- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

3η Εβδομάδα Αστρονομίας – Πρόγραμμα Τετάρτης

Την Τετάρτη 17 Απριλίου στις 18:00 στο πλαίσιο της Εβδομάδας Αστρονομίας που διοργανώνουν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας και η ΚοινΣΕπ “Έναστρον”, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γαλλικού Ινστιτούτου, θα πραγματοποιηθεί η ομιλία  “Πτώσεις Αστεροειδών, Μετεωριτών και οι Λίμνες Ζερέλια στη Θεσσαλία”  από τον κ. Τάκη Θεοδοσίου.

Ο κ. Θεοδοσίου διαθέτει προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Βόννης, είναι επιστημονικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου Αθηνών, πρώην διδάσκοντας της Ακαδημίας Πλάτωνα [1] σε θέματα αστρονομίας και μετεωριτών, πρόεδρος του επιστημονικού σωματείου ΛΟΓΟΣ Α-Ω [2] με σκοπό την προώθηση της επιστήμης των μετεωριτών και της ερασιτεχνικής αστρονομίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Επιπλέον, είναι πιστοποιημένο μέλος της Διεθνούς Ενώσεως Συλλεκτών Μετεωριτών IMCA [3] με τον αριθμό 1161 και από το 2016 μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου (Board of Directors). Επίσης, είναι μέλος και στο Meteoritical Society [4].

Τέλος, ο κ. Θεοδοσίου είναι συγγραφέας του βιβλίου «Μετεωρίτες, η πορεία προς τη γνώση [5]» καθώς και ο ιδιοκτήτης του site meteorites.gr [6].

Την Τετάρτη 17/4 και την Πέμπτη 18/4 θα εκτίθεται μέρος της συλλογής μετεωριτών του κου Τάκη Θεοδοσίου στο Γαλλικό Ινστιτούτο.