ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΩΣΤΑ ΑΓΟΡΑΣΤΟ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΗ-ΚΑΡΥΑ Π.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ»


 Υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή του έργου «Δρόμος Καλλιπεύκη-Καρυά Π.Ε. Λάρισας», μεταξύ του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού και του νομίμου εκπροσώπου της αναδόχου εργοληπτικής επιχείρησης κ. Ιάσωνα Αδάμου, παρουσία της αντιπεριφερειάρχη κας Ρένας Καραλαριώτου, του Γεν. Δ/ντη της Περιφέρειας κ. Κώστα Μέγα, του Δ/ντη Τεχνικών Έργων κ. Χρήστου Λυτροκάπη και της περιφερειακής συμβούλου κας Ράνιας Σταφύλη.

          Το έργο είναι προϋπολογισμού 500.000,00€, χρηματοδοτείται μέσω ΚΑΠ του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων Π.Ε. Λάρισας και βάση της προσφερθείσας έκπτωσης που είναι 58,56%, η συνολική δαπάνη των εργασιών της υπογραφείσας σύμβασης, έχει διαμορφωθεί στο ποσό των 239.983,53 (εργασίες & Φ.Π.Α.)

          Όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός: «Πρόκειται για έργο, που αναδεικνύει δύο ιδιαίτερα χωριά του Ολύμπου, την Καλλιπεύκη και την Καρυά, καθώς και την ευρύτερη ιδιαίτερου φυσικού κάλλους περιοχή. Επιπλέον, εξασφαλίζεται μείωση της επικινδυνότητας & ενίσχυση των δυνατοτήτων ανάπτυξης των δραστηριοτήτων των κατοίκων της περιοχής, τουριστικές – αγροτικές – κτηνοτροφικές – αναψυχή – εναλλακτικός τουρισμός – σπορ βουνού, καθώς και  η οδική σύνδεση με τα παράλια του Ν. Πιερίας για προσέλευση ακόμη περισσότερων τουριστών».

Το αντικείμενο της παρούσας εργολαβίας, είναι η βελτίωση του υφιστάμενου δρόμου από Καλλιπεύκη έως Καρυά της ΠΕ Λάρισας και περιλαμβάνει εργασίες οδοστρωσίας και ασφαλτικών. Αναλυτικά, θα γίνει άρση καταπτώσεων όπου απαιτείται και θα εκτελεστούν εργασίες αποκατάστασης της επιφάνειας κυκλοφορίας με ανακατασκευή οδοστρωσίας και ασφαλτοτάπητα κατά θέσεις που θα υποδειχθούν από την Υπηρεσία, εντός μήκους περίπου 9 χιλιομέτρων. Οι παραπάνω εργασίες θα γίνουν βάσει των τεχνικών προδιαγραφών και των υποδείξεων της Υπηρεσίας. Σκοπός των παραπάνω εργασιών είναι να αποκατασταθεί η βατότητα της οδού για την ασφαλή και ομαλή κυκλοφορία οχημάτων, ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη διακίνηση του πληθυσμού αλλά και των αγροτικών, κτηνοτροφικών και δασικών προϊόντων της περιοχής. Η συμβατική προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι έξι (06) μήνες.

Προηγούμενο άρθρο Δικαιώθηκε το Δίκτυο ΜΚΟ Θεσσαλίας που ζητούσε την εμπλοκή του ΑΣΕΠ στην Κοινωφελή Εργασία
Επόμενο άρθρο Περιφερειακή συνάντηση των συλλόγων της ομοσπονδίας γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) στην Θεσσαλία