Ειδήσεις

Στην Φαλάνη περιόδευσε ο Πέτρος Κρίκης


Περιοδεία στην κοινότητα της Φαλάνης και ομιλία στο πνευματικό κέντρο πραγματοποίησε ο υποψήφιος δήμαρχος Λάρισας Κρίκης Πέτρος, συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία υποψηφίων της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Φαλάνη, την Μάχη Ζούκα, Λιόλιο Θανάση, αλλά και τον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο Πάρη Λιόλιο.  Στην επαφή με τους κατοίκους της κοινότητας αναδείχθηκε η εγκατάλειψη από πλευράς του δήμου σε κοινόχρηστους χώρους, την κακή κατάσταση στην αγροτική οδοποιία, αλλά και την διαχρονική κοροϊδία και το «μπαλάκι ευθυνών» μεταξύ περιφέρειας και δήμου Λάρισας για την διάνοιξη του δρόμου από το φράγμα Γυρτώνης, και την απ’ ευθείας σύνδεσή του με την εθνική οδό.

Στην ομιλία του ο Πέτρος Κρίκης αναφέρθηκε στο κάλεσμα συνέπειας, αγώνα και ελπίδας που απευθύνει στο λαό της περιοχής το ΚΚΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση σε Δήμο και περιφέρεια Θεσσαλίας. Με αφορμή την δημοσίευση του καλέσματος της Κ.Ε. του ΚΚΕ για τις Ευρωεκλογές, κάλεσε τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της Φαλάνης να απορρίψουν τα κάλπικα διλλήματα, τις αυταπάτες που προσπαθούν να στήσουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ με τον  νέο «Δούρειο ίππο» «Πρόοδος – Συντήρηση». Αναδεικνύοντας ότι σήμερα το πραγματικά προοδευτικό είναι να έχουν οι εργαζόμενοι μόνιμη και σταθερή δουλειά, αξιοπρεπείς μισθούς, ελεύθερο χρόνο, δωρεάν πρόσβαση σε πολιτισμό και αθλητισμό.

Όσο για τις εκλογικές μάχες που έρχονται το Μάη ανέδειξε ότι δεν χωρίζονται αυτές οι πολιτικές μεταξύ τους, καθώς η μια αποτελεί συνέχεια της άλλης, καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση κατευθύνει, η κυβέρνηση υλοποιεί και οι περιφερειάρχες και οι δήμαρχοι εξειδικεύουν. Όσο για την πολιτική της απερχόμενης δημοτικής αρχής, τόνισε ότι και αυτή αποδείχθηκε μια από τα ίδια, παρά τις προσδοκίες που καλλιέργησε σε ένα κόσμο το 2014. Αποδείχθηκε άξιος συνεχιστής στην φορομπηχτική πολιτική, διαδεχόμενη στο φοροκυνηγητό την προηγούμενη δημοτική αρχή του κ. Τζανακούλη, που σήμερα συνενώθηκε με εκείνη της κ. Καραλαριώτου. Και οι δυο τους δεν έχουν σε πρώτη προτεραιότητα την καθημερινότητα του δημότη και αυτό φαίνεται και από την κατάσταση των κοινόχρηστων χώρων και στη Φαλάνη, τις παρατημένες παιδικές χαρές, τις ελλείψεις σε παιδικούς σταθμούς, τις αθλητικές και πολιτιστικές υποδομές που παρακμάζουν, την κακή κατάσταση των δρόμων και των πλατειών. Επομένως ο «σκυλοκαβγάς» που στήνεται για να «θολώσουν» τα νερά έχει να κάνει με το ποιος από τους δυο θα έχει την «κουτάλα» της διαχείρισης του δήμου για την εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών ομίλων της περιοχής, ακόμη και για το ποιους ξεχωριστούς επιχειρηματίες θα εξυπηρετήσουν.

Και κατέληξε ότι η εγκατάλειψη της καθημερινότητας από τη μεριά του δήμου πρέπει  να αποτελέσει κριτήριο ψήφου για το λαό, να ενισχύσει εκείνες τις δυνάμεις που παλεύουν δίπλα του όλο το χρόνο και που έχουν στην προμετωπίδα τους την εξυπηρέτηση των αναγκών του. Γι’ αυτό χρειάζεται ο λαός να δώσει ενιαία απάντηση στην ενιαία επίθεση που δέχεται, ισχυροποιώντας το ΚΚΕ παντού, στην ευρωβουλή, στους δήμους και τις περιφέρειες.

Προηγούμενο άρθρο Επίσκεψη της Άννας Βαγενά στη Δημοτική Κοινότητα Μελισσοχωρίου
Επόμενο άρθρο Σύλληψη ατόμου στη Λάρισα