Ειδήσεις

Εκδηλώσεις στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας


Γίνεται γνωστό ότι για το διάστημα Μαρτίου-Απριλίου 2017 προγραμματίζονται στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας. Κυριακή 12 Μαρτίου, ώρα 11.30 π.μ. Ομιλία της νομικού Πολυξένης Τζόκα-Βαρδούλη με θέμα «Η νομική και οικονομική θέση της γυναίκας στην αρχαία Ελλάδα».

Ταυτόχρονη παρουσίαση οπτικού αρχαιολογικού υλικού από τον αρχαιολόγο, Επίτιμο Διευθυντή Αρχαιοτήτων του ΥΠ.ΠΟ Λεωνίδα Π. Χατζηαγγελάκη.

Αμφιθέατρο του μουσείου. Είσοδος Ελεύθερη.

Θα ακολουθήσει ξενάγηση στην σχετική ενότητα της έκθεσης από την αρχαιολόγο Στέλλα Κατακούτα (με το εισιτήριο εισόδου). Η εκδήλωση οργανώνεται από τον Σύλλογο Φίλων του Διαχρονικού Μουσείου σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Λάρισας, τον Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Εφετείου Λάρισας και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας.

 

Σάββατο 18 Μαρτίου, ώρα 7 μ.μ.

Εκδήλωση προς τιμήν του Επίτιμου Εφόρου Αρχαιοτήτων κ. Λάζαρου Δεριζιώτη, πρώην Προϊσταμένου της 7ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιότητων. Ομιλητές: ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιγνάτιος και οι αρχαιολόγοι Σταυρούλα Σδρόλια, Ασπασία Ντίνα, Κρυστάλλω Μαντζανά και Άννα Γιαλούρη. Συνοδεύει ο Βυζαντινός και Δημοτικός Χορός υπό τη διεύθυνση του Θεοδόση Διαμαντή.

Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων του Μουσείου.

Η εκδήλωση οργανώνεται από τον Σύλλογο Φίλων του Διαχρονικού Μουσείου σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας.

 

 

Κυριακή 26 Μαρτίου, ώρα 12 το μεσημέρι

Ξενάγηση από την αρχαιολόγο Σταυρούλα Σδρόλια στην περιοδική έκθεση με θέμα «Το Κάστρο της Βελίκας. Ένας οχυρωμένος οικισμός της εποχής του Ιουστινιανού». Ο φιλόλογος Οδυσσέας Τσιντζιράκος θα διαβάσει αποσπάσματα αρχαίων συγγραφέων για την αρχαία Μελίβοια, μεταξύ των οποίων για την καταστροφή του στόλου του Ξέρξη στα ανοιχτά της Βελίκας.

Συμμετοχή με το εισιτήριο του μουσείου.

 

Κυριακή 2 Απριλίου, ώρα 7 μ.μ.

Ομιλία της αρχαιολόγου και θεατρολόγου Πολυξένης Αδάμ-Βελένη, Προϊσταμένης του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης με θέμα «Θέατρο και Θέαμα στην Αρχαία Μακεδονία».

 

Πέμπτη 6 Απριλίου, ώρα 7 μ.μ.

Εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης «Αντίδωρο». Η συμβολή των πολιτών στον εμπλουτισμό των Συλλογών του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας».  Πρόκειται για ένα αφιέρωμα που οργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας θέλοντας να προβάλει τους πολίτες που κατά καιρούς παρέδωσαν αρχαία  αντικείμενα στο Μουσείο, συμβάλλοντας έτσι στη διάσωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.  Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2017.

 

Κυριακή 30 Απριλίου, ώρα 12 το μεσημέρι

Ξενάγηση από την αρχαιολόγο Σταυρούλα Σδρόλια στην περιοδική έκθεση με θέμα «Το Κάστρο της Βελίκας. Ένας οχυρωμένος οικισμός της εποχής του Ιουστινιανού».

(με το εισιτήριο εισόδου)

 

Πληροφορίες: τηλ.2413-508242

 

 

Προηγούμενο άρθρο Χρ. Κέλλας: Κανένας σχεδιασμός για τις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις
Επόμενο άρθρο Ενημερωτική εκδήλωση για το πρόγραμμα Erasmus στα Φάρσαλα