Ειδήσεις

Απολογισμός των πεπραγμένων της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Κιλελέρ


Τον απολογισμό λειτουργίας των σχολικών επιτροπών πραγματοπίησαν και δημοσιοποίησαν οι πρόεδροι της Α’βαθμιας και Β’βάθμιας σχολικής επιτροπής του Δήμου Κιλελέρ, δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας Σπύρος Καλέτσιος και Τριαντάφυλλος Τσινούλης.

Στη δήλωση τους αναφέρουν τα παρακάτω: «Το πρώτο μέλημά μας ως Δημοτική Επιτροπή Παιδείας ήταν να αποπληρώσουμε οικονομικές εκκρεμότητες προηγούμενων ετών που ανέρχονταν στις 195.000 Ευρώ (αφορούσαν ανεξόφλητους λογαριασμούς σε ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΙΚΑ και ΜΤΠΥ).

Σύμφωνα λοιπόν με την έκθεση του ορκωτού λογιστή, στον οποίο αναθέσαμε να συντάξει σχετική έκθεση για τα οικονομικά των σχολικών επιτροπών, το μεγαλύτερο μέρος του χρέους δημιουργήθηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή η οποία δεν προέβη στην εξόφληση λογαριασμών  ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΙΚΑ και Μ.Τ.Π.Υ. (Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων). Από το 2011 δεν πληρώνονταν οι λογαριασμοί και το χρέος αυξανόταν συνεχώς. Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι με χρηστή διοίκηση έγινε αποπληρωμή του ΟΤΕ 28.000€ με μετρητά, προς τη ΔΕΗ 115.000€ με ρύθμιση 36 δόσεων και εξοφλήσαμε τον προηγούμενο μήνα το ΙΚΑ στη Β’βάθμια επιτροπή και απομένει ένα μικρό ανεξόφλητο ποσό στο ΙΚΑ για την Α’ βάθμια το οποίο θα αποπληρωθεί άμεσα.

Οι σχολικές επιτροπές πλέον λειτουργούν υποδειγματικά. Με την οργάνωση, το σχεδιασμό, τον καινούργιο τρόπο λειτουργίας αλλά και τη συνεργασία των μελών της σχολικής επιτροπής, των υπαλλήλων, διευθυντών και προϊσταμένων των σχολικών μονάδων και των εργαζόμενων σε αυτές ήρθαν αξιοζήλευτα αποτελέσματα, γεγονός που αποδεικνύεται από το ότι οι διευθυντές των σχολείων, με τους οποίους έχουμε συνεχή επαφή, επανειλημμένα μας ευχαρίστησαν δημόσια για την άριστη συνεργασία μας. Να ενημερώσουμε επίσης ότι είμαστε από τους λίγους δήμους της χώρας που πληρώνουμε ανελλιπώς το μισθό των καθαριστριών, όπως οφείλουμε, οι οποίες επιτελούν κι αυτές σημαντικό έργο.

Πέρα από αυτό επισκευάσαμε τα σχολικά κτήρια και τα εξοπλίσαμε με μηχανογραφικό εξοπλισμό (βιντεοπροβολείς, εκτυπωτές, φωτοτυπικά μηχανήματα, τηλεοράσεις κ.λπ.). Ειδικότερα, ξεκαθαρίσαμε το καθεστώς και νομιμοποιήσαμε τα δημοτικά σχολεία Πλατυκάμπου και Γαλήνης για τα οποία πήραμε έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας για επέκταση αιθουσών. Με το υπουργείο συνεργαζόμαστε για να δώσουμε λύση στη στέγαση του δημοτικού σχολείου Νίκαιας. Τέλος, ολοκληρώσαμε τη μελέτη για την ενεργειακή αναβάθμιση των σχολείων (γυμνασίου και λυκείου) Νίκαιας και Πλατυκάμπου. Τα σχολεία σήμερα βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο χάρη στην ορθή λειτουργία των επιτροπών και το μεράκι των διευθυντών και των διδασκόντων.

Τέλος, πιστοί στις απόψεις μας για τη δημοκρατική λειτουργία των οργάνων και των συμβουλίων, ενδεικτικά αναφέρουμε, ότι πραγματοποιήσαμε το 2017 και το 2018 πενήντα τρεις (53) συνεδριάσεις των επιτροπών στις οποίες πάρθηκαν καθοριστικές αποφάσεις για τα σχολεία του Δήμου».

Παράλληλα με τον απολογισμό των πεπραγμένων της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας οι κύριοι Καλέτσιος και Τσινούλης έκαναν και ένα σχόλιο για την επιστολή που δημοσιοποίησαν στον γραπτό και ηλεκτρονικό τύπο οι σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης. «Όπως προαναφέραμε πραγματοποιήσαμε σε δύο χρόνια, το 2017 και το 2018, πενήντα τρεις (53) συνεδριάσεις των επιτροπών όταν εσείς, επί μια τετραετία, πραγματοποιήσατε μόνο δεκαεπτά (17) καταδεικνύοντας για ακόμη μια φορά πόσο σοβαρά παίρνατε τη θεσμική λειτουργία των οργάνων, πόσο σέβεστε τις δημοκρατικές διαδικασίες. Σας ενημερώνουμε δε ότι «δια περιφοράς»  έχουν παρθεί μόνο αποφάσεις που αφορούσαν την άμεση χρηματοδότηση από τακτικές ή έκτακτες επιχορηγήσεις για την αποτελεσματική λειτουργία των σχολικών μονάδων. Τα πρακτικά των συνεδριάσεων είναι στη διάθεση κάθε συμπολίτη μας για να καθίσει, επιτέλους, «κάθε κατεργάρης στον πάγκο του».

Τέλος, φαίνεται πως έχετε υιοθετήσει στο ακέραιο τη φράση του Γκέμπελς «πες, πες, κάτι θα μείνει», αυτή την προσφιλή μέθοδο δυσφήμισης όσων αντιστέκονται στους ισχυρούς σας. Κύριοι σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης, σας ενημερώνουμε ότι το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος του χρέους των 195.000 Ευρώ των σχολικών επιτροπών ΔΕΝ δημιουργήθηκε από τους πρώην «Καποδιστριακούς Δήμους», όπως συκοφαντικά ισχυρίζεσθε αλλά επί της θητείας του «Καλλικρατικού» Δήμου Κιλελέρ. Κι αυτό όταν εσείς, δυστυχώς όπως αποδείχθηκε, κρατούσατε τα ηνία του Δήμου (κάποια από σας ευελπιστούν -ματαίως-  να τα ξαναπάρουν μετά τις επερχόμενες εκλογές). Όλα τα στοιχεία υπάρχουν αναλυτικά στη γραμματεία της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου. Κάντε τον κόπο να τα αναζητήσετε. Συστήνουμε καλόπιστα να ενημερώνεστε σωστά και να αναγνωρίζετε τις αστοχίες σας. Σε κάθε περίπτωση να είστε σίγουροι ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει  με τον ίδιο ζήλο το σχεδιασμό και την επόμενη θητεία γιατί οι δημότες μας και κρίση έχουν και άποψη και μνήμη. Γι’ αυτό και δεν πρόκειται να οδηγηθούν σε ολέθρια για το μέλλον του τόπου τους πισωγυρίσματα.

Προς επίρρωση των ισχυρισμών μας παραθέτουμε τον παρακάτω πίνακα και δηλώνουμε ότι στο εξής δεν θα ασχοληθούμε με αβάσιμους χαρακτηρισμούς και ύποπτες δημοσιεύσεις που γίνονται για ψηφοθηρικούς λόγους.

ΑΝΕΞΟΦΛΗΤΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ 31/8/2014 (το τέλος της θητείας της προηγούμενης δημοτικής αρχής).

Α΄ ΒΑΘΜΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΔΕΗ ΟΤΕ ΙΚΑ Μ.Τ.Π.Υ
52.282,49 € 27.570,00 € 24.122,65 € 15.575,90 €

 

Β΄ ΒΑΘΜΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΔΕΗ ΟΤΕ ΙΚΑ Μ.Τ.Π.Υ
38.473,00 € 8.410,50 € 3.514,27€ 6.862,96 €

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Μάξιμος:Αναγκαίο άλλο επιχειρησιακό σχέδιο για την αποτροπή της βίας
Επόμενο άρθρο Όταν το Θέατρο εκτός από πνευματική, προσφέρει και υλική τροφή