Μάξιμος για απάντηση Καστανίδη για ΓΟΕΒ: Να επανεξεταστεί το πλαίσιο διαχείρισης των υδατικών πόρων


 Την ανάγκη επανεξέτασης και επανασχεδιασμού του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου σχετικά με τη διαχείριση των εγγειοβελτιωτικών υποδομών και των υδατικών πόρων που χρησιμοποιούνται στην αγροτική παραγωγή τονίζει με δήλωσή του ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Χάρη Καστανίδη σε ερώτησή του για τη δυσαρέσκεια αγροτών σχετικά με την καταβολή εισφορών υπέρ ΓΟΕΒ.

Ο κ. Χαρακόπουλος στη δήλωσή του τονίζει τα εξής: «Σύμφωνα με την πολυσέλιδη απάντηση που μου έχει σταλεί, η αδυναμία του ΓΟΕΒ Θεσσαλίας να παρέχει ανταποδοτικότερα οφέλη στους αγρότες οφείλεται στην ανεπαρκή του χρηματοδότηση, λόγω της μη καταβολής των εισφορών από τους αγρότες και της μη αξιοποίησης της δυνατότητας για κρατική επιχορήγηση.

Στην απάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών αναφέρεται ότι από το 1998 και μετά, η ΑΤΕ δεν προκαταβάλει στην αρχή κάθε έτους τις εισφορές των αγροτών στον εν λόγω οργανισμό με συνέπεια τα έσοδα να μειώνονται κατακόρυφα και να μην επαρκούν για την πραγματοποίηση μεγάλων έργων. Το μόνο που συμπεραίνω από αυτό είναι ότι αν θέλουμε να δώσουμε ώθηση στην αγροτική παραγωγή πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε το ρόλο των φορέων που εμπλέκονται στη διαχείριση του νερού στην αγροτική παραγωγή εστιάζοντας στο τι πληρώνει ο αγρότης και τι όφελος λαμβάνει! Αναμένω και την απάντηση του συναρμόδιου Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης για το θέμα αυτό».

.

Προηγούμενο άρθρο Ροντούλης Αστ.: «Ο τυχοδιώκτης – εκβιαστής»
Επόμενο άρθρο Στη Λάρισα το τυχερό παιδί του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου