Δικαιώθηκε το Δίκτυο ΜΚΟ Θεσσαλίας που ζητούσε την εμπλοκή του ΑΣΕΠ στην Κοινωφελή Εργασία


 Πλήρης  είναι η δικαίωση του Δικτύου των Εθελοντικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) της Θεσσαλίας ,που με συνεχείς παρεμβάσεις του ,αλλά και με επιστολή στον ίδιο τον Πρωθυπουργό της χώρας (2/9/2011)  ,ζητούσε την απεμπλοκή των Εθελοντικών Οργανώσεων (ΜΚΟ ) στη διαδικασία των προσλήψεων των εργαζόμενων 5μηνης διάρκειας.

Για τη  διαδικασία αυτή το Δίκτυο των ΜΚΟ Θεσσαλίας  ζητούσε οπωσδήποτε την ύπαρξη κριτηρίων ΑΣΕΠ ,αλλά και την εμπλοκή του ίδιου του ΑΣΕΠ ,το οποίο θα μπορούσε ,με την εμπειρία και το κύρος που διαθέτει , να επιλέξει με διάφανα κριτήρια τους προσλαμβανόμενους ,απαλλάσσοντας τις Εθελοντικές Οργανώσεις από την ευθύνη αυτή .

Η αιτία ήταν ότι  για λόγους πολιτικού καιροσκοπισμού και της προσπάθειας επιβεβαίωσης της ύπαρξης κάποιων ,ως δημόσιων προσώπων , οι βολές και οι ιδιαιτέρως συκοφαντικές και προσβλητικές  ,για τις Εθελοντικές Οργανώσεις ,δηλώσεις ,συνεχίζονταν, με αφορμή την εμπλοκή τους στα Προγράμματα  Κοινωνικής Εργασίας .

Με επιστολή του το Δίκτυο προς τον Πρωθυπουργό της χώρας και τα συναρμόδια Υπουργεία , ζητούσε  , να αφήσουν ήσυχες τις Εθελοντικές Οργανώσεις ,οι οποίες το μόνο που κάνουν ,όλα αυτά τα χρόνια ,είναι να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο ,ανιδιοτελώς και όχι επί «μισθώ» και να ζητούν διαφάνεια τόσο στις αποφάσεις ,όσο και στη διαχείριση των δημόσιων κονδυλίων ,που προορίζονται για την Κοινωνία των Πολιτών .

Επειδή ,τεχνητά ,δημιουργείται η εντύπωση ότι οι ΜΚΟ (που στο σύνολο των προσλήψεων, διεκδικούν, μόνο το 10%,το υπόλοιπο 90% το διεκδικεί η ΓΣΕΕ!!)) ,τάχα ,θα έκαναν προσλήψεις ,χωρίς κανένα κριτήριο ,πληροφορούμε  όλους, ότι η εμπλοκή των ΜΚΟ έγινε ,επειδή θα υπήρχαν κανόνες ΑΣΕΠ στις προσλήψεις και θα υπήρχε διαφάνεια.

Αν δεν υπήρχε η πρόβλεψη για κανόνες ,εμείς οι ίδιοι θα τους ζητούσαμε να υπάρξουν  και ,αν δεν υπήρχαν,θα καταγγέλλαμε τις διαδικασίες .Και πιστεύουμε ότι και το Υπουργείο επιθυμούσε και επιθυμεί την ύπαρξη ξεκάθαρων διαδικασιών στις προσλήψεις των 55.000  ανέργων .

Γιατί η διαφάνεια για όλους εμάς ,τους Εθελοντές ,είναι ο βασικός πυλώνας δράσης μας .

Η πολιτισμική ,περιβαλλοντική και οικονομική παρακμή της πατρίδας μας ,οφείλεται σε όλους αυτούς ,που με κάθε τρόπο διαχειρίστηκαν τις τύχες της και όχι στις Εθελοντικές Οργανώσεις .

Οι ευθύνες έχουν όλες ονοματεπώνυμο και  πρέπει να αποδίδονται και να τιμωρούνται, όταν χρειάζεται , αυστηρά  .

Η ,δε, αναζήτηση , «εξιλαστήριων θυμάτων» και η κατασυκοφάντηση εξαιρετικών και υγιέστατων Εθελοντικών Φορέων , κάθε άλλο ,πάρα μας τιμά ,ως πολίτες και ως χώρα και δείχνει ότι δεν διδαχτήκαμε τίποτα από τις πρόσφατες τραυματικές μας εμπειρίες ,που υποθηκεύουν το μέλλον μας για πολλές δεκαετίες.

Ευτυχώς, στο χώρο των Εθελοντικών Οργανώσεων υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι ,που ανησυχούν για το μέλλον των παιδιών μας  ,για την καταστροφή του περιβάλλοντος ,για την πολιτισμική- παρακμή και την έκπτωση των αξιών . Υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι που στερούνται πολλά ,από την προσωπική και επαγγελματική τους ζωή ,τον χρόνο τους ,ξοδεύουν  χρήματα από το υστέρημά τους ,για να συμβαίνουν σπουδαία γεγονότα  και να λειτουργούν όλες αυτές οι Οργανώσεις ,που ,δυστυχώς ,ουδέποτε ,στήριξε και αγκάλιασε, πραγματικά, η Πολιτεία και στο πρόσφατο αλλά και στο απώτερο παρελθόν.

Στο όνομα ,λοιπόν, όλων αυτών ,των αξιοπρεπέστατων ανθρώπων του Πολιτισμού και της προσφοράς ,το Δίκτυο Εθελοντικών Οργανώσεων (ΜΚΟ)  Θεσσαλίας ,διεκδικεί  από την Πολιτεία κανόνες ,ισονομία στην μεταχείριση και διαφάνεια .Γιατί ,αυτό μας επιβάλει η αξιοπρέπεια και το χρέος μας προς τις επόμενες γενεές. Να παραδώσουμε μια καλύτερη κοινωνία ,που να κινείται με κανόνες ,ευπρέπεια και αξιοπρέπεια. 

                          Για το Δ.Σ του Δικτύου ΜΚΟ Θεσσαλίας

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝ. ΣΚΡΙΑΠΑΣ                                                    ΚΩΝ. ΣΔΡΑΒΟΠΟΥΛΟΥ

Οικονομολόγος -Σύμβουλος Ανάπτυξης              Πτυχιούχος Μηχανολόγος Μηχανικός, MSc

 

E-Mail:  info@mkothessalias.gr

Προηγούμενο άρθρο O ΛΟΥΜΙΔΗΣ ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ αναδεικνύει την Καλύτερη Φιλοξενία στην Ελλάδα!
Επόμενο άρθρο ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΩΣΤΑ ΑΓΟΡΑΣΤΟ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΗ-ΚΑΡΥΑ Π.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ»