Tags: , ,

Μάξιμος: Σημαντικό το νομοσχέδιο για το άσυλο, αλλά…

«Αναμφίβολα, πέρα από τη νομοθετική πρωτοβουλία που φέρνει η Κυβέρνηση για το άσυλο, έχει μεγάλη σημασία η αλληλεγγύη της Ευρώπης. Για τις χώρες του Visegrad, εάν συνεχίσουν αυτή τη στάση αδιαφορώντας για την βασική ευρωπαϊκή Αρχή της αλληλεγγύης, υπάρχει σοβαρό ζήτημα, όπως επίσης σημαντικός είναι ο διαχωρισμός προσφύγων και μεταναστών». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος παρεμβαίνοντας ως πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της βουλής, κατά την επί των άρθρων συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για το άσυλο, στην αρμόδια επιτροπή, παρουσία του αρμόδιου υπουργού κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Γενικού Γραμματέα κ. Πάτροκλου Γεωργιάδη.

Αναφορικά με τον κίνδυνο υλοποίησης των απειλών του προέδρου της Τουρκίας Ερντογάν να στείλει 3,6 εκατομμύρια προσφύγων στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδας, στην οποία αναφέρθηκαν διάφοροι ομιλητές ο Μάξιμος Χαρακόπουλος υπενθύμισε τη δήλωση Χρυσοχοΐδη πρόσφατα στη Λάρισα ότι «εάν η χώρα βρεθεί σε αυτή την κατάσταση που περιγράψατε νωρίτερα, έχει plan B».

Ο Θεσσαλός πολιτικός υπογράμμισε ότι «το νομοσχέδιο, αναμφίβολα, επιχειρεί να βάλει μια τάξη σε ένα σημαντικό πρόβλημα. Την ίδια ώρα, όμως, υπάρχει και ένας σκεπτικισμός, όσον αφορά τις μετακινήσεις από τα νησιά προς την ηπειρωτική Ελλάδα και αναμένουμε με ενδιαφέρον απαντήσεις, προκειμένου να διασκεδαστούν και οι εντυπώσεις που έχουν δημιουργηθεί», ενώ κάλεσε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη «στη δεύτερη Ανάγνωση του νομοσχεδίου στην Επιτροπή, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, οι παρατηρήσεις και οι προτάσεις που κατατέθηκαν, στο βαθμό που κρίνεται ότι είναι σωστές, να ενσωματωθούν». Από την πλευρά του ο κ. Χρυσοχοΐδης απάντησε ότι «μια σειρά από προτάσεις που άκουσα και από τους Φορείς -πχ η UNISEF έκανε κάποιες προτάσεις και οι συνάδελφοί- όλα αυτά θα ενταχθούν και θα βελτιώσουμε το νομοσχέδιο». Κλείνοντας τη συνεδρίαση, ο Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Χαρακόπουλος σημείωσε ότι «αυτό είναι και το σκεπτικό, άλλωστε, της δεύτερης Ανάγνωσης».

Tags: , ,

Συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Ελασσόνας με το Δίκτυο Περραιβία

Σε εξαιρετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Ελασσόνας την Πέμπτη  24 Οκτωβρίου 2019 , η προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Ελασσόνας κ. Νικ. Γάτσα  με εκπροσώπους του Δικτύου  ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ», που είναι η Ομοσπονδία των Συλλόγων επαρχίας Ελασσόνας και των Αποδήμων (Δευτεροβάθμιο Σωματείο) , έχει έδρα την Ελασσόνα και ιδρύθηκε το έτος 2007.

Η συνάντηση αυτή έγινε με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Δημάρχου Ελασσόνας, προκειμένου να καθοριστεί ο τρόπος συνεργασίας του Δήμου Ελασσόνας με την Ομοσπονδία των Συλλόγων Ελασσονιτών ,αλλά και των Απόδημων , δεδομένου ότι το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» , που έχει καταφέρει να ενώσει όλους ,σχεδόν, τους Συλλόγους της περιοχής, αλλά και των Αποδήμων,  αναπτύσσει ,όλα αυτά τα χρόνια, έντονη δραστηριότητα ,σε εθελοντική βάση και συνεργάζεται με την Πολιτεία , με πανεπιστήμια εντός και εκτός Ελλάδος, με ερευνητικά κέντρα , με φορείς από όλη την Ευρώπη  και οι δράσεις του  έχουν ξεπεράσει προ πολλού τα όρια της χώρας.

Τα θέματα τα οποία έθεσε ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νικ. Γάτσας , που αποτέλεσαν αντικείμενο της συζήτησης και δείχνουν τον τρόπο προσέγγισης της σύγχρονης πραγματικότητας από τη νέα δημοτική αρχή , ήταν  ο Πολιτισμός ,το Περιβάλλον ,η Κοινωνική Αλληλεγγύη, η Κοινωνική Οικονομία ,η Βιώσιμη Ανάπτυξη , η νεανική επιχειρηματικότητα, η προώθηση των τοπικών προϊόντων, ο εναλλακτικός τουρισμός, η Τουριστική Προβολή και η δημιουργία Branding  ,οι Επιστήμες , οι Τέχνες και τα Γράμματα ,τα Ανθρώπινα Δικαιώματα , η Ισότητα, η Διαπολιτισμική Συνεργασία , η αξιοποίηση των εθνικών και Ευρωπαϊκών προγραμμάτων και η συνεργασία με αντίστοιχα Δίκτυα των Ευρωπαϊκών λαών ,αλλά και όλου του κόσμου .

Ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νικ. Γάτσας δήλωσε ότι: “ η συνεργασία του Δήμου ,αλλά και η στήριξη των εθελοντικών οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών (Συλλόγων ,σωματείων κ.ά) της περιοχής ,είναι δεδομένη από πλευράς Δήμου ,γιατί μόνο μέσα από τέτοιες συνέργειες μπορούν οι τοπικές κοινωνίες να δημιουργήσουν ένα καλύτερο μέλλον. Δεν μπορεί ο Δήμος  να γυρίζει την πλάτη προς την κοινωνία, παρά μόνο να είναι αρωγός, σε κάθε υγιή προσπάθεια που πηγάζει μέσα από την ίδια την κοινωνία ,που τόσα προσφέρει στον τομέα του πολιτισμού , της κοινωνικής αλληλεγγύης και τόσων άλλων. Πόσο ,μάλλον, όταν αφορά το πολυβραβευμένο Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ», που τιμάται όχι μόνο στην Ελλάδα , αλλά και σε όλη την Ευρώπη για το έργο που προσφέρει σε εθνικό ,αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο».

Ο  Πρόεδρος του Δικτύου ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» κ. Κων. Σκριάπας, δήλωσε ότι: «για το Δίκτυο πάντα η συνεργασία με την εκάστοτε Δημοτική Αρχή , ήταν το μεγάλο ζητούμενο για το καλό του τόπου. Ο τρόπος προσέγγισης και η συνεργασία του Δικτύου από τη νέα Δημοτική Αρχή , μας ξάφνιασε ευχάριστα,  είναι υποδειγματική και δεν έχει προηγούμενο, σε ότι αφορά την ποιότητά της, από την ίδρυσή του Δικτύου , το 2007, μέχρι και σήμερα. Για τον λόγο αυτό το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» θα σταθεί αρωγό σε κάθε προσπάθεια του Δήμου για ανασυγκρότηση της περιοχής και τη δημιουργία αναπτυξιακής δυναμικής προς όφελος των κατοίκων, έργο που κάθε άλλο, παρά εύκολο είναι».

Στη συνάντηση , από πλευράς Δήμου Ελασσόνας, εκτός από τον Δήμαρχο κ. Νικ. Γάτσα , παρούσα ήταν και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού-Κοινωνικής Πρόνοιας και Διοικητικών Θεμάτων  κ. Καρκαβανίδου- Σκρέτα Ευφροσύνη, ενώ από πλευράς Δικτύου ¨ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ¨, εκτός από τον Πρόεδρο κ. Κων. Σκριάπα, παρόντες ήταν και ο Αντιπρόεδρος Α’ κ. Θωμάς Αστερίου (καλλιτέχνης – Οικονομολόγος, Υπεύθυνος Πολιτισμού , Απόδημου Ελληνισμού , Γραμμάτων και Τεχνών, Διεθνών Σχέσεων και Ξένων Αποστολών (Σύλλογος Ελασσονιτών Μονάχου Γερμανίας ),ο  Αντιπρόεδρος Β’ -Ταμίας  κ.  Φουρκιώτης Κων/νος – Στρατιωτικός ε.α.-Υπεύθυνος Οικονομικής Διαχείρισης Προγραμμάτων ,Αθλητισμού , Αθλημάτων βουνού (Σύλλογος «Παλαίστρα» Ελασσόνας), η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσων κ. Καίτη Κελεπούρη, Ιατρός Κυτταρολόγος Υπεύθυνη Ανάπτυξης  Κοινωνικής Οικονομίας, Επιχειρηματικότητας, Βιώσιμης Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής παρολύμπιας περιοχής (Σύλλογος Ελασσονιτών Λάρισας  ),ο κ. Γκανάτσιος Ανδρέας – Εκπαιδευτικός ,Περιβαλλοντολόγος ,Καθηγητής Αγγλικών, Υπεύθυνος Περιβάλλοντος , Νέας Γενιάς, Νέων Τεχνολογιών και Καινοτομίας,ΧΟΠΣ Σπαρμού και η Γεν. Γραμματέας   Β’ κ. Βαρυτιμίδου Βασιλική –  Δημοσιογράφος, Υπεύθυνη Τύπου και Επικοινωνίας, Ανάπτυξης Τηλεοπτικών Παραγωγών, Σχέσεων με ΜΜΕ, Συντονισμού Δράσεων Συλλόγων επ.Ελασσόνας (Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλιθέας).

 

Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» -Ένα Σωματείο πρότυπο Καλών Πρακτικών με διεθνή φήμη

 Αξίζει να σημειωθεί ότι  το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» έχει θεσμοθετήσει για την Ελλάδα ,σε συνεργασία με Ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια , τα περίφημα Πανελλήνια Συνέδρια Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς  ( ήδη, διοργάνωσε τα τρία πρώτα συνέδρια), που συγκεντρώνουν , κάθε δύο χρόνια, Έλληνες και Κυπρίους επιστήμονες απ’ όλο τον κόσμο και οδηγούν στη δημιουργία του λεγόμενου Ψηφιακού Ελληνικού Πολιτισμού ,με σκοπό την ανάδειξή του σε όλο τον κόσμο και τη δημιουργία πολιτιστικού τουρισμού για τη χώρα, συνέδρια που τελούν υπό την Αιγίδα της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας ,του Οικουμενικού Πατριαρχείου ,πολλών Ελληνικών και Κυπριακών Υπουργείων , πολλών παγκόσμιων επιστημονικών οργανισμών και ερευνητικών κέντρων. Παράλληλα, προωθεί τη χάραξη του Εθνικού Επιχειρησιακού Σχεδίου για την Ψηφιοποίηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς .

 

Μέχρι σήμερα έχει δώσει ευκαιρίες απασχόλησης και ενδυνάμωσης ικανοτήτων σε περισσότερους από διακόσιους (200) νέους επιστήμονες ,από τις εκατοντάδες δράσεις του ,που κινούνται σε πολύ υψηλό επίπεδο, αλλά και  μέσα από την αξιοποίηση εθνικών και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων , έχει δημιουργήσει ένα ευρύτατο δίκτυο συνεργασιών, με Φορείς της Ελλάδας και της Ευρώπης , αλλά και ένα ευρύτατο δίκτυο επιστημονικών συνεργατών από πολλά πανεπιστήμια ,ενώ αναλαμβάνει  την διοργάνωση μεγάλων εκδηλώσεων ( συνεδρίων, ημερίδων, εργαστηρίων, Forums, εξειδικευμένων σεμιναρίων, πολυήμερων εκδηλώσεων πολιτισμού και περιβάλλοντος  κλπ) που του αναθέτουν υπουργεία, Περιφέρειες ,Πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα ,παγκόσμιοι επιστημονικοί Οργανισμοί ,αλλά και ανεξάρτητοι Φορείς .

 

 

Σχεδιάζει και  υλοποιεί :Εθνικά και Ευρωπαϊκά Προγράμματα ,Συνέδρια, Επιστημονικές Ημερίδες ,Σεμινάρια ,Εργαστήρια Κοινωνικής Οικονομίας ,περιβαλλοντικές δράσεις (σεμινάρια, βιωματικά εργαστήρια ,συμβουλευτική κ.ά.),πολυήμερες εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα , μεγάλες συναυλίες Κοινωνικής Αλληλεγγύης με τη Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού ,αλλά και μεγάλες ορχήστρες και χορωδίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, προετοιμάζει και παρουσιάζει τηλεοπτικές εκπομπές, ντοκιμαντέρ, συμμετέχει ενεργά στην Κοινωνική Διαβούλευση σε επίπεδο Δήμων  και Περιφέρειας ,συνεργάζεται με άλλα Δίκτυα ,Πανεπιστήμια, Φορείς και ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών σε όλο τον κόσμο , συμμετέχει στην Επιτροπή Έξυπνης Εξειδίκευσης της Περιφέρειας Θεσσαλίας , στην Επιτροπή Παρακολούθησης του ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020, στον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου  και υλοποιεί συλλογικές δράσεις με τους Συλλόγους-Μέλη του, για τον Άνθρωπο και τον Μέλλον του .

Θεωρείται ως Πρότυπο Καλών Πρακτικών στο χώρο του εθελοντισμού σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

       

Tags: , ,

Στην Κύπρο αντιπροσωπεία του Δήμου Κιλελέρ

Τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας στη Λευκωσία επισκέφθηκε και κατέθεσε δάφνινο στεφάνι η αντιπροσωπεία του Δήμου Κιλελέρ που βρέθηκε στην Κύπρογια  την υπογραφή του πρωτοκόλλου αδελφοποίησης με την κοινότητα Πισσουρίου.

Ο Τύμβος είναι το στρατιωτικό νεκροταφείο Ελλαδιτών και Ελληνοκυπρίων πεσόντων κατά την τουρκική εισβολή του 1974. Εκεί βρίσκονται συγκεντρωμένα και άλλα μνήματα Ελλήνων αξιωματικών και οπλιτών που έπεσαν σε προηγούμενους αγώνες της Κύπρου για την ελευθερία.

Η επίσκεψη στον Τύμβο προκάλεσε στην αποστολή του Δήμου Κιλελέρ έντονη συναισθηματική φόρτιση. Παντού σταυροί, άλλοι με ονόματα και φωτογραφίες νεκρώνκαι άλλοι αγνώστων στοιχείων. Για τους «αφανείς νεκρούς» ξεκίνησαν οι διαδικασίεςαναγνώρισης ώστε να τους αποδοθούν, μετά από χρόνια, οι αρμόζουσες τιμές. Οι πιο πολλοί ενταφιασμένοι, νέοι άνθρωποι, έπεσαν μαχόμενοι αφού ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της πατρίδας. Ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος σε λιτή του δήλωσε ανέφερε: «Ο Τύμβος της Μακεδονίτισσας είναι ένας χώρος που αποτελεί μέρος της κοινής ιστορίας Ελλάδας και Κύπρου. Αποτελεί πηγή έμπνευσης για τη συνέχιση του αγώνα, με τελικό σκοπό την απελευθέρωση της Κύπρου από την τούρκικη κατοχή και την επανένωση του νησιού».

 

Tags: , ,

Ορκωμοσία των νεοσυλλέκτων οπλιτών της 2019 Δ΄ ΕΣΣΟ

Σας γνωρίζουμε ότι, την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019, ο Διοικητής 1ης Στρατιάς/EU-OHQ, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος παρέστη στην τελετή ορκωμοσίας των νεοσυλλέκτων οπλιτών της 2019 Δ΄ ΕΣΣΟ, στο Στρατόπεδο «Λγου (ΠΒ) Μπουγα Παναγιωτη», στην πόλη της Λάρισας.

Tags: , ,

Συνέδριο για τον Κοσμά τον Αιτωλό στη Λάρισα

Η Φιλολογική Ιστορική Αρχαιολογική Λαογραφική Εταιρεία Θεσσαλίας (Φ.Ι.Α.Λ.Ε.Θ.), η Περιφέρεια Θεσσαλίας (Περιφ. Ενότητα Λάρισας), ο Δήμος Λαρισαίων, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας και η Ιερά Μητρόπολις Λαρίσης και Τυρνάβου με αφορμή τα 240 χρόνια από τον μαρτυρικό θάνατο του Κοσμά του Αιτωλού και την εορτή της Συνάξεως των εν Λαρίσῃ Αγίων, διοργανώνουν συνέδριο με θέμα: «Κοσμάς ο Αιτωλός και Νεοελληνικός Διαφωτισμός στη Θεσσαλία κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας», την Παρασκευή 1 και το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019 στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας.

Έναρξη του Συνεδρίου: Παρασκευή 1 Νοεμβρίου στις 7.00 μ.μ.

Είσοδος ελεύθερη.

Tags: , ,

Συναντήσεις της Λέσχης Ανάγνωσης των Ενεργών Πολιτών

Η Λέσχη Ανάγνωσης των Ενεργών Πολιτών Λάρισας ανακοινώνει την έναρξη του νέου κύκλου των συναντήσεών της που θα λάβει χώρα το Σάββατο 26 Οκτωβρίου στις 7 μ.μ. στον Πολυχώρο Αλληλεγγύης των ΕΝ.ΠΟ.Λ. (Λάμπρου Κατσώνη 37), ενώ παράλληλα απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε νέα μέλη.

 Οι συναντήσεις της Λέσχης Ανάγνωσης πραγματοποιούνται σε μηνιαία βάση, έχουν χαρακτήρα ανοιχτής συζήτησης με τη βοήθεια συντονιστή-μέλους της ομάδας και αφορούν τη γνωριμία με το έργο Ελλην(ιδ)ων και ξένων πεζογράφων των τελευταίων δύο τουλάχιστον αιώνων. Μέλη της Λέσχης μπορούν να γίνουν ενήλικες αναγνώστες και αναγνώστριες ανεξαρτήτως κοινωνικής τάξης, μορφωτικού επιπέδου ή άλλων κοινωνικών και πολιτισμικών διαφοροποιήσεων. Μοναδική προϋπόθεση συμμετοχής αποτελεί η αγάπη για τη λογοτεχνία και η επιθυμία για μοίρασμα της αναγνωστικής εμπειρίας.

Στην πρώτη της συνάντηση για την φετινή χρονιά, η Λέσχη Ανάγνωσης, ύστερα από την υποδοχή των νέων μελών, θα συζητήσει για το πεζογραφικό έργο της Μάρως Δούκα (1947-), όπως είχε αποφασιστεί κατά την τελευταία συνάντηση πριν από τις θερινές διακοπές.

Για περισσότερες πληροφορίες: 6981072593 / Γιάννης Βαγγελοκώστας

Σας περιμένουμε να γνωριστούμε και να μοιραστούμε λογοτεχνικές αναγνώσεις!

Tags: , ,

Σύγχρονος χορός για όλους στη Δημοτική Σχολή Μπαλέτου

Νέα τμήματα σύγχρονου χορού ξεκινούν στη Δημοτική Σχολή Μπαλέτου με στόχο να καλύψουν τις προτιμήσεις και τις ανάγκες εκπαίδευσης ενός διευρυμένου κοινού.

Συγκεκριμένα την Τρίτη 29 Οκτωβρίου ξεκινάει το τμήμα σύγχρονου χορού για εφήβους/νέους (κάθε Τρίτη και Πέμπτη 21.00-22.00) και την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου ξεκινάει τμήμα σύγχρονου χορού, ανοιχτού επιπέδου, για ενήλικες (κάθε Τετάρτη και Παρασκευή 15.30-16.30).

Πληροφορίες και εγγραφές στη Δημοτική Σχολή Μπαλέτου (τηλέφωνο 2410256464, Γεωργιάδου 53, Μύλος του Παππά)

Tags: , ,

Βαγενά: Επενδύουμε στην Ελλάδα και αρμέγουμε την αγελάδα

Χτες ψηφίστηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ ένα πολυνομοσχέδιο που μόνο «αναπτυξιακό» δεν μπορεί να το χαρακτηρίσει κανείς, ούτε βέβαια «Επενδύω στην Ελλάδα» όπως ήταν ο τίτλος του.

Μια μόνο ματιά στα άρθρα του νομοσχεδίου και είναι οφθαλμοφανής η εξυπηρέτηση των δικών τους παιδιών αλλά και των μεγάλων αφεντικών. Τεσσεράμισι χρόνια μακριά από την εξουσία και τα συρτάρια των γραφείων τους είχαν γεμίσει ρουσφέτια που ήρθε η ώρα να εξυπηρετηθούν. Αυτό φάνηκε και από το πλήθος των  άρθρων του νομοσχεδίου, που όταν ξεκίνησε αποτελούνταν από 85 άρθρα και πριν φτάσουμε στην ψήφισή του, φουσκωμένο από φωτογραφικές τροπολογίες και νέα άρθρα, έφτασε τα 234!

Ταχυδρομικές υπηρεσίες και ντελίβερι στη λίστα της ΕΕΤΤ για την ανάπτυξη ταχυδρομικών υπηρεσιών, επιδότηση στις ραδιοτηλεοπτικές παραγωγές – και τη συνδρομητική τηλεόραση, επιδότηση στις εξορύξεις, εξυπηρετήσεις στα ΜΜΕ με κατάργηση της υποχρέωσης ονομαστικοποίησης των μετοχών των ιδιοκτητών τους και κρατικές ενισχύσεις, Κινέζικα POS για την απόδοση χρυσής Visa. Κάθε άρθρο και ένα ρουσφέτι. Κάθε ρουσφέτι όμως δεν μπορεί να μην έχει και το αντάλλαγμά του.

Και όχι μόνο… Τα εργασιακά; Επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα, επιστροφή στο λαμπρό δεύτερο Μνημόνιο! Μετά το ρεκόρ απολύσεων τον Ιούλιο, το ρεκόρ μερικής απασχόλησης τον Αύγουστο και το ρεκόρ μείωσης νέων θέσεων εργασίας τον Σεπτέμβριο, η ΝΔ έρχεται σήμερα να φέρει ένα αναπτυξιακό νομοσχέδιο στα εργασιακά που όχι μόνο θα εκτινάξει τα προηγούμενα ρεκόρ της αλλά θα της φέρει και νέα, με άμεση μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα και μείωση της κάλυψης των εργαζομένων από τις συλλογικές συμβάσεις.

Και όλο αυτό το «επίτευγμα της ανάπτυξης» ήταν τόσο καλά τεκμηριωμένο και συνταγμένο που ο πρωθυπουργός της χώρας, ο Κ. Μητσοτάκης, που βρίσκεται πάντα με περίσσια επιχειρημάτων, δεν είχε λέξη να προσθέσει εχθές, οπότε θεώρησε και περιττό να παραβρίσκεται στη Βουλή. Ήταν εξάλλου γεμάτος σιγουριά για την εξέλιξη του αποτελέσματος της ψηφοφορίας, εμπιστευόμενος τους «υπηκόους» του που δε θα τον πρόδιδαν ούτε αυτή τη φορά, γνωρίζοντας καλά ότι πάντα έχουν μόνο να λαμβάνουν από τέτοιου είδους νομοθετήματά τους.

Tags: , ,

«Μητρικό Ένστικτο» στο Χατζηγιάννειο

Το ατμοσφαιρικό ψυχολογικό θρίλερ «Μητρικό Ένστικτο» προβάλει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, την Τρίτη 29 Οκτωβρίου στις 19:00 και στις 21:30 στο Χατζηγιάννειο.

Βρυξέλλες, αρχές της δεκαετίας του ’60: H Άλις και η Σελίν είναι κολλητές φίλες και μένουν σε γειτονικά και πανομοιότυπα σπίτια σε ένα πλούσιο προάστιο. Οι γιοί τους, Τεό και Μαξίμ μεγαλώνουν σαν αδέρφια και οι δύο οικογένειες είναι αχώριστες. Όλα μοιάζουν τέλεια.

Η τέλεια αυτή αρμονία διαταράσσεται όταν ο Μαξίμ, ο γιός της Σελίν χάνει τραγικά τη ζωή του. Το ξαφνικό αυτό ατύχημα, θα φέρει αντιμέτωπες τις δύο οικογένειες και θα ταράξει τις ζωές τους.

Τα συναισθήματα αγάπης θα δώσουν τη θέση τους στην καχυποψία και την παράνοια. Οι δύο μητέρες θα ωθήσουν στα όρια τη φιλία τους στην προσπάθειά τους να προστατέψουν τις οικογένειές τους.

Ένα φιλμ επηρεασμένο από τους μεγάλους κινηματογραφιστές μυστηρίου Άλφρεντ Χίτσκοκ και Ντέιβιντ Λιντς.

Το «Μητρικό Ένστικτο» είναι μια ιστορία βασισμένη σε δύο οικογένειες που ζουν σχεδόν παράλληλες ζωές. Σε μια 60’s νοσταλγική αισθητική, ο σκηνοθέτης επιχειρεί να καταρρίψει την ύπαρξη του τέλειου κόσμου, στον οποίο φαινομενικά ζουν οι πρωταγωνίστριες.

 

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου.

Επίσημη συμμετοχή στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο.

 

Θρίλερ 2018 | Έγχρ. | Διάρκεια: 97′

Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Ολιβιέ Μασέ – Ντεπάς με τους: Αν ΚεσένΒιρί ΜπατένςΜεντί Νεμπού

Γενική είσοδος 4 ευρώ

Tags: , ,

Σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις οι φοιτητές

Σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις βρίσκονται οι φοιτητές του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας στη Λάρισα τις τελευταίες μέρες. Συγκεκριμένα  την Τετάρτη 23/10, οι φοιτητικοί σύλλογοι ΣΤΕΦ και ΣΕΥΠ προχώρησαν σε 3ωρο αποκλεισμό του ιδρύματος για να γίνουν γνωστά τα αιτήματα τους και να αναδειχθεί η κατάσταση που υπάρχει στα τμήματα. Καθ όλη τη διάρκεια του αποκλεισμού έγινε συζήτηση από τα μέλη των ΔΣ των συλλόγων με όλους τους φοιτητές για την τραγική κατάσταση που υπάρχει στο ίδρυμα, με την έλλειψη καθηγητών, με την κατάσταση στις εργαστηριακές ομάδες και κυρίως για το μέλλον και το αντίκρισμα των πτυχίων παλιών και νέων τμημάτων. Επιπλέων, έγινε συζήτηση και για τα σχέδια της Κυβέρνησης της ΝΔ που έρχονται μέσα από το «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο με την εξίσωση πτυχίων ιδιωτικών κολεγίων και πανεπιστημίων.

Επίσης, έγινε ενημέρωση για το κοινό σχέδιο δράσης των συλλόγων το επόμενο διάστημα με κορύφωση την συμμετοχή στο Πανελλαδικό Φοιτητικό συλλαλητήριο στην Αθήνα την Πέμπτη 31/10. Με βάση αυτό τον σχεδιασμό οι φοιτητές την ίδια μέρα συμμετείχαν στο συλλαλητήριο μαζί με το εργατικό κέντρο Λάρισας που έγινε στην κεντρική πλατεία της Λάρισας απέναντι στο «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο της Κυβέρνησης.

Το πρόγραμμα δράσης των συλλόγων:

 • Συνεχίζουμε τις ενημερωτικές συνελεύσεις στα τμήματα με δημιουργία επιτροπών αγώνα.
 • Νέα Γενική Συνέλευση ΣΤΕΦ την Τετάρτη 30/10 στη 13:00 (μεγάλο Αμφιθέατρο).
 • Συμμετοχή στο πανελλαδικό φοιτητικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 31/10 στην Αθήνα. Αμέσως μετά προχωράμε σε πανελλαδικό συντονισμό των συλλόγων των πρώην ΤΕΙ.
 • Παρασκευή 1/11 στη 13:00 πανθεσσαλική κινητοποίηση στην Σύγκλητο του Π.Θ.
 • Δευτέρα 4/11 φοιτητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Λάρισας.
 • Κυριακή 10/11 Συμμετέχουν στην πανελλαδική συνάντηση του ΜΑΣ.

Η ομιλία της Αναστασίας Χατζηβασίλη, μέλος του Δ.Σ. του φοιτητικού συλλόγου της ΣΕΥΠ στο συλλαλητήριο:

«Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας είμαστε σήμερα εδώ, μαζί με τους εργαζόμενους και το εργατικό Κέντρο Λάρισας!

Είμαστε σήμερα εδώ μετά από αποφάσεις των Γενικών μας Συνελεύσεων στη ΣΤΕΦ και τη ΣΕΥΠ.

Αυτό το διάστημα οι φοιτητές βρισκόμαστε σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις διεκδικώντας τα δικαιώματα μας στα σπουδές και το μέλλον κόντρα στην πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης της ΝΔ, που ήρθε με φόρα να ολοκληρώσει το αντιεκπαιδιευτικό έργο της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Με τον αγώνα μας διεκδικούμε:

 • Έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες που έχουμε σήμερα στα τμήματα του πανεπιστημίου και του πρώην ΤΕΙ.
 • Όλη η απαραίτητη γνώση για την άσκηση του επαγγέλματος να περιλαμβάνεται στο πτυχίο. Το πτυχίο να αποτελεί τη μοναδική προϋπόθεση για την πλήρη πρόσβαση στο επάγγελμα! Όχι στην αποσύνδεση πτυχίου-επαγγέλματος.
 • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους πάνω στο αντικείμενο σπουδών μας με σύγχρονα εργασιακά δικαιώματα.
 • Κατάργηση των εμποδίων που μας βάζουν οι κυβερνήσεις και οι διοικήσεις στο να πάρουμε πτυχίο, όπως είναι τα ποσοστά και οι αλυσίδες. Να μην διαγραφεί κανένας φοιτητής που έχει περάσει τα Ν+2 έτη σπουδών.

 Παλεύουμε ενάντια στο απαράδεκτο για το λαό «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να ψηφίσει η κυβέρνηση της  ΝΔ την επόμενη εβδομάδα.

 Γιατί ως αυριανοί εργαζόμενοι είμαστε δίπλα στις διεκδικήσεις του ταξικού εργατικού κινήματος.

Οι φοιτητές βγαίνουμε κερδισμένοι στον αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες μας μόνο όταν δρούμε ενωμένοι με τα σωματεία και με τους εργαζόμενους. Έτσι χαλάμε τα σχέδια της Κυβέρνησης.

 Μέσα στο πολυνομοσχέδιο η κυβέρνηση φέρνει «σαν τον κλέφτη» την τροπολογία για την παραπέρα ισοτιμία ιδιωτικών κολεγίων εξωτερικού με τα ελληνικά Πανεπιστήμια.

 

 • Συνεχίζει από εκεί που το άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ ! Εξισώνει τα πτυχία μας με τα κολέγια, γενικεύει το καθεστώς απλήρωτης «δόκιμης εργασίας» και για αποφοίτους από χώρες εκτός ΕΕ, προκειμένου να τους αναγνωρίζεται η πρόσβαση στο επάγγελμα.
 • Ενισχύει την κατηγοριοποίηση πτυχίων και αποφοίτων! Κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι θέλουν αποφοίτους διετών, τετραετών, πενταετών σπουδών και απόφοιτους κολεγίων, που όλοι θα ανταγωνίζονται για μια θέση εργασίας με ισοπεδωμένα δικαιώματα, θα είναι εγκλωβισμένοι σε συνθήκες ανασφάλιστης και κακοπληρωμένης δουλειάς. Η συγκεκριμένη τροπολογία θα γίνει όχημα για περαιτέρω πετσόκομμα των εργασιακών δικαιωμάτων όλων των φοιτητών!

 

Η κυβέρνηση της ΝΔ παίρνει τη σκυτάλη από το ΣΥΡΙΖΑ. Υλοποιεί όλους τους νόμους της προηγούμενης κυβέρνησης που οι φοιτητές είχαμε καταδικάσει με τους αγώνες μας, συνεχίζει να σαρώνει κάθε δικαίωμα που έχει μείνει όρθιο.

 

Το νέο νομοσχέδιο που ετοιμάζει δεν λύνει ούτε ένα πρόβλημα από αυτά που έχουμε αλλά τα κάνει χειρότερα!

 

 • Κλείνει σε ακόμα περισσότερους φοιτητές το δρόμο προς τη μόρφωση, ενισχύοντας τους ταξικούς φραγμούς. Με τη διαγραφή των φοιτητών στ Ν+2 έτη σπουδών, τη μείωση των μετεγγραφέντων, την εισαγωγή βάσης του 10.
 • Συνεχίζει την υποβάθμιση των πρώην τμημάτων ΤΕΙ που έχει ως αποτέλεσμα ολόκληρα τμήματα να υπολειτουργούν με ελάχιστο αριθμό μόνιμου διδακτικού προσωπικού, να είναι στον αέρα το εξάμηνο πολλών τμημάτων αφού πολλά μαθήματα δεν διδάσκονται.

 Συνεχίζουμε τον αγώνα μας το επόμενο διάστημα! Σπάμε τη σιγή νεκροταφείου που θέλουν να επιβάλουν μέσα και έξω από τα πανεπιστήμια. Με τους αγώνες μας κάνουμε κουρελόχαρτο την κατάργηση του ασύλου, που στόχο είχε να φιμώσει εμάς για να μπορούν τα επιχειρηματικά συμφέροντα να δρουν ανεμπόδιστα στις σχολές.

Συνεχίζουμε με τις αποφάσεις των συλλόγων μας, συμμετέχουμε στο πανελλαδικό φοιτητικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 31/10.»

 

Tags: , ,

Μάξιμος: Επαναλειτουργία της Γαστρεντερολογικής

Τα προβλήματα της λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας με πρώτο την επαναλειτουργία της Γαστρεντερολογικής Κλινικής θέτει με ερώτησή του προς τον υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια -τον οποίο ενημέρωσε και τηλεφωνικά- ο βουλευτής Λαρίσης της Νεας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος. Ο Θεσσαλός πολιτικός μετά από ενημέρωση που είχε από τον Διευθυντή ΜΕΘ του ΓΝΛ και διευθυντή Ιατρικών υπηρεσιών κ. Απόστολο Κομνό και με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας κ. Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο προχώρησε στην άσκηση κοινοβουλευτικού ελέγχου με στόχο την επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν το νοσοκομείο της πόλης.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος στην ερώτησή του σημειώνει τα εξής: «Προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης, όπως έχει αποδείξει ήδη από τους πρώτους μήνες που βρίσκεται στην εξουσία, είναι η επίλυση των ζητημάτων της καθημερινότητας και πρωτίστως αυτών που αφορούν τις παρεχόμενες υπηρεσίες ασφάλειας και υγείας.

Δυστυχώς, ιδιαίτερα, ο τομέας της δημόσιας υγείας ταλανίζεται από πολλά προβλήματα, τα οποία συχνά βλέπουν το φως της δημοσιότητας, όπως αυτά του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, με κύρια σημεία την σοβαρή υποστελέχωση και την υποχρηματοδότησή του (εφημερίδα Ελευθερία, 22 και 23.10.2019).

Το υπάρχον προσωπικό με δυσκολία ανταποκρίνεται στον όγκο και στην σοβαρότητα ορισμένων περιστατικών που προκύπτουν, ειδικά στις ημέρες εφημερίας, ενώ ενσκήπτουν και ζητήματα που αφορούν κλινικές που δεν λειτουργούν εντός των εγκαταστάσεων του ΓΝΛ. Με σκοπό την αρτιότερη λειτουργία, το ιατρικό προσωπικό ζητά την επαναλειτουργία τους εντός του νοσοκομείου, με προεξέχουσα τη Γαστρεντερολογική Κλινική, για την οποία σημειώνουν ότι είχε δρομολογηθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση, που όμως «κόλλησε» στο Υπουργείο Οικονομίας λόγω εκλογών».

Κατόπιν τούτων ο κυβερνητικός βουλευτής ρωτά τον αρμόδιο υπουργό αν προτίθεται να αντιμετωπίσει τα ζητήματα υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης του ΓΝΛ και να προβεί στις δέουσες ενέργειες για την αποκατάσταση των προβλημάτων που εγείρονται για τα θέματα της λειτουργίας των κλινικών με άμεση προτεραιότητα στην Γαστρεντερολογική Κλινική.

 

Tags: , ,

Σύσκεψη Συντονιστικού Οργάνου Π.Ε. Λάρισας ενόψει του χειμώνα

Σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, με στόχο τον συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την αντιμετώπιση των πιθανών εκτάκτων καιρικών φαινομένων ενόψει του χειμώνα, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης δόθηκε βαρύτητα κυρίως στην ετοιμότητα των υπηρεσιών για τον αποχιονισμό του οδικού δικτύου της Περιφέρειας, αλλά και για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων τα οποία εμφανίζονται συχνά και με μεγάλη ένταση τα τελευταία χρόνια.

 

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας Χρήστος Καλομπάτσιος, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Βασίλη Πινακάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς  Τομέα Γιώργος Λαδόπουλος, ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Καραμπούζης, ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας κ. Κ. Γαβριηλίδης, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, του Λιμενικού, του Στρατού, της Αεροπορίας, Δασάρχες και των εκπρόσωποι Δασαρχείων, των ΔΕΥΑ, των Δήμων, των εθελοντικών οργανώσεων κ.α.

 

Στην τοποθέτηση του ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας κ. Χρήστος Καλομπάτσιος αναφέρθηκε στα μέχρι τώρα έργα και δράσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιπλημμυρική προστασία των περιοχών του νομού Λάρισας. Πιο συγκεκριμένα έκανε αναφορά σε έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη ή έχουν ολοκληρωθεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και αφορούν τον καθαρισμό ρεμάτων και τη διευθέτηση χειμάρρων, έργα τα οποία είχαν να γίνουν πολλά χρόνια. Υπάρχει σχεδιασμός για την αντιμετώπιση των δύσκολων καταστάσεων που ενδεχομένως να υπάρξουν. Έχει προχωρήσει η προμήθεια άλατος και η συντήρηση των μηχανημάτων.

 

Στη συνάντηση εξειδικεύτηκαν τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν αναφορικά με τις πλημμύρες και χιονοπτώσεις είναι τα εξής:

 

 

ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ

Οι αρμόδιες Υπηρεσίες  όπως Διεύθυνση Τεχνικών Έργων– ΔΕΥΑ- ΔΗΜΟΙ  να μεριμνήσουν για την εκτέλεση των παρακάτω εργασιών :

 

– Να γίνει ο έλεγχος και καθαρισμός των ρεμάτων στις ζώνες δικαιοδοσία τους ( Διεύθυνση Τεχνικών Έργων – ΔΗΜΟΙ στις ζώνες ευθύνης τους ) .

– Να κάνουν τον έλεγχο στα αντιπλημμυρικά έργα που ήδη έχουν κατασκευασθεί η κατασκευάζονται (Διεύθυνση Τεχνικών Έργων – ΔΗΜΟΙ στις ζώνες ευθύνης τους) .

– Να προχωρήσει η έκδοση σχετικής απόφασης για μίσθωση ιδιωτικών μηχανημάτων έργου (Διεύθυνση Τεχνικών Έργων)

.

– Έλεγχος των φρεατίων και καθαρισμός αυτών από τις αντίστοιχες (ΔΕΥΑ η ΔΗΜΟΙ).

 

– Να τοποθετηθούν προειδοποιητικές πινακίδες σε όλες τις «ιρλανδικές» διαβάσεις για την προστασία των πολιτών και των οδηγών σε περιπτώσεις πλημμυρικών φαινομένων ώστε να αποφεύγεται η χρήση τους

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 

Όταν υπάρχει ενημέρωση από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για έντονα καιρικά φαινόμενα (πλημμύρες) τότε η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας θα ενημερώνει άμεσα αφενός μεν τα τμήματα Πολιτικής Προστασίας των Περιφερειακών Ενοτήτων, τους Δήμους και τις συναρμόδιες Υπηρεσίες με FAX και email αλλά και τηλεφωνικά αφετέρου προς τα ΜΜΕ, ότι υπάρχει πιθανός κίνδυνος από πλημμύρες σε συγκεκριμένες περιοχές.

 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

 

Όταν και εφόσον υπάρξει ανάγκη άμεσης επέμβασης μηχανημάτων θα πρέπει να γίνεται άμεσα από τους Δήμους αλλά και από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων.

Φυσικά η επέμβαση θα γίνεται στις ζώνες ευθύνης.

ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ

 

Οι Δήμοι έχουν ορίσει  εκπροσώπους στην Πολιτικής Προστασία της Π. Ε. Λάρισας με τηλέφωνο σταθερό και κινητό  για άμεση επικοινωνία, έτσι ώστε να υπάρχει επαφή για τυχόν προβλήματα που θα παρουσιαστούν στην ευρύτερη περιοχή.

Ο αποχιονισμός των οδικών δικτύων θα γίνεται πρώτα  στο Εθνικό δίκτυο στην συνέχεια στο επαρχιακό και ακολουθεί το Δημοτικό και αγροτικό δίκτυο καθώς και τα ποιμνιοστάσια εάν κριθεί αναγκαίο. Εάν και εφόσον τα προβλήματα είναι έντονα θα πρέπει να υπάρξει υπομονή και κατανόηση από όλους μας για την σειρά που θα γίνει ο αποχιονισμός . Οι Δήμοι να προχωρήσουν στην άμεση προμήθεια άλατος για  την αντιμετώπιση προβλημάτων στο τομέα ευθύνης τους καθώς και στη συντήρηση και στον έλεγχο των μηχανημάτων τους.

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ  ΟΙ  ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ  ΑΝΕΠΤΥΞΑΝ  ΤΑ  ΠΑΡΑΚΑΤΩ

 

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ

Άνοιγμα – καθαρισμός φρεατίων και εφαρμογή σχεδίων όταν χρειασθεί.  Διαθέτουν ειδικά οχήματα για την αντιμετώπιση πλημμυρών και χιονοπτώσεων, εκπαιδευμένο προσωπικό, μεταφορά με ερπυστιοφόρο σε ψηλά σημεία.

 

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Η Αστυνομία είναι υπεύθυνη για την εκτροπή της κυκλοφορίας όταν και εφόσον υπάρχουν προβλήματα ,ειδικά για αυτό το θέμα θα πρέπει να ενημερώνονται οι κατά τόπους Διοικητές των Αστυνομικών Τμημάτων ότι πρόσβαση θα έχουν οι εμπλεκόμενοι όπως: Πολιτική Προστασία, οι συναρμόδιες υπηρεσίας καθώς επίσης και οι εθελοντικές οργανώσεις και να μην δημιουργούνται οργανωτικά προβλήματα. Να υποχρεώνουν τους οδηγούς  να φέρουν αλυσίδες στα οχήματά τους και να διακόπτουν την κυκλοφορία όταν αυτό κρίνεται αναγκαίο

Tags: , ,

Κέλλας: Ανάσα στην οικοδομή – Πιο γρήγορα οι συντάξεις

«Ό,τι λέμε το εννοούμε και κάνουμε τις δεσμεύσεις μας πράξη! Μετά τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 22% μεσοσταθμικά, τη βελτίωση των 120 δόσεων, τη μείωση των φορολογικών συντελεστών που αναφέρεται ήδη στο προσχέδιο του προϋπολογισμού, τη μείωση φόρου κατά 40% στις εργασίες ενεργειακής και αισθητικής αναβάθμισης κτιρίων, ο Πρωθυπουργός εξήγγειλε την αναστολή του ΦΠΑ, για 3 χρόνια,σε όλες τις οικοδομικές άδειες που εκδόθηκαν από το 2006.

Το μέτρο αυτό θα αυξήσει τη ζήτηση για νέες κατοικίες και την απασχόληση, ενώ θα ενισχύσει το εισόδημα δεκάδων επαγγελμάτων που σχετίζονται με την οικοδομή.

Αυτά είναιαναπτυξιακά μέτρα, που δίνουν ώθηση στην οικονομία, σε συνδυασμό με τις μεταρρυθμίσεις που προωθούνται στο παρόν νομοσχέδιο.»

Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, κατά την ομιλία για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο στη Βουλή, προσθέτοντας:

«Από την πρώτη ημέρα της διακυβέρνησής μας έχουμε προχωρήσει σε ενέργειες, για να αντιμετωπίσουμε το απαράδεκτο φαινόμενο των εκκρεμών συντάξεων. 1.059.000 μας άφησε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ! Επί του παρόντος, με την αρμοδιότητα έκδοσης συνταξιοδοτικών αποφάσεων από τους πρώην φορείς, που έχουν απορροφηθεί από τον ΕΦΚΑ, εκτιμάται ότι ο χρόνος έκδοσης νέων συντάξεων θα μειωθεί κατά δύο μήνες.

Συγχρόνως, προάγουμε την πλήρη απασχόληση και καταπολεμούμε την αδήλωτη εργασία και την εισφοροδιαφυγή, ενώ ευνοούμε τις συλλογικές συμβάσεις και προστατεύουμε τις θέσεις εργασίας σε επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα».

Περαιτέρω, ο Λαρισαίος πολιτικός αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις, που αφορούν την Παιδεία, τη Δημόσια Διοίκηση και τη Δικαιοσύνη, επισημαίνοντας:

«Καταργούμε το αδικαιολόγητο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση “με ή χωρίς εξετάσεις”και επαναφέρουμε τις Πανελλαδικές για όλες τις σχολέςαποκαθιστώντας το κύρος τους.Επιταχύνουμε τη διαδικασία εξέτασης των εκκρεμών αιτήσεων αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων από το πρώην ΣΑΕΠ, που κρατά παγιδευμένους χιλιάδες αποφοίτους.

Παράλληλα, πραγματοποιούμε, σημαντικές τομές στην ψηφιακή διακυβέρνηση και τη διοικητική δικαιοσύνη. Το Εθνικό Πρόγραμμα Απλούστευσης Διαδικασιών, η σύσταση του Παρατηρητηρίου Γραφειοκρατίας και η ίδρυση της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης αναβαθμίζουν εκ βάθρων την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών σε πολίτες και επιχειρήσεις, όπως και η υποχρεωτική ηλεκτρονική κατάθεση και επίδοση δικογράφων στα διοικητικά δικαστήρια, η καθιέρωση της ψηφιακής δικογραφίας και η εισαγωγή της τηλεσυνεδρίασης».

Τέλος, αναφορικά με τις διατάξεις για την ανάπτυξη του δευτερογενούς τομέα, ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, υπογράμμισε:

«Ο Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης,η επέκταση του συντελεστή δόμησης για τις στρατηγικές επενδύσεις, σε συνδυασμό με τις διατάξεις για τα επιχειρηματικά πάρκα, τις βιομηχανικές δραστηριότητες και τους περιβαλλοντικούς όρους,συνιστούν στοχευμένες νομοθετικές παρεμβάσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, την αναθέρμανση της βιομηχανίας και τη στήριξη του δευτερογενούς τομέα συνολικά».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Κέλλας σημείωσε:

«Το παρόν νομοσχέδιο θεσπίζει ισχυρές βάσεις για την προσέλκυση επενδύσεων και τη διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος φιλικού προς το υγιές επιχειρείν, συμβάλλοντας στην εκπλήρωση του εγχειρήματος της Κυβέρνησής μας για την οικοδόμηση ενός σύγχρονου, αξιόπιστου και κοινωνικού κράτους, που θα αντιμετωπίζει με επιτυχία τις προκλήσεις στον 21ο αιώνα».

Tags: , ,

Σε εξέλιξη οι εργασίες συντήρησης του δρόμου Πυργετού – Παλαιόπυργου

Τις εργασίες συντήρησης και βελτίωσης τμημάτων του δρόμου Πυργετού – Παλαιόπυργου επίβλεψε κλιμάκιο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Λάρισας. Πρόκειται για έργο συνολικού προϋπολογισμού  700.000 ευρώ που χρηματοδοτείται μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Οι επεμβάσεις αφορούν στα τμήματα της οδού από τον οικισμό του Πυργετού έως το σιδηροδρομικό σταθμό Ραψάνης, την είσοδο και την περιφερειακή οδό του Παλαιόπυργου και του τμήματος μεταξύ άνω διάβασης  Π.Α.Θ.Ε. και άνω διάβασης  Σιδ. Γραμμής Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

«Με σχέδιο και προγραμματισμό συντηρούμε το οδικό δίκτυο στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας ενισχύοντας την ασφαλή μετακίνηση τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών της περιοχής. Κάθε έργο αποτελεί και μια στοχευμένη παρέμβαση που συμβάλει στη βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας. Πρόκειται για ένα έργο ουσίας στο οποίο διεισδύουν οι επιθυμίες των κατοίκων της περιοχής» τόνισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

 

Tags: , ,

Σύλληψη ατόμου για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας

Συνελήφθη στις 24-10-2019 το πρωί στον Τύρναβο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τυρνάβου, ένας 40χρονος, διότι κατελήφθη να αφαιρεί ηλεκτρική ενέργεια, μέσω αυτοσχέδιας σύνδεσης καλωδίων, από το εναέριο δίκτυο του  Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., και να τη διοχετεύει στην οικία του.