Tags: , ,

Δήμος Λαρισαίων: Αναλαμβάνουν υπηρεσία 125 υπάλληλοι της Καθαριότητας

Με 125 νέους υπαλλήλους στον τομέα της Καθαριότητας, ενισχύεται άμεσα ο Δήμος Λαρισαίων, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την πρόσληψη των επιτυχόντων της σχετικής προκήρυξης 3κ του ΑΣΕΠ.

Οι 125 νέοι υπάλληλοι που ορκίστηκαν, ενώπιον του Δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη, στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο, (από τους 206 συνολικά υπαλλήλους που περιλάμβανε η προκήρυξη για το Δήμο Λαρισαίων), αναλαμβάνουν άμεσα καθήκοντα με στόχο την βελτίωση της καθαριότητας στην πόλη.

Στην σύντομη ομιλία του ο Δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης αφού καλωσόρισε στο Δήμο τους νέους υπαλλήλους, αναφέρθηκε στις ενέργειες της δημοτικής αρχής με στόχο την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, αντί της ιδιωτικοποίησης τομέων δράσης της Αυτοδιοίκησης.

Συμπλήρωσε δε με νόημα πως την περίοδο που ψηφίζονται νόμοι που επιτρέπουν την είσοδο ιδιωτών σε βασικούς τομείς της Αυτοδιοίκησης, ο Δήμος Λαρισαίων προχωρά στην πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Κάλεσε δε τους νέους υπαλλήλους, να υπερασπιστούν με τη δουλειά και την συμπεριφορά τους το δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών. «Ο δημόσιος τομέας βρίσκεται στο στόχαστρο. Με την εργασία σας θα υπερασπιστείτε τις θέσεις σας και τον δημόσιο χαρακτήρα. Οσοι τιμούν το ψωμί που τους δίνει ο Δήμος είναι για μας συνεργάτες. Οσοι επιλέξουν να είναι βαρίδια στην υπηρεσία και στη δουλειά μας, θα μας βρούν απέναντι», κατέληξε ο νόημα ο Απόστολος Καλογιάννης.

 

 

Tags: , ,

Οι εκπρόσωποι του Δήμου Κιλελέρ στη Γ.Σ. της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας

Πραγματοποιήθηκε, ύστερα από ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κιλελέρ σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 163 του ν.3463/2006, η εκλογή εκπροσώπων του Δημοτικού Συμβουλίου του  Δήμου Κιλελέρ στη Γενική Συνέλευση της Π.Ε.Δ Θεσσαλίας. Ύστερα από τη συνεδρίαση και την ψηφοφορία εκλέχθηκαν ως εκπρόσωποι ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αχιλλέας Βαρδακούλης και ο αντιδήμαρχος Αλέκος Χονδρονάσιος από την παράταξη της πλειοψηφίας και ο Γιώργος Ακριβούλης από την μείζονα αντιπολίτευση.

Μετά το τέλος της ειδικής συνεδρίασης ο Θανάσης Νασιακόπουλος δήλωσε ότι η συνεδρίαση έγινε σύμφωνα με τον προβλεπόμενο νόμο, χωρίς προβλήματα  και εξέφρασε την πεποίθηση ότι  οι εκλεγέντες  αντιπρόσωποι του Δήμου Κιλελέρ στη Γενική Συνέλευση της Π.Ε.Δ Θεσαλίας θα ασκήσουν τα καθήκοντά τους με τη μέγιστη υπευθυνότητα.

Tags: , ,

Πρόγραμμα Κινηματογραφικής Λέσχης Νίκαιας

Αυτή την Κυριακή 3/11 η Κινηματογραφική Λέσχη Νίκαιας θα προβάλλει την γαλλική ταινία «Dheepan.Ο άνθρωπος χωρίς πατρίδα», του Ζακ Οντιάρ, παραγωγής 2015,110΄

Για να αποδράσουν από τον εμφύλιο πόλεμο στη Σρι Λάνκα, ένας πρώην μαχητής των Ταμίλ, μια νεαρή γυναίκα κι ένα κορίτσι παριστάνουν την οικογένεια. Καταλήγουν σε ένα προάστιο του Παρισιού, αντιμέτωποι με τη βία των συμμοριών και τη μεταξύ τους καχυποψία.

Περιγράφοντας την προσπάθεια τριών αγνώστων να βρουν κοινό τρόπο συνεννόησης και συμπεριφοράς, διέξοδο στο πώς θα διαχειριστούν τις ανάγκες τους και, τελικά, συναισθηματικούς δεσμούς που θα τους δώσουν δύναμη να αντιμετωπίσουν ένα εχθρικό, μα παράλληλα γοητευτικό περιβάλλον (το σχολείο και η γαλλική γλώσσα για τη μικρή, τα 500 ευρώ μηνιάτικο για τη Γιαλίνι), ο Οντιάρ διερευνά με ωμή ειλικρίνεια και διακριτικό χιούμορ τις σύγχρονες διαπροσωπικές και οικογενειακές σχέσεις. Τις συνδέει άμεσα με τις κοινωνικές και οικονομικές δομές, αναλύοντας διεισδυτικά τη διαρκή άσκηση βίας πάνω στην οποία στηρίζονται.

Χρυσός Φοίνικας στις Κάνες για μια επίκαιρη, ειλικρινή και επώδυνα ρεαλιστική ματιά στο τίμημα ενσωμάτωσης κάθε ξένου στο «δυτικό παράδεισο».

Η προβολή θα γίνει στις 7 μ.μ. στο Πολιτιστικό κέντρο Νίκαιας με ελεύθερη είσοδο.

Tags: , ,

Πανηγυρίζουν οι Αγ. Ανάργυροι σε κοινότητες του Δήμου Κιλελέρ

Την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου πανηγυρίζουν οι  Ιεροί Ναοί των Αγίων Αναργύρων σε κοινότητες του Δήμου Κιλελέρ.

Την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου, παραμονή της εορτής, στις 16:00 στη Μελίακαι στις 17:00 στο Αχίλλειο θα ακουστούν κωδωνοκρουσίες και στη συνέχεια θα τελεστή αρχιερατικός εσπερινός. Μέγας αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμου, με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα θα τελεστή στις 17:30 στην Κοινότητα των Αγίων Αναργύρων.

Ανήμερα της εορτής Παρασκευή 1η Νοεμβρίου στις 07:30 π.μ. ΄σε όλους τους ναούς θα τελεστή όρθρος και στις 09:00 π.μ. θεία λειτουργία με αρτοκλασία-ύψωμα προς τιμή των Αγίων.

Tags: , ,

Καραλαριώτου: Κίνδυνος για την υγεία των νηπίων στο 19ο Νηπιαγωγείο

«Στις 22 Μαρτίου 2018 λήφθηκε απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας για επισκευές και συντηρήσεις διαφόρων σχολείων του Δήμου. Για το 19ο νηπιαγωγείο προβλεπόταν ότι θα αποξηλώθει η παλιά σωλήνωση της αποχέτευσης στις τουαλέτες λόγω διαρροών και θα τοποθετούνταν καινούρια με σωστή κλίση. Επίσης, με την ίδια απόφαση προβλεπόταν η τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στην αυλή των νηπίων. Δυστυχώς ούτε το 2018, ούτε το 2019 εφαρμόστηκε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Σήμερα πλέον επιβάλλεται να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες καθώς τίθεται θέμα σοβαρό ζήτημα υγιεινής και ασφάλειας των νήπιων».

Τα παραπάνω δήλωσε η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Λαρισαίων κα Ρένα Καραλαριώτου, μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο  19ο Νηπιαγωγείο Λάρισας, επί της οδού Χατζοπούλου,   συνοδευόμενη από τους δημοτικούς συμβούλους κ.κ Αθανάσιο Μαμάκο και  Δημήτρη Παπαποστόλου, μετά  από πρόσκληση της προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων  κ Νικη Τσακοπιάκου    .

Εκεί η κ. Καραλαριώτου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τη διευθύντρια του Νηπιαγωγείου κ. Ευαγγελία Τσιαντούλη , καθώς και από την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων  για τα προβλήματα  που αντιμετωπίζει το νηπιαγωγείο.

«Επισκεφθήκαμε σήμερα το  19ο Νηπιαγωγείο, προκειμένου να ενημερωθούμε δια ζώσης και να διαπιστώσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει . Το νηπιαγωγείο αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με τις τουαλέτες, καθώς οι ακαθαρσίες λιμνάζουν λόγω προβλήματος στις σωληνώσεις με κίνδυνο την υγεία των μικρών παιδιών. Απαιτείται επίσης ένα ακόμη wc, καθώς υπάρχουν τέσσερα wc για 104 παιδιά! Τέλος, διαπιστώνεται  σοβαρο πρόβλημα με την καθαριότητα, ενώ για λόγους ασφαλείας καθίσταται επιτακτική η τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στην αυλή.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και  το 19ο νηπιαγωγείο καταδεικνύουν,  για ακόμη μια φορά, την επιτακτική ανάγκη να ασχοληθεί η δημοτική αρχή σοβαρά , με προγραμματισμό και σχέδιο, ώστε να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα στο σύνολο των σχολικών μονάδων, με προτεραιότητα τα νηπιαγωγεία. Αναμένουμε από την δημοτική αρχή να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση», κατέληξε στη δήλωση της η κα Καραλαριώτου.

 

 

 

Tags: , ,

1 εκ. ευρώ για τα Κοινωνικά Φαρμακεία και Παντοπωλεία

Παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λάρισας Χρήστου Καλομπάτσιου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των νέων γραφείων του Κοινωνικού Παντοπωλείου στη Λάρισα, στην στοά της οδού Μανωλάκη 9-11.

Ο κ. Καλομπάτσιος  επεσήμανε   ότι η   Περιφέρεια Θεσσαλίας χρηματοδοτεί τη λειτουργία του  Κοινωνικού Παντοπωλείου στη Λάρισα μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας με συνολικό προϋπολογισμό 117.000 ευρώ. Συνολικά η Περιφέρεια Θεσσαλίας χρηματοδοτεί με 468.000 ευρώ τη λειτουργία τεσσάρων Κοινωνικών Παντοπωλείων σε Λάρισα, Βόλο Τρίκαλα και Καρδίτσα, από τα οποία ωφελούνται  2. 127 άνθρωποι. Μαζί με τα Κοινωνικά Φαρμακεία, ο προϋπολογισμός στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας  ξεπερνά το 1 εκατομμύριο ευρώ και οι ωφελούμενοι τους 3.000 ανθρώπους. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει συνολικά 71 κοινωνικές δομές που δημιουργούν 287 νέες θέσεις εργασίας ενώ από τις δομές αυτές ωφελούνται 73.000 άνθρωποι σε όλη τη Θεσσαλία.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας αναφέρθηκε στη συμφωνία του  Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού με  την Υφυπουργό Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου σε πρόσφατη συνάντηση τους στην Αθήνα, για συνέχιση της λειτουργίας όλων των  Κοινωνικών Δομών, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας,  μέχρι και το τέλος του 2023. Για τα Κοινωνικά Παντοπωλεία και Φαρμακεία αναμένεται η έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Τέλος, ο κ. Καλομπάτσιος σημείωσε ότι «η Περιφέρεια Θεσσαλίας  στηρίζει την κοινωνική συνοχή και τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, διεκδικεί  προγράμματα ανοιχτά σε όλους  και αποδεικνύει στην πράξη ότι στέκεται με σεβασμό  και ενδιαφέρον δίπλα στον άνθρωπο».

 

 

Tags: , ,

Συνελήφθη 36χρονος σε αγροτική περιοχή για ναρκωτικά

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, καθώς και της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, συνελήφθη στις 29-10-2019 το μεσημέρι σε αγροτική περιοχή στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, ένας 36χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, έπειτα από κατάλληλη αξιολόγηση στοιχείων, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 36χρονο στην προαναφερόμενη περιοχή και τον ακινητοποίησαν. Από την κατοχή του κατασχέθηκαν ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο με μείγμα κάνναβης και καπνού, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο.

Σε κοντινή απόσταση, βρέθηκαν, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν έξι καλλιεργούμενα δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως (1,9) μέτρα.

Σε νομότυπη έρευνα που ακολούθησε στην οικία του, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν:

 • ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους (4) κιλών και (42,7) γραμμαρίων,
 • ένα κινητό τηλέφωνο και
 • το χρηματικό ποσό των (150) ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

Tags: , ,

Μάξιμος: Τι θα γίνει σε 6 μήνες με όσους μεταφερθούν στην ηπειρωτική Ελλάδα;

«Πόσους μπορούμε πια σε αυτή τη χώρα -με τα συγκεκριμένα πληθυσμιακά δεδομένα και δεδομένα έκτασης- να φιλοξενήσουμε, σε βαθμό που να μην αλλοιώνονται πληθυσμιακά δεδομένα, σε βαθμό που να μην αμφισβητούνται βασικές ευρωπαϊκές αξίες που μοιραζόμαστε και εμείς με όλους τους άλλους Ευρωπαίους;». Την παραπάνω ερώτηση απηύθυνε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, μιλώντας στην Επιτροπή που προεδρεύει κατά την β΄ ανάγνωση του νομοσχεδίου «Περί Διεθνούς Προστασίας και άλλες διατάξεις».

Ο Θεσσαλός πολιτικός, μεταφέροντας και την αγωνία των τοπικών κοινωνιών, διατύπωσε μια σειρά ερωτημάτων. Όπως είπε «και στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, στη Λάρισα, υπάρχουν ερωτηματικά και αναστάτωση στις τοπικές κοινωνίες και στην Καλλιπεύκη και στην Καρίτσα και στο κέντρο της Λάρισας, όπου ακούστηκε ότι θα τοποθετηθούν σε ξενοδοχεία. Εύλογες θα σας έλεγα ανησυχίες. Η ενημέρωση που υπάρχει είναι ότι θα είναι για έξι μήνες η εγκατάσταση σε ξενοδοχεία, στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Ο φόβος όλων, βεβαίως είναι ό,τι “ουδέν μονιμότερον του προσωρινού”, τι θα γίνει μετά από έξι μήνες; Αυτοί που θα μετακινηθούν στην ενδοχώρα, όταν ξεκαθαρίσει η διαδικασία, αν δικαιούνται ή όχι άσυλο, θα επιστραφούν στην Τουρκία; Η Άγκυρα θα δεχθεί ότι ισχύει η κοινή δήλωση ΕΕ και Τουρκίας για επιστροφές, από τη στιγμή που θα μετακινηθούν από τα νησιά στην  ηπειρωτική Ελλάδα; Κι όσοι δεν επιστραφούν τι τύχη θα έχουν; Θα συνεχίσουν να παραμένουν στα ξενοδοχεία, σε αυτές τις υποδομές; Θα υπάρξει προσπάθεια ενσωμάτωσης τους; Όλα αυτά νομίζω είναι εύλογα ερωτηματικά και θα πρέπει να χυθεί περισσότερο φως».

 

Απάντηση Χρυσοχοΐδη  

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, απαντώντας στον κ. Χαρακόπουλο και στους βουλευτές που έθεσαν ανάλογα ερωτήματα, εξέφρασε τη βούληση της κυβέρνησης «να τελειώνουμε πολύ γρήγορα όλες αυτές τις κατανομές, έτσι ώστε οι άνθρωποι που δικαιούνται άσυλο να παίρνουν το δρόμο για τη ζωή τους και το μέλλον τους. Είτε θα μείνουν στην Ελλάδα, είτε θα πάνε στο εξωτερικό, είτε θα ενωθούν με την οικογένειά τους, είτε θα πάνε για κάποιους μήνες στη Γερμανία ή στη Γαλλία και θα ξαναγυρίσουν πίσω, είτε θα μείνουν εδώ οριστικά. Ανάλογα τι θέλει ο καθένας, με βάση τον νόμο. Αυτό επιτάσσει και το ανθρωπιστικό μας καθήκον, αυτό επιτάσσει και η νόμιμη υποχρέωσή μας. Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο. Αυτό που πρέπει να κάνουμε, πρέπει να το κάνουμε σωστά».

 

Tags: , ,

Εσπερίδα για τα Logistics στη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα

H δυναμική των Logistics στη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα και οι μεγάλες επενδύσεις σε αυτοματισμούς end-of-line production και Κέντρα Διανομής από πρωτοπόρες εταιρείες της ευρύτερης περιοχής, όπως ο Όμιλος Ελληνικά Γαλακτοκομεία και η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης, αναδείχθηκαν την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019 στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν το Operations Center και ο Σύνδεσμος Βιομηχανικών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος – ΣΒΘΣΕ στο Domotel Xenia Volos, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Logistics- EEL.

Το πρόγραμμα άνοιξεμε την εισαγωγική τοποθέτηση της κας Μαριλένας Αργυρού, ManagingDirectorτου OperationsCenter, η οποία σημείωσε την ιδιαίτερα αυξημένη προσέλευση από εκπροσώπους πολλών δυναμικών επιχειρήσεων από τον χώρο της Βιομηχανίας, του Εμπορίου και των υπηρεσιών Logistics, γεγονός που επιβεβαιώνει το έντονο ενδιαφέρον της αγοράς για την οργάνωση της Εφοδιαστικής Αλυσίδας ως μοχλό Ανάπτυξης και ενίσχυσης της Ανταγωνιστικότητας.

Στη συνέχεια, ο κ. Λουκάς Παπαχαραλάμπους – Αντιπρόεδρος Δ.Σ.του ΣΒΘΣΕ, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στον δυναμικά εξελισσόμενο χαρακτήρα του κλάδου των Logistics, αλλά και στην πρόοδο που έχει σημειωθεί στη χώρα μας σε έργα υποδομής, ενώ επεσήμανε, ότι, για να μπορέσει ο τομέας αυτός να εδραιωθεί ως βασικός πυλώνας της ελληνικής οικονομίας και να λειτουργήσει αποτελεσματικά και ανταγωνιστικά στο διεθνές περιβάλλον, είναι απαραίτητο να υπάρξουν συγκεκριμένες θεσμικές και νομοθετικές πρωτοβουλίες.

Για τα FulfillmentCenters ως μοχλό ανάπτυξης των επιχειρήσεων και τη μεθοδολογική προσέγγιση της EY με παρουσίαση CaseStudies μίλησε η κ. Νατάσα Κουμπουρέλου, Director, Advisory Services, PerformanceImprovement, SupplyChain& Operations EYαναδεικνύοντας την αξία εφαρμογής στοχευμένων μεθοδολογιών για τη βελτίωση του performance. Για τους τίτλους Αποθήκευσης και τα Ιδιωτικά Παραρτήματα ΠΑΕΓΑΕ, ως έναν εναλλακτικό τρόπο χρηματοδότησης μίλησαν ο κ. Κωνσταντίνος Περβανάς, Εμπορικός Διευθυντής και ο κ. Χαράλαμπος Αποσκίτης, Επικεφαλής Γραφείου Διοίκησης & Διευθυντής Ιδιωτικών Παραρτημάτων ΠΑΕΓΑΕ. Στη συνέχεια, ο κ. Μιχάλης Γαλιατσάτος, Διευθύνων Σύμβουλος της Cargo360°παρουσίασετα KeyPoints στις Διεθνείς Εμπορευματικές Μεταφορές και Εξαγωγές, ενώ η κ. Χρυσάνθη Λαιμού, SecurityKeyAccountManagerτης G4S Telematix,ανέλυσε τη συνάρτηση του κόστους και το πώς θα πρέπει αυτή να προσεγγιστεί – εμπειρικά ή μεθοδολογικά.

Ακολούθησαν συζήτηση – και από την πλευρά των συμμετεχόντων – και παρουσίαση στοιχείων από εκπροσώπους σημαντικών επιχειρήσεων της περιοχής.

 

 

Tags: , ,

Βεβαιώσεις αμπελοκαλλιέργειας για το έτος 2019

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (Υπ.Α.Α.Τ.), Οικονομικών και Ανάπτυξης & Επενδύσεων) με γνώμονα την στήριξη της αμπελοκαλλιέργειας και των αμπελοκαλλιεργητών αλλά και του τσίπουρου, ως παραδοσιακού αποστάγματος, λαμβάνοντας υπόψη την υποχρεωτική ενσωμάτωση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας στην εθνική και σε συνέχεια διευκρινιστικών εγκυκλίων που εκδόθηκαν από το Υπ.Α.Α.Τ. και την Α.Α.Δ.Ε. έχει προχωρήσει στην έκδοση των σχετικών βεβαιώσεων αμπελοκαλλιεργητή από τις κατά τόπους αρμόδιες υπηρεσίες.

Συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενοι αμπελοκαλλιεργητές πρέπει να προσκομίζουν το Α.Δ. Ταυτότητας, το Αμπελουργικό Μητρώο και σε 2 αντίγραφα την οριστικοποιημένη δήλωση συγκομιδής όπως έχει υποβληθεί στις ψηφιακές υπηρεσίες του Υπ.Α.Α.Τ. και κατά περίπτωση τα κάτωθι:

 1. Ιδία χρήση: έως και 1,0 στρ συνολικής έκτασης οινοποιήσιμου αμπελιού

Δεν είναι υποχρεωτική η υποβολή ψηφιακής δήλωσης συγκομιδής για συγκομισθείσα ποσότητα με προορισμό Ιδιοκατανάλωση έως και 1.700 κιλά σταφύλια.

 1. Αμπελουργός και οινοποιός

Στο πεδίο “προορισμός” Οινοποίηση από δηλούντα, στην οριστικοποιημένη δήλωση συγκομιδής, χωρίς περιορισμό σε συγκομισθείσα ποσότητα.

 1. Διαδικασία Φασόν

Στο πεδίο “προορισμός” Φασόν, στην οριστικοποιημένη δήλωση συγκομιδής, χωρίς περιορισμό σε συγκομισθείσα ποσότητα. Απαιτείται ιδιωτικό συμφωνητικό, απόδειξη παροχής υπηρεσιών, παραστατικά διακίνησης σταφυλιών, τελικού προϊόντος και δελτίο αποστολής επιστροφής στεμφύλων.

Για συγγενείς έως γ βαθμού δεν απαιτείται απόδειξη παροχής υπηρεσιών αλλά πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

 1. Πώληση σε ιδιωτικό οινοποιείο

Στο πεδίο “προορισμός” Πώληση σε οινοποιό, στην οριστικοποιημένη δήλωση συγκομιδής, χωρίς περιορισμό σε συγκομισθείσα ποσότητα. Απαιτείται ιδιωτικό συμφωνητικό, παραστατικά διακίνησης σταφυλιών και δελτίο αποστολής επιστροφής στεμφύλων (η ποσότητα από τα επιστρεφόμενα στέμφυλα δεν πρέπει να ξεπερνά το 35% της παραδοθείσας ποσότητας το εν λόγω οινοποιείο). Εφαρμόζεται και για μετόχους σε ιδιωτικό οινοποιείο

 1. Παράδοση σε συνεταιριστικό οινοποιείο.

α. Στο πεδίο “προορισμός” Παράδοση σε συνεταιριστικό, στην οριστικοποιημένη δήλωση συγκομιδής, χωρίς περιορισμό σε συγκομισθείσα ποσότητα. Απαιτείται δελτίο αποστολής επιστροφής στεμφύλων (η ποσότητα από τα επιστρεφόμενα στέμφυλα δεν πρέπει να ξεπερνά το 35% της παραδοθείσας ποσότητας το εν λόγω συνεταιριστικό οινοποιείο).

β. Στο πεδίο “προορισμός” Ιδιοκατανάλωση, στην οριστικοποιημένη δήλωση συγκομιδής. με έως και 1.700 κιλά σταφύλια συγκομισθείσα ποσότητα για μέλη συνεταιριστικών οινοποιείων ή/και συνεταιρισμών που έχουν παραδώσει το σύνολο της παραγόμενης ποσότητας στα εν λόγω συνεταιριστικά οινοποιεία ή συνεταιρισμούς.

 1. Λοιποί προορισμοί

Στο πεδίο “προορισμός” Λοιποί προορισμοί, στην οριστικοποιημένη δήλωση συγκομιδής, χωρίς περιορισμό σε συγκομισθείσα ποσότητα.

 

Tags: , ,

Σεμινάριο ΣΘΕΒ: Αξιολόγηση προσωπικού

O ΣΘΕΒ διοργανώνει εκπαιδευτικό σεμινάριο με τίτλο: «Αξιολόγηση προσωπικού», την Παρασκευή 08 Νοεμβρίου και ώρες 16:00 – 21:00, στις εγκαταστάσεις του Συνδέσμου.

Στόχος του σεμιναρίου είναι η ενίσχυση και ανάπτυξη γνώσεων και δεξιοτήτων των στελεχών επιχειρήσεων προκειμένου να είναι σε θέση να αξιολογούν μεθοδικά τους υφισταμένους και εργαζόμενους τους. Επίσης να παρακινούν συναδέλφους και υπαλλήλους προκειμένου να εργάζονται ομαδικά και αποδοτικότερα, βελτιώνοντας την ποιότητα της εργασίας τους και τα αποτελέσματα που παράγουν.

Απευθύνεται σε υπευθύνους και στελέχη του τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού, αλλά και σε όσους διοικούν ομάδες και έχουν ενεργό ρόλο στην διαδικασία αξιολόγησής τους.

Εισηγήτρια του σεμιναρίου είναι η κα Xάτζη Σκευοφύλακα. Έχει μακρά πορεία ως ανώτατο διοικητικό στέλεχος ελληνικών και πολυεθνικών εταιρειών με εξειδικευμένες γνώσεις στη διοίκηση και οργάνωση Ανθρώπινου Δυναμικού.

Το σεμινάριο επιδοτείται από τον ΟΑΕΔ και το πρόγραμμα ΛΑΕΚ 0,24% 2019. Καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής στον Ο.Α.Ε.Δ: 01 Νοεμβρίου.

Για  πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε με τα γραφεία του ΣΘΕΒ αρμόδια κα Ελένη Ευαγγελοπούλου, τηλ: 2410555507 & e-mail: education@sthev.gr.

Tags: , ,

Διημερίδα Παν/μιου Θεσσαλίας: Αναλώσιμα Σώματα

Το  Εργαστήριο Περιβαλλοντικής Επικοινωνίας & Οπτικοακουστικής Τεκμηρίωσης του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας για την Εκπαίδευση», διοργανώνουν την διημερίδα «Κι όμως κινείται: Αναλώσιμα Σώματα» τηνΤετάρτη 6 και Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019στην πόλη του Βόλου.

Η επιστημονική διημερίδα έχει σκοπό να προβάλλει σύγχρονες διεπιστημονικές τάσεις και συνέργειες του αnimation, συνδυάζοντας πρακτικές σχεδιασμού με θεωρητικές προσεγγίσεις και εκπαιδευτικές διαδικασίες. Η χρήση των νέων τεχνολογιών, η εμβύθιση σε περιβάλλοντα εικονικής πραγματικότητας, η πολλαπλότητα των σωμάτων – ψηφιακών, φυσικών και συμβολικών – και η αφηγητική γλώσσα του animation συμβάλλουν στην ανάπτυξη σύνθετων καλλιτεχνικών έργων.

Η διημερίδα «Κι όμως κινείται» πραγματοποιείται για έκτη συνεχή χρονιά στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ειδικά εφέτος εντάσσεται στο πλαίσιο του εορτασμού των 20 χρόνων λειτουργίας του. Η διημερίδα αποτελεί το σημείο συνάντησης των Ελληνικών Φεστιβάλ κινούμενων σχεδίων προβάλλοντας τη σημασία τους στην ακαδημαϊκή κοινότητα και ενισχύοντας την συνεργασία και τον διάλογο μεταξύ των νέων δημιουργών και των θεσμοθετημένων χώρων έκφρασης.

Η διημερίδα διαρθρώνεται σε τρεις συνεδρίες. Η πρώτη εστιάζει στις πρακτικές των Ελληνικών Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων και στους τρόπους μέσα από τους οποίους συστήνεται εντός τους, μία άτυπη σχέση με την εκπαίδευση. Η δεύτερη συνεδρία περιλαμβάνει εισηγήσεις σχετικά με θεωρητικές και μεθοδολογικές προσεγγίσεις αναπαραστάσεων του χώρου και του σώματος σε περιβάλλοντα διαμεσολαβημένης επικοινωνίας. Τέλος, η τρίτη συνεδρία επιχειρεί να ενδυναμώσει τον διάλογο ανάμεσα στις νέες τεχνολογίες, την εκπαίδευση και την εικαστική εξερεύνηση.

Στο πλαίσιο της διημερίδας, την Τετάρτη 6/11/2019 θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Τμήματος Αρχιτεκτόνων της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ανοικτή προβολή των βραβευμένων ταινιών (2018-2019) των Ελληνικών Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων.

Η παρακολούθηση της διημερίδας είναι δωρεάν. Εγγραφές θα γίνουν το πρωί της ίδιας ημέρας. Θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

  None Found