ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ κ. ΠΑΠΑΤΟΛΙΑ ΣΤΟΝ κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ


 Ο κ. Αγοραστός στο γενικότερο άγχος του να παρακολουθήσει τη δραστηριότητά μας, μας άσκησε κριτική για τη στάση μας απέναντι στο μείζον γεγονός των Μεσογειακών Αγώνων. Μας καταλόγισε δήθεν πλημμελή προετοιμασία και έλλειμμα πανθεσσαλικής αντίληψης. Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, εκτίθεται, προσπαθώντας να καλύψει θέματα που δεν γνωρίζει. Καταρχήν, του θυμίζουμε την πρωτοβουλία που αναλάβαμε πριν από μία εβδομάδα για το Μεσογειακό χωριό. 

 Για την έγκυρη ενημέρωσή του θέτουμε επίσης στη διάθεσή του τις τριακόσιες και πλέον σελίδες του σχετικού Επιχειρησιακού Σχεδίου της Νομαρχίας Μαγνησίας. Προτιθέμεθα επίσης να τον πληροφορήσουμε για τις προτεραιότητες που χαράξαμε, πολύ πριν ο ίδιος ενημερωθεί για τον πανθεσσαλικό χαρακτήρα των Αγώνων, τη διάχυση των ωφελημάτων στον θεσσαλικό χώρο, τη διεξαγωγή συγκεκριμένων αθλημάτων και την αναβάθμιση των υποδομών της Δυτικής Θεσσαλίας που συνδέονται με την εξυπηρέτηση των Αγώνων.

Που ήταν αλήθεια όλα τα προηγούμενα χρόνια ο πρώην βουλευτής; Είναι προφανές ότι τώρα θυμήθηκε τους Μεσογειακούς Αγώνες, γιατί βρίσκεται στη διαδικασία αναζήτησης ρόλου. Ας πάψει όμως να μας αντιπολιτεύεται, γιατί έτσι  δείχνει απλά ότι προετοιμάζεται για τον αυριανό του ρόλο…

Ανεξάρτητα όμως από τα παραπάνω, η παράταξή μας πρόκειται σύντομα να τοποθετηθεί δημόσια – μεταξύ των άλλων θέσεων που προβάλλει καθημερινά – και στην έμπρακτη δυνατότητα της Αιρετής Περιφέρειας να συμβάλλει δημιουργικά στον πανθεσσαλικό χαρακτήρα συνολικά των Μεσογειακών Αγώνων. Τούτο επιτυγχάνεται με τη λεγόμενη «Μεσογειάδα», συγκεκριμένες δράσεις για την ανάδειξη της ιστορίας της Θεσσαλίας, του πολιτισμού και της ιδιαίτερης ταυτότητάς της. Με την οργανωμένη, ώστε να προκύπτουν χειροπιαστά αποτελέσματα, τουριστική προβολή της, αλλά και με τη διοργάνωση επιχειρηματικού φόρουμ – σε συνεργασία με τον επιχειρηματικό κόσμο, που ήδη έκανε δεκτή την πρότασή μας – για να δοθεί μια πρόσθετη δυνατότητα σε επαγγελματίες και επιχειρηματίες να επικοινωνήσουν και να συνάψουν νέες εποικοδομητικές σχέσεις και εμπορικές συμφωνίες πάνω στον τομέα της ¨πράσινης οικονομίας¨ και της τεχνολογικής καινοτομίας.

Έτσι προκύπτει η πολλαπλή προστιθέμενη αξία των Αγώνων, χωρίς υπερβολές και σπατάλες σε εποχές ισχνών δημοσιομονομικών αγελάδων.

Για μας οι Μεσογειακοί Αγώνες, δεν εξαντλούνται στο αγωνιστικό μέρος των εκδηλώσεων. Ούτε μόνον στις αυτονόητες και απαραίτητες υποδομές, μεταξύ των οποίων κυρίαρχη θέση καταλαμβάνει η προώθηση των σιδηροδρομικών συνδέσεων των Νομών. Αλλά κάνουμε λόγο για ένα συνολικό πλέγμα μέτρων και παρεμβάσεων που είναι σε θέση να δώσει θετικές προοπτικές και στην κοινωνία και στην οικονομία της Θεσσαλίας.

Τέλος, την επόμενη εβδομάδα θα παρουσιάσουμε τις θέσεις μας για τη νέα δομή και τη συνδρομή του Γραφείου Αθλητισμού, που θα ιδρύσουμε και θα στελεχώσουμε και για τον καινοτόμο και πρωτοποριακό ρόλο που θα του αναθέσουμε, σε συνεργασία με την μεγάλη αθλητική οικογένεια της Θεσσαλίας, για την ανάπτυξη ενός γνήσιου, μαζικού αθλητικού κινήματος στον τόπο μας.

Συνεπώς, για μια ακόμη φορά εμείς μιλάμε με όρους αυτοδιοίκησης και τοπικής κοινωνίας για τις απαραίτητες εμπροσθοβαρείς κινήσεις της Θεσσαλίας και αφήνουμε στον πρώην βουλευτή το προνόμιο να μας αντιπολιτεύεται, με ανούσιες και εύκολες πολιτικολογίες, που προδίδουν απογοήτευση για την απομάκρυνσή του από τα έδρανα της Βουλής.

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση Παπατόλια με τους απολυμένους συμβασιούχους του Αρχαίου Θεάτρου Λάρισας
Επόμενο άρθρο Απάντηση Σκανδαλίδη σε Μάξιμο για Καθυστερήσεις