Ειδήσεις

Ιστορία Έρωτα και Αναρχίας στο Χατζηγιάννειο


Την κλασική ταινία της Λίνα Βερτμίλερ με τη Μαριάντζελα Μελάτο και τον βραβευμένο στο Φεστιβάλ των Καννών Τζιανκάρλο Τζιανίνι, θα προβάλει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου στις 19:00 και στις 21:30 στο Χατζηγιάννειο.

Μια δεξιοτεχνικά γραμμένη, επίκαιρη πολιτική σάτιρα, αβίαστα ξεκαρδιστική και ταυτόχρονα γλυκά ρομαντική.

Ήταν η ταινία που εκτόξευσε την καριέρα της χαρισματικής Λίνας Βερτμίλερ, που είχε διατελέσει βοηθός του Φεντερίκο Φελίνι στην αρχή της καριέρας της.

Η ανατρεπτική «Ιστορία Έρωτα και Αναρχίας» είναι ένα μήνυμα για την απειλή του φασισμού και μιλάει για τη μοίρα όσων αντιστέκονται.

Ένα διαμάντι που  αποθεώνει τελικά τον έρωτα ως την απόλυτη δύναμη ζωής.

 

υπόθεση

Ιταλία, λίγο πριν ξεσπάσει ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος.

Ο Τονίνο, ένα απλό αγροτόπαιδο, μαθαίνει ότι ένας φίλος του εκτελέστηκε από το καθεστώς μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας εναντίον του δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι. Παρόλο που είναι εντελώς άπειρος και απροετοίμαστος, αποφασίζει να αναλάβει αυτός την ημιτελή αποστολή.

Ο Τονίνο αφήνει πίσω την απλή ζωή του και φτάνει σε έναν οίκο ανοχής στη Ρώμη όπου καταστρώνει σχέδια με τη βοήθεια μιας ιερόδουλης, η οποία επίσης δραστηριοποιείται στο χώρο της αναρχίας.

Μέσα σε μια μέρα, ερωτεύεται ένα άλλο κορίτσι του οίκου ανοχής και ζει δύο ευτυχισμένες μέρες μαζί της, πριν έρθει η ώρα της εκτέλεσης του σχεδίου του.

Ο έρωτας αυτός, όμως, θα περιπλέξει τα πράγματα.

 

 

Κωμωδία1973 | Έγχρ. | Διάρκεια: 108′

Παραγωγή: Ιταλική Σκηνοθεσία: Λίνα Βερτμίλερ

Πρωταγωνιστούν: Τζιανκάρλο Τζιανίνι, Μαριάντζελα Μελάτο, Ερος Πάνι, Ελένα Φιόρε

Γενική είσοδος 4 ευρώ

 

Προηγούμενο άρθρο Φιλανθρωπική Εκδήλωση Γυναικών ΕΑΑΑ/Παράρτημα Λάρισας
Επόμενο άρθρο Συνεχίζονται οι 3ωρες στάσεις εργασίας των Τραυματιοφορέων στο Π.Γ.Ν.