Tags: , ,

4,5 εκατ. ευρώ χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας στην Π.Ε. Τρικάλων

Εγκρίσεις τευχών δημοπράτησης και αποτελέσματα διαγωνισμών για έργα συνολικού προϋπολογισμού 4.490.000 ευρώ για την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Αναλυτικά τα έργα:

 

  • Έγκριση αποτελέσματος διαγωνισμού του έργου: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΟΥ ΦΩΤΑΔΑΣ – ΔΙΑΛΕΚΤΟΥ», συνολικού προϋπολογισμού 240.000,00 Ευρώ
  • Έγκριση αποτελέσματος διαγωνισμού του έργου: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΠΡΟΣ ΚΟΡΟΜΗΛΙΑ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ 2018», συνολικού προϋπολογισμού 300.000,00 €.
  • Έγκριση αποτελέσματος διαγωνισμού του έργου: «ΕΜΦΡΑΞΗ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ – ΠΛΗΡΩΣΗ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΛΗΘΑΙΟΥ», συνολικού προϋπολογισμού 1.950.000,00 €
  • Έγκριση δημοπράτησης του έργου: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ–ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ Π.Ε. ΤΡΙΚΑΛΩΝ (Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής Φλαμουλίου Τρικάλων)»,  συνολικού προϋπολογισμού  700.000,00 €.
  • Έγκριση δημοπράτησης του έργου: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ–ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ Π.Ε. ΤΡΙΚΑΛΩΝ (Παλαιό Εργοστάσιο Αποξήρανσης Τρικάλων)», συνολικού προϋπολογισμού  1.300.000,00 €.

 

 

Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τους περιφερειακούς συμβούλους και τις υπηρεσίες μας, σχεδιάζουμε και υλοποιούμε έργα χρήσιμα, έργα ουσίας για τους ανθρώπους της Θεσσαλία. Πρόκειται για έργα που εντάσσονται στις παρεμβάσεις της αιρετής Περιφέρειας, για την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Ενισχύουμε την ασφαλή μετακίνηση των ανθρωπίνων κοινοτήτων και εμπορευμάτων.

Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην διατήρηση της παράδοσης και της θρησκευτικής μνήμης, που αποτελούν μια σημαντική πτυχή του πολιτισμού μας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ποιοι είμαστε και πρέπει να στραφούμε μέσα στην εθνική μας ψυχή και να βρούμε τα κατάλληλα εργαλεία για την παραγωγική αντίσταση. Η ενασχόληση με την παράδοση προσφέρει στον άνθρωπο τη δυνατότητα να συμμετάσχει στην εθνική μας ψυχή και να γίνει κρίκος μιας αλυσίδας που δεν πρέπει να σπάσει.

Τα έργα αυτά πέρα της χρησιμότητάς τους στηρίζουν θέσεις εργασίας και δημιουργούν μόχλευση στην τοπική οικονομία. Εμείς μιλάμε με έργα. Διότι μόνον τα έργα λένε πάντα την αλήθεια».

Tags: , ,

Συνεχίζονται οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Τεμπών

Με την υποστήριξη Συνεχίζονται οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Τεμπών

Αναλυτικά το εορταστικό πρόγραμμα:

Σήμερα  Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου στην κεντρική πλατεία του Πυργετού όπου στις 07:30 μμ θα πραγματοποιηθεί το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του Δ. Τεμπών –

Οι εκδηλώσεις στον Πυργετό θα ξεκινήσουν από τις 05:30 το απόγευμα σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Πυργετού -τον  Σύλλογο Γυναικών Πυργετού  και τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού  μα μοντέρνους χορούς ,χορωδία ,χριστουγεννιάτικες κατασκευές και πολλές εκπλήξεις .

Την ίδια μέρα Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου στις 18:00 θα ανάψει το δέντρο και η τοπική κοινότητα Αιγάνης , ενώ θα μοιραστούν παραδοσιακά εδέσματα και ζεστό κρασί . 

Το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00 το απόγευμα  στο Συκούριο στην πλατεία (Ρήγα Φεραίου ) μπροστά απο την Μουσική Σχολή  υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του Δ. Τεμπών θα πραγματοποιηθεί το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου .
Τον χαρμόσυνο τόνο των Χριστουγέννων θα δώσει η μουσική Σχολή του Δήμου Τεμπών λίγο νωρίτερα  στις 16:00 μμ  στην αίθουσα του δημοτικού σχολείου.

Την ίδια ημέρα και ώρα 19:00 ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Όσσας θα πραγματοποιήσει το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία του χωριού ,ενώ θα μοιραστούν παραδοσιακά εδέσματα .

Το πρόγραμμα συνεχίζεται την ίδια ημέρα  στην Τοπική κοινότητα Ελάτειας  και ώρα 19:30όπου μικροί και μεγάλοι θα ανάψουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο  και ο Μορφωτικός σύλλογος του χωριού θα προσφέρει ζεστούς λουκουμάδες μελομακάρονα κουραμπιέδες αναψυκτικά καθώς και ο Άγιος Βασίλης θα προσφέρει δώρα για τους μικρούς μας φίλους Οι εκδηλώσεις στην Ελάτεια θα ξεκινήσουν απο τις 17:00 με διάφορες δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους .

Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου  και ώρα 18:00 θα πραγματοποιηθεί το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην ιστορική κοινότητα Αμπελακίων με χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τους μαθητές του παραρτήματος της μουσικής σχολής καθώς και της φιλαρμονικής του Δ. Τεμπών. Τον χαρμόσυνο τόνο των Χριστουγέννων θα δώσει η μουσική Σχολή του Δήμου Τεμπών λίγο νωρίτερα  στις 16:00 μμ  στην αίθουσα του δημοτικού σχολείου.

 

Επίσης την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, θα ανάψει  το Δέντρο στην πλατεία της Ραψάνης,  ενώ θα έχει προηγηθεί η καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στο σπίτι του Συλλόγου Γυναικών Ραψάνης. 


Την ίδια ημέρα Κυριακή 16 Δεκεμβρίου στην Τοπική κοινότητα Γόννων 

στις 07:00 το απόγευμα θα ανάψει το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην κεντρική πλατεία του χωριού με την συνοδεία της φιλαρμονικής του Δ. Τεμπών και με χριστουγεννιάτικα τραγούδια από την χορωδία Γόννων ,ταυτόχρονα εκείνη την ημέρα το Λαογραφικό Μουσείο -Πολιτιστικός Σύλλογο Γόννων σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών Γόννων και τον Σύλλογο Αντιγονίδες θα προσφέρουν διαφορά γλυκίσματα και πολλές εκπλήξεις στους μικρούς μας  φίλους .


Την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου στις 07:00 το απόγευμα  στο Μακρυχώρι στην έδρα του δήμου  θα πραγματοποιηθεί το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη πλατεία του χωριού υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του Δ.Τεμπών,παραδοσιακά κάλαντα απο όλη την Ελλάδα,χριστουγεννιάτικο δρώμενο Κόλιαντα &Μέλιαντα ,χριστουγεννιάτικες κατασκευές ,Zumba kids. 

 

Ανάλογες εκδηλώσεις θα υπάρξουν και σε άλλες τοπικές κοινότητες του Δ. Τεμπών.

Tags: ,

Επίσκεψη του νέου Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλίας στον Περιφερειάρχη

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο γραφείο του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού πραγματοποίησαν ο νέος Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας, ταξίαρχος Βασίλης Καραπιπέρης και ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, Ιωάννης Σκριάπας.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας συνεχάρη τους κκ. Καραπιπέρη και Σκριάπα για την ανάληψη των νέων καθηκόντων τους διαβεβαιώνοντας  πως  η αγαστή και αποδοτική συνεργασία θα συνεχιστεί προς όφελος της ασφάλειας των πολιτών της περιοχής.

Οι Ανώτεροι Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας για τη βοήθεια και στήριξη που παρέχει στα σώματα ασφαλείας μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας με τη χρηματοδότηση της προμήθειας νέου εξοπλισμού και οχημάτων που ενισχύουν την ικανότητα εκτέλεσης των καθηκόντων τους. Ταυτόχρονα εξήραν την πρόθεση της Περιφέρειας Θεσσαλίας να χρηματοδοτήσει μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας το επόμενο διάστημα δράσεις που αφορούν την περαιτέρω ενίσχυση της ΕΛ.ΑΣ. με οχήματα και εξοπλισμό.

 

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής: « Με τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας έχουμε μια άριστη συνεργασία  και επιδιώκουμε να συνεχιστεί καθώς η συνεργασία και η συνένωση δυνάμεων είναι το ζητούμενο προς όφελος των τοπικών κοινωνιών. Από την άλλη γνωρίζοντας τις δυσκολίες των ανθρώπων των σωμάτων ασφαλείας έχουμε φροντίσει τόσο στο παρελθόν όσο και στο μέλλον ως Περιφέρεια Θεσσαλίας να παρέχουμε χρηματοδότηση μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας  για την αναβάθμιση του στόλου οχημάτων και του εξοπλισμού τους. Στεκόμαστε αρωγοί στο έργο που επιτελούν προκειμένου οι συμπολίτες μας να διαπνέονται από το αίσθημα της ασφάλειας».

 

 

 

 

 

Tags: , ,

Προληπτικό προγράμμα υγείας πραγματοποιείται σε συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Τις κινητές μονάδες της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας που βρίσκονται στην πλατεία Ρήγα Φεραίου μπροστά από το κτίριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας και πραγματοποιούν εξετάσεις για ανασφάλιστους συμπολίτες μας επισκέφτηκε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο προληπτικό πρόγραμμα υγείας που πραγματοποιείται σε συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας με την 5η Υ.Πε.

Ο κ. Αγοραστός συνομίλησε με την υπεύθυνη του προγράμματος κινητών μονάδων της 5ης Υ.Πε. κ. Μαρία Μαυρουδή και ενημερώθηκε για την απήχηση που έχει η συγκεκριμένη πρωτοβουλία στους πολίτες. Από την πλευρά της η κ. Μαυρουδή τόνισε ότι μέχρι στιγμής τα στοιχεία δείχνουν ότι έχουμε περίπου 100 εξετάσεις την ημέρα αποτελώντας ένα πολύ θετικό δείγμα για την πρωτοβουλία.

Οι εξετάσεις που πραγματοποιούνται είναι οι εξής:

– Μαστογραφία (πρόγραμμα πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού σε γυναίκες ηλικίας 40 έως 60 ετών).

– Μέτρηση Οστικής Μάζας (έλεγχος για την οστεοπόρωση σε γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση και σε άνδρες άνω των 60 ετών)

– Έλεγχος αναπνευστικής λειτουργίας (σπιρομέτρηση για καπνιστές/στριες άνω των 40 ετών).

– Βιοχημικές εξετάσεις.

Η συγκεκριμένη δράση ξεκίνησε στις 3/12/2018  και ολοκληρώνεται 14/12/2018 .

 

 

 

Χρήστος Πάζης - Πιο τρελός
Λευτέρης Πανταζής - Να πεθάνουν οι γυναίκες
Στέλιος Διονυσίου - Απολογισμός
Άννα Βίσση - Εκατομμύρια
Χρήστος Χολίδης - Ποιός σε κρατάει
Γιάννης Πλούταρχος - Τα αυτονόητα
Πασχάλης Τερζής - Πρόσωπο με πρόσωπο
Αλέκος Ζαζόπουλος - Στην υγεία της αχάριστης
Βασίλης Καρράς - Πέρασε ο καιρός
Αντώμης Ρέμος - Εκατό φορές κομμάτια

 


Δεκέμβριος 2018
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31EC