Διημερίδα Παν/μιου Θεσσαλίας: Αναλώσιμα Σώματα

30 Οκτωβρίου 2019

Το  Εργαστήριο Περιβαλλοντικής Επικοινωνίας & Οπτικοακουστικής Τεκμηρίωσης του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας για την Εκπαίδευση», διοργανώνουν την διημερίδα «Κι όμως κινείται: Αναλώσιμα Σώματα» τηνΤετάρτη 6 και Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019στην πόλη του Βόλου.

Η επιστημονική διημερίδα έχει σκοπό να προβάλλει σύγχρονες διεπιστημονικές τάσεις και συνέργειες του αnimation, συνδυάζοντας πρακτικές σχεδιασμού με θεωρητικές προσεγγίσεις και εκπαιδευτικές διαδικασίες. Η χρήση των νέων τεχνολογιών, η εμβύθιση σε περιβάλλοντα εικονικής πραγματικότητας, η πολλαπλότητα των σωμάτων – ψηφιακών, φυσικών και συμβολικών – και η αφηγητική γλώσσα του animation συμβάλλουν στην ανάπτυξη σύνθετων καλλιτεχνικών έργων.

Η διημερίδα «Κι όμως κινείται» πραγματοποιείται για έκτη συνεχή χρονιά στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ειδικά εφέτος εντάσσεται στο πλαίσιο του εορτασμού των 20 χρόνων λειτουργίας του. Η διημερίδα αποτελεί το σημείο συνάντησης των Ελληνικών Φεστιβάλ κινούμενων σχεδίων προβάλλοντας τη σημασία τους στην ακαδημαϊκή κοινότητα και ενισχύοντας την συνεργασία και τον διάλογο μεταξύ των νέων δημιουργών και των θεσμοθετημένων χώρων έκφρασης.

Η διημερίδα διαρθρώνεται σε τρεις συνεδρίες. Η πρώτη εστιάζει στις πρακτικές των Ελληνικών Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων και στους τρόπους μέσα από τους οποίους συστήνεται εντός τους, μία άτυπη σχέση με την εκπαίδευση. Η δεύτερη συνεδρία περιλαμβάνει εισηγήσεις σχετικά με θεωρητικές και μεθοδολογικές προσεγγίσεις αναπαραστάσεων του χώρου και του σώματος σε περιβάλλοντα διαμεσολαβημένης επικοινωνίας. Τέλος, η τρίτη συνεδρία επιχειρεί να ενδυναμώσει τον διάλογο ανάμεσα στις νέες τεχνολογίες, την εκπαίδευση και την εικαστική εξερεύνηση.

Στο πλαίσιο της διημερίδας, την Τετάρτη 6/11/2019 θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Τμήματος Αρχιτεκτόνων της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ανοικτή προβολή των βραβευμένων ταινιών (2018-2019) των Ελληνικών Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων.

Η παρακολούθηση της διημερίδας είναι δωρεάν. Εγγραφές θα γίνουν το πρωί της ίδιας ημέρας. Θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Δημήτρης Μητροπάνος - Ποιος φταίει μη ρωτάς
Πασχάλης Τερζής - Θα το συνηθίσεις
Σταμάτης Γονίδης - Τι δεν έχω εγώ
Γιάννης Πλούταρχος - Αχ κορίτσι μου
Χρήστος Αντωνιάδης - Δεν είσαι εσύ
Βασίλης Καρράς - Ποια με καταράστηκε
Λευτέρης Πανταζής - Σε νοσταλγώ
Πάνος Κιάμος - Πως θα την βγάλω
Πάολα - Γίνε μαζί μου ένα
Παντελής Παντελίδης - Αν είσαι εκεί

 


Ιούλιος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031EC