Ειδήσεις

Νέος ευρωπαϊκός έπαινος στην Λάρισα για τη βιώσιμη κινητικότητα


Έναν σπουδαίο  έπαινο για την πόλη της Λάρισας, επιφύλαξε η ανακοίνωση των  ευρωπαϊκών βραβείων CIVITAS 2020,  που τελούν υπό την αιγίδα της Ευρωπαικής Επιτροπής και αφορούν τις δράσεις και τις πολιτικές στον τομέα της βιώσιμης κινητικότητας.

H Λάρισα, με την υλοποίηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) περιλαμβάνεται με άλλες Ευρωπαϊκές πόλεις, όπως  η πόλη Las Palmas den Gran Canaria (Ισπανία) και η πόλη  Funchal (Πορτογαλία) που κατέκτησαν τα δύο κορυφαία βραβεία για καθαρή και πράσινη κινητικότητα, ενώ η πόλη της Λάρισας μαζί με το Άαχεν (Γερμανία), το Πόρτο (Πορτογαλία) και την Ρώμη (Ιταλία) βρέθηκαν στους επιλαχόντες.

Ειδικότερα, η απονομή επαίνου στην Λάρισα έγινε στην κατηγορία CIVITAS Legacy που επιβραβεύει μια πόλη που έχει αποδείξει  τη δέσμευσή της στο δίκτυο CIVITAS και τη βιώσιμη κινητικότητα εφαρμόζοντας καινοτόμα μέτρα με μεγάλη επίπτωση.

Σε σχετική δήλωσή του ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απ. Καλογιάννης τόνισε τα εξής:

«Η απονομή επαίνου στο πλαίσιο των βραβείων CIVITAS αποτελεί μια μεγάλη αναγνώριση σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την προσήλωσή μας και το έργο μας στον τομέα της αστικής κινητικότητας. Η Λάρισα βιώνει και θα συνεχίσει να βιώνει μεγάλες αλλαγές. Αλλαγές που έχουν ως στόχο να αποδώσουν, το δημόσιο χώρο στους πολίτες, να περιορίσει την αλόγιστη χρήση του ΙΧ, να διευκολύνει τις μετακινήσεις με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, το ποδήλατο και το περπάτημα. Να κάνει περισσότερο ανθρώπινη και πιο όμορφη της πόλη μας.

 Η απονομή του επαίνου επιβεβαιώνει ότι η πόλη της Λάρισας, με επιστημονικό σχεδιασμό,  με σταθερά βήματα και έχοντας ως σύμμαχο την συντριπτική πλειονότητα των συμπολιτών, εξελίσσεται σε μια σύγχρονη μεσαίου μεγέθους ευρωπαϊκή πόλη για την υλοποίηση των μεγάλων αλλαγών για την Λάρισα της επόμενης δεκαπενταετίας.”

Προηγούμενο άρθρο Ο Χρ. Κέλλας στην 108η επέτειο απελευθέρωσης της Ελασσόνας
Επόμενο άρθρο Ορκίστηκε νέος γιατρός από τον Διοικητή του Γ.Ν. Λάρισας