Tags: , ,

Εξιχνίαση κλοπής στη Λάρισα

Εξιχνιάστηκε περίπτωση κλοπής που διαπράχθηκε στη Λάρισα και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 30χρονου, για το αδίκημα της κλοπής. Όπως προέκυψε στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας κατά το χρονικό διάστημα από (13-12-2018) έως (16-01-2019), ο δράστης αφαίρεσε προπληρωμένη κάρτα 27χρονης, με την οποία πραγματοποίησε συνολικά δεκαέξι ανέπαφες ηλεκτρονικές συναλλαγές σε επιχειρήσεις, συνολικής αξίας (160,83) ευρώ.

Tags: , ,

Αγοραστός:Έργο στο οποίο διεισδύουν οι επιθυμίες των κατοίκων της περιοχής

Τη μελέτη για την Περιφερειακή Οδό της Ελασσόνας καταθέτει προς έγκριση στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 6.000.000 ευρώ και μήκους 2,5 χλμ και αφορά τη σύνδεση της Δευτερεύουσας Εθνικής Οδού Λάρισας – Ελασσόνας με την επαρχιακή οδό Τυρνάβου – Ελασσόνας. Αυτά έγιναν γνωστά σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός παρουσία του Δημάρχου Ελασσόνας Νίκου Ευαγγέλου.

 

Σε δηλώσεις του ο κ. Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής: «Ολοκληρώσαμε τη μελέτη για την Περιφερειακή Οδό της Ελασσόνας. Είναι ένα έργο στο οποίο διεισδύουν οι επιθυμίες των ανθρώπων της περιοχής. Σε συνεργασία με το Δήμαρχο Ελασσόνας Νίκο Ευαγγέλου ολοκληρώθηκε η μελέτη η οποία οδηγεί σε ένα οδικό έργο 2,5 χλμ., με παράπλευρους αγροτικούς δρόμους και τρεις κυκλικούς κόμβους. Είναι ένα σημαντικό έργο συνολικού προϋπολογισμού 6.000.000 ευρώ».

 

Σε δηλώσει του ο κ. Νίκος Ευαγγέλου υποστήριξε τα εξής: «Είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε σήμερα σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό μια μεγάλη προσπάθεια. Είναι μια μελέτη για την Περιφερειακή Οδό της Ελασσόνας 2,5χλμ. Είναι μια μελέτη που έπρεπε να προχωρήσει εδώ και πολλά χρόνια. Εμείς το πιστέψαμε και φτάσαμε στην υλοποίηση της. Είναι θέμα χρόνου πλέον να φτάσουμε στην τελική της φάση και στον ανάδοχο».

 

Στη συνέντευξη τύπου παραβρεθήκαν ο Γενικός Διευθυντής της Περιφέρειας Θεσσαλίας Κώστας Μέγας και τα στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Ε. Λάρισας Χρήστος Ντάγιας και Στέλιος Δημότσιος.

 

Στοιχεία έργου

Αντικείμενο της παρούσης μελέτης οδοποιϊας αποτελεί η κατασκευή της Περιφερειακής Οδού Ελασσόνας,  συνολικού μήκους 2,50 Κμ  από τον ισόπεδο κόμβο (Ι/Κ) διασταύρωσης αυτής με την Εθνική Οδό Λάρισας – Ελασσόνας, έως και την συμβολή αυτής με την Δημοτική Οδό Ελασσόνας . Με την συγκεκριμένη χάραξη επιτυγχάνεται η σύνδεση της Δευτερεύουσας Εθνικής Οδού Λάρισας – Ελασσόνας με την επαρχιακή οδό Τυρνάβου – Ελασσόνας στην Χ.Θ. 2+458,00. (επαρχιακή οδός 18)

Στο φυσικό αντικείμενο του συγκεκριμένου έργου περιλαμβάνονται:

 1. Η δημιουργία ισόπεδου τρισκελούς κυκλικού κόμβου ενός δακτυλίου κυκλοφορίας διαμέτρου D=36.50m, στην διασταύρωση της Εθνικής Οδού Λάρισας – Ελασσόνας παρά την Χ.Θ. 0+0,00.
 2. Η δημιουργία ισόπεδου τετρασκελούς κυκλικού κόμβου ενός δακτυλίου κυκλοφορίας διαμέτρου D=35.00m, στην διασταύρωση της Περιφερειακής οδού με το δευτερεύον επαρχιακό δίκτυο (επαρχιακή οδός 13) στην Χ.Θ. 1+055,00.
 3. Η δημιουργία ισόπεδου τετρασκελούς κυκλικού κόμβου ενός δακτυλίου κυκλοφορίας διαμέτρου D=35.00m, στην διασταύρωση της Περιφερειακής οδού με την επαρχιακή οδό Τυρνάβου – Ελασσόνας (Δευτερεύον Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο – Επαρχιακή οδός 18) στην Χ.Θ. 2+458,00.
 4. Η δημιουργίας ισόπεδου κόμβου τύπου – Τ στην συμβολή της Περιφερειακής οδού με την Δημοτική Οδό Ελασσόνας στην Χ.Θ. 2+593,50.
 5. Δημιουργία παράπλευρου αγροτικού οδικού δικτύου για την εξυπηρέτηση των παρόδιων αγροτεμαχίων στα τμήματα εκείνα για τα οποία δεν εξασφαλίζεται πρόσβαση από τον εγκεκριμένο αναδασμό.

 

Ηλεκτροφωτισμός :                                  

Στο έργο θα γίνει εγκατάσταση ηλεκτροφωτισμού σε όλο το μήκος του.  Ο σχεδιασμός του συστήματος ηλεκτροφωτισμού του έργου θα είναι για εγκατάσταση συνεχούς ηλεκτροφωτισμού. Τα φωτιστικά σώματα οδικού φωτισμού τύπου βραχίονα, θα είναι τελευταίας τεχνολογίας με φωτεινές πηγές τεχνολογίας διόδων φωτοεκπομπής (LED), προσφέροντας πολλά πλεονεκτήματα, όπως:

 • Μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας – έως και 85%
 • Καλή απόδοση χρωμάτων, καθιστώντας ευκολότερο για τους χρήστες τον προσανατολισμό τους
 • Μεγάλη διάρκεια ζωής – μέχρι και 100.000 ώρες, με αποτέλεσμα σε λιγότερο συντήρηση
 • Ενιαίο, υψηλής ποιότητας λευκό φώς, με θερμοκρασία χρώματος 4.000Κ

 

Tags: , ,

Ισχυρή κερδοφορία και υψηλή διανομή μερίσματος στους μετόχους της ΕΔΑ ΘΕΣΣ για το 2018

Η επιτυχημένη πορεία του 2018 αποτυπώθηκε στην επίτευξη του συνόλου των επιχειρησιακώνστόχων της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, καλύπτοντας όλο το εύρος των δραστηριοτήτων της. Ειδικότερα, πέτυχε αδιάλειπτη διανομή και την ασφάλεια του εφοδιασμού, τήρηση με συνέπεια του Προγράμματος Ανάπτυξης της και του προγραμματισμού τροφοδότησης όλων των νέων περιοχών, με τη διείσδυση του φυσικού αερίου να αγγίζει το 60% στις περιοχές της Αδείας. Παράλληλα, η Εταιρεία παρουσίασε ισχυρή κερδοφορία με αποτέλεσμα την οικονομική αποδοτικότητα για τους μετόχους (ΔΕΠΑ, ΕΝΙ) με διανομή μερισμάτων, τα οποία ανέρχονται σε € 21,1εκ., αύξηση περίπου κατά 30% σε σχέση με τα μερίσματα του 2017.

Τα θετικά αποτελέσματα συνεχίζονται και το 2019, καθώς κατά το πρώτο δίμηνο οινέες συνδέσειςανήλθαν σε 3.381, αύξηση κατά 57% σε σχέση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο του προηγούμενου έτους καιοι διανεμηθέντες όγκοι φυσικού αερίου άγγιξαν τα167,9 εκ. κυβικά μέτρα, ξεπερνώντας κατά 29%το α’ δίμηνο του 2018.

Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ, παραμένει ηγέτης στην αγορά φυσικού αερίου και καινοτομεί για ακόμα μια φορά με την παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου μέσω του ψηφιακού μετασχηματισμού και την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών. Γεγονός που επιβεβαιώνεται από την πρόσφατη υλοποίηση της νέας εφαρμογής ψηφιακής ενημέρωσης των Χρηστών Διανομής και καταναλωτών για την εξέλιξη των εργασιών σύνδεσης στο δίκτυο φυσικού αερίου, μέσω της σχετικής ενότητας στην εταιρική ιστοσελίδα www.edathess.gr.

 

 

 

 

 

Tags: , ,

Ο Θανάσης Νασιακόπουλος για την επέτειο της εξέγερσης των αγροτών

Η σημερινή 109η επέτειος  από τον ξεσηκωμό των αγροτών της Θεσσαλικής γης δεν πρέπει να έχει μόνο επετειακό χαρακτήρα. Δεν αρκεί η θύμηση και η μνημόνευση του αγώνα τους. Σήμερα είναι επιτακτικό το αίτημα να κάνουμε ένα βήμα μπροστά. Σε αυτή τη δύσκολη εποχή πρέπει όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν και να συνδράμουμε έτσι ώστε ο αγροτικός κόσμος να προχωρήσει κι άλλο. Το οφείλουμε στους Θεσσαλούς αγρότες που ξεσηκώθηκαν ενάντια στην αδικία στις 6 του Μάρτη του 1910. Το οφείλουμε στον Μαρίνο Αντύπα ο οποίος άφησε την πατρίδα του την Κεφαλονιά και τις σπουδές του στη Νομική σχολή Αθηνών για να έρθει στη Θεσσαλία και να αγωνιστεί για το δίκαιο των εργατών της γης. Το οφείλουμε στους νεκρούς της εξέγερσης του Κιλελέρ που, και αυτοί, όπως ο Αντύπας έδωσαν το αίμα για να έχουν οι κολίγοι μια καλύτερη θέση κάτω από τον ήλιο. 109 χρόνια μετά βρισκόμαστε εδώ για να θυμίσουμε, κυρίως στη νέα γενιά, τα πόσα οφείλει σε αυτούς που εξεγέρθηκαν ενάντια στην αδικία. Τα γεγονότα στο Κιλελέρ στις 6 Μαρτίου 1910 δεν εμφανίστηκαν από το πουθενά. Ήρθαν ως φυσικό επακόλουθο των άθλιων συνθηκών διαβίωσης των κολίγων και της απάνθρωπης μεταχείρισης που είχαν από τους γαιοκτήμονες. Ο σπόρος που έσπειρε ο Αντύπας είχε καρποφορήσει. Έστω κι αν χρειάστηκε αγρότες να πέσουν νεκροί διεκδικώντας τα δίκαια αιτήματά τους…

Σήμερα παραμένουν επίκαιρα όσο ποτέ άλλοτε τα μηνύματα του αγώνα των αγροτών του Κιλελέρ.

Tags: , ,

Ανοίγει αυλαία το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας

Αυλαία ανοίγει το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας, το οποίο εκτός από τα αφιερώματα τις προβολές, τις εκθέσεις και τις συναυλίες, θα πλαισιωθεί ακόμη από συζητήσεις και σεμινάρια. Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ παρουσιάστηκε σε συνέντευξη τύπου στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας από τους διοργανωτές του, οι οποίοι τόνισαν ότι η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους ενώ απεύθυναν κάλεσμα σε όλους να το παρακολουθήσουν.

Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: ««Η μεγάλη στιγμή έφτασε για το μεγάλο 11ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ ARTFOOLS Λάρισας. Ενενήντα ταινίες, αντιπροσωπείες ηθοποιών και καλλιτεχνών θα φιλοξενηθούν στη Λάρισα. Πρόκειται για ένα καινοτόμο φεστιβάλ το οποίο ξεκίνησε μικρό και στην πορεία μεγάλωσε. Αυτές είναι οι καινοτομίες που παράγουν και δημιουργούν για τη τέχνη, τους ανθρώπους και το κοινωνικό σύνολο. Εδώ χτυπά η καρδιά της καινοτομίας. Το φεστιβάλ έγινε μεγάλο γιατί μπόρεσε να ενεργοποιήσει εκατοντάδες εθελοντές. Ίσως να αποτελεί και το μεγαλύτερο εθελοντικό κινηματογραφικό κίνημα στη χώρα μας. Το εγχείρημα μπορεί να χαρακτηριστεί καινοτόμο καθώς έρχεται από κάτω προς τα επάνω και στο οποίο υπάρχει συλλογική ηγεσία. Δηλαδή εκείνοι που καλούνται να υλοποιήσουν κλήθηκαν και να αποφασίζουν. Εμείς στηρίζουμε το φεστιβάλ, στηρίζουμε τις ιδέες των νέων ανθρώπων που είναι το «οξυγόνο» της ζωής. Είναι ένα φεστιβάλ που έχει αποδώσει προστιθέμενη αξία στα πολιτιστικά δρώμενα της Θεσσαλίας. Συνεχίζουμε σε συνεργασία με το Δήμο Λαρισαίων και όλους τους φορείς».

 

Πάνος Σιάπκας, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων: «Ένα ακόμη διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου έρχεται να μας ταξιδέψει και να μας ανοίξει νέους ορίζοντες. Να υμνήσει τη διαφορετικότητα, να δημιουργήσει διαύλους επικοινωνίας, να μας κάνει να πιστεύουμε ότι η 7η Τέχνη μπορεί να μην αλλάζει τον κόσμο αλλά σίγουρα τον κάνει καλύτερο. Ο κινηματογράφος είναι μια διεθνή γλώσσα επικοινωνίας, συνεργασίας και συνεννόησης. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που συμμετέχουμε στη διεξαγωγή του 11ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου, ενός θεσμού που συμβάλλει στον πολιτισμό της πόλης. Επιπλέον χαιρόμαστε γιατί η συγκυρία για τον ελληνικό κινηματογράφο είναι εξαιρετική, καθώς εδραιώνεται η θέση του στο παγκόσμιο κινηματογραφικό γίγνεσθαι. Γι’ αυτό στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται αφιέρωμα στον Γεώργιο Λάνθιμο και αυτό είναι μια πολύ μεγάλη επιτυχία. Επίσης ένα αφιέρωμα σε σύγχρονους βραβευμένους Ρουμάνους σκηνοθέτες. Δεκάδες επαγγελματίες του χώρου ηθοποιοί, σκηνοθέτες, κριτικοί θα παρακολουθήσουν τις προσβολές μαζί με το κοινό, θα φιλοξενηθούν και θα ξεναγηθούν στα αξιοθέατα της πόλης μας. Η κριτική επιτροπή αποτελείται από άτομα καταξιωμένα στο χώρο του κινηματογράφου. Ακόμη θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις όπως εκθέσεις, εργαστήρια και η ενότητα έρευνα και καινοτομία. Όλα αυτά αλλά και άλλα πολλά αποδεικνύουν ότι από τις 12 έως τις 17 Μαρτίου η «καρδιά» του διεθνούς κινηματογράφου θα χτυπά στην πόλη μας».

 

Άντα Σαρτζή – Σδράλλη,  Πρόεδρος του φεστιβάλ: «Μετά από τη δεκάχρονη πείρα του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Λάρισας ήρθε η στιγμή να γίνει πραγματικά διεθνές. Από φέτος εστιάζουμε κυρίως στο διεθνή χαρακτήρα. Αυτό το φεστιβάλ το στηρίζουν τέσσερις πρεσβείες που θα στείλουν μορφωτικούς ακολούθους στη Λάρισα. Μας δεχτήκαν επίσης στο δίκτυο unique που είναι πολύ σημαντικό να βρίσκεσαι σε ένα τέτοιο δίκτυο. Όλοι οι ξένοι δημοσιογράφοι, ηθοποιοί και σκηνοθέτες καταδεικνύουν ακριβώς αυτό, ότι πέρα από τις ενενήντα διεθνείς ταινίες που θα προβάλουμε, πέρα από τους Έλληνες σκηνοθέτες είμαστε ένα μεγάλο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου».

 

Τάσος Γούσιος, Alpha Marketing – Σύμβουλοι διοργάνωσης: «Είναι σημαντικό και πρέπει να αναφερθεί ότι το φεστιβάλ με τις ενέργειες προβολή που έχουν γίνει από την Περιφέρεια Θεσσαλίας , το Δήμο Λαρισαίων και όλους τους φορείς που εμπλέκονται έχει γίνει θεσμός για την Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Τονώνει την τουριστική κίνηση στη πόλη της Λάρισας και από φέτος υπάρχουν ειδικά προγράμματα ξεναγήσεων στα μνημεία της πόλης για τους μορφωτικούς ακολούθους των πρεσβειών και οι επισκέπτες».

 

Μετά από 10 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας ,μαζικότητας και αποδοχής από το κοινό της Λάρισας, και της Ελλάδας γενικότερα,  το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας, είναι ένα από τα μεγαλύτερα Περιφερειακά Φεστιβάλ Κινηματογράφου αναγνωρισμένο πλέον  από ελληνικούς και διεθνείς φορείς . Η 11η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και γίνεται με τη συνεργασία του Δήμου Λαρισαίων και του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας. Το Φεστιβάλ στηρίζουν η Γαλλική, Ρουμάνικη και Κυπριακή Πρεσβεία εκπρόσωποι των οποίων θα παρακολουθήσουν τις προβολές και την τελετή λήξης και απονομής των βραβείων.

 

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ εχει ως εξής:

 

 

Αίθουσες Victoria Cinema Xaτζηγιάννειο Γαλλικό Ινστιτούτο Σεϋχέλλες
 

Τρίτη 12/3

 

 

4-8 μ.μ.

 

4:00 -6:00 ΄Ερευνα Καινοτομία

Where to invade next (Michael Moore, 2015) 120΄

 

 

6:00 – 8:00μ.μ. ΄Ελληνες Κινηματογραφιστές

Θόδωρος Μαραγκός

6:00- 7:00μ.μ. « ΄Όλο γελούσε» ντοκιμαντέρ 60΄(2018)

«Το όραμα του Θοδωρακη»18’.(2018)

animation

7:30: – 8:00μ.μ. Συζήτηση

 

 

 

 

 

   

8:30 μμ.

Εγκαίνια έκθεσης

 

TROIAN WOMEN – ΩΔΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

Του Σάκη Παπαγιάννη

 

(Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά

11:00 – 13:00

8:00 – 10:00μ.μ.)

 

 

9:00

Πάρτυ έναρξης

 

Παίζουν: Bone rave (thessaloniki)

Rebel’s law( larissa)

Τετάρτη 13/3

 

 

4-8 μ.μ.

 

4:00- 6:00μ.μ.  Ερευνα και καινοτομία

-The man who stopped the dessert (Mark Dodd, 2010) 64’

The next black (David    Dworsky, Victor Kohler, 2014) 47΄

6:00-8:00μ.μ. Ρουμάνικος Κινηματογράφος

Aferim! (2015), 108’) Radu Jude

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4:30 – 10 μ.μ.

 

 4:30 – 9:00 Ερευνα Καινοτομία

-Waste land (Lucy Walker, Karen Harley,

João Jardim, 2010) 99΄

 

The inside story: The inside story of climate change (Simon Lamb, David Sington, 2015) 56’

 

-The true cost (Andrew Morgan, 2015) 92’

(Σύνολο 4 ώρες)

 

9:00μ.μ. Στρογγυλό τραπέζι : Δημήτριος Μπαλαούρας (Chief Technical Officer στην SB Technologies),

Παναγιώτης Καρακίτσιος (εταιρεία Geomiso)

Σεραφείμ Μουστακίδης

Συντονίζει : Γιάννης Γιαλαμάς (Operations Manager της startup “Dr Button”)

 

 

 

 

5 – 8:30  μ.μ.

Διαγωνιστικό animation

 

 

 

Πέμπτη 14/3   4:30 έως 10:00

4:30 – 6:30μ.μ.

Ερευνα Καινοτομία

 

The Finland Phenomenon (Sean Faust, 2011) 62΄

-Neubeginn auf Griechisch (Alknimi Boura, 2013)

45’

 

6:30 – 10:00μμ.μ.

Νέοι ΄Ελληνες κινηματογραφιστές

 

6:30-7:00  μ.μ.

Γιώργος Λάνθιμος

Ανασκόπηση της κινηματογραφικής δουλειάς του σκηνοθέτη.(επιμέλεια Δέσποινα Τριανταφυλλίδου)

7:30-8:00 συζήτηση: Λέανδρος Ντούνης, Sound Designer. Μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου, Ρόμπι Εκσιελ Κριτικός Κινηματογράφου.

 

8-10 Προβολή της ταινίας « The Lobster»  (Ο Αστακός) 119΄σκηνοθεσία Γ.Λάνθιμος

 

4:45- 8:30 

 Διεθνές Διαγωνιστικό

 

 

8:30 – 10:30

Ρουμάνικος Κινηματογράφος

 

Η Αποφοίτηση, του Cristian Mungiu (Baccalaureat, (2016), 128΄)

 

 

 

 

 

5 – 7:40

Eco films

 

 

 

 

3:00- 5:00μ.μ.

«Η φωτογραφία στον κινηματογράφο». Φώτης Νατσιούλης

Παρασκευή

15/3

  4:30 έως  9:30

 

4:30 – 6:15 μ.μ.

Ελληνικό διαγωνιστικό

 

6:30 – 8:30 Νέοι΄Ελληνες Κινηματογραφιστές

 

 ΄Αγγελος Φραντζής

 

Προβολή της ταινίας

«Ακίνητο ποτάμι» 2018 (120΄)

 

8:30 – 9:30 Συζήτηση με το σκηνοθέτη.

 

 

4:00 – 8:00  μ.μ.

Διεθνές Διαγωνιστικό

 

8:30 – 10:00

Ρουμάνικος Κινηματογράφος

 

Σονάτα σε κλειστό δωμάτιο, του Adrian Sitaru (Ilegitim, (2016), 89΄).

 

 

5:00 – 7:40 μ.μ.

Σύγχρονοι Γάλλοι Μικρομηκάδες

 

 

10:00-2:00 π.μ.

«Ερωτισμός και βία στον κινηματογράφο»

Ομιλητής: ΄Ακυς Μητσούλης

Σάββατο 16/3  

4:00 έως 10:00 μ.μ.

 

  4:00 έως 6:45μ.μ. Ελληνικό Διαγωνιστικό

 

6:00 έως 7:30

Bucharest Short Film Festival

7:30-8:00 Συζήτηση με τους Ρουμάνους σκηνοθέτες.

 

8:30 έως 9:30 μ.μ.

Ελληνικό Διαγωνιστικό

 

 

 

 

 

 

 

 

 5:00έως 7:00

Διεθνές Διαγωνιστικό

 

 

7:00 – 9:00

Ρουμάνικος Κινηματογράφος

Αστυνομία Ταυτότητα,  του Corneliu Porumboiu (Politist, adjectiv (2009), 115’)

 

 

————————————-

 

 

 

2:00-4:00μ.μ.

«Το κινηματογραφικό έργο του Παντελή Βούλγαρη και το ελληνικό Ιστορικό Φιλμ

Από την Δέσποινα Τριανταφυλλίδου

Κυριακή

17/3

 

5:00έως 7:30

Ελληνικό Διαγωνιστικό

 

8 έως 10:30

Απονομή.Λήξη

Επίσημος καλεσμένος: Αποστόλης Τότσικας-Ηθοποιός.

 

Χορευτικό:  Ηλιάνα Κοτούμπα, Μαρία Παπαγιώτα, Θεοδοσία Τζιγκούρα, Δήμητρα Ευαγγελόπουλου, Μαρία Κώστα.

Χορογράφος: Ιωάννα Καρπούζα Σχολή: NTL Dance School

 

Τα βραβεία παρουσιάζουν: Σεραφείμ Σίλας- Ολυμπία Καλαμπαλίκη

Live Κινηματογραφικό μακιγιάζ:Παρασκευή Μπασιούκα.

 

Σκηνοθεσία : Άκυς Μητσούλης – Σκηνοθέτης

 

Δεξίωση.

 

 

 

10- 13:00π.μ.

Μαθητικό Διαγωνιστικό

 

Tags: , ,

Μαθητές επισκέφτηκαν την έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Την έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο κτίριο του Διοικητηρίου στη Λάρισα επισκέφτηκαν μαθητές και δάσκαλοι της Ε’ και ΣΤ’ τάξης του 42ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τους μαθητές και τους δασκάλους, ενώ τους ενημέρωσε για μια σειρά θεμάτων που άπτονται της αυτοδιοίκησης. Η ενημέρωση επικεντρώθηκε στη λειτουργία της αιρετής Περιφέρειας, τα μέτρα που λαμβάνονται για την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας και για έργα όπως αθλητικά, πολιτιστικά, αγροτικά, υποδομών και βιώσιμων Αστικών Αναπλάσεων. Στους μαθητές και τους δασκάλους δόθηκε η δυνατότητα να παρακολουθήσουν ένα ενημερωτικό βίντεο των έργων και των δράσεων που έχει υλοποιήσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας στους τομείς της εκπαίδευσης, του αθλητισμού, του περιβάλλοντος, της υγείας κλπ. και αφορούν τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη. Παράλληλα προβλήθηκε ένα βίντεο για την Επαναδημιουργία της Λίμνης Κάρλας όπου ενημερώθηκαν για το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο της Ευρώπης. Οι μαθητές έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και υπέβαλλαν ερωτήσεις προς τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας. Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Μαρία Μαμάρα και Κώστας Δεσπόπουλος.

 

Tags: , ,

Επιστολή διαμαρτυρίας απο το συνεταιρισμό «Γάλα Ελάςς»

Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε ο Πρόεδρος του Δ.Σ του Συνεταιρισμού Αιγοπροβατοτρόφων Ελασσόνας «Γάλα Ελάςς» κ. Μηλιώνης, αναφορικά με το ζήτημα  δημοσίευσης σχετικής ΚΥΑ περί καθορισμού ανώτατου αριθμού αδειών διαμονής για εργασία πολιτών τρίτων χωρών για τα έτη 2019 και 2020 στην οποία δεν συμπεριλήφθηκε η Περιφερειακή ενότητα Λάρισας.

Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κ. Περιφερειάρχη

Δημοσιεύτηκε χθες 26.02.2019 στο ΦΕΚ 620Β΄/26.02.2019 η υπ’ αριθμ. 8480/289 Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Ανάπτυξης – Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εξωτερικών, Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής περί καθορισμού ανώτατου αριθμού αδειών διαμονής για εργασία πολιτών τρίτων χωρών για τα έτη 2019 και 2020. Με μεγάλη μας έκπληξη διαπιστώσαμε πως στη συγκεκριμένη ΚΥΑ, για την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισαςδεν έχει προβλεφθεί καμία θέση για εξαρτημένη ή έστω εποχική εργασία για εργάτες κτηνοτροφίας (ούτε και γης) τη στιγμή που στις γειτονικές Περιφερειακές Ενότητες προβλέπονται 200 θέσεις στα Τρίκαλα, 90 στη Μαγνησία (40 εξαρτημένη + 50 εποχική) και 1200 στην Καρδίτσα (500 + 700 αντίστοιχα). Αντίστοιχες θέσεις για εργάτες κτηνοτροφίας (και ανάλογα με τις ανάγκες των κτηνοτρόφων καθεμιάς) έχουν προβλεφθεί σε όλες σχεδόν τις Π.Ε. της Ελλάδας.

Όπως είναι γνωστό σε εσάς, η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας είναι μεταξύ των πρώτων στη χώρα σε κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις. Στον Νομό Λάρισας δραστηριοποιούνται χιλιάδες κτηνοτρόφοι οι οποίοι έχουν επενδύσει σημαντικότατα χρηματικά ποσά για την απόκτηση ζωϊκού κεφαλαίου και κτιριακών εγκαταστάσεων ενώ προσφέρουν με την παραγωγή των προϊόντων τους, μέρος των οποίων εξάγεται σε τρίτες χώρα, πολλαπλάσια κέρδη στην τοπική οικονομία αλλά και γενικότερα στο ελληνικό κράτος.

Την προηγούμενη διετία 2017-8, η αντίστοιχη ΚΥΑ είχε προβλέψει για την περιοχή της Λάρισας αρχικά 200 θέσεις εργατών κτηνοτροφίας για εξαρτημένη εργασία καθώς και 100 θέσεις για εποχική, ενώ αργότερα, καθώς οι θέσεις αυτές είχαν υπερκαλυφθεί από τους κτηνοτρόφους του Νομού σε σύντομο χρονικό διάστημα, σε τροποποίησή της τον Σεπτέμβριο του 2017, προβλέφθηκαν επιπλέον 400 θέσεις για εξαρτημένη εργασία και άλλες 400 για εποχική. Ανάλογη αύξηση θέσεων, ειδικά για εργάτες κτηνοτροφίας, έγιναν τότε και σε άλλες περιφερειακές ενότητες της χώρας ακόμη και της Θεσσαλίας.

Όπως επίσης θα είναι γνωστό σε εσάς, ελάχιστοι Έλληνες πολίτες απασχολούνται στις επιχειρήσεις μας, παρόλο που η προσφορά εργασίας από μέρους μας είναι μεγάλη και συνεχής, οι δε αμοιβές που προσφέρουμε εξαιρετικά υψηλές σε σχέση με τον υπόλοιπο ιδιωτικό τομέα. Είναι όμως τέτοια η φύση της εργασίας , που οι Έλληνες συμπολίτες μας δεν δέχονται να την κάνουν και έτσι εμείς αναγκαζόμαστε να απασχολούμε και να εξαρτιόμαστε ουσιαστικά, από εργάτες – υπηκόους τρίτων χωρών.

Για εμάς τους κτηνοτρόφους η εύρεση κατάλληλου εργατικού προσωπικού είναι ζήτημα βιωσιμότητας των επιχειρήσεων μας. Η έλλειψη ζήτησης εργασίας από Έλληνες εργάτες σε συνδυασμό με την μη πρόβλεψη θέσεων εργασίας για πολίτες τρίτων χωρών δεν μας επιτρέπει να σχεδιάζουμε ούτε να υλοποιήσουμε κανένα σχέδιο ανάπτυξης των επιχειρήσεων μας. Αντίθετα πλέον, μόνη μας επιλογή, κάθε φορά που θα τυχαίνει κάποιος από τους ήδη υπάρχοντες εργάτες μας να αποχωρεί, να αποχωριζόμαστε και μέρος του ζωικού κεφαλαίου, ή να επιστρέψουμε σε παλιότερες εποχές και να απασχολούμε παράνομους μετανάστες, με όσες συνέπειες αυτό θα επιφέρει για εμάς τους ίδιους αλλά και την ελληνική οικονομία και κράτος.

Με την παρούσα μας λοιπόν διαμαρτυρόμαστε έντονα για το γεγονός πως η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, αν και μια από τις πρώτες Π.Ε. της Ελλάδας σε κτηνοτροφική παραγωγή, εξαιρέθηκε ουσιαστικά από την ως άνω ΚΥΑ, γεγονός που φέρνει εμάς τους κτηνοτρόφους της Λάρισας σε εξαιρετικά δυσμενή θέση και σας παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες».

Με Τιμή

Γεώργιος Μηλιώνης

Πρόεδρος Δ.Σ

Συνεταιρισμού Αιγοπροβατοτρόφων Ελασσόνας «γάλα ελάςς»

 

 

 

Tags: , ,

Κ. Αγοραστός: Έργο στο οποίο διεισδύουν οι επιθυμίες των κατοίκων της περιοχής

Τη μελέτη για την Περιφερειακή Οδό της Ελασσόνας καταθέτει προς έγκριση στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 6.000.000 ευρώ και μήκους 2,5 χλμ και αφορά τη σύνδεση της Δευτερεύουσας Εθνικής Οδού Λάρισας – Ελασσόνας με την επαρχιακή οδό Τυρνάβου – Ελασσόνας. Αυτά έγιναν γνωστά σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός παρουσία του Δημάρχου Ελασσόνας Νίκου Ευαγγέλου.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής: «Ολοκληρώσαμε τη μελέτη για την Περιφερειακή Οδό της Ελασσόνας. Είναι ένα έργο στο οποίο διεισδύουν οι επιθυμίες των ανθρώπων της περιοχής. Σε συνεργασία με το Δήμαρχο Ελασσόνας Νίκο Ευαγγέλου ολοκληρώθηκε η μελέτη η οποία οδηγεί σε ένα οδικό έργο 2,5 χλμ., με παράπλευρους αγροτικούς δρόμους και τρεις κυκλικούς κόμβους. Είναι ένα σημαντικό έργο συνολικού προϋπολογισμού 6.000.000 ευρώ».

Σε δηλώσει του ο κ. Νίκος Ευαγγέλου υποστήριξε τα εξής: «Είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε σήμερα σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό μια μεγάλη προσπάθεια. Είναι μια μελέτη για την Περιφερειακή Οδό της Ελασσόνας 2,5χλμ. Είναι μια μελέτη που έπρεπε να προχωρήσει εδώ και πολλά χρόνια. Εμείς το πιστέψαμε και φτάσαμε στην υλοποίηση της. Είναι θέμα χρόνου πλέον να φτάσουμε στην τελική της φάση και στον ανάδοχο».

Στη συνέντευξη τύπου παραβρεθήκαν ο Γενικός Διευθυντής της Περιφέρειας Θεσσαλίας Κώστας Μέγας και τα στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Ε. Λάρισας Χρήστος Ντάγιας και Στέλιος Δημότσιος.

Στοιχεία έργου

Αντικείμενο της παρούσης μελέτης οδοποιϊας αποτελεί η κατασκευή της Περιφερειακής Οδού Ελασσόνας,  συνολικού μήκους 2,50 Κμ  από τον ισόπεδο κόμβο (Ι/Κ) διασταύρωσης αυτής με την Εθνική Οδό Λάρισας – Ελασσόνας, έως και την συμβολή αυτής με την Δημοτική Οδό Ελασσόνας . Με την συγκεκριμένη χάραξη επιτυγχάνεται η σύνδεση της Δευτερεύουσας Εθνικής Οδού Λάρισας – Ελασσόνας με την επαρχιακή οδό Τυρνάβου – Ελασσόνας στην Χ.Θ. 2+458,00. (επαρχιακή οδός 18)

Στο φυσικό αντικείμενο του συγκεκριμένου έργου περιλαμβάνονται:

 1. Η δημιουργία ισόπεδου τρισκελούς κυκλικού κόμβου ενός δακτυλίου κυκλοφορίας διαμέτρου D=36.50m, στην διασταύρωση της Εθνικής Οδού Λάρισας – Ελασσόνας παρά την Χ.Θ. 0+0,00.
 2. Η δημιουργία ισόπεδου τετρασκελούς κυκλικού κόμβου ενός δακτυλίου κυκλοφορίας διαμέτρου D=35.00m, στην διασταύρωση της Περιφερειακής οδού με το δευτερεύον επαρχιακό δίκτυο (επαρχιακή οδός 13) στην Χ.Θ. 1+055,00.
 3. Η δημιουργία ισόπεδου τετρασκελούς κυκλικού κόμβου ενός δακτυλίου κυκλοφορίας διαμέτρου D=35.00m, στην διασταύρωση της Περιφερειακής οδού με την επαρχιακή οδό Τυρνάβου – Ελασσόνας (Δευτερεύον Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο – Επαρχιακή οδός 18) στην Χ.Θ. 2+458,00.
 4. Η δημιουργίας ισόπεδου κόμβου τύπου – Τ στην συμβολή της Περιφερειακής οδού με την Δημοτική Οδό Ελασσόνας στην Χ.Θ. 2+593,50.
 5. Δημιουργία παράπλευρου αγροτικού οδικού δικτύου για την εξυπηρέτηση των παρόδιων αγροτεμαχίων στα τμήματα εκείνα για τα οποία δεν εξασφαλίζεται πρόσβαση από τον εγκεκριμένο αναδασμό.

Ηλεκτροφωτισμός :                                  

Στο έργο θα γίνει εγκατάσταση ηλεκτροφωτισμού σε όλο το μήκος του.  Ο σχεδιασμός του συστήματος ηλεκτροφωτισμού του έργου θα είναι για εγκατάσταση συνεχούς ηλεκτροφωτισμού. Τα φωτιστικά σώματα οδικού φωτισμού τύπου βραχίονα, θα είναι τελευταίας τεχνολογίας με φωτεινές πηγές τεχνολογίας διόδων φωτοεκπομπής (LED), προσφέροντας πολλά πλεονεκτήματα, όπως:

 • Μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας – έως και 85%
 • Καλή απόδοση χρωμάτων, καθιστώντας ευκολότερο για τους χρήστες τον προσανατολισμό τους
 • Μεγάλη διάρκεια ζωής – μέχρι και 100.000 ώρες, με αποτέλεσμα σε λιγότερο συντήρηση
 • Ενιαίο, υψηλής ποιότητας λευκό φώς, με θερμοκρασία χρώματος 4.000Κ

 

Μιχάλης Παπαματθαίου - Σάββατο βγαίνω
Γιώργος Μαζωνάκης - Ένα θαύμα
Αντώνης Ρέμος - Δε θέλω να μ΄ αγαπάς
Πάνος Κιάμος - Δύσκολα βράδια
Βασίλης Καρράς - Όπως παλιά
Πέγκυ Ζήνα - Με την πλάτη στον τοίχο
Νότης Σφακιανάκης - Ένα με τη νύχτα
Γιάννης Πλούταρχος - Σε τέσσερις τοίχους
Άρης Καμπάνος - Μη ρωτάς
Νίνο - Ακόμα σε ζητώ

 


Μάρτιος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031