Ειδήσεις

Πρόγραμμα Κινηματογραφικής Λέσχης Νίκαιας


Αυτή την Κυριακή 3/11 η Κινηματογραφική Λέσχη Νίκαιας θα προβάλλει την γαλλική ταινία «Dheepan.Ο άνθρωπος χωρίς πατρίδα», του Ζακ Οντιάρ, παραγωγής 2015,110΄

Για να αποδράσουν από τον εμφύλιο πόλεμο στη Σρι Λάνκα, ένας πρώην μαχητής των Ταμίλ, μια νεαρή γυναίκα κι ένα κορίτσι παριστάνουν την οικογένεια. Καταλήγουν σε ένα προάστιο του Παρισιού, αντιμέτωποι με τη βία των συμμοριών και τη μεταξύ τους καχυποψία.

Περιγράφοντας την προσπάθεια τριών αγνώστων να βρουν κοινό τρόπο συνεννόησης και συμπεριφοράς, διέξοδο στο πώς θα διαχειριστούν τις ανάγκες τους και, τελικά, συναισθηματικούς δεσμούς που θα τους δώσουν δύναμη να αντιμετωπίσουν ένα εχθρικό, μα παράλληλα γοητευτικό περιβάλλον (το σχολείο και η γαλλική γλώσσα για τη μικρή, τα 500 ευρώ μηνιάτικο για τη Γιαλίνι), ο Οντιάρ διερευνά με ωμή ειλικρίνεια και διακριτικό χιούμορ τις σύγχρονες διαπροσωπικές και οικογενειακές σχέσεις. Τις συνδέει άμεσα με τις κοινωνικές και οικονομικές δομές, αναλύοντας διεισδυτικά τη διαρκή άσκηση βίας πάνω στην οποία στηρίζονται.

Χρυσός Φοίνικας στις Κάνες για μια επίκαιρη, ειλικρινή και επώδυνα ρεαλιστική ματιά στο τίμημα ενσωμάτωσης κάθε ξένου στο «δυτικό παράδεισο».

Η προβολή θα γίνει στις 7 μ.μ. στο Πολιτιστικό κέντρο Νίκαιας με ελεύθερη είσοδο.

Προηγούμενο άρθρο Πανηγυρίζουν οι Αγ. Ανάργυροι σε κοινότητες του Δήμου Κιλελέρ
Επόμενο άρθρο Οι εκπρόσωποι του Δήμου Κιλελέρ στη Γ.Σ. της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας