Ροντούλης Αστ.: «Ο τυχοδιώκτης – εκβιαστής»


 Με την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος, ο κ. Παπανδρέου επιβεβαιώνει την εικόνα ενός τυχοδιώκτη Πρωθυπουργού που προσπαθεί απεγνωσμένα να γαντζωθεί στην εξουσία, παραγνωρίζοντας τα ουσιαστικά συμφέροντα της χώρας και δημιουργώντας, σε μία κρίσιμη στιγμή, συνθήκες αβεβαιότητας και ανασφάλειας για τρείς περίπου μήνες.

Εμφανώς, ο κ. Παπανδρέου, παίζοντας στα ζάρια το μέλλον και τη σταθερότητα της χώρας, αντί να προχωρήσει σε γρήγορες εκλογές, επέλεξε το δημοψήφισμα, για να αντλήσει τουλάχιστον μία έμμεση νομιμοποιητική βάση για την ατελέσφορη μέχρι τούδε πολιτική του, στην περίπτωση βεβαίως που κατοχυρώσει το «ΝΑΙ» των πολιτών στη βάση οδυνηρών εκβιαστικών διλημμάτων.

Φαίνεται να ξεχνά, όμως, μία ουσιαστική λεπτομέρεια, Πολλές φορές ο λαός σε ένα δημοψήφισμα δεν αποφαίνεται επί της ουσίας του τιθεμένου ερωτήματος, αλλά απλώς αποδοκιμάζει το πρόσωπο που με την πολιτική του οδήγησε στο εκβιαστικό δίλημμα του ερωτήματος.

Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου δεν αρκείται στον εκβιασμό των πολιτών. Με την ψήφο εμπιστοσύνης ουσιαστικά εκβιάζει και τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να υπερψηφίζουν νομοσχέδια που θα «ματώσουν» μέχρι τελικής εξάντλησης την ελληνική κοινωνία.

Ας ελπίσουμε ότι ο Ελληνικός λαός δεν θα περιέλθει σε κατάσταση χρεοκοπίας και συνάμα διχασμού εξαιτίας των τυχοδιωκτικών ελιγμών του κ. Γεωργίου Παπανδρέου.

Προηγούμενο άρθρο ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΚΙΛΕΛΕΡ ΚΑΙ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ ΣΥΓΚΑΛΕΣΕ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Κ. ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ
Επόμενο άρθρο Μάξιμος για απάντηση Καστανίδη για ΓΟΕΒ: Να επανεξεταστεί το πλαίσιο διαχείρισης των υδατικών πόρων