Ειδήσεις

Μάξιμος: Οι νοσταλγοί του ναζισμού δεν έχουν θέση στην Ελλάδα!


«Ο αντισημιτισμός και το ρατσιστικό μίσος δεν συνάδουν με τον ελληνικό πολιτισμό, με τις αρχές και τις αξίες της πατρίδας μας και είναι απολύτως καταδικαστέες. Ενέργειες, όπως η βεβήλωση στο εβραϊκό νεκροταφείο, που παραπέμπουν στις ζοφερότερες σελίδες της ιστορίας της ανθρωπότητας, που έγραψε ο ναζισμός με το Ολοκαύτωμα, πρέπει να τυγχάνουν καθολικής αποδοκιμασίας.

Οι νοσταλγοί του ναζισμού δεν έχουν καμία θέση στην Ελλάδα». Τα παραπάνω δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της ΔΣΟ στο Εβραϊκό Νεκροταφείο Αθηνών, το οποίο βανδαλίστηκε από αποτρόπαιο αντισημιτικό γκράφιτι.

Την αντιπροσωπεία της ΔΣΟ που, έκτος του κ. Χαρακόπουλου, αποτελούσαν οι βουλευτές κ.κ.Ανδρέας Μιχαηλίδης (αναπληρωτής γραμματέας),Σταύρος Καλαφάτης (ταμίας), και Γιάννης Σαρακιώτης (επικεφαλής παρακολούθησης λειτουργίας Παρατηρητήριου Θρησκευτικών Διώξεων)ενημέρωσαν για τον βανδαλισμό ο γενικός ταμίας του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος κ.Δανιήλ Μπεναρδούτ και εκ μέρους της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών ο αντιπρόεδρος κ. Δανιέλ Εμμανουήλ, η ταμίας κ. Αννίτα Σούση και ο υπεύθυνος θρησκευτικών θεμάτων κ. Αλέξανδρος Μοντιάνος.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος απευθυνόμενος στους εκπροσώπους της ισραηλιτικής κοινότητας είπε χαρακτηριστικά ότι «ήρθαμε σήμερα εδώ, ως ελληνική αντιπροσωπεία της ΔΣΟ, για να δηλώσουμε έμπρακτα τον αποτροπιασμό μας για τέτοιες βάρβαρες ενέργειες που προσβάλλουν την μνήμη των εκατομμυρίων Εβραίων που υπήρξαν θύματα της ναζιστικής θηριωδίας, και μεταξύ αυτών δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων Εβραίων. Πρόκειται για πράξεις που είναι εντελώς ξένες προς τις αντιλήψεις της συντριπτικής πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας και μας υπενθυμίζουν το χρέος μας να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με συνέπεια για την εξάλειψη των προκαταλήψεων, του μίσους, των αντιδημοκρατικών ιδεοληψιών και του εξτρεμισμού, με οποιαδήποτε μορφή αυτός εκδηλώνεται, και στρέφεται κατά των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας».

Προηγούμενο άρθρο Ορκίστηκε νέος γιατρός από τον Διοικητή του Γ.Ν. Λάρισας
Επόμενο άρθρο ΣΘΕΒ: Η οικονομία, οι επενδύσεις, οι εργασιακές σχέσεις και η ασφάλεια των επιχειρήσεων