«Πρωτάκια» μετακινούνται με λεωφορεία του ΚΤΕΛ


 

  • Θέτει ζήτημα ασφαλούς μετακίνησης μαθητών

 Ζήτημα ασφαλούς μετακίνησης των μαθητών που κατοικούν σε χωριά όπου δεν λειτουργούν δημοτικά σχολεία και αναγκάζονται να μετακινούνται ασυνόδευτα με λεωφορεία του ΚΤΕΛ στο πλησιέστερο σχολείο θέτει με ερώτησή του προς την Υπουργό Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ και βουλευτής Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Στην ερώτησή του ο Θεσσαλός πολιτικός επισημαίνει τους κινδύνους αυτής της πρακτικής και ζητά από την αρμόδια Υπουργό να λάβει πρωτοβουλία ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή και κυρίως η ασφαλής μεταφορά των παιδιών.

Η ερώτηση του κ. Χαρακόπουλου έχει ως εξής:

«Η φετινή χρονιά ξεκίνησε με πολλά προβλήματα για τους μαθητές. Οι κενές θέσεις εκπαιδευτικών, τα τμήματα με υπεράριθμους μαθητές, οι καταλήψεις στα σχολεία αποτελούν μερικά από αυτά.

Και σαν επιστέγασμα της κακής αυτής εικόνας στα σχολεία, δημοσιεύματα στον Τύπο της περιφέρειας αναδεικνύουν την κραυγή αγωνίας των γονιών που εγείρουν ζήτημα ασφαλούς μετακίνησης των μαθητών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και τούτο διότι πλέον μικρά παιδιά μετακινούνται με λεωφορεία του ΚΤΕΛ στα σχολεία τους, αντί των ταξί, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια. Συγκεκριμένα, μαθητές που κατοικούν σε χωριά όπου δεν λειτουργούν πλέον δημοτικά σχολεία ήδη από τη νηπιακή ηλικία αναγκάζονται να μετακινούνται ασυνόδευτοι. Όπως καταγγέλλεται, στα λεωφορεία του ΚΤΕΛ δεν υπάρχει συνοδός, με αποτέλεσμα οι γονείς να αγωνιούν καθημερινά για την ασφάλεια των παιδιών τους».

Κατόπιν τούτων ο κ. Χαρακόπουλος ρωτά την αρμόδια υπουργό:

Τι προτίθεστε να πράξετε προκειμένου να εξασφαλίσετε την ομαλή, απρόσκοπτη και κυρίως ασφαλή μεταφορά των παιδιών τη φετινή χρονιά;

Προηγούμενο άρθρο «Συναγερμός στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για την Ελληνική Οικογένεια»
Επόμενο άρθρο Σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα συμμετέχει η Λαογραφική – Αρχαιολογική εταιρία Ελασσόνας