Χαιρετισμός του Δημάρχου Ελασσόνας στα Εγκαίνια της 5ης Πανελλήνιας Γιορτής Φέτας


 Αγαπητοί προσκεκλημένοι,

     Σας καλωσορίζουμε θερμά στη μεγάλη αυτή γιορτή της Ελασσόνας.

     Στη γιορτή της Φέτας.

     Στην 5η Πανελλήνια Γιορτή Φέτας.

      Η Γιορτή Φέτας έγινε συνώνυμη με την Ελασσόνα, με την περιοχή μας.

Μετά από χρόνια προσπαθειών και σκληρής δουλειάς καταφέραμε να κάνουμε τη Γιορτή Φέτας θεσμό για την περιοχή μας με πανελλαδική εμβέλεια και αναγνώριση.

Καταφέραμε να κάνουμε τη λέξη Φέτα «ταυτόσημη» σχεδόν με τη λέξη  Ελασσόνα.

Και είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτό.

Είμαστε υπερήφανοι για το προϊόν μας και το διαφημίζουμε.

Είμαστε υπερήφανοι για την εξαιρετική ποιότητα του.

Για την υψηλή διατροφική του αξία.

Η φέτα μας αναγνωρίζεται και στην Ελλάδα και ανά τον κόσμο σαν προϊόν ιδιαίτερης γεύσης και γαστριμαργικής απόλαυσης.

     Η διατήρηση της αγνότητας της Φέτας Ελασσόνας, η ξεχωριστή γεύση, το άρωμα και η πλούσια θρεπτική της αξία, την κατατάσσουν στην κορυφή των προϊόντων διατροφής και στην κορυφή των προτιμήσεων των καταναλωτών.

     Πολυάριθμες τυροκομικές μονάδες δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Ελασσόνας, παρασκευάζοντας το κορυφαίο αυτό διατροφικό προϊόν.

     Κτηνοτρόφοι και τυροκόμοι μέσα από πατροπαράδοτες διαδικασίες παρασκευής της Φέτας συνδυάζουν την σύγχρονη γνώση και τεχνολογία και καταφέρνουν χρόνια τώρα να προσφέρουν στην αγορά ένα άριστο προϊόν.

          Η 5η  Πανελλήνια Γιορτή Φέτας έχει σκοπό να αναδείξει ακόμα περισσότερο το προϊόν αυτό του τόπου μας, τη Φέτα Ελασσόνας, που είναι άρρηκτα δεμένο με την παράδοση της περιοχής μας, να προστατεύσει την ιδιαίτερη αυτή παραγωγή μας, να την προωθήσει και να την αναδείξει περαιτέρω στην ευρωπαϊκή και διεθνή αγορά.

Και μέσω αυτής της προώθησης του προϊόντος μας να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο η  κτηνοτροφία της περιοχής μας για να διασφαλιστεί το εισόδημα όλων των κλάδων που ασχολούνται με την παραγωγή, τυποποίηση και διακίνηση της Φέτας.

     Ιδιαίτερα, τώρα, που η περιοχή μας εκφράζεται ενιαία μέσα από το νέο Δήμο Ελασσόνας, διεκδικούμε, περισσότερο οργανωμένα και δυναμικά, την σύσταση μόνιμου Φορέα Διαχείρισης  και Προώθησης της Φέτας Ελασσόνας.

     Επιθυμούμε τη δέσμευση των αρμόδιων Υπουργών, που μας κάνουν την τιμή να βρίσκονται σήμερα εδώ, στα εγκαίνια της 5ης Γιορτής Φέτας, να συνεισφέρουν στη σύσταση αυτού του Φορέα.

Τη δέσμευσή τους, ότι θα στηρίξουν ακόμα περισσότερο τη Φέτα, για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας, της ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής, την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική της αναβάθμιση, την αναχαίτιση της εσωτερικής μετανάστευσης.

Τη δέσμευση τους για εναλλακτικές μορφές ανάπτυξης, που σέβονται τον άνθρωπο και το περιβάλλον

Και φυσικά για την κάθετη δέσμευσή τους, ότι αφήσουν θα ήσυχο το λιγνίτη Ελασσόνας.

Ότι, δεν θα προσυπογράψει η Κυβέρνηση την εξόρυξη των λιγνιτικών κοιτασμάτων, που θα επιφέρει την ολική οικολογική και παραγωγική καταστροφή της περιοχής.

Να δεσμευτούν, πως θα ακούσουν τη φωνή όλων των φορέων και κατοίκων της περιοχής, που επιθυμούν να ζουν και να εργάζονται σ’ ένα ανθρώπινο περιβάλλον και να παράγουν αγνά και βιολογικά προϊόντα.

Υπάρχουν τρόποι ανάπτυξης της περιοχής και τους έχουμε αναφέρει επανειλημμένα.

Δεν χρειαζόμαστε τη μαυρίλα του λιγνίτη για να αναπτυχθούμε.

     Τους καλούμε να γευτούν τα τοπικά μας προϊόντα και ιδιαίτερα τη Φέτα μας για να καταλάβουν για τι προϊόντα μιλάμε.

Προηγούμενο άρθρο Περιοδεία σε υπηρεσίες και φορείς της Λάρισας του Απ. Παπατόλια
Επόμενο άρθρο 5ος Πανελλήνιος Μαραθώνιος Κολυμβητικός Αγώνας «ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ»