ΈΓΚΡΙΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ «ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ» ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 779.943


 Δόθηκε η έγκριση συμβασιοποίησης από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό για το έργο «Εξοπλισμός Ερευνητικών Εργαστηρίων Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Λάρισας». Το έργο αφορά στην προμήθεια εξοπλισμού για τα τμήματα του Τ.Ε.Ι, με ποσό σύμβασης 779.943,00 ευρώ (πόροι ΕΣΠΑ), και φορέα υλοποίησης και Δικαιούχο το Τ.Ε.Ι. Λάρισας.

Όπως τόνισε ο κ. Αγοραστός: «Ενισχύουμε τις υποδομές των εκπαιδευτικών τμημάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Θεσσαλία και επιθυμούμε να παραμείνουν ως έχουν οι δομές των τμημάτων στη Θεσσαλία σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Η απόκτηση του προτεινόμενου εξοπλισμού είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη του ΤΕΙ Λάρισας στο πλαίσιο του νέου και ανταγωνιστικού. με τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά ιδρύματα περιβάλλοντος, που διαμορφώνεται. Η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου είναι απαραίτητη για την επέκταση και ανάπτυξη των ερευνητικών δραστηριοτήτων του ΤΕΙ Λάρισας, την οργάνωση ερευνητικών εργαστηρίων, τη δημιουργία συνθηκών για την προσέλκυση ικανών και αξιόλογων επιστημόνων – μελών Ε.Π. και την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού και ερευνητικού του έργου και των υποδομών του».

Αναλυτικά τα έργα όπως υποβλήθηκαν από το ΤΕΙ είναι:

α) Για το Υποέργο «Προμήθεια Εξοπλισμού Εργαστηρίων Μηχανολογίας & Μηχανικής Βιοσυστημάτων ΤΕΙ Λάρισας» : προεγκρίθηκε η υπογραφή Σύμβασης ποσού 266.910,00 ευρώ που αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος τρισδιάστατης σάρωσης με Λέϊζερ για τη μέτρηση μηχανικών δονήσεων.

β) Για το Υποέργο «Προμήθεια Εξοπλισμού Τμημάτων Δασοπονίας και Διαχείρισης και Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου Παραρτήματος Καρδίτσας ΤΕΙ Λάρισας» : προεγκρίθηκε η υπογραφή 3 Συμβάσεων ως ακολούθως :

     Σύμβαση 1: Προμήθεια Συστήματος Ελέγχου Ποιότητας Κουφωμάτων, ποσού  Σύμβασης 325.950,00 ευρώ. Σύμβαση 2: Προμήθεια Συστήματος Ταχείας Πρωτοτυποποίησης Πλαστικών Αντικειμένων, ποσού Σύμβασης 92.250,00 ευρώ. Σύμβαση 3: Προμήθεια Συστήματος Προετοιμασίας, Μέτρησης και Ανάλυσης Πυκνότητας Ξύλου, ποσού Σύμβασης 94.833,00 ευρώ.

Προηγούμενο άρθρο Για την αποκατάσταση της αλήθειας για την πληρωμή των λογαριασμών της Δ.Ε.Η
Επόμενο άρθρο Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εκπαίδευση στη μέθοδο digem σε μαθητές του 1ου σχολείου δεύτερης ευκαιρίας Λάρισας