Ειδήσεις

3η Εβδομάδα Αστρονομίας – Πρόγραμμα Τετάρτης


Την Τετάρτη 17 Απριλίου στις 18:00 στο πλαίσιο της Εβδομάδας Αστρονομίας που διοργανώνουν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας και η ΚοινΣΕπ “Έναστρον”, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γαλλικού Ινστιτούτου, θα πραγματοποιηθεί η ομιλία  “Πτώσεις Αστεροειδών, Μετεωριτών και οι Λίμνες Ζερέλια στη Θεσσαλία”  από τον κ. Τάκη Θεοδοσίου.

Ο κ. Θεοδοσίου διαθέτει προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Βόννης, είναι επιστημονικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου Αθηνών, πρώην διδάσκοντας της Ακαδημίας Πλάτωνα σε θέματα αστρονομίας και μετεωριτών, πρόεδρος του επιστημονικού σωματείου ΛΟΓΟΣ Α-Ω με σκοπό την προώθηση της επιστήμης των μετεωριτών και της ερασιτεχνικής αστρονομίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Επιπλέον, είναι πιστοποιημένο μέλος της Διεθνούς Ενώσεως Συλλεκτών Μετεωριτών IMCA με τον αριθμό 1161 και από το 2016 μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου (Board of Directors). Επίσης, είναι μέλος και στο Meteoritical Society.

Τέλος, ο κ. Θεοδοσίου είναι συγγραφέας του βιβλίου «Μετεωρίτες, η πορεία προς τη γνώση» καθώς και ο ιδιοκτήτης του site meteorites.gr.

Την Τετάρτη 17/4 και την Πέμπτη 18/4 θα εκτίθεται μέρος της συλλογής μετεωριτών του κου Τάκη Θεοδοσίου στο Γαλλικό Ινστιτούτο.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Έργα αποκατάστασης δρόμων στην ΤΚ Καλαμακίου
Επόμενο άρθρο Δεν θα συμμετάσχει στις εκλογές η Οικολογική Θεσσαλία