Ειδήσεις

Δημήτρης Καρανίκας Υποψήφιος Δήμαρχος Ελασσόνας


ΑΝ ΟΧΙ ΤΩΡΑ ΠΟΤΕ?

Ήδη άρχισαν τα “δούναι και λαβείν

Στο ίδιο έργο θεατές.

Οι υπεύθυνοι της καθυστέρησης και της υποανάπτυξης, της μιζέριας ,και μιας κοινωνίας που σέρνεται σε μια τριτοκοσμική επαρχία, πήραν και πάλι τους δρόμους για να μάς ξανασώσουν.

Υποσχέσεις, λόγια, μεγάλα και πάλι λόγια, φανφάρες, χάντρες για τους ιθαγενείς.

Επιστρατεύουν δε και κάτι που δεν έχει ανάγκη ο τόπος μας, εισαγόμενους, αυτόκλητους, “Σωτήρες” και μάλιστα με άρον-άρον μετεγγραφές και μεταγραφές.

Κάποιοι περιμένουν το φιλικό χτύπημα στην πλάτη, την υπόσχεση κάποιου ευτελούς μικρορουσφετιού, να ευδαιμονήσουν, και με τα προεκλογικά  κεράσματα, ενώ τον άλλον καιρό, “μην είδατε τον Παναή”.Να τους πουν πόσο σπουδαίοι είναι και πόσο θα συμβάλλουν στην προκοπή του τόπου.

Τα γκισέμια του σογιού θα αναλάβουν την καθοδήγηση- ποδηγέτηση των υπολοίπων.

Σοβαροφανείς παράγοντες θα αναλάβουν το κοουτσάρισμα των υποψηφίων.

Ευεργέτες εργολάβοι και άλλα συμφέροντα θα προικοδοτήσουν, με το αζημίωτο βέβαια, αυτούς με τους οποίους θα κάνουν αύριο μπίζνες.

Θα ζητήσουν την υποταγή σου για άλλη μια φορά και την ψήφο σου για να ξεχρεώσεις κάποια υποχρέωση. Υποχρέωση, που ενώ ήταν δικαίωμά σου, σου την πούλησαν ρουσφέτι. Κι εσύ φίλε μου νομίζεις ότι έχεις άκρες, μέσον, βύσματα, γνωριμίες…που στην ουσία είναι το καπίστρι που σε σέρνουν.

 

Έτσι φιλαράκο, θα εκχωρήσεις για άλλη μια φορά τα δημοκρατικά σου δικαιώματα, την αξιοπρέπειά σου, το αύριο το δικό σου, των παιδιών σου, των συμπατριωτών σου αναζητώντας προστάτες και κάνοντας μάγκες και ισχυρούς τους πολύξερους, αυτούς που σε δούλευαν και σε χρησιμοποίησαν για να γίνουν αυτοί παράγοντες.

Μην ψάχνεις για προστάτες αν δεν μπορείς να προστατέψεις μόνος σου τον εαυτό σου. Απλά κοίτα πώς θα απαλλαγείς από αυτούς.

Για να μη λες και πάλι την επόμενη των εκλογών ” όλοι ίδιοι είναι “. Όχι φίλε μου, δεν είναι όλοι ίδιοι. Υπάρχουν άνθρωποι με ιδανικά και αξίες. Ψάξε γύρω σου και θα τους βρεις. Με σεβασμό στη δημοκρατία, τη διαφάνεια και την αξιοκρατία.Τις ισότιμες συνεργασίες και όχι τις συναλλαγές.

Για να μην απαιτείς από τους άλλους να κάνουν αυτό που δεν έκανες εσύ και να τους ενοχοποιείς.

Πάψε να μιζεριάζεις, να ωχαδερφιάζεις υποταγμένος στον μικροψυχισμό σου.

Πάρε την τύχη στα χέρια σου και διαμόρφωσέ την εσύ. Έλα να αλλάξουμε μαζί, αυτά που μας ενοχλούν.

Με ενεργή συμμετοχή και κοινή δράση για τη λύση των μικρών και μεγάλων προβλημάτων, χωρίς ανάθεση σε άλλους.

Κι αυτή την ευκαιρία σου τη δίνει ο συνδυασμός

ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. ( Υποψήφιος Δήμαρχος για το Δήμο Ελασσόνας, Δημήτρης Καρανίκας και οι συνεργάτες)

Προηγούμενο άρθρο Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω σήραγγας Τ1
Επόμενο άρθρο «Το μαύρο μπαλόνι» στο Χατζηγιάννειο