Tags: , ,

Επίτιμο μέλος της Αθλητικής Ομοσπονδίας Νεφροπαθών ανακηρύχτηκε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Για την προσφορά του στη διοργάνωση του 31ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αγώνων Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα και τη γενικότερη στήριξη του στην Ομοσπονδία βραβεύτηκε σε ειδική εκδήλωση ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Μάλιστα η Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων ανακήρυξε τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας ως επίτιμο μέλος  της Ομοσπονδίας αναγνωρίζοντας το σημαντικό του έργο. Τιμητική διάκριση απονεμήθηκε και στον Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας Βασίλη Πινακά για τη συμβολή του στην οργάνωση των αγώνων. Τα μέλη της  Αθλητικής Ομοσπονδίας Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την άψογη οργάνωση των αγώνων και τη γενικότερη φιλοξενία που είχαν στην πόλη της Λάρισας. Ενώ ζήτησαν από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας να υπάρξει κοινή συνεργασία για τη διεκδίκηση της διοργάνωσης στη Λάρισα του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Αγώνων Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων. Στην διάρκεια του τριημέρου του πανελλήνιου πρωταθλήματος διεξήχθησαν αγώνες στίβου, κολύμβησης, ποδηλασίας, επιτραπέζιας αντισφαίρισης, μπόουλινγκ και petanque, με τη συμμετοχή 90 και πλέον αθλητών.

 

 

 

Tags: , ,

Κέλλας:Σε Απόγνωση οι Δικαιούχοι Ειδικής Αγωγής και οι Επαγγελματίες του Κλάδου

Τα σοβαρότατα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν γονείς παιδιών και εφήβων, που έχουν ανάγκη από υπηρεσίες Ειδικής Αγωγής, αλλά και οι επαγγελματίες του κλάδου, φέρνειεκ νέου στη Βουλή, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, με ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό.

Ο Λαρισαίος πολιτικός επισημαίνει “την κατάσταση ανασφάλειας και σύγχυσης, στην οποία συνεχίζουν να βρίσκονται οι εμπλεκόμενοι, εξαιτίας της πρόβλεψης του νομοθέτη για τη χρήση voucher από τους δικαιούχους (δηλ. ασφαλισμένους) προκειμένου να το καταθέτουν αντί χρημάτων στους συμβεβλημένους παρόχους (δηλ. επαγγελματίες Ειδικής Αγωγής), ώστε με τη σειρά τους οι επαγγελματίες να αποζημιώνονται απευθείας από τον ΕΟΠΥΥ”.

Κάνει, ακόμη, λόγο για “χαοτική κατάσταση, που σε συνδυασμό με την παντελή έλλειψη ενημέρωσης γονέων και παιδιών, που χρήζουν ειδικών θεραπειών, την ασάφεια των οδηγιών προς του υπαλλήλους του ΕΟΠΥΥ και τις συνεχείς αλλαγές στον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ), δυσχεραίνει το θεραπευτικό έργο και οδηγεί το πιο ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας σε απόγνωση”.

Ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, αφού τονίζει πως “αρκετοί γονείς αναγκάζονται να αναστείλουν τις θεραπείες των παιδιών τους” σημειώνει ότι “πίσω από τα voucher κρύβεται ένας χαμηλός, κλειστός προϋπολογισμός, με συρρίκνωση παροχών και μείωση δαπανών, που τον «πληρώνουν» οι δικαιούχοι της Ειδικής Αγωγής και οι οικογένειές τους”, αναφέροντας, συγχρόνως, πως “το Υπουργείο Υγείας ουσιαστικά επιβάλλει στους ιδιώτες επιστήμονες θεραπευτές (λογοθεραπευτές, λογοπεδικούς, εργοθεραπευτές, φυσικοθεραπευτές κλπ) πληρωμή με μια βεβαίωση, χωρίς να γνωρίζουν το πραγματικό αντίκρισμα και τους όρους εξόφλησης.

Ο κ. Κέλλας, τέλος, ρωτά τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας “σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την επανεξέταση του νέου Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) προς όφελος των πραγματικών αναγκών των δικαιούχων Ειδικής Αγωγής, χωρίς να πλήττονται οι επαγγελματίες θεραπευτές”.

Tags: , ,

Στη Food Expo η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η παρουσία της συμμετοχής της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών στη Ν.Α. Ευρώπη, FOOD EXPO 2019. Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στο Metropolitan Expo στην Αθήνα από τις 16 έως τις 18 Μαρτίου. Την μεγάλη της δυναμική ως το κορυφαίο εκθεσιακό γεγονός στην Ν.Α Ευρώπη, που προβάλλει και αναδεικνύει τα προϊόντα της Ελλάδας αλλά και της Μεσογείου, επιβεβαίωσε η συμμετοχή 1.050 Ελλήνων και 250 ξένων εκθετών από 33 χώρες από όλο τον κόσμο. Η έκθεση προσέλκυσε περισσότερους από 70.000 ποιοτικούς επαγγελματίες από 28.000 επιχειρήσεις της Οργανωμένης Λιανικής, του Χονδρεμπορίου, της Βιομηχανίας Τροφίμων και Ποτών, των Ξενοδοχείων και της Μαζικής Εστίασης που αναζητούσαν νέα προϊόντα για να αναβαθμίσουν την επιχείρηση τους και που ήρθαν αποφασισμένοι να κλείσουν νέες εμπορικές ευκαιρίες και συμφωνίες.

 

Το περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, το οποίο καταλάμβανε, για πρώτη φορά τόσο μεγάλη έκταση (325 τ.μ.),  σε εξαιρετικά στρατηγική θέση, προσέλκυσε το ενδιαφέρον των επισκεπτών της έκθεσης, οι οποίοι είχαν  την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα θεσσαλικά κρασιά  και αποστάγματα, καθώς επίσης και να δοκιμάσουν μια πλούσια γκάμα εδεσμάτων  διαφόρων θεσσαλικών προϊόντων.

 

Η συμμετοχή  στην έκθεση αποτέλεσε μια ακόμη δυναμική προσπάθεια ενίσχυσης της εξωστρέφειας και της προώθησης των εξαγωγών, καθώς ενδιαφέρον για τα προϊόντα  έδειξαν εμπορικοί αντιπρόσωποι  αγορών από Ευρωπαϊκές αλλά και τρίτες χώρες όπως Hνωμένα Αραβικά Εμιράτα, οι ΗΠΑ, η Κίνα, η Ινδία, η Ρωσία, η Ιαπωνία, ο Καναδάς, η Βραζιλία, Λίβανος, αλλά και από χώρες της Ευρώπης όπως: Αυστρία, Δανία, Γαλλία, Γερμανία, Πολωνία, Ρουμανία, Ιταλία, Μεγάλη Βρετανία κ.ά.

 

Την θεσσαλική συμμετοχή τίμησαν με την παρουσία τους Έλληνες και ξένοι επίσημοι επισκέπτες δηλώνοντας την διάθεση συνεργασίας μετά από συζήτηση με την αντιπροσωπεία μας και τους εκθέτες, επισημαίνοντας δε τα συγχαρητήριά τους για την προσπάθεια που καταβάλλεται για την αναγνώριση της προστιθέμενης αξίας των Θεσσαλικών προϊόντων.

 

Την Περιφέρεια Θεσσαλίας εκπροσώπησαν ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γεώργιος Λαδόπουλος και οι γεωπόνοι της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας ΠΕ Λάρισας κ. Αννα–Ελευθερία  Πορίχη, κ. Αγγελική Εξάρχου  και κ. Αθηνά Μαλάκου.

Στην  αποστολή της Θεσσαλίας συμμετείχαν τα  επιμελητήρια και των τεσσάρων νομών της Περιφέρειας με  τις εξής επιχειρήσεις:

 

– Επιμελητήριο Λάρισας:

Επιχειρήσεις στο χώρο των τροφίμων

 

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ-ΜΠΙΖΙΟΣ ΑΕ, ΛΥΤΡΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ & ΥΙΟΙ ΟΕ, RENOVA – ENG, ΚΑΛΑΜΠΟΥΚΑ ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ – GREEBALS, ΒΟΒΟΛΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ-ΝΑΡΚΙΣΣΟΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΥ (ΦΙΛΥΡΑ), ΦΑΡΜΑ ΝΤΟΥΜΑ, ΩΔΗ ΣΤΟ ΡΟΔΙ (ΠΟΥΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ), ΓΕΩΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΕ, ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΖΩΗΣ, ΜΕΛΕΑΓΡΟΣ, ΧΡΥΣΗ ΜΗΛΙΑ, ΤΣΑΝΤΙΛΗΣ Χ – ΤΣΑΝΤΙΛΗΣ Δ Ο.Ε., ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΤΟΜΑΤΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ (ΘΕΣΤΟ), Alfa Seeds ABEE

 

Επιχειρήσεις στο χώρο των οίνων

 

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε., ΠΑΠΡΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ ΚΑΡΔΑΣΗ, Γ. Λόλας -Γ. Φτίκας Ο.Ε – ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ Ο.Ε., ΣΚΥΛΟΝΑΣΙΟΥ-ΑΛΑΤΑ ΕΛΕΝΗ – ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΑΛΑΤΑ,  ΖΥΘΟΠΟΙΑ ΠΗΝΕΙΟΥ Ι.Κ.Ε,  ΠΟΥΛΤΣΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΚΤΗΜΑ ΜΙΓΑΣ, ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΤΖΑΝΑΚΟΥΛΗ, ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ.

 

– Επιμελητήριο Μαγνησίας:

ΣΑΠΟΥΝΑΣ & ΣΙΑ ΑΕ, THETIDA – ΚΑΤΣΙΒΕΛΟΥ ΕΛΕΝΗ, ΒΑΒΛΙΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ,  ΛΑΪΤΣΟΣ Χ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. «ΦΛΕΓΓΑ», ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ, ΒΟΛΙΩΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ, ΜΙΚΡΟΖΥΘΟΠΟΙΪΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΛΥΧΝΑΡΑΣ ΒΕΡΓΙΝΑ Α.Ε., ΠΕΡΔΙΚΑΡΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ, ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

 

– Επιμελητήριο Τρικάλων:

Δ.ΖΕΡΒΟΠΟΥΛΟΣ ΑΒΕΕ, ΚΕΔΑΠ ΑΕ, ΜΠΑΡΔΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΤΑΣΟΥΛΑΣ ΕΠΕ – TASOULAS PEPPERS LT

Επίσης, στην έκθεση συμμετείχαν και οι: ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ ΑΕ – ΤΥΡΑΣ, ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΑΕ – ΔΙΒΑΝΗΣ, LA FARM AE, ΒΙΟΣΑΛ ΕΠΕ – FEINKOST, ΒΙΟΛΑΝΤΑ ΑΕ, ΔΕΡΜΙΣΗ ΜΠΙΣΚΟΤΟΠΟΙΙΑ ΕΠΕ, ΟΙΚΟΠΑΛ ΙΚΕ, ΧΑΤΖΗΣ ΑΡΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ, ΤΣΙΛΙΛΗΣ Κ. ΑΕ, ΛΑΝΑΡΑΣ ΑΕ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ, ΜΟΚΙΑΣ Γ. & ΣΙΑ ΟΕ

– Επιμελητήριο Καρδίτσας:

ΜΠΕΛΑΓΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ, ΑΝΕΠ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Α.Ε., ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΚΗ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΦΙΛΙΑΣ Α.Ε., Β. ΤΣΙΑΝΑΒΑΣ, ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΜΕΝΕΛΑΙΔΟΣ

 

 

 

Tags: , ,

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος στις εργασίες της ΔΣΟ στην Κύπρο

Επαφές με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της νήσου

Ο εισηγητής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετέβη στην Λεμεσό της Κύπρου, προκειμένου να συμμετάσχει στη συνεδρίαση της Διεθνούς Γραμματείας, των προέδρων και των εισηγητών της ΔΣΟ.

Στο πλαίσιο της παρουσίας τους στη μεγαλόνησο, τα μέλη της ΔΣΟ θα έχουν συναντήσεις με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία. Θα γίνουν δεκτοί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώ νωρίτερα θα έχουν συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, στο Υπουργείο Εξωτερικών και τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Δημήτρη Συλλούρη, στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Μετά το πέρας των εργασιών της ΔΣΟ θα πραγματοποιηθούν και τα εγκαίνια της Έκθεσης Αγιογραφίας «Η Ανάσταση του Ιησού», στο Ίδρυμα Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ′, στη Λευκωσία.

Στη ΔΣΟ συμμετέχουν αντιπροσωπείες ορθοδόξων βουλευτών από 25 χώρες.

 

Tags: , ,

Ρένα Καραλαριώτου: Κανένα ζώο αβοήθητο, κανένα αδέσποτο στο δρόμο.

* Προγραμματική Συμφωνία με τα φιλοζωϊκά σωματεία και συνεργασία με το ιδιωτικό κτηνιατρικό δυναμικό της Λάρισας για τη διαχείριση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων

Την κατάρτιση προγραμματικών συμφωνιών με τα φιλοζωϊκά σωματεία της Λάρισας, αλλά και τη στενή συνεργασία με το ιδιωτικό κτηνιατρικό δυναμικό του δήμου προτάσσει η υποψήφια δήμαρχος, κ.Ρένα Καραλαριώτου για τη διαχείριση του ζητήματος των αδέσποτων ζώων, στο πλαίσιο ενός συνολικού πλέγματος παρεμβάσεων για την επίλυση του προβλήματος.  «Θέλω να επισημάνω ότι τα ζώα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Ο σεβασμός και η φροντίδα τους είναι δείγμα πολιτισμού. Το σύνθημά μας πρέπει να είναι “κανένα ζώο αβοήθητο-κανένα αδέσποτο στο δρόμο», υπογραμμίζει η κ.Καραλαριώτου.

Παρουσιάζοντας τις θέσεις και τις προτάσεις της δημοτικής παράταξης «Λάρισα Μπροστά», η υποψήφια δήμαρχος τονίζει πως «οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε άμεσα και αποτελεσματικά το ζήτημα των αδέσποτων ζώων, με συγκεκριμένο σχέδιο και πρόγραμμα πουνα διαφυλάσσει την ακεραιότητα και την ευζωία των αδέσποτων, αλλά και δεσποζόμενων ζώων. Και φυσικά μια τέτοια προσπάθεια θα ευοδωθεί πάντα σε συνεργασία με τα φιλοζωικά σωματεία της περιοχής, αλλάκαι το ιδιωτικό κτηνιατρικό δυναμικό του δήμου μας.

Σκοπός του προγράμματος πρέπει να είναι αφενός η σταθεροποίηση, καταγραφή και η σταδιακή μείωση του αριθμού των αδέσποτων ζώων, μέσω της στείρωσης, σήμανσης, καταγραφής και υιοθεσίας τους κι αφετέρου η ευζωία τους με την εξασφάλιση της, κατά περίπτωση, κτηνιατρικής φροντίδας στα αδέσποτα της πόλης. Ταυτόχρονα θα επιδιώκεται η ενημέρωση και η καλλιέργεια συνείδησης του υπεύθυνου ιδιοκτήτη συντροφιάς, ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο της εγκατάλειψης ζώων καθώς και η προώθηση της υιοθεσίας από ανθρώπους, που θα τους χαρίσουν τη ζεστασιά και την ασφάλεια.

Στον πυρήνα των προτάσεών μας είναι η δημιουργία σύγχρονων καταφυγίων ζώων, σε δημοτικές εκτάσεις του Δήμου ή η εκμετάλλευση ήδη υπαρχουσών εγκαταστάσεων, σε συνεργασία με φορείς του τόπου μας, για την προσωρινή φιλοξενία τους. Σε εκείνους τους χώρους, θα μπορούμε να προσκαλούμε τους πολίτες που ενδιαφέρονται να υιοθετήσουν ένα αδέσποτο ζώο, με την καθιέρωση Ημέρας Επίσκεψης στα Καταφύγια Ζώων.

Καμία πρόταση, καμία παρέμβαση, κανένα σχέδιο και προγραμματισμός δεν μπορεί να πετύχει, εάν οι ίδιοι οι πολίτες δεν γίνουν κοινωνοί και συμμέτοχοι στην προσπάθεια. Η δημιουργία και υλοποίηση ενημερωτικής καμπάνιας για την υπεύθυνη κηδεμονία κατοικίδιων, τα αδέσποτα ζώα και τα δικαιώματά τους, είναι εργαλείο για την ευαισθητοποίηση του κόσμου σε αυτό το κρίσιμο ζήτημα.

Οι θέσεις μας συνοπτικά

 • Ψηφιοποίηση μητρώουαδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων.

Η επίγνωση των πραγματικών πληθυσμών θα μας δώσει τη δυνατότητα ουσιαστικών, συνετών και κυρίως προϋπολογισμένων παρεμβάσεων.

 • Σύμπραξη με τα τοπικά φιλοζωικά σωματεία.

Για την οργάνωση δικτύου φιλοξενιών, για προώθηση υιοθεσιών.

 • Εφαρμογή προγράμματος επιδοτούμενων στειρώσεων.

Σε δεσποζόμενα θηλυκά ζώα δημοτών με χαμηλά εισοδήματα.

 • Ενημερωτική καμπάνια.

Για την υπεύθυνη κηδεμονία κατοικίδιων, τα αδέσποτα ζώα και τα δικαιώματά τους.

 • Κατασκευή σύγχρονων καταφυγίων ζώων.

Μπορούν να δημιουργηθούν σε δημοτικές εκτάσεις του Δήμου. Για να εξασφαλιστεί η ομαλή ροή του υλοποιούμενου προγράμματος για τα αδέσποτα ζώα, είναι κρίσιμη η ίδρυση και λειτουργία του Δημοτικού Καταφυγίου ή η εκμετάλλευση ήδη υπαρχουσών εγκαταστάσεων, σε συνεργασία με φορείς του τόπου μας.

 • Προγραμματική Συμφωνία με ζωοφιλικές οργανώσεις.

Για την περισυλλογή, καταγραφή, σήμανση, κλινικό και εργαστηριακό έλεγχο υγείας, εμβολιασμό, υιοθεσία αδέσποτων ζώων.  Τα ζώα που θα περισυλλέγονται, θα φιλοξενούνται και θα φροντίζονται στα ειδικά καταφύγια, αλλά και σπίτια εθελοντών, έως ότου βρεθεί η ανάδοχη οικογένεια.

 • Καθιέρωση Ημέρας Επίσκεψης των κατοίκων στα καταφύγια ζώων.

Όσοι πολίτες ενδιαφέρονται, θα μπορούν να προχωρούν στην υιοθεσία των αδέσποτων ζώων της πόλης.

 • Ειδικοί κάδοι και εξοπλισμός.

Θα τοποθετηθούν σε πάρκα, πλατείες και πεζοδρόμιακάδοι για τις ακαθαρσίες ζώων, οι οποίοι θα είναι εξοπλισμένοι με γάντια και σακούλες.

 

Να σημειωθεί ότι η κ.Καραλαριώτου, στο πλαίσιο των επαφών με εκπροσώπους φορέων και συλλόγων, συναντήθηκε με μέλη των φιλοζωϊκών σωματείων Anim.A.L. και «Αδέσποτοι Εθελοντές. Στη συνάντηση μετείχαν η Αρχοντία Κωνσταντίνου (πρόεδρος) και Ανδριάνα Τσάγκα (μέλος) του Anim.A.L., η Αλεξάνδρα Μουστάκα (πρόεδρος) και η Χριστίνα Παπαδοπούλου (γραμματέας) των «Αδέσποτων Εθελοντών». Παρών στη συνάντηση και ο κτηνίατρος Δημήτριος Γκουγκουλής, που είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, στο ψηφοδέλτιο της δημοτικής παράταξης «Λάρισα Μπροστά».

Tags: , ,

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας προχωρά στην αποκατάσταση της Ιεράς Μονής Γεννήσεως Θεοτόκου Λιμποχόβου

 

Ένα σημαντικό θρησκευτικό και πολιτιστικό έργο συνολικού προϋπολογισμού 120.000 ευρώ για την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων είναι έτοιμο να δημοπρατηθεί στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την διάθεση των πιστώσεων από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Πρόκειται για το έργο «Εκτέλεση εργασιών αποκατάστασης Ιερού Ναού Παναγίας Μονής Λιμποχόβου Δ. Μετεώρων». «Σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις υπηρεσίες προχωράμε στην υλοποίηση της αποκατάστασης ενός σημαντικού μνημείου της θρησκευτικής μας κληρονομίας. Με σχεδιασμό και στρατηγική αναδεικνύουμε τα βυζαντινά θρησκευτικά μνημεία της Θεσσαλίας ενισχύοντας το ρεύμα θρησκευτικού τουρισμού» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

 

 

 

Tags: , ,

ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας με Συντονιστή Επιχειρήσεων Π.Υ. Βορείου Ελλάδος

Με το νέο Συντονιστή Επιχειρήσεων του Αρχηγείου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με έδρα τη Θεσσαλονίκη, Υποστράτηγο Σπυρίδων Βαρσάμη και τον Περιφερειακό Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας Αρχιπύραρχο Χρήστο Σπαθούλα, συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Στη συνάντηση τέθηκαν προτάσεις για δράσεις προστασίας, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου του 2019. Ενώ επισημάνθηκε και από τις δυο πλευρές η εποικοδομητική και στενή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ Περιφέρειας και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Με αποτέλεσμα η Περιφέρεια Θεσσαλίας να έχει τις λιγότερες πυρκαγιές σε όλη τη χώρα συγκριτικά με άλλες Περιφέρειες. Παράλληλα τονίστηκε η ιδιαίτερη συμβολή της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην ενίσχυση του εξοπλισμού των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας με την προμήθεια 19 πυροσβεστικών οχημάτων μέσω του ΕΣΠΑ.

 

 

 

 

 

 

Tags: , ,

Δώδεκα νέα έργα ύψους 7 εκατ. ευρώ για την Π.Ε Λάρισας

Δώδεκα νέα σημαντικά έργα υποδομής συνολικού προϋπολογισμού 7.095.200 ευρώ προχωρά το επόμενο διάστημα στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Μεταξύ των έργων περιλαμβάνονται η συντήρηση του δρόμου Πυργετού – Παλαιόπυργου, η κατασκευή πρόχειρων φραγμάτων σε παραποτάμιες θέσεις του Ενιπέα ποταμού, η αντιμετώπιση ολισθήσεων και καθιζήσεων στο Δήμο Αγιάς, η αποκατάσταση του δρόμου Βερδικούσια – Παλιάμπελα – Αμπελιά, η αποκατάσταση ανάπλασης και δικτύου αποχέτευσης στα παράλια του Δ. Αγιάς, ο καθαρισμός και η κοπή χόρτων σε όλο το οδικό δίκτυο της Π.Ε. Λάρισας, η αποκατάσταση της επαρχιακής οδού Μελιβοίας – Παλιουράς και η σύνδεση Ε.Ε.Λ.  των οικισμών Δήμου Αγιάς με δίκτυο άρδευσης.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός επεσήμανε τα εξής: «Δεν σταματάμε ούτε μέρα να μελετάμε, να σχεδιάζουμε και να παρεμβαίνουμε για την ασφάλεια του οδικού δικτύου. Προκειμένου ο πολίτης να μετακινείται σε δρόμους σύγχρονους και με υψηλές προδιαγραφές. Στεκόμαστε δίπλα σε κάθε συνάνθρωπό μας. Με σταθερά βήματα μπροστά, υλοποιούμε όλα όσα δεσμευτήκαμε στους συμπολίτες μας. Η Θεσσαλία  γίνεται η Περιφέρεια που θέλεις να ζεις και να δημιουργείς».
Αναλυτικότερα τα έργα έχουν ως εξής:

 

 • Έγκριση αποτελέσματος διαγωνισμού του έργου: : «Συντήρηση οδού  Πυργετός-Παλαιόπυργος (Δ. Τεμπών) Π.Ε.  Λάρισας τομέα Π.Ε.  Λάρισας », συνολικού προϋπολογισμού 700.000 €
 • Έγκριση αποτελέσματος διαγωνισμού του έργου: «Κατασκευή πρόχειρων φραγμάτων σε παραποτάμιες θέσεις του Ενιπέα ποταμού περιοχής Φαρσάλων, χρήση 2019», συνολικού προϋπολογισμού: 100.000 €
 • Έγκριση αποτελέσματος διαγωνισμού του έργου: «Αποκατάσταση ολισθήσεων, αντιμετώπιση καθιζήσεων, ενίσχυση τεχνικών επαρχιακών οδών Δήμου Αγιάς από θεομηνία», συνολικού προϋπολογισμού 000€
 • Δημοπράτηση του έργου: «Αποκατάσταση οδού από Βερδικούσια-Παλιάμπελα-Αμπελιά έως διασταύρωση στη θέση “Βαρκός”», συνολικού προϋπολογισμού 426.800 €
 • Έγκριση αποτελέσματος διαγωνισμού του έργου: «Αποκατάσταση εθνικής οδού Ελασσόνας – Δεσκάτης στα όρια Δ.Ε. Βερδικούσιας», συνολικού προϋπολογισμού: 580.000€
 • Δημοπράτηση του έργου «Έργο άμεσης αποκατάστασης ανάπλασης και δικτύου αποχέτευσης Βελίκας – Σωτηρίτσας – Αγιοκάμπου», συνολικού προϋπολογισμού: 3.300.000€
 • Έγκριση αποτελέσματος διαγωνισμού του έργου: «Αποκατάσταση επαρχιακής οδού Μελιβοίας – Παλιουριάς», συνολικού προϋπολογισμού 490.000€
 • Δημοπράτηση του έργου: «Σύνδεση Ε.Ε.Λ. παραλιακών οικισμών του Δήμου Αγιάς με δίκτυο άρδευσης» συνολικού προϋπολογισμού 490.000€
 • Δημοπράτηση του έργου: «Καθαρισμός κοπή χόρτων οδικού δικτύου Π.Ε. Λάρισας Βόρειου Τομέα 2019», συνολικού προϋπολογισμού 200.000€
 • Δημοπράτηση του έργου:« Προμήθεια χρώματος διαγραμμίσεως για τη συντήρηση του οδικού δικτύου Π.Ε. Λάρισας έτος 2019», συνολικού προϋπολογισμού 74.000€
 • Δημοπράτηση του έργου:« Προμήθεια ψύχρας ασφάλτου για τη συντήρηση του οδικού δικτύου Π.Ε. Λάρισας έτος 2019», συνολικού προϋπολογισμού 74.400€
 • Δημοπράτηση του έργου: «Καθαρισμός κοπή χόρτων οδικού δικτύου Π.Ε. Λάρισας Νοτίου Τομέα 2019», συνολικού προϋπολογισμού 200.000€

 

 

Tags: , ,

Σύλληψη ατόμου στη Λάρισα

Συνελήφθη (01-04-2019) το πρωί στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, ένας 53χρονος, διότι σε βάρος του εκκρεμεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για το αδίκημα της απάτης.

Παράλληλα χθές  (01-04-2019) το μεσημέρι στον Τύρναβο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τυρνάβου, ένας 46χρονος, διότι εκκρεμεί σε βάρος του απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας, με ποινή φυλάκισης (4) ετών, για το αδίκημα της ληστείας.

Tags: , ,

Στην Φαλάνη περιόδευσε ο Πέτρος Κρίκης

Περιοδεία στην κοινότητα της Φαλάνης και ομιλία στο πνευματικό κέντρο πραγματοποίησε ο υποψήφιος δήμαρχος Λάρισας Κρίκης Πέτρος, συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία υποψηφίων της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Φαλάνη, την Μάχη Ζούκα, Λιόλιο Θανάση, αλλά και τον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο Πάρη Λιόλιο.  Στην επαφή με τους κατοίκους της κοινότητας αναδείχθηκε η εγκατάλειψη από πλευράς του δήμου σε κοινόχρηστους χώρους, την κακή κατάσταση στην αγροτική οδοποιία, αλλά και την διαχρονική κοροϊδία και το «μπαλάκι ευθυνών» μεταξύ περιφέρειας και δήμου Λάρισας για την διάνοιξη του δρόμου από το φράγμα Γυρτώνης, και την απ’ ευθείας σύνδεσή του με την εθνική οδό.

Στην ομιλία του ο Πέτρος Κρίκης αναφέρθηκε στο κάλεσμα συνέπειας, αγώνα και ελπίδας που απευθύνει στο λαό της περιοχής το ΚΚΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση σε Δήμο και περιφέρεια Θεσσαλίας. Με αφορμή την δημοσίευση του καλέσματος της Κ.Ε. του ΚΚΕ για τις Ευρωεκλογές, κάλεσε τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της Φαλάνης να απορρίψουν τα κάλπικα διλλήματα, τις αυταπάτες που προσπαθούν να στήσουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ με τον  νέο «Δούρειο ίππο» «Πρόοδος – Συντήρηση». Αναδεικνύοντας ότι σήμερα το πραγματικά προοδευτικό είναι να έχουν οι εργαζόμενοι μόνιμη και σταθερή δουλειά, αξιοπρεπείς μισθούς, ελεύθερο χρόνο, δωρεάν πρόσβαση σε πολιτισμό και αθλητισμό.

Όσο για τις εκλογικές μάχες που έρχονται το Μάη ανέδειξε ότι δεν χωρίζονται αυτές οι πολιτικές μεταξύ τους, καθώς η μια αποτελεί συνέχεια της άλλης, καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση κατευθύνει, η κυβέρνηση υλοποιεί και οι περιφερειάρχες και οι δήμαρχοι εξειδικεύουν. Όσο για την πολιτική της απερχόμενης δημοτικής αρχής, τόνισε ότι και αυτή αποδείχθηκε μια από τα ίδια, παρά τις προσδοκίες που καλλιέργησε σε ένα κόσμο το 2014. Αποδείχθηκε άξιος συνεχιστής στην φορομπηχτική πολιτική, διαδεχόμενη στο φοροκυνηγητό την προηγούμενη δημοτική αρχή του κ. Τζανακούλη, που σήμερα συνενώθηκε με εκείνη της κ. Καραλαριώτου. Και οι δυο τους δεν έχουν σε πρώτη προτεραιότητα την καθημερινότητα του δημότη και αυτό φαίνεται και από την κατάσταση των κοινόχρηστων χώρων και στη Φαλάνη, τις παρατημένες παιδικές χαρές, τις ελλείψεις σε παιδικούς σταθμούς, τις αθλητικές και πολιτιστικές υποδομές που παρακμάζουν, την κακή κατάσταση των δρόμων και των πλατειών. Επομένως ο «σκυλοκαβγάς» που στήνεται για να «θολώσουν» τα νερά έχει να κάνει με το ποιος από τους δυο θα έχει την «κουτάλα» της διαχείρισης του δήμου για την εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών ομίλων της περιοχής, ακόμη και για το ποιους ξεχωριστούς επιχειρηματίες θα εξυπηρετήσουν.

Και κατέληξε ότι η εγκατάλειψη της καθημερινότητας από τη μεριά του δήμου πρέπει  να αποτελέσει κριτήριο ψήφου για το λαό, να ενισχύσει εκείνες τις δυνάμεις που παλεύουν δίπλα του όλο το χρόνο και που έχουν στην προμετωπίδα τους την εξυπηρέτηση των αναγκών του. Γι’ αυτό χρειάζεται ο λαός να δώσει ενιαία απάντηση στην ενιαία επίθεση που δέχεται, ισχυροποιώντας το ΚΚΕ παντού, στην ευρωβουλή, στους δήμους και τις περιφέρειες.

Tags: , ,

Επίσκεψη της Άννας Βαγενά στη Δημοτική Κοινότητα Μελισσοχωρίου

Η βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Λάρισας Άννα Βαγενά πραγματοποίησε σήμερα, 2/04/19, επίσκεψη στη Δημοτική Κοινότητα Μελισσοχωρίου του Δήμου Κιλελέρ, κατά την οποία συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Κιλελέρ, κ. Αθανάσιο Νασιακόπουλο, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Μελισσοχωρίου, κ. Δημήτρη Ροϊδούλη,τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Κιλελέρ, κ. Απόστολο Κοντογιάννη, τον Αντιδήμαρχο για την Δημοτική Ενότητα Πλατυκάμπου Κιλελέρ, κ. Ιωάννη Κουκούτση, τον Αντιδήμαρχο για τις Δημοτικές Ενότητες Κιλελέρ και Αρμενίου, κ. Ιωάννη Μπακαλόπουλο και τον Πρόεδρο του Γ.Ο.Ε.Β. Θεσσαλίας, κ. Δημήτρη Παπαμιχαήλ.

 

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε εκτενώς το θέμα των εισφορών προς τον Γ.Ο.Ε.Β., που αφορούν τις τοπικές κοινότητεςΜελισσοχωρίου,Κιλελέρ, Γαλήνης και Πλατυκάμπου. Ήταν μία πολύ εποικοδομητική συζήτηση, κατά την οποία ακούστηκαν όλες οι απόψεις. Η Άννα Βαγενά δεσμεύτηκε ότι θα προωθήσει τα αιτήματα και τις εισηγήσεις των εκπροσώπων των κοινοτήτων στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

 

Tags: , ,

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων στη διημερίδα BLUEMED στην Αλόννησο

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων

σας καλούν στη διημερίδα

 

 Το BLUEMED στην Αλόννησο

Για την ενάλια πολιτιστική κληρονομιά και το σχεδιασμό για τη διαχείρισή της

6 & 7 Απριλίου 2019

 

Σάββατο 6/4/2019 11.00 στη Στενή Βάλα Αλοννήσου

Μια βουτιά στην Περιστέρα

Επαγγελματίες της κατάδυσης θα ξεναγηθούν στον επισκέψιμο ενάλιο αρχαιολογικό χώρο (πληροφορίες για προϋποθέσεις-δηλώσεις συμμετοχής βλ. thessaly.gov.gr)

 

Σάββατο 6/4/2019

16.00 -19.00 στο Δημαρχείο Αλοννήσου

Ημερίδα ανοιχτή στο κοινό

 

16.00-16.15 Χαιρετισμοί

Κωνσταντίνος Στρατής, Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού

Κωνσταντίνος Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Πέτρος Βαφίνης, Δήμαρχος Αλοννήσου

 

16.15-16.30 Ελπίδα Χατζηδάκη, πρώην Διευθύντρια της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων, «Το ναυάγιο της Περιστέρας: η ανασκαφή και τα πρώτα συμπεράσματα»

16.30-16.45 Δημήτρης Κουρκουμέλης, υπεύθυνος Γραφείου Θεσσαλονίκης της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων, «Θαλάσσιοι δρόμοι και αρχαία ναυάγια στο Κεντρικό Αιγαίο»

16.45-17.00 Σπυρίδων Ιωσηφίδης, Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Θαλασσίου Πάρκου Αλοννήσου Βορείων Σποράδων- Δημήτρης Πουρσανίδης & Βασιλική Βασιλοπούλου, ΕΛΚΕΘΕ (πρόγραμμα Interreg Med AMAre), «Η διατήρηση της φυσικής κληρονομιάς στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου Βορείων Σποράδων και η σημασία της»

 

17.00-17.15 Διάλειμμα

 

17.15-17.30 Αγγελική Βενέτη, Συντονίστρια Προγράμματος BLUEMED, Περιφέρεια Θεσσαλίας, «Η σημασία του BLUEMED για την Περιφέρεια Θεσσαλίας»

17.30-17.45 Παρή Καλαμαρά, Διευθύντρια της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων, «Ο σχεδιασμός για τους Επισκέψιμους Ενάλιους Αρχαιολογικούς χώρους»

17.45-18.00 Πολυτίμη Γραββάνη, Προϊσταμένη Μονάδας Α’ της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του ΠΕΠ Θεσσαλίας, «Η συμβολή του ΠΕΠ Θεσσαλίας στην ανάδειξη των Επισκέψιμων Ενάλιων Αρχαιολογικών Χώρων»

18.00-18.15 Άγγελος Μαγκλής, Ατλαντίς Συμβουλευτική, «Το πρόγραμμα BLUEMED και η αναπτυξιακή προοπτική των Βορείων Σποράδων»

18.15-19.00 Συζήτηση

 

Κυριακή 7/4/2019 10.00 στη Στενή Βάλα Αλοννήσου

Μια βουτιά στην Περιστέρα

Ερασιτέχνες αυτοδύτες θα ξεναγηθούν στον επισκέψιμο ενάλιο αρχαιολογικό χώρο (πληροφορίες για προϋποθέσεις-δηλώσεις συμμετοχής βλ. thessaly.gov.gr)

 

Κυριακή 7/4/2019 15.00-17.00  στο Δημαρχείο Αλοννήσου

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για επαγγελματίες της κατάδυσης

Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων  −  Πανεπιστήμιο Πατρών, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών

 

Tags: , ,

Μάξιμος:Το μακεδονικό θα βαρύνει και στην κάλπη των ευρωεκλογών

«Κάποιοι πίστεψαν ότι το μακεδονικό θα θαφτεί κάτω από τις προεκλογικές υποσχέσεις για επιδόματα και παροχές. Όμως λάθεψαν οικτρά. Το μακεδονικό θα βαρύνει και στην κάλπη των ευρωεκλογών σε όλη τη χώρα κι όχι μόνο στη Βόρειο Ελλάδα». Τα παραπάνω τόνισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μιλώντας στην παρουσίαση του βιβλίου του πρέσβη επί τιμή κ. Αλέξανδρου Μαλλιά «Ελλάδα και Βόρεια Μακεδονία. Η Αυτοψία της Δύσκολης Συμφωνίας των Πρεσπών» που πραγματοποιήθηκε στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο στη Λάρισα. Για το βιβλίο εκτός του συγγραφέα και του κ. Χαρακόπουλου μίλησε και ο αρθρογράφος-συγγραφέας κ. Άγγελος Πετρουλάκης, ενώ την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος κ. Λευτέρης Παπαστεργίου.

Ο Θεσσαλός πολιτικός στην ομιλία αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στις ευρωεκλογές στον κ. Μαλλιά, που είναι υποψήφιος στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, τόνισε ότι οι προβληματισμοί που εκφράζει στο βιβλίο του ο έμπειρος διπλωμάτης πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπ’ όψιν καθώς «η συμφωνία χωλαίνει, διότι η κυβέρνηση έκανε απαράδεκτες παραχωρήσεις στα ουσιώδη ζητήματα που είναι η εθνικότητα, η γλώσσα αλλά και η ιστορία».

 

Μακεδονικά προϊόντα…

Ο κ. Χαρακόπουλος υπογράμμισε ότι «πλέον, οι ελληνικές επιχειρήσεις στη Μακεδονία οφείλουν να αποδείξουν την ελληνική μακεδονικότητά τους. Κοινώς εκεί που μας χρωστούσαν μας παίρνουν και το βόδι. Και δεν νομίζω ότι η λύση στο πρόβλημα είναι να κάνουμε τον χωροφύλακα, όπως πρότεινε ο κ. Τσίπρας στους Μακεδόνες επιχειρηματίες. Εδώ απαιτείται μια αποφασιστική πολιτική για την επόμενη μέρα της συμφωνίας, με ένα μόνιμο παρατηρητήριο που να ελέγχει τα πάντα, με την χρήση του βέτο στην ενταξιακή πορεία των Σκοπίων στην ΕΕ. Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη, υπάρχουν 35 κεφάλαια, δεν θα αφήσουμε τους Μακεδόνες επιχειρηματίες μόνους τους».

 

Δημεύσεις στη Χειμάρρα…

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε και στο πρόβλημα των Ελλήνων της Β. Ηπείρου, λέγοντας ότι «απέναντι σε μια Αθήνα, που θάβει όπως όπως την δολοφονία του ομογενούς Κατσίφα από τις αλβανικές δυνάμεις ασφαλείας, ο Ράμα προχωρά ακάθεκτος στο σχέδιό του για δήμευση της περιουσίας των Ελλήνων στη Χιμάρα. Απαιτείται μια αποφασιστική πολιτική, μια πολιτική υπεράσπισης των εθνικών δικαίων με χρήση όλων των εργαλείων που έχουμε στα χέρια μας. Και πρωτίστως του βέτο στην ενταξιακή πορεία της Αλβανίας στην ΕΕ»

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος κλείνοντας επικέντρωσε στην κρισιμότητα αυτών των ευρωεκλογών, «διότι σημαντικές αποφάσεις λαμβάνονται για τη χώρα στις Βρυξέλες. Η ένταξη μας από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή στην ΕΕ δεν ήταν στόχος που υπηρέτησε με συνέπεια στη ζωή του μόνο για την οικονομική ευημερία των Ελλήνων. Πρωτίστως ήταν για την ασφάλεια της χώρας που είναι καταδικασμένη να ζει με έναν προκλητικά επεκτατικό γείτονα. Όπως, όμως, επισημαίνει ο πρέσβης Μαλλιάς “το ασφαλές λιμάνι της Ευρώπης δεν προσφέρει πάντοτε προστασία, ειδικά σε δυσκολοκυβέρνητα πλοία”. Να γιατί η επόμενη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη πρέπει να έχει ισχυρή εντολή. Για να μπορεί να κρατά σταθερά το τιμόνι του εθνικού μας σκάφους!».

Tags: , ,

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει διακοπή νερού λόγω εκτέλεσης έργων

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι την Τετάρτη 3 Απριλίου και από ώρα 9:00 μέχρι 14:00 θα γίνει διακοπή νερού λόγω εκτέλεσης έργων ύδρευσης στις παρακάτω οδούς:

 • Μιαούλη (από Μανδηλαρά μέχρι Κανάρη)
 • Κανάρη (από Μιαούλη μέχρι Υψηλάντου)

 

 

 

Tags: , ,

«Το μαύρο μπαλόνι» στο Χατζηγιάννειο

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό

Ο Σύλλογος Γονέων – Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Λάρισας σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, διοργανώνει την Πέμπτη 4 Απριλίου στις 20:00 στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο, την προβολή της ταινίας “The Black Balloon” – «Το Μαύρο μπαλόνι»(2008), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό.

Μετά το τέλος της προβολής θα ακολουθήσει συζήτηση.

Είσοδος ελεύθερη..

Έγχρ. | Διάρκεια: 97′

Αυστραλέζικη ταινία, σκηνοθεσία Έλισα Ντάουν με τους: Ρις ΓουέικφιλντΤόνι ΚολέτΤζέμα ΓουόρντΛουκ Φορντ

 

Λίγα λόγια για την ταινία:
Ο 16χρονος Τόμας προσπαθεί να τα βρει με τον εαυτό του, να προσαρμοστεί στο καινούργιο του σχολείο και να γοητεύσει την όμορφη Τζάκι. Το μεγαλύτερο πρόβλημά του όμως παραμένει ο αυτιστικός αδελφός του Τσάρλι, με τον οποίο δυσκολεύεται να συμβιώσει αρμονικά.. Τελικά, μαζί με το κορίτσι του, την Τζάκι, ο Τόμας θα ξεκινήσει ένα συναισθηματικό ταξίδι συμφιλίωσης αλλά και αφοσίωσης με τον Τσάρλι,  που θα τον αλλάξει για πάντα.

Mια όμορφη ταινία για την προσαρμογή, την ανακάλυψη της αγάπης και την αποδοχή της οικογένειας. Τιμήθηκε με βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Τμήμα Generation 14-plus στο Φεστιβάλ Βερολίνου.

Μιχάλης Παπαματθαίου - Σάββατο βγαίνω
Γιώργος Μαζωνάκης - Ένα θαύμα
Αντώνης Ρέμος - Δε θέλω να μ΄ αγαπάς
Πάνος Κιάμος - Δύσκολα βράδια
Βασίλης Καρράς - Όπως παλιά
Πέγκυ Ζήνα - Με την πλάτη στον τοίχο
Νότης Σφακιανάκης - Ένα με τη νύχτα
Γιάννης Πλούταρχος - Σε τέσσερις τοίχους
Άρης Καμπάνος - Μη ρωτάς
Νίνο - Ακόμα σε ζητώ

 


Απρίλιος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930EC