Ειδήσεις

Ενημερωτική εκδήλωση για το πρόγραμμα Erasmus στα Φάρσαλα


Ενημερωτική εκδήλωση για το πρόγραμμα Erasmus+ και για τις υπηρεσίες του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Περιφέρειας Θεσσαλίας πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό κέντρο Δήμου Φαρσάλων. Η εκδήλωση διοργανώθηκε με την ευκαιρία της  30στης επετείου του προγράμματος Erasmus  και στο πλαίσιο των δράσεων του προγράμματος Teachers4Europe από τις Ambassadors T4E Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, κυρίες Βασιλική  Βούλγαρη και Γκουτσιουκώστα Ζησούλα, με την υποστήριξη του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι μαθητές παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον την παρουσίαση του προγράμματος  Erasmus+  στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση από την κυρία Βασιλική Καπράλου, καθηγήτρια του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και υπεύθυνης του Γραφείου Ευρωπαϊκών και Διεθνών Προγραμμάτων του ΤΕΙ Θεσσαλίας και εν συνεχεία ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα Erasmus + στη Δευτεροβάθμια από την κυρία Ζέτα Τσίγκα, υπεύθυνη του προγράμματος στη Δ/νση Β/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας.

Ακολούθησε ζωηρή συζήτηση με την οποία επιλύθηκαν οι απορίες των μαθητών. Η ενημερωτική εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση του εκπροσώπου του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας, κ. Σωκράτη Χρυσόμαλλου, ο οποίος διένειμε ενημερωτικό υλικό στους μαθητές  και τους κατατόπισε για τις υπηρεσίες του Κέντρου,  με τις οποίες παρέχεται σε όλους τους πολίτες η δυνατότητα να λαμβάνουν άμεσα πληροφορίες, συμβουλές και απαντήσεις σε ερωτήματα σχετικά με τα όργανα, τη νομοθεσία, τις πολιτικές και τα προγράμματα της Ε.Ε., καθώς και τις δυνατότητες κοινοτικής χρηματοδότησης.

Την εκδήλωση χαιρέτησε η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Δήμου Φαρσάλων, κυρία Κυριακή Παναγιωτοπούλου και ο Διευθυντής του 2ου ΓΕΛ Φαρσάλων κύριος Βάιος Καρακοντάκης.

Προηγούμενο άρθρο Εκδηλώσεις στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας
Επόμενο άρθρο Οι νέοι Αντιδήμαρχοι στο Δήμο Κιλελέρ