Οπτικά παιχνίδια που κινούνται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

11 Δεκεμβρίου 2018

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας  συνεχίζει την υλοποίηση του  προγράμματος  «Κάθε μήνα έχουμε θέμα» που διοργανώνει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας για το μήνα Νοέμβριο  με θέμα την Κίνηση. Σ’ αυτό το πλαίσιο πραγματοποιήθηκε συνάντηση  στη  βιβλιοθήκη με τους μαθητές της έκτης τάξης του Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας  που συνοδεύονταν από το δάσκαλό τους Δημήτρη Μπαντούλη.

Τα παιδιά ενημερώθηκαν για τα οπτικά παιχνίδια που προσφέρουν χαριτωμένες κινούμενες εικόνες καθώς μέσω του χρόνου που διατηρούνται οι εικόνες στον αμφιβληστροειδή, επιτρέπουν να επιτευχθεί μια ψευδαίσθηση κίνησης. Στη συνέχεια κατασκεύασαν ανάλογα οπτικά παιχνίδια όπως τοθαυματοτρόπιο, το ζωοτρόπιο,φενακιστισκόπιοκαι γνώρισαν τη λειτουργία τους.  Επίσης, άκουσαν την περιγραφή του ‘Ινγκμαρ Μπέργκμαν, σημαντικού Σουηδού σκηνοθέτη, μιας αντίστοιχης συσκευής που είχε στο δωμάτιό του στα παιδικά του χρόνια.  Βέβαια, τα παιχνίδια αυτά  προανάγγειλαν τη γέννηση του κινηματογράφου, αλλά κράτησαν τη γοητεία τους ακόμα και όταν οι πρώτες κινηματογραφικές ταινίες παρουσιάστηκαν στις αίθουσες.

Πολύτιμο οδηγό και εμψυχωτή τους είχαν τα παιδιά τον φυσικό Παναγιώτη Στασινάκη τον οποίο βοήθησαν οι εθελοντές της βιβλιοθήκης.

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Δημήτρης Μητροπάνος - Ποιος φταίει μη ρωτάς
Πασχάλης Τερζής - Θα το συνηθίσεις
Σταμάτης Γονίδης - Τι δεν έχω εγώ
Γιάννης Πλούταρχος - Αχ κορίτσι μου
Χρήστος Αντωνιάδης - Δεν είσαι εσύ
Βασίλης Καρράς - Ποια με καταράστηκε
Λευτέρης Πανταζής - Σε νοσταλγώ
Πάνος Κιάμος - Πως θα την βγάλω
Πάολα - Γίνε μαζί μου ένα
Παντελής Παντελίδης - Αν είσαι εκεί

 


Φεβρουάριος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829