ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΚΙΛΕΛΕΡ ΚΑΙ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ ΣΥΓΚΑΛΕΣΕ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Κ. ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ


 Σύσκεψη για την αντιμετώπιση του προβλήματος με το νερό στο Δήμο Ρήγα Φεραίου συγκάλεσε στο γραφείο του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός. Παρόντες στη σύσκεψη ήταν η αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας κα Ρένα Καραλαριώτου, ο πρόεδρος της ΠΕΔ και δήμαρχος Κιλελέρ κ. Ρίζος Κομήτσας, η δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσιου, καθώς και ο προϊστάμενος του τμήματος υδροοικονομίας Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Ιωαν. Μπαλαμότης.

Όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός: «Όπως είναι γνωστό στην ευρύτερη περιοχή του Αρμενίου και του Στεφανοβικείου υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην ποιότητα του νερού, με αποτέλεσμα η τοπική κοινωνία να βρίσκεται διαρκώς σε αναταραχή και κάτω από ένα κλίμα αβεβαιότητας. Εμείς ως Περιφέρεια Θεσσαλίας διενεργούμε αναλύσεις της ποιότητας του νερού και ζητήσαμε απ’ τις υπηρεσίες μας να ερευνήσουν την ύπαρξη η μη εξασθενούς χρωμίου σε δείγματα νερού που έχουν πάρει. Αναμένουμε τα οριστικά αποτελέσματα και δρομολογούμε την καλύτερη δυνατή λύση σε συνεργασία τόσο με τους δυο δημάρχους αλλά και με το αρμόδιο επιστημονικό προσωπικό. Με σταθερότητα και συνεργασία προσπαθούμε να δρομολογήσουμε εφικτές λύσεις σε χρόνια προβλήματα που σήμερα έρχονται στην επιφάνεια. Η πραγματικότητα απαιτεί μείζονες αποφάσεις καθώς οι δύσκολες αυτές περιπτώσεις απαιτούν συντονισμό, χρηστική διοίκηση και σχέδιο χωρίς καθυστερήσεις και παλινωδίες».

Να σημειωθεί ότι κλιμάκιο του ΙΓΜΕ και των υπηρεσιών της Περιφέρειας Θεσσαλίας μεταβαίνει αύριο στο Αρμένιο για επιτόπου έλεγχο και δειγματοληψία.

Προηγούμενο άρθρο Έργα και μελέτες προϋπολογισμού 1,8 εκατ. 877 χιλ. ευρώ απ’ την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Ροντούλης Αστ.: «Ο τυχοδιώκτης – εκβιαστής»