Περιφερειακή συνάντηση των συλλόγων της ομοσπονδίας γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) στην Θεσσαλία


 Την Κυριακή 27 Νοέμβρη στις 10 το πρωί στο ΣΤΕΚΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ στη Λάρισα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση Συλλόγων της ΟΓΕ από  την Θεσσαλία και τη Δεσκάτη Γρεβενών.

Θα παραβρεθεί η πρόεδρος της ΟΓΕ Καλλιόπη Μπουντούρογλου και το μέλος του προεδρείου Νάντια Πασαλιμανιώτη.

Το θέμα της συνάντησης είναι:

«ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΟΓΕ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥΣ»

Η συνάντηση γίνεται μέσα σε συνθήκες δύσκολες και επώδυνες για τη λαϊκή οικογένεια, τους εργαζόμενους και τις γυναίκες ιδιαίτερα.

 Η δυσκολία όμως αυτή  δίνει  την ευκαιρία στο λαό μας και στο λαϊκό κίνημα, να αντιστρέψει την προσπάθεια των κυβερνώντων και των συναινούντων,  να  διαχειριστούν την κρίση χωρίς να θιγούν τα κέρδη και αυτή τη κρίση να την πληρώσουν οι εργαζόμενοι.

Οι σύλλογοι της ΟΓΕ παλεύουν ώστε οι γυναίκες να μην έχουν καμιά αυταπάτη, κανένα εφησυχασμό. Ο φαύλος κύκλος γι’ αυτές δεν θα έχει τελειωμό αν δεν αντιδράσουν οργανωμένα, για να παρεμποδίσουν τα μέτρα, να διεκδικήσουν αιτήματα που ανακουφίζουν από τα οξυμένα προβλήματα αλλά, το πιο βασικό, να χτυπηθεί η αιτία, η ρίζα του κακού που είναι τα μονοπώλια και η εξουσία τους, για να πάρει ο ίδιος ο λαός το τιμόνι της εξουσίας σε χέρια του, να καταργήσει κάθε ανισότητα και εκμετάλλευση.

Οι Σύλλογοι Γυναικών και στην Θεσσαλία με την πολύχρονη δράση τους έχουν την πείρα να οργανώσουν και να συντονίσουν ένα τέτοιο κίνημα.

Η συμμετοχή τους  στην Κοινωνική Συμμαχία που συγκροτήθηκε τον περασμένο χρόνο με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, την ΠΑΣΕΒΕ και το ΜΑΣ, με σκοπό να δοθεί ώθηση στην παραπέρα ανάπτυξη του κινήματος, παλεύοντας σε ενιαία μέτωπα πάλης όλες οι κοινωνικές ομάδες που έχουν συμφέρον από την ανατροπή της εκμεταλλευτικής κοινωνίας βοηθά ώστε στην πολυμέτωπη επίθεση κυβέρνησης, ΕΕ, τρόικας, μονοπωλίων σε κατακτήσεις και δικαιώματα, πολυμέτωπη να είναι η ανυπακοή και η αντεπίθεση με συγκεκριμένους στόχους πάλης που καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Στην συνάντηση  θα υπάρξει ακόμα ενημέρωση για τις αποφάσεις του τελευταίου Δ.Σ της ΟΓΕ που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 8/10/2011.

Προηγούμενο άρθρο ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΩΣΤΑ ΑΓΟΡΑΣΤΟ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΗ-ΚΑΡΥΑ Π.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ»
Επόμενο άρθρο Μ. Χαρακόπουλος με ερώτηση στην υπ. παιδείας: Μη στερείτε τα γερμανικά στους μαθητές του 2ου Γυμνασίου Τυρνάβου