Απάντηση Σκανδαλίδη σε Μάξιμο για Καθυστερήσεις


 «Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την άμεση καταβολή των ενισχύσεων στους δικαιούχους των Μέτρων, σύμφωνα πάντοτε με τις διαθέσιμες πιστώσεις» σημειώνει μεταξύ άλλων στην απάντησή του στον Μάξιμο Χαρακόπουλο για τις καθυστερήσεις στις πληρωμές των αγροπεριβαλλοντικών προγραμμάτων, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης.

 Στην απάντηση του αρμόδιου υπουργού στη ερώτηση του Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτή Λαρίσης, αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«Οι πληρωμές των Αγροπεριβαλλοντικών Μέτρων για το 2009, έχουν ξεκινήσει κανονικά, μετά την παροχή δυνατότητας εναρμόνισης των στοιχείων των ενταγμένων εκτάσεων με τα νέα ψηφιακά δεδομένα του Ολοκληρωμένου Συστήματος   Διαχείρισης   και   Ελέγχου,   κατ’   επιταγή   των   κανόνων   της ΕΕ, μέσω της έκδοσης της υπ’ αριθμ. πρωτ. 166066 (ΦΕΚ 1144/Β’) ΚΥΑ και έχουν ήδη καταβληθεί για το έτος εφαρμογής 2009, 3,86 εκ. ευρώ, εκ των οποίων 3,6 εκ. ευρώ σε δικαιούχους στην περιοχή της Θεσσαλίας.

Συνολικά, έχουν πληρωθεί με βάση τους φακέλους πληρωμής που έχουν υποβληθεί από τις Δ/νσεις Αγροτικής Ανάπτυξης:

-Από 1/1/2010 έως 14/9/2010, 65,8 εκ. ευρώ σε δικαιούχους Γεωργοπεριβαλλοντικών μέτρων.

-Από 1/7/2010 έως 14/9/2010 έχουν πληρωθεί, αιτήσεις βιολογικής γεωργίας, βιολογικής κτηνοτροφίας, μείωσης της νιτρορύπανσης γεωργικής προέλευσης, έτους 2009, με συνολικό ποσό 49 εκ. ευρώ».

Αναφορικά με τη νέα προκήρυξη ο κ. Σκανδαλίδης ανακοινώνει ότι «Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα πρόκειται να προκηρυχθούν δυο προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος, για:

-Τη Δράση της «Προστασίας των Ευαίσθητων στα Νιτρικά Περιοχών για
την περιοχή της λίμνης Κορώνειας και την περιοχή του Αργολικού Πεδίου», με
ύψος χρηματοδότησης της Πράξης 20 εκ. ευρώ.

-Τη Δράση της «Διατήρησης Απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών
ζώων», με ύψος χρηματοδότησης της Πράξης 10 εκ. ευρώ.

Η δράση αποσκοπεί στη στήριξη των γεωργών, προκείμενου να διατηρήσουν ή και να αυξήσουν τον αριθμό των απειλούμενων από εγκατάλειψη αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων, με στόχο τη διατήρηση της βιοποικιλότητάς τους και τη διατήρηση των παραδοσιακών εκτατικών συστημάτων εκτροφής. Οι νέες προκηρύξεις  θα αφορούν νέους  δικαιούχους  με υπογραφή  νέων συμβάσεων».

Προηγούμενο άρθρο ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ κ. ΠΑΠΑΤΟΛΙΑ ΣΤΟΝ κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
Επόμενο άρθρο Χαιρετισμός δημάρχου Ελασσόνας στην παρουσίαση του υπολοίπου ψηφοδελτίου