Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο πλευρό των συλλόγων Ανατολικής Ρωμυλίας


   Τη με κάθε τρόπο υποστήριξη της αιρετής Περιφέρειας Θεσσαλίας στο σχεδιασμό της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ανατολικής Ρωμυλίας (ΠΟΣΑΡ) για διοργάνωση τριών μεγάλης εμβέλειας εκδηλώσεων στη Θεσσαλία εξέφρασε ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός, παρουσία του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Χρήστου Σιδερόπουλου, στον Πρόεδρο κ. Γιώργο Μεριστούδη και τον Ταμία της ΠΟΣΑΡ κ. Κώστα Μοσχίδη.

 Η Ομοσπονδία που αριθμεί 65 συλλόγους – μέλη από την Αττική ως τον Έβρο σχεδιάζει να διοργανώσει στη Θεσσαλία πανθεσσαλική συνάντηση πολιτιστικών συλλόγων Ανατολικής Ρωμυλίας καθώς και πανελλήνια συνάντηση Νεολαίας Ανατολικής Ρωμυλίας και σε εύλογο διάστημα 2 ετών το 2ο Διεθνές Συνέδριό της (το πρώτο έγινε στην Κομοτηνή το 2008).

«Είμαστε στο πλευρό σας καθώς πάγια θέση της αιρετής Περιφέρειας είναι ότι η λαογραφία αποτελεί «λαμπρό γεφύρι» που ενώνει το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον», είπε ο κ. Κώστας Αγοραστός μεταφέροντας τα συγχαρητήρια του στη Διοίκηση της ΠΟΣΑΡ για το έργο που επιτελούν οι σύλλογοί της: από τη διοργάνωση εκδηλώσεων και συνεδρίων έως τη συγκέντρωση και ταξινόμηση ιστορικού, λαογραφικού και γλωσσικού υλικού σχετικού με την Ανατολική Ρωμυλία καθώς και την ίδρυση και ενίσχυση κοινωφελών ιδρυμάτων με σκοπό τη διατήρηση της μνήμης και της ταυτότητας των Ανατολικορωμυλιωτών.

Προηγούμενο άρθρο Πρωτοβουλία της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τους απλήρωτους εργαζόμενους στα έργα της σήραγγας Τεμπών
Επόμενο άρθρο Κ. Αγοραστός: «Στόχος της αιρετής Περιφέρειας οι υψηλής ποιότητας μεταφορικές υπηρεσίες για όλους τους πολίτες»