5ος Πανελλήνιος Μαραθώνιος Κολυμβητικός Αγώνας «ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ»


 Στους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013 που θα διοργανωθούν από τις πόλεις του Βόλου και της Λάρισας θα είναι αφιερωμένος ο 5ος Πανελλήνιος Μαραθώνιος Αγώνας Κολύμβησης « Φιλοκτήτης». Στην απόφαση αυτή κατέληξαν τα μέλη του Συλλόγου Φίλων Ερασιτεχνικής & Μαραθώνιας Κολύμβησης του Νομού Λάρισας θέλοντας να βοηθήσουν στην ανάπτυξη ενός εθελοντικού κινήματος κολυμβητών που θα συμβάλουν στην υποστήριξη της διοργάνωσης των Μεσογειακών Αγώνων, Βόλος – Λάρισα 2013. 

 Φέτος και για 5η συνεχή χρονιά ο Σύλλογος Φίλων Ερασιτεχνικής & Μαραθώνιας Κολύμβησης του Νομού Λάρισας με την συμπαράσταση της  Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Λάρισας,  του Δήμου Μελιβοίας, του Λιμενικού Σώματος Αγιοκάμπου, του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου «Φιλοκτήτης», της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης – Τοπικό Παράρτημα Λάρισας και του Fun Club Spitaki,  διοργανώνουν τον 5ο Πανελλήνιο Μαραθώνιο Κολυμβητικό Αγώνα «ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ» το Σάββατο  2 Οκτωβρίου 2010.

Οι αθλητές που θα πάρουν μέρος στον αγώνα θα ξεκινήσουν από σημείο που θα υποδειχθεί από τους διοργανωτές στην παραλία της Κάτως Σωτηρίτσας  στις 15.00 το μεσημέρι και θα διανύσουν  απόσταση 5 χιλιομέτρων κολυμπώντας κατά μήκος της ακτής και σε απόσταση 30 μέτρων από αυτή.

Ο τερματισμός θα γίνει μπροστά στο Fun Club Spitaki στην  Βελίκα. Ο αγώνας θα θεωρηθεί λήξας μετά από 3 ώρες, δηλαδή στις  18.00.

Χαρακτηριστικά  του Αγώνα

Σε αντίθεση με το σύγχρονο τρόπο προβολής του αθλητισμού που είναι ο αμειβόμενος πρωταθλητισμός, η μαραθώνια κολύμβηση αποτελεί ένα σημαντικό τρόπο  αναδείξης του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Κυρίαρχο στοιχείο  είναι η  ανιδιοτελής αγάπη για την κολύμβηση και ειδικότερα για την μαραθώνια κολύμβηση, ένα άθλημα που απαιτεί προσωπική υπέρβαση και που συναποτελεί μαζί με τους μαραθώνιους δρόμους την εποποιία της ανθρώπινης υπερπροσπάθειας. Στον μοναδικό στο είδος του κολυμβητικό αγώνα του νομού Λάρισας έχουν συμμετάσχει  μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της μαραθώνιας κολύμβησης στην Ελλάδα, όπως ο Άρης Πολύζος ένας από τους τέσσερις Έλληνες που πέρασαν κολυμπώντας την Μάγχη, ο Μαθάς Γιώργος που είναι ο πιο παλιός μαραθώνιος κολυμβητής και ο πρώτος Έλληνας που πέρασε τη Μάγχη καθώς ο Στεφανίδης Γιώργος, ο οποίος είναι από τους πιο γνωστούς αθλητές με ειδικές ανάγκες στην Ελλάδα, Ολυμπιονίκης στους αγώνες της Σεούλ και ο πρώτος αθλητής με κινητική αναπηρία που συμμετέχει συνεχώς από το 1993 σε αγώνες μαραθώνιας κολύμβησης στην Ελλάδα.

Την  οργανωτική επιτροπή του αγώνα  αποτελούν  οι κ.κ Γαλάτος Άρης, Τοπάλης Κώστας, Τσιάμαλος Ηρακλής, Νίκος και Βασίλης Ντάγκας οι οποίοι θα κάνουν και φέτος  κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι φιλοξενούμενοι αθλητές που θα αναμένεται να ξεπεράσουν τους 60, να νιώσουν άνετα και να απολαύσουν παράλληλα με τον αγώνα και την φιλοξενία και τις ομορφιές της περιοχής. Ο αγώνας είναι  ένας θεσμός για τα παράλια του Νομού μας ενώ το 2007  ψηφίστηκε ως ο τέταρτος καλύτερος αγώνας του είδους, σε σχετική ψηφοφορία που διεξάγεται μετά το τέλος των αγώνων, στην ιστοσελίδα https://www.marathonswim.gr/.

(Η προκήρυξη του αγώνα, η αίτηση συμμετοχής, φωτογραφίες αρχείου  στο https://www.marathonswim.gr/)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΥΠΟΥ

ΑΡΗΣ ΓΑΛΑΤΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ 1ου Δημοτικού Διαμερίσματος Δήμου Λαρισαίων

2413500325

6972871495

                  

Προηγούμενο άρθρο Χαιρετισμός του Δημάρχου Ελασσόνας στα Εγκαίνια της 5ης Πανελλήνιας Γιορτής Φέτας
Επόμενο άρθρο Οδοντιατρικός έλεγχος για τα παιδιά της κοινότητας των ΡΟΜ