σημείωσε ότι είναι ευθύνη της Περιφέρειας και ότι θα κατατεθεί τροπολογία για την αποζημίωση του 100% της καταστροφής των παραγωγών, υπογραμμίζοντας ότι το σύνολο των καταστροφών στην περιοχή αναμένεται να φτάσει στα 100 εκατομμύρια ευρώ.

 

Tags: , ,

ΣΘΕΒ: Η οικονομία, οι επενδύσεις, οι εργασιακές σχέσεις και η ασφάλεια των επιχειρήσεων

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η φετινή διοργάνωση, διαδικτυακά λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών, της Ετήσιας Συνέλευσης των μελών του ΣΘΕΒ η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 08 Οκτωβρίου.

Οι εργασίες της κλειστής συνέλευσης του Συνδέσμου θα ξεκινήσουν στις 17.00, σύμφωνα με το πρόγραμμα της ημερήσιας διάταξης, ενώ θα τιμήσουν με την παρουσία τους ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννης Βρούτσης και ο πρώην Υπουργός, Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Χαρίτσης.

Στη συνέχεια και ώρα 18.30 θα πραγματοποιηθεί η Ανοικτή Συνέλευση του Συνδέσμου με ομιλητές τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκο Παπαθανάση, αλλά και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και ο Πρόεδρος της Ε.Ε. του ΣΕΒ κ. Ευθύμης Βιδάλης.

 

 

Tags: ,

Μάξιμος: Οι νοσταλγοί του ναζισμού δεν έχουν θέση στην Ελλάδα!

«Ο αντισημιτισμός και το ρατσιστικό μίσος δεν συνάδουν με τον ελληνικό πολιτισμό, με τις αρχές και τις αξίες της πατρίδας μας και είναι απολύτως καταδικαστέες. Ενέργειες, όπως η βεβήλωση στο εβραϊκό νεκροταφείο, που παραπέμπουν στις ζοφερότερες σελίδες της ιστορίας της ανθρωπότητας, που έγραψε ο ναζισμός με το Ολοκαύτωμα, πρέπει να τυγχάνουν καθολικής αποδοκιμασίας.

Οι νοσταλγοί του ναζισμού δεν έχουν καμία θέση στην Ελλάδα». Τα παραπάνω δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της ΔΣΟ στο Εβραϊκό Νεκροταφείο Αθηνών, το οποίο βανδαλίστηκε από αποτρόπαιο αντισημιτικό γκράφιτι.

Την αντιπροσωπεία της ΔΣΟ που, έκτος του κ. Χαρακόπουλου, αποτελούσαν οι βουλευτές κ.κ.Ανδρέας Μιχαηλίδης (αναπληρωτής γραμματέας),Σταύρος Καλαφάτης (ταμίας), και Γιάννης Σαρακιώτης (επικεφαλής παρακολούθησης λειτουργίας Παρατηρητήριου Θρησκευτικών Διώξεων)ενημέρωσαν για τον βανδαλισμό ο γενικός ταμίας του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος κ.Δανιήλ Μπεναρδούτ και εκ μέρους της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών ο αντιπρόεδρος κ. Δανιέλ Εμμανουήλ, η ταμίας κ. Αννίτα Σούση και ο υπεύθυνος θρησκευτικών θεμάτων κ. Αλέξανδρος Μοντιάνος.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος απευθυνόμενος στους εκπροσώπους της ισραηλιτικής κοινότητας είπε χαρακτηριστικά ότι «ήρθαμε σήμερα εδώ, ως ελληνική αντιπροσωπεία της ΔΣΟ, για να δηλώσουμε έμπρακτα τον αποτροπιασμό μας για τέτοιες βάρβαρες ενέργειες που προσβάλλουν την μνήμη των εκατομμυρίων Εβραίων που υπήρξαν θύματα της ναζιστικής θηριωδίας, και μεταξύ αυτών δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων Εβραίων. Πρόκειται για πράξεις που είναι εντελώς ξένες προς τις αντιλήψεις της συντριπτικής πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας και μας υπενθυμίζουν το χρέος μας να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με συνέπεια για την εξάλειψη των προκαταλήψεων, του μίσους, των αντιδημοκρατικών ιδεοληψιών και του εξτρεμισμού, με οποιαδήποτε μορφή αυτός εκδηλώνεται, και στρέφεται κατά των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας».

Tags: , ,

Ορκίστηκε νέος γιατρός από τον Διοικητή του Γ.Ν. Λάρισας

Ορκίστηκε από τον Διοικητή του Γ.Ν. Λάρισας, κο Γρηγόριο Βλαχάκη, παρουσία του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας, κου Απόστολου Κομνού και του Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου, κου Χαρίλαου Τσιλιάκου και ανέλαβε Υπηρεσία σε θέση Επιμελήτριας Β’ Αναισθησιολογίας (Μ.Ε.Θ.), η κα Ευαγγελία Νέου.

Tags: , ,

Νέος ευρωπαϊκός έπαινος στην Λάρισα για τη βιώσιμη κινητικότητα

Έναν σπουδαίο  έπαινο για την πόλη της Λάρισας, επιφύλαξε η ανακοίνωση των  ευρωπαϊκών βραβείων CIVITAS 2020,  που τελούν υπό την αιγίδα της Ευρωπαικής Επιτροπής και αφορούν τις δράσεις και τις πολιτικές στον τομέα της βιώσιμης κινητικότητας.

H Λάρισα, με την υλοποίηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) περιλαμβάνεται με άλλες Ευρωπαϊκές πόλεις, όπως  η πόλη Las Palmas den Gran Canaria (Ισπανία) και η πόλη  Funchal (Πορτογαλία) που κατέκτησαν τα δύο κορυφαία βραβεία για καθαρή και πράσινη κινητικότητα, ενώ η πόλη της Λάρισας μαζί με το Άαχεν (Γερμανία), το Πόρτο (Πορτογαλία) και την Ρώμη (Ιταλία) βρέθηκαν στους επιλαχόντες.

Ειδικότερα, η απονομή επαίνου στην Λάρισα έγινε στην κατηγορία CIVITAS Legacy που επιβραβεύει μια πόλη που έχει αποδείξει  τη δέσμευσή της στο δίκτυο CIVITAS και τη βιώσιμη κινητικότητα εφαρμόζοντας καινοτόμα μέτρα με μεγάλη επίπτωση.

Σε σχετική δήλωσή του ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απ. Καλογιάννης τόνισε τα εξής:

«Η απονομή επαίνου στο πλαίσιο των βραβείων CIVITAS αποτελεί μια μεγάλη αναγνώριση σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την προσήλωσή μας και το έργο μας στον τομέα της αστικής κινητικότητας. Η Λάρισα βιώνει και θα συνεχίσει να βιώνει μεγάλες αλλαγές. Αλλαγές που έχουν ως στόχο να αποδώσουν, το δημόσιο χώρο στους πολίτες, να περιορίσει την αλόγιστη χρήση του ΙΧ, να διευκολύνει τις μετακινήσεις με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, το ποδήλατο και το περπάτημα. Να κάνει περισσότερο ανθρώπινη και πιο όμορφη της πόλη μας.

 Η απονομή του επαίνου επιβεβαιώνει ότι η πόλη της Λάρισας, με επιστημονικό σχεδιασμό,  με σταθερά βήματα και έχοντας ως σύμμαχο την συντριπτική πλειονότητα των συμπολιτών, εξελίσσεται σε μια σύγχρονη μεσαίου μεγέθους ευρωπαϊκή πόλη για την υλοποίηση των μεγάλων αλλαγών για την Λάρισα της επόμενης δεκαπενταετίας.”

Tags: , ,

Ο Χρ. Κέλλας στην 108η επέτειο απελευθέρωσης της Ελασσόνας

«Η 108η επέτειος απελευθέρωσης της Ελασσόνας από τον τουρκικό ζυγό συνιστά μια εμβληματική ιστορική στιγμή για την Ελλάδα. Η μεγάλη νίκη του Ελληνικού Στρατού επί θεσσαλικού εδάφους το 1912 άνοιξε τον δρόμο για την απελευθέρωση της Μακεδονίας, της Ηπείρου, των Νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου και την ένωση με την Κρήτη.

Η Ελασσόνα και το Σαραντάπορο ήταν η αρχή του έπους του των Βαλκανικών Πολέμων, κατά τους οποίους η Ελλάδα θριάμβευσε και ο ελληνισμός ανέκτησε την ισχύ του, διπλασιάζοντας τα εδάφη του ελληνικού κράτους.»

Τα ανωτέρω δήλωσε ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, από την Ελασσόνα, όπου παρέστη στις εκδηλώσεις για την 108η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης και της επαρχίας από τους Τούρκους, ως εκπρόσωπος του προέδρου της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνου Τασούλα, προσθέτοντας:

«Τιμούμε τη μνήμη των πεσόντων στρατιωτικών μας που θυσιάστηκαν για την απελευθέρωση των αλύτρωτων Ελλήνων. Τους ευγνωμονούμε και, ιδιαίτερα τέτοιες μέρες, η σκέψη μας κατευθύνεται πάντοτε στο πάνθεον των ηρώων μας, που έχουν τάξει στη ζωή τους να φυλάνε Θερμοπύλες, από την αρχαιότητα έως σήμερα.

Συγχρόνως, οραματιζόμαστε το μέλλον ορίζοντας ως προϋπόθεση την αμοιβαία προσήλωση στη διεθνή οργάνωση. Εάν η Τουρκία επιθυμεί πράγματι να συζητήσουμε επί τη βάσει του διεθνούς δικαίου για τον καθορισμό των θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, έχει τη δυνατότητα να το κάνει εφόσον απέχει από προκλητικές μονομερείς ενέργειες και δεν χρησιμοποιεί απειλές.

Η Ελλάδα είναι φύσει ειρηνικό κράτος και προάγουμε τη σταθερότητα και την ισότιμη συνεργασία σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο.

Ζήτω η Ελασσόνα!

Ζήτω η Ελλάδα!

Χρόνια πολλά σε όλους!»

Tags: , ,

Καραλαριώτου: Αναγκαία η δημιουργία νέων θέσεων στάθμευσης

Ερώτηση προς τον δήμαρχο Λαρισαίων κατέθεσε η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κα Ρένα Καραλαριώτου με θέμα « Βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας στο Δήμο Λαρισαίων  – Δημιουργία νέων    θέσεων στάθμευσης  – Δημιουργία συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης, δωρεάν για τους μόνιμους κατοίκους».

Η κα Καραλαριώτου στην ερώτησή της , που θα συζητηθεί στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο σημειώνει :

«Το κυκλοφοριακό πρόβλημα στη Λάρισα επιδεινώνεται διαρκώς, με δυσμενείς επιπτώσεις στην καθημερινότητα κατοίκων, επαγγελματιών κι επισκεπτών.

Η διαρκώς αυξανόμενη κίνηση και κυκλοφοριακή συμφόρεση σε ώρες αιχμής, η απώλεια πολύτιμου χρόνου που σπαταλιέται στις μετακινήσεις, η επιβάρυνση του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής μας , καθώς και η ασφάλεια των μετακινούμενων , είναι οι σημαντικότερες από αυτές.

Η  Δημοτική Αρχή απέτυχε μέχρι σήμερα να διαχειρισθεί τα ζητήματα που αφορούν την κυκλοφορία , με αποτέλεσμα οι πολίτες του Δήμου Λαρισαίων να   υφίστανται μια απίστευτη ταλαιπωρία.

Εκτελούνται οδικά έργα , χωρίς την ίδια στιγμή να αντιμετωπίζονται άλλα προβλήματα που δημιουργούνται, όπως η επιδείνωση των συνθηκών κυκλοφορίας και κίνησης και η απώλεια υφιστάμενων θέσεων στάθμευσης.

Ταυτόχρονα υπάρχει έλλειψη σωστής ενημέρωσης και διαβούλευσης με τους κατοίκους και τους φορείς της πόλης.   Καμία προσπάθεια δεν πρόκειται να αποδώσει, αν δεν συμμετέχουν ενεργά οι πολίτες

Δημιουργία νέων θέσεων στάθμευσης

Από το 2018 παρακολουθούμε δηλώσεις του  Δημάρχου Λαρισαίων και στελεχών της δημοτικής αρχής  για τη δημιουργία περιφερειακών χώρων στάθμευσης ,  τη δημιουργία υπόγειων ή υπέργειων παρκινγκ , για να αντιμετωπιστεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα στη πόλη , που επιδεινώθηκε μετα από τις παρεμβάσεις στο κέντρο της πολης  .  Ο κ. Δήμαρχος σε δήλωση του  είχε αναφέρει « Ένα θέμα που απασχολεί τους Λαρισαίους είναι το θέμα της στάθμευσης. Και θα σταθώ σε αυτό. Βρισκόμαστε σε διαβουλευτική διαδικασία 1170 θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης στο κέντρο της πόλης. Σε διαδικασία υλοποίησης μπαίνουν τα περιφερειακά πάρκινγκ και πλέον δύο μεγάλα έργα: Υπόγειο και υπέργειο πάρκινγκ στην οδό Καλλιθέας, στον χώρο της πρώην Λαϊκής της Τετάρτης, που σήμερα λειτουργεί ως απλό πάρκινγκ και θα δούμε σύντομα ξανά το θέμα της πιθανής δημιουργία πάρκινγκ στο Φρούριο από την πίσω πλευρά» .

Μέχρι σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί απολύτως τίποτα  και ούτε καν εχει παρουσιαστεί στην πόλη  κάποιο συγκεκριμένο και ολοκληρωμένο  σχέδιο

Δημιουργία συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης

Με την υπ’αριθμ 422-  23/4/2019 απόφαση   του δημοτικού συμβούλιου εγκρίθηκε το « Σχέδιο Χωροθέτησης της Ελεγχόμενης Στάθμευσης στην κεντρική περιοχή της πόλης της Λάρισας, σύμφωνα με τη με αρ. 25/2019 Α.Ε.Π.Ζ. »

Από την παραπάνω απόφαση έχει περάσει πάνω από 1,5 χρόνος  αλλά το έργο  αναζητείται .

ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Τον Φεβρουάριο του 2019 υπεγράφη από τον Δήμαρχο Λαρισαίων η σύμβαση του έργου «Προμήθειας  και  Τοποθέτησης συστήματος Ελέγχου Κυκλοφορίας Πεζοδρόμων» , ύψους 1,1, εκατ. ευρώ. Ανάδοχος του έργου ο Όμιλος ΟΤΕ .

Είκοσι μήνες μετα και αυτό το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί

Ερωτάται η δημοτική αρχή  

 1. Ποιο το σχέδιο της δημοτικής αρχής για τη δημιουργία νέων θέσεων στάθμευσης ; Τι ενέργειες έχουν γίνει μέχρι σήμερα για τη δημιουργία περιφερειακών χώρων στάθμευσης και την κατασκευή υπόγειων ή υπέργειων παρκινγκ ; Έχουν επιλεχθεί ο χώροι και ο τρόπος χρηματοδότησης των δράσεων ;

Ισχύουν αυτά που δήλωσε ο κ. Καλογιάννης  ;Πότε Θα  παρουσιαστεί στην πόλη  και στο δημοτικό συμβούλιο  συγκεκριμένο και ολοκληρωμένο  σχέδιο  ;

 1. Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η δημιουργία συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης στην πόλη της Λάρισας ; Ποιο το κόστος της όλης παρέμβασης ; Πότε Θα  παρουσιαστεί στην πόλη  και στο δημοτικό συμβούλιο η λύση που έχει προκριθεί ;  Το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης θα δοθεί σε ιδιώτη ή θα το λειτουργήσει ο Δήμος ;
 2. Γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί το σύστημα ελέγχου των πεζοδρόμων στη Λάρισα ; Έχουν ολοκληρωθεί όλες οι υποδομές ( κολωνακιακ.α ) που απαιτούνται ;Έχει εγκατασταθεί το κέντρο διαχείρισης και  ελέγχου από τον ανάδοχο ; Έχει ολοκληρωθεί η διαβούλευση με τους κατοίκους για να μην δημιουργούνται προβλήματα στους μόνιμους κατοίκους , στις επιχειρήσεις και στη διέλευση της πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ ; Έχει γίνει καταγραφή των συμπολιτών μας που θα δικαιούνται να έχουν κάρτα εισόδου στους πεζοδρόμους ; Πότε αναμένεται να λειτουργήσει ;

Βάση της σύμβασης σε ποιο χρόνο υποχρεούται ο Όμιλος ΟΤΕ ως ανάδοχος  ,  να παραδώσει το έργο  ; Πόσα χρήματα έχουν δαπανηθεί ή δεσμευθεί βάσει συμβάσεων έως σήμερα για το σύστημα ελέγχου των πεζοδρόμων ;  θα απαιτηθούν επιπλέον χρήματα ;»

 

Tags: , ,

Έργα οδικής ασφάλειας ύψους 2,2 εκατ. ευρώ στο Δήμο Τεμπών από την Περιφέρεια

Με 2,2 εκατομμύρια ευρώ βελτιώνει την οδική ασφάλεια σε δημοτικούς και αγροτικούς δρόμους του Δήμου Τεμπών η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε το πρακτικό (1) της ανοικτής διαδικασίας για τη σύναψη δημόσιας σύμβασης του έργου «Αποκαταστάσεις οδών, καθαρισμός ερεισμάτων και κατασκευή τεχνικών Δήμου Τεμπών» που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

«Συνεχίζουμε με αμείωτο ρυθμό τη δουλειά σε όλους τους τομείς και ιδιαίτερα στις υποδομές. Δημοπρατούμε ένα έργο ουσίας που ενισχύει την ασφάλεια στη μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων στο Δήμο Τεμπών» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Επενδύουμε σε έργα οδικής ασφάλειας που διασφαλίζουν την άνετη μετακίνηση των ανθρώπων και την ομαλή διακίνηση των εμπορευμάτων. Υλοποιούμε χρήσιμα έργα, που λύνουν καθημερινά, μικρά προβλήματα που όμως ανάγονται σε μεγάλα και κυρίαρχα στη ζωή των ανθρώπων. Δημιουργούν θέσεις εργασίας και μόχλευση στην τοπική οικονομία» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Τί περιλαμβάνει το έργο

Σκοπός των εργασιών είναι η αποκατάσταση βατότητας των οδών ώστε να διεξάγεται ομαλά και με ασφάλεια η κυκλοφορία οχημάτων και εμπορευμάτων. Οι εργασίες που πρόκειται να εκτελεσθούν είναι:

 • Γενικές εκσκαφές, διάνοιξη τάφρων, άρση καταπτώσεων.
 • Καθαρισμός και μόρφωση τάφρου τριγωνικής διατομής ή τάφρου ερείσματος, απομάκρυνση φερτών που εμποδίζουν την απορροή, απομάκρυνση βλάστησης.
 • Καθορισμός ρεμάτων σε θέσεις συμβολής με οδούς.
 • Ενίσχυση πρανών οδού με επιχώματα – λιθορριπή σε θέσεις καθιζήσεων, διάστρωση επιχωμάτων σε αγροτικές – δημοτικές οδούς.
 • Καθαρισμός υπαρχόντων τεχνικών, ενίσχυση και επισκευή φρεατίων και τεχνικών εισόδου και εξόδου.
 • Κατασκευή σωληνωτών διαφόρων διατομών εγκάρσια και κατά μήκος της οδού για την παροχέτευση ομβρίων και την αποκατάσταση παρόδιων προσβάσεων.
 • Επέκταση κιβωτοειδών οχετών.
 • Κατασκευή επενδεδυμένης τάφρου, ραμπών πρόσβασης σε παρόδιες ιδιοκτησίες, ιρλανδικών διαβάσεων
 • Εξυγίανση – αποκατάσταση οδοστρωμάτων, βελτίωση προσβασιμότητας και ποιότητας κύλισης με κατασκευή και ενίσχυση – συμπλήρωση υφιστάμενης οδοστρωσίας
 • Εργασίες αποκατάστασης ασφαλτικών στρώσεων σε σημεία που εμφανίζονται έντονες ρηγματώσεις – καθιζήσεις.
 • Εργασίες αποκατάστασης – βελτίωσης – συμπλήρωσης οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης καθώς και στηθαίων ασφαλείας με βάση τα χαρακτηριστικά των οδών.

 

 

Tags: ,

Άννα Βαγενά: Οι τράπεζες τον χαβά τους

Όπως μου καταγγέλλουν ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται στον τομέα του πολιτισμού και του τουρισμού και που πλήττονται σε υπέρτατο βαθμό από τα μέτρα για την πανδημία, οι τράπεζες άρχισαν και πάλι να τους ενοχλούν για την εξόφληση δόσεων μικρών επιχειρηματικών δανείων, παρόλο που έχουν ενταχθεί σε πρόγραμμα αναστολήςκαταβολής των δόσεων των δανείων τους, το οποίο μάλιστα έχει παραταθεί έως το τέλος του τρέχοντος έτους.

Από την άλλη, ο γνωστός επιχειρηματίας του τζόγου κ. Πηλαδάκης, ιδιοκτήτης όχι ενός, αλλά τριών καζίνο,φαίνεται να χαίρει άλλου είδους εύνοιας, καθώς όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα, αν και κακοπληρωτής, προέβη σε συμφωνία με την Τράπεζα Πειραιώς και από τα 150 εκατ. ευρώ που χρωστάει τελικά θα πληρώσει μόλις 11,1 εκατ. ευρώ και μάλιστα σε διάρκεια 22 χρόνων.

Την ώρα που μικροοφειλέτες δεν ξέρουν αν αύριο θα είναι ανοιχτές οι επιχειρήσεις τους ή κινδυνεύουν να χάσουν την α’ κατοικία τους, κάποιοι συνεχίζουν ανέμελοι τις δραστηριότητές τους ως «υγιείς» επιχειρηματίες, σαν να μην τους αγγίζει ούτε νόμος ούτε πανδημία.

Οι τράπεζες, όμως, ενοχλούν τους αδύναμους, αυτούς που πλήττονται και κινδυνεύουν να χάσουν τα πάντα, πιστές στο νεοφιλελέυθερο δόγμα τους.