Ειδήσεις

Στα 100 εκ. ευρώ οι καταστροφές του Ιανού στη Θεσσαλία


Για τα θέματα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και την ενίσχυση των πληγέντων από τις πρόσφατες θεομηνίες, αλλά και τη δίκη της Χρυσής Αυγής μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο υπουργός Μάκης Βορίδης.

Αναφορικά με τις αποζημιώσεις που θα δοθούν στους αγρότες και κτηνοτρόφους από τις περιοχές της Θεσσαλίας, που επλήγη από την πρόσφατη κακοκαιρία, ο κ. Βορίδης σημείωσε ότι έχουν τελειώσει οι καταγραφές των απωλειών ζωικού κεφαλαίου και ότι ολοκληρώθηκε η προθεσμία για τη δήλωση ζημίας που έπρεπε να κάνουν οι παραγωγοί.

Ο αρμόδιος υπουργός εκτίμησε ότι υπάρχει 100% ζημία σε περίπου 300.000 στρέμματα και υπάρχει μερική ζημία σε μια έκταση περίπου 250.000 στρεμμάτων που κυμαίνεται από το 50% έως το 70% της παραγωγής, ενώ σημείωσε πως η κύρια παραγωγή ήταν βαμβάκι, καλαμπόκια και σταφύλια.

Για την αποκομιδή των νεκρών ζώων, ο Μάκης Βορίδης σημείωσε ότι είναι ευθύνη της Περιφέρειας και ότι θα κατατεθεί τροπολογία για την αποζημίωση του 100% της καταστροφής των παραγωγών, υπογραμμίζοντας ότι το σύνολο των καταστροφών στην περιοχή αναμένεται να φτάσει στα 100 εκατομμύρια ευρώ.

 

Προηγούμενο άρθρο ΣΘΕΒ: Η οικονομία, οι επενδύσεις, οι εργασιακές σχέσεις και η ασφάλεια των επιχειρήσεων
Επόμενο άρθρο 16 νέα κρούσματα Covid στη Θεσσαλία