Πρωτοβουλία της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τους απλήρωτους εργαζόμενους στα έργα της σήραγγας Τεμπών


 Πρωτοβουλία για την πληρωμή των απλήρωτων εργαζόμενων στα έργα της σήραγγας Τεμπών και την επανεκκίνηση του σημαντικού αυτού έργου με γρήγορους ρυθμούς ανέλαβε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με αντιπροσωπεία των εργαζομένων.

 Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Κ. Αγοραστός επικοινώνησε με την κατασκευάστρια εταιρεία ζητώντας να πληρωθούν οι εργαζόμενοι (τους οφείλονται μισθοί 4 μηνών) και να προχωρήσει το έργο.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας υπενθύμισε ότι έχει παρέμβει εδώ και μήνες στους αρμόδιους υπουργούς επισημαίνοντας ότι «στη συγκεκριμένη συγκυρία, η συνέχιση της χρηματοδότησης των μεγάλων έργων υποδομής αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να εισέλθει ξανά η Ελλάδα σε τροχιά διατηρήσιμης ανάπτυξης.

Επίσης έχω χαρακτηρίσει το νέο αυτοκινητόδρομο στα Τέμπη έργο πνοής για την Ελλάδα και ειδικότερα την Θεσσαλία καθώς η τοπική κοινωνία έχει καταβάλλει βαρύ φόρο αίματος και αξιώνει ένα σύγχρονο, ασφαλή, άνετο, λειτουργικό αυτοκινητόδρομο».
Επιπρόσθετα, έχω ζητήσει να πληρωθούν οι τεχνικές εταιρείες για τα έργα που έχουν κάνει αλλά και να συνεχιστούν απρόσκοπτα τα έργα που είναι σε εξέλιξη ώστε να ολοκληρωθούν και να αποδοθούν στην κοινωνία», ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός διαβεβαιώνοντας τους εργαζόμενους ότι «είμαστε μαζί στον αγώνα να ξαναρχίσουν τα έργα, να ανοίξουν και πάλι δουλειές και να αποδοθεί στο κοινωνικό σύνολο ένας σύγχρονος και λειτουργικός αυτοκινητόδρομος».

Προηγούμενο άρθρο Έκτακτη σύσκεψη-συγκέντρωση συγκάλεσαι σήμερα το ΤΕΕ Κ&Δ Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο πλευρό των συλλόγων Ανατολικής Ρωμυλίας