Ειδήσεις

Διανομή τροφίμων απο αύριο στη Σκεπαστή της Νεάπολης


Την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016 θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη διανομή τροφίμων της Κοινωνικής Σύμπραξης Λάρισας στο πλαίσιο του «Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας» για τους Απόρους (ΤΕΒΑ).
Η διανομή θα διαρκέσει τρεις ημέρες, μέχρι και την Παρασκευή 18/03/2016. Τα προϊόντα που θα διανεμηθούν είναι είδη κρεοπωλείου και παντοπωλείου και πιο συγκεκριμένα: κοτόπουλο, φασόλια, μακαρόνια, γάλα εβαπορέ και ζάχαρη.
Για τους ωφελούμενους του Δήμου Λαρισαίων η διανομή θα γίνει στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην Σκεπαστή Αγορά Νεάπολης (πρώην Ήδιστον) τις ημέρες Τετάρτη– Πέμπτη-Παρασκευή και ώρες 9:00- 16:00 .
Για την αποφυγή ταλαιπωρίας των ωφελούμενων η διανομή θα γίνει με αλφαβητική προτεραιότητα και ανά δίωρο. Έχει ήδη ολοκληρωθεί η αποστολή ενημερωτικού sms σε όλους τους ωφελούμενους με ακριβής πληροφορίες.
Στους υπόλοιπους Δήμους της Σύμπραξης έχει οριστεί συγκεκριμένο σημείο διανομής στις έδρες των Δήμων, καθώς και Υπεύθυνοι Διανομής οι οποίοι έχουν αναλάβει την ενημέρωση των ωφελούμενων. Συγκεκριμένα η Διανομή θα γίνει στα Κοινωνικά Παντοπωλεία του κάθε Δήμου.
Να τονιστεί πως για την παραλαβή των προϊόντων απαραίτητη είναι η προσκόμιση επίσημου έγγραφου στο όποιο αναφέρεται ο ΑΜΚΑ είτε του αιτούντα είτε οποιουδήποτε άλλου μέλους της εγκεκριμένης οικογένειας. Σε περίπτωση που ο ωφελούμενος αδυνατεί να προσέλθει στο σημείο Διανομής για λόγους υγείας, ηλικίας ή αναπηρίας τα προϊόντα τους παραδίδονται κατ οίκον με ευθύνη της Κοινωνικής Σύμπραξης.
Σε όσους δεν κατέστη δυνατή η ενημέρωση είτε με μήνυμα είτε τηλεφωνικά έχει αποσταλεί ταχυδρομική επιστολή στα στοιχεία Δ/σης που έχει δηλώσει ο αιτούντας στην αίτηση του.
Παράλληλα στο χώρο της διανομής, θα υπάρξει ειδικά διαμορφωμένος χώρος προς ενημέρωση – ευαισθητοποίηση του πληθυσμού, για τις παράλληλες συνοδευτικές δράσεις, από το επιστημονικό προσωπικό του προγράμματος καθώς και από συνεργαζόμενους φορείς όπως το ΙΝΕ ΓΣΕΕ και το τοπικό παράρτημα του ΟΑΕΔ, το Ιατροκοινωνικό Κέντρο Ευπαθών Κοινωνικά Ομάδων Roma, το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ και το Κέντρο πρόληψης Ν. Λάρισας ΟΡΦΕΑΣ, το 1ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ενηλίκων Λάρισας καθώς και συνεργάτες από το Χαμόγελο του παιδιού.
Τηλέφωνο για πρόσθετες πληροφορίες: Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής- Διεύθυνση Πρόνοιας : 2410- 680242. Τζατζάκη Θεοδώρα.

Προηγούμενο άρθρο Ρένα: Θα βαδίσουμε στον δρόμο της νηφαλιότητας και της αλληλεγγύης
Επόμενο άρθρο Με εκπροσώπους κατοίκων Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης η Α. Βαγενά