Πρωτοσέλιδο

Ολοκληρώθηκε η μελέτη για την Περιφερειακή Οδό της Ελασσόνας


Τη μελέτη για την Περιφερειακή Οδό της Ελασσόνας καταθέτει προς έγκριση στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 6.000.000 ευρώ και μήκους 2,5 χλμ και αφορά τη σύνδεση της Δευτερεύουσας Εθνικής Οδού Λάρισας – Ελασσόνας με την επαρχιακή οδό Τυρνάβου – Ελασσόνας. Αυτά έγιναν γνωστά σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός παρουσία του Δημάρχου Ελασσόνας Νίκου Ευαγγέλου.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής: «Ολοκληρώσαμε τη μελέτη για την Περιφερειακή Οδό της Ελασσόνας. Είναι ένα έργο στο οποίο διεισδύουν οι επιθυμίες των ανθρώπων της περιοχής. Σε συνεργασία με το Δήμαρχο Ελασσόνας Νίκο Ευαγγέλου ολοκληρώθηκε η μελέτη η οποία οδηγεί σε ένα οδικό έργο 2,5 χλμ., με παράπλευρους αγροτικούς δρόμους και τρεις κυκλικούς κόμβους. Είναι ένα σημαντικό έργο συνολικού προϋπολογισμού 6.000.000 ευρώ».

Σε δηλώσει του ο κ. Νίκος Ευαγγέλου υποστήριξε τα εξής: «Είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε σήμερα σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό μια μεγάλη προσπάθεια. Είναι μια μελέτη για την Περιφερειακή Οδό της Ελασσόνας 2,5χλμ. Είναι μια μελέτη που έπρεπε να προχωρήσει εδώ και πολλά χρόνια. Εμείς το πιστέψαμε και φτάσαμε στην υλοποίηση της. Είναι θέμα χρόνου πλέον να φτάσουμε στην τελική της φάση και στον ανάδοχο».

Στη συνέντευξη τύπου παραβρεθήκαν ο Γενικός Διευθυντής της Περιφέρειας Θεσσαλίας Κώστας Μέγας και τα στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Ε. Λάρισας Χρήστος Ντάγιας και Στέλιος Δημότσιος.

Στοιχεία έργου

Αντικείμενο της παρούσης μελέτης οδοποιϊας αποτελεί η κατασκευή της Περιφερειακής Οδού Ελασσόνας,  συνολικού μήκους 2,50 Κμ  από τον ισόπεδο κόμβο (Ι/Κ) διασταύρωσης αυτής με την Εθνική Οδό Λάρισας – Ελασσόνας, έως και την συμβολή αυτής με την Δημοτική Οδό Ελασσόνας . Με την συγκεκριμένη χάραξη επιτυγχάνεται η σύνδεση της Δευτερεύουσας Εθνικής Οδού Λάρισας – Ελασσόνας με την επαρχιακή οδό Τυρνάβου – Ελασσόνας στην Χ.Θ. 2+458,00. (επαρχιακή οδός 18)

Στο φυσικό αντικείμενο του συγκεκριμένου έργου περιλαμβάνονται:

  1. Η δημιουργία ισόπεδου τρισκελούς κυκλικού κόμβου ενός δακτυλίου κυκλοφορίας διαμέτρου D=36.50m, στην διασταύρωση της Εθνικής Οδού Λάρισας – Ελασσόνας παρά την Χ.Θ. 0+0,00.
  2. Η δημιουργία ισόπεδου τετρασκελούς κυκλικού κόμβου ενός δακτυλίου κυκλοφορίας διαμέτρου D=35.00m, στην διασταύρωση της Περιφερειακής οδού με το δευτερεύον επαρχιακό δίκτυο (επαρχιακή οδός 13) στην Χ.Θ. 1+055,00.
  3. Η δημιουργία ισόπεδου τετρασκελούς κυκλικού κόμβου ενός δακτυλίου κυκλοφορίας διαμέτρου D=35.00m, στην διασταύρωση της Περιφερειακής οδού με την επαρχιακή οδό Τυρνάβου – Ελασσόνας (Δευτερεύον Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο – Επαρχιακή οδός 18) στην Χ.Θ. 2+458,00.
  4. Η δημιουργίας ισόπεδου κόμβου τύπου – Τ στην συμβολή της Περιφερειακής οδού με την Δημοτική Οδό Ελασσόνας στην Χ.Θ. 2+593,50.
  5. Δημιουργία παράπλευρου αγροτικού οδικού δικτύου για την εξυπηρέτηση των παρόδιων αγροτεμαχίων στα τμήματα εκείνα για τα οποία δεν εξασφαλίζεται πρόσβαση από τον εγκεκριμένο αναδασμό.

Ηλεκτροφωτισμός :                                  

Στο έργο θα γίνει εγκατάσταση ηλεκτροφωτισμού σε όλο το μήκος του.  Ο σχεδιασμός του συστήματος ηλεκτροφωτισμού του έργου θα είναι για εγκατάσταση συνεχούς ηλεκτροφωτισμού. Τα φωτιστικά σώματα οδικού φωτισμού τύπου βραχίονα, θα είναι τελευταίας τεχνολογίας με φωτεινές πηγές τεχνολογίας διόδων φωτοεκπομπής (LED), προσφέροντας πολλά πλεονεκτήματα, όπως:

  • Μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας – έως και 85%
  • Καλή απόδοση χρωμάτων, καθιστώντας ευκολότερο για τους χρήστες τον προσανατολισμό τους
  • Μεγάλη διάρκεια ζωής – μέχρι και 100.000 ώρες, με αποτέλεσμα σε λιγότερο συντήρηση
  • Ενιαίο, υψηλής ποιότητας λευκό φώς, με θερμοκρασία χρώματος 4.000Κ

 

Προηγούμενο άρθρο Μάξιμος:Χώρα με περισσότερους παππούδες από εγγόνια δεν έχει μέλλον
Επόμενο άρθρο Επιστολή διαμαρτυρίας απο το συνεταιρισμό «Γάλα Ελάςς»