Ειδήσεις

Ρένα: Θα βαδίσουμε στον δρόμο της νηφαλιότητας και της αλληλεγγύης


Με αφορμή τα όσα σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου για το προσφυγικό, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Λαρισαίων κα Ρένα Καραλαριώτου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Η παράταξή μας «Λάρισα-Νέα Αρχή», κι εγώ προσωπικά, από την πρώτη στιγμή, καταγγείλαμε την κυβερνητική ανεπάρκεια, όσον αφορά τη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος που ταλανίζει αυτή τη στιγμή τη χώρα μας.
Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά την εισήγηση του δημάρχου, στηλίτευσα το γεγονός ότι δεν ενημερωθήκαμε για την απόφαση εγκατάστασης αριθμού προσφύγων σε στρατόπεδο της περιοχής, ώστε να προετοιμαστούν οι τοπικές κοινωνίες, καθώς μάλιστα εκτιμάται ότι πάνω από 10.000 άτομα θα έρθουν στη Θεσσαλία.
Σημειώσαμε ότι «ανθρωπισμός» και «αλληλεγγύη» δεν είναι οι εικόνες της Ειδομένης και αυτές ακριβώς τις εικόνες που προσβάλλουν ολόκληρο τον δυτικό πολιτισμό είναι που θέλουμε να αποφύγουμε στην πόλη μας.
Όλοι μας, και ειδικά εμείς οι εκλεγμένοι τοπικοί άρχοντες, οφείλουμε, αφενός να δείξουμε σεβασμό στα επιχειρήματα όλων των πολιτών, αφετέρου να αντιτάξουμε τα επιχειρήματα εκείνα που ενώνουν και δεν διχάζουν την κοινωνία, τροφοδοτώντας συνθήκες πόλωσης και μίσους.
Θα επιμείνουμε στον ρόλο μας, ο οποίος είναι αυτός της κριτικής και της αντιπρότασης. Η παράταξή μας έβαλε τις προϋποθέσεις για τον χώρο που θα φιλοξενηθούν οι πρόσφυγες, θέτοντας ζητήματα ασφάλειας και δημόσιας υγείας, τόσο για τους πρόσφυγες αλλά και για όλους τους πολίτες της τοπικής μας κοινωνίας.
Θα επιμείνουμε με ψυχραιμία και νηφαλιότητα στο θέμα γιατί αυτό βοηθάει την κοινωνία μας. Δεν συμμετέχουμε σε διχαστικές και προβοκατόρικες τοποθετήσεις του στυλ «εμείς ή αυτοί». Όσον αφορά δε ακραίες απόψεις περί «δολοφόνων», δυστυχώς θα πρέπει να επαναλάβουμε τα αυτονόητα: η δημοτική μας παράταξη εκφράζεται από την επικεφαλής της και τους εκλεγμένους συμβούλους, με ενιαία γραμμή και άποψη. Αλίμονο αν θα έπρεπε να απολογηθούμε για τις απόψεις διακοσίων περίπου υποψηφίων που συμμετείχαν στον συνδυασμό μας. Καλό όμως θα ήταν όλοι όσοι σπεύδουν να «σπεκουλάρουν» την συγκεκριμένη υπόθεση να έχουν στο νου τους δυο πράγματα: πρώτον, την δημόσια τοποθέτηση του κ. Καλογιάννη με την οποία ευχαρίστησε του προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων, όσον αφορά το προσφυγικό, πρόεδροι οι οποίοι όμως ανήκουν στην παράταξή μας, και δεύτερον, πως το συγκεκριμένο ζήτημα δεν προσφέρεται επ’ ουδενί για πολιτική εκμετάλλευση και αντιπαράθεση.
Αυτόν τον δρόμο θα βαδίσουμε και καλούμε στον ίδιο δρόμο και όλους τους πολίτες της Λάρισας».

Προηγούμενο άρθρο Εξαρθρώθηκαν τρείς πολυμελείς εγκληματικές οργανώσεις που διακινούσαν ναρκωτικά
Επόμενο άρθρο Διανομή τροφίμων απο αύριο στη Σκεπαστή της Νεάπολης