Ειδήσεις

Με εκπροσώπους κατοίκων Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης η Α. Βαγενά


Εκπροσώπους των δικαιούχων-οικιστών του συγκροτήματος Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης «Μελίνα Μερκούρη» συνόδευσε την Τρίτη 15.3.2016 η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας κ. Άννα Βαγενά στο πλαίσιο συνάντησης με στελέχη του Υπουργείου Εργασίας.
Ειδικότερα, σε σύσκεψη που έλαβε χώρα υπό τον κ. Γρ. Μαλάμη, Διευθυντή του γραφείου της αρμόδιας αναπληρώτριας υπουργού Ρ. Αντωνοπούλου, οι εκπρόσωποι των οικιστών των Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης έθεσαν το ζήτημα της αναπροσαρμογής της τιμής βάσης (ανά τετραγωνικό μέτρο) με σκοπό την ολοκλήρωση της διαδικασίας εξαγοράς των οικημάτων που τους παραχωρήθηκαν. Τους εκπροσώπους των οικιστών συνόδευσαν, επίσης, οι βουλευτές κ.κ. Γ. Λαμπρούλης από το ΚΚΕ και Γ. Κατσιαντώνης από την ΕΚ.
Με επιστολή της, στις 9.3.2016, η κ. Βαγενά είχε θέσει το θέμα υπόψη της αρμόδιας αναπληρώτριας υπουργού, επισημαίνοντας το εύλογο των αιτημάτων. Μετά το πέρας της σύσκεψης, η κ. Βαγενά δήλωσε:
«Τα αιτήματα των κατοίκων των εργατικών κατοικιών είναι σίγουρα δίκαια. Στην παρούσα φάση είναι σκόπιμο να προωθηθεί άμεσα ο διάλογος με τις αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να μπορέσουν και οι άνθρωποι αυτοί να αποπληρώσουντο ποσό της εξαγοράς. Βέβαια, ας μην ξεχνάμε ότι το θέμα είχε παγώσει για μια δεκαετία, κατά τη διάρκεια της οποίας οι κάτοικοι των εργατικών κατοικιών δεν εξυπηρετούσαν (και σ’ ένα βαθμό δεν μπορούσαν να κάνουν και διαφορετικά) τις δόσεις που απαιτούνται για την οριστική εξαγορά.
Δυστυχώς, για ακόμη μια φορά, διαπιστώνω τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει και αυτός ο τομέας της Δημόσιας Διοίκησης εξαιτίας της κακοδιαχείρισης και της αδιαφορίας των προηγούμενων κυβερνήσεων. Και όπως σε όλα, πρακτικά, τα πεδία του δημόσιου βίουέτσι και εδώ, η Κυβέρνησή μας καλείται υπό δυσχερέστατες δημοσιονομικές και εθνικές συνθήκες να αντεπεξέλθει και να επιλύσει ένα ακόμα χρόνιο πρόβλημα, μέσα σε ασφυκτικό χρονικό πλαίσιο».

Προηγούμενο άρθρο Διανομή τροφίμων απο αύριο στη Σκεπαστή της Νεάπολης
Επόμενο άρθρο Ο Δημήτρης Σιούφας για το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων